Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

Tο Συγκρότημα Λαμπράκη , και τα “αόρατα αφεντικά”, που κατήγγειλε ο Α. Σαμαράς




Η σφοδρή επίθεση του Left.gr κατά της εφημερίδας “Τα ΝΕΑ” και η υπενθύμιση για τη στάση τους στα ΙΟΥΛΙΑΝΑ και το “θαυματουργό”(!!!) νερό του Καματερού, που ο Καψής το είχε π ρ ω τ ο σ έ λ ι δ ο , έφερε στη μνήμη μας το βιβλίο του Νίκου Δρόσου με τίτλο “Συγκρότημα Λαμπράκη ή ο “Βαλές” της ΄Αρχουσας Τάξης” , που εκδόθηκε το 1982 (Εκδόσεις Μπογιάτη).
Αν το βρείτε θα εντοπίσετε ενδιαφέροντα στοιχεία και κατ΄ ανάγκην θα συγκρίνετε τη στάση του Συγκροτήματος με τη σημερινή ...πορεία του ,κι εννοούμε στα ...δημοσιογραφικά θέματα.
Αλλά και ο Αντώνης Σαμαράς , το 1996, κατήγγειλε τα “αόρατα αφεντικά” της πληροφόρησης !!!
Κατά την περιοδεία του στη Θράκη , ως πρόεδρος της Πολιτικής ΄Ανοιξης , ο Α . Σαμαράς εξαπέλυσε σφοδρότατη επίθεση κατά του προέδρου του ΔΟΛ Χ. Λαμπράκη .

Αντιγράφουμε από την εφημερίδα “Αδέσμευτος Τύπος” , με ημερομηνία 09 Σεπτεμβρίου 1996 ,τις δηλώσεις Σαμαρά :
  • στην πορεία του ελληνικού προβλήματος βρίσκεται η δράση ενός παρασκηνίου που ελέγχει και κατευθύνει – χρόνια τώρα- τις πολιτικές εξελίξεις στην πατρίδα μας .
  • Είναι τα αόρατα αφεντικά των ΜΜΕ .Και κινούν , πίσω από τις κλειστές κουρτίνες , τα νήματα της πολιτικής ζωής”.
Και αναφερόμενος ονομαστικά στο Χρ. Λαμπράκη , είπε ,πως
  • είναι “ο αόρατος άνθρωπος ,που από τη δεκαετία του 1960 μέχρι σήμερα, θέλει να αφήνει τη στάμπα του σε κάθε κρίσιμη επιλογή της πατρίδας μας. Δεν τον ψήφισε ποτέ ο λαός , κι όμως θέλει να παίζει το ρόλο του μονίμου σκιώδους πρωθυπουργού της χώρας”!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου