Κυριακή, 16 Οκτωβρίου 2016

Συρία: Αντικαθεστωτικοί τουρκικής υποστήριξης πήραν το Νταμπίκ «της προφητείας».Είναι ...χωρό σημασίας στην εσχατολογία της ISIS


Βηρυτός
Αναφορές από τις εμπόλεμες ζώνες της Συρίας θέλουν ομάδες αντικαθεστωτικών που υποστηρίζονται από την Τουρκία να κατέλαβαν το χωριό Νταμπίκ, στο βορειοδυτικό τμήμα της χώρας.

Το βρετανικό Reuters επικαλείται τόσο αρχηγό της ομάδας που υποστηρίζεται από την Τουρκία όσο και οργανώσεων ακτιβιστών που παρακολουθούν τις εξελίξεις στη συριακή σύρραξη. Σύμφωνα με αυτές, το χωριό κατελήφθη την Κυριακή μετά από συγκρούσεις, μαζί με το κοντινό χωριό Σοράν.
  • Το σχετικά μικρό χωριό έχει ιδιαίτερη θέση στην εσχατολογία που χρησιμοποιεί προπαγανδιστικά η τζιχαντιστική ISIS: Υποτίθεται πως, βάσει ισλαμικών προφητειών εκεί θα γίνει η «τελική μάχη με τους άπιστους». 
Η προπαγάνδα του Ισλαμικού Κράτους έχει και μία έντονη εσχατολογική διάσταση, που πολλές φορές περνά απαρατήρητη για τους δυτικούς παρατηρητές, όμως είναι ένα από τα οχήματα που κινητοποιεί μαχητές για την οργάνωση (υπενθυμίζεται ότι «Daqib» λέγεται, σε αυτό το πλαίσιο, και το προπαγανδιστικό αγγλόφωνο περιοδικό που εκδίδει η οργάνωση με στόχο να προσελκύσει μέλη από την ευρωπαϊκή ήπειρο).
tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου