Πέμπτη 31 Αυγούστου 2017

8 τρόποι για να προλάβετε τα χειρότερα με τα κρυολογήματα !

Εάν αρχίσετε να νιώθετε, ότι κάτι δεν πάει καλά με την υγεία σας ή σας γαργαλάει ο λαιμός σας, δείτε τι μπορείτε να κάνετε, προκειμένου να σας περάσει γρήγορα το κρυολόγημαTo καλοκαίρι φεύγει σιγά σιγά, το φθινόπωρο έρχεται και τα κρυολογήματα και οι ιώσεις θα αρχίσουν να περιφέρονται σε σχολικές αίθουσες και εργασιακούς χώρους.

Συνεπώς, εάν αρχίσετε να νιώθετε ότι κάτι δεν πάει καλά με την υγεία σας ή σας γαργαλάει ο λαιμός σας, δείτε τι μπορείτε να κάνετε, προκειμένου να σας περάσει γρήγορα το κρυολόγημα.

1.Μην μένετε νηστικοί και να πίνετε υγρά. Νερό, χυμοί, σούπες και ζωμός, όλα βοηθούν στην ανακούφιση από την συμφόρηση και προφυλάσσουν από την αφυδάτωση. Αποφύγετε το αλκοόλ, τον καφέ και τα αναψυκτικά, καθώς ενισχύουν την αφυδάτωση. Επίσης μπορείτε να καταναλώνετε φρούτα και λαχανικά.

2. Ξεκούραση. Μην το «παίξετε» ήρωας στη δουλειά ή το σχολείο ενώ μόλις και μετά βίας μπορείτε να πάρετε ανάσα. Το μόνο που θα καταφέρετε είναι να καθυστερήσετε περισσότερο την ανάρρωσή σας και να «κολλήσετε» τους πάντες την ίδια στιγμή. Εάν νιώσετε ότι πρέπει να μείνετε μία ημέρα κάτω από τα σκεπάσματα, κάντε το. Το σώμα χρειάζεται χρόνο για να αναρρώσει.

«Μπορείτε να προστατεύσετε το ανοσοποιητικό σας σύστημα με τον ύπνο και τη μείωση του στρες», συνιστούν οι γιατροί.

3. Καταπραϋνετε το λαιμό σας: Οι παστίλιες μπορούν να ανακουφίσουν το λαιμό και να αντιμετωπίσουν τη λοίμωξη πριν το κρύωμα νικήσει κατά κράτος. Ζεστά γλυκά, ακόμη και γαργάρες με αλατόνερο μπορούν να προσφέρουν μία ανακούφιση στον πόνο.

4. Ιδρώστε: Μπορεί να ακούγεται παράξενο, αλλά μισή με μία ώρα γυμναστική μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση του κρυολογήματος. Οι περισσότεροι ιοί του κρυολογήματος επιβιώνουν σε θερμοκρασίες περίπου 37 βαθμών Κελσίου. Ο πυρετός είναι ο φυσικός τρόπος με τον οποίο το σώμα καταπολεμά τον ιό, αλλά η άσκηση που με τη σειρά της ανεβάζει τη θερμοκρασία του σώματος μπορεί να κάνει ακριβώς το ίδιο πράγμα. Ωστόσο, καλό θα ήταν να ασκείστε πριν τα συμπτώματα και όχι... κατόπιν εορτής. Εάν δεν νιώθετε καλά και δυσκολεύεστε να αναπνεύσετε, τότε η προτιμότερη επιλογή είναι η ξεκούραση.

5. Απελευθερώστε τη ρινική συμφόρηση: Είναι το πιο δυσάρεστο κομμάτι του κρυολογήματος. Θα μπείτε στον «πειρασμό» να φυσήξετε τη μύτη σας προς απελευθέρωση από τη βλέννα, ωστόσο οι ειδικοί συμβουλεύουν διαφορετικά. Το δυνατό φύσημα της μύτης μπορεί να ερεθίσει περισσότερο τη μεμβράνη του βλεννογόνου και η μύτη να παραμείνει βουλωμένη για περισσότερο διάστημα. Οι γιατροί συστήνουν τη χρήση ενός αποσυμφορητικού σπρέι πριν από το φύσημα ούτως ώστε να μαλακώσει η μεμβράνη του βλεννογόνου και το «ξεβούλωμα» να γίνει πιο εύκολα.

6. Διώξτε... γλυκά το βήχα: Σε περίπτωση που το κρυολόγημα συνοδεύεται από βήχα, η έρευνες έχουν δείξει ότι οι γλυκές τροφές και αφεψήματα, όπως τσάι με μέλι ή μία κουταλιά σιρόπι, μπορούν να βοηθήσουν.

Τι να αποφύγετε
7. Αντιβιοτικά: Τα αντιβιοτικά επιτίθενται στα βακτήρια και άρα δεν βοηθούν στην αντιμετώπιση του κοινού κρυολογήματος. Όχι μόνο δεν μπορούν να βοηθήσουν στην ανακούφιση από τα συμπτώματα, αλλά μπορεί να επιδεινώσουν το πρόβλημα των ανθεκτικών στα αντιβιοτικά βακτηρίων.

8. Συνδυασμός φαρμάκων για το κρυολόγημα με αποσυμφορητικά, αντισταμινικά και αποχρεμπτικά: Σύμφωνα με το περιοδικό Shape σπάνια είναι πολύ αποτελεσματικά και συνάμα μπορούν να έχουν παρενέργειες, από υπνηλία μέχρι και καρδιακή αρρυθμία. Θα ήταν καλύτερο να χρησιμοποιήσετε δύο ή περισσότερα φάρμακα που θα στοχεύουν συγκεκριμένα συμπτώματα.

Φυσικά, τίποτα από όλα αυτά δεν μπορεί να θεραπεύσει εντελώς ένα κρύωμα σε σχέση με τα φάρμακα, αλλά μπορούν να ελαφρύνουν τα συμπτώματα και να μειώσουν τη διάρκειά του, χωρίς να χρειάζεται να καταφύγετε σε αυτά. Κάποια από αυτά, μάλιστα, ίσως σας εκπλήξουν
http://www.protothema.gr/ugeia/article/709680/kruologima-8-apotelesmatikoi-tropoi-gia-na-prolavete-ta-heirotera/ 31/08/2017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου