Πέμπτη, 29 Ιουνίου 2017

Για σεξουαλικά αδικήματα κατηγορείται ο τρίτος τη τάξει αξιωματούχος του Βατικανού, καρδινάλιος Τζορτζ ΠελΤου ασκήθηκε δίωξη από την αστυνομία της Αυστραλίας - 
Ο ίδιος ανακοίνωσε ότι θα επιστρέψει στη χώρα για να «καθαρίσει» το όνομά του

Δίωξη για σεξουαλική βία κατά συρροή άσκησε η αστυνομία της Αυστραλίας στον επικεφαλής των οικονομικών του Βατικανού και τρίτο τη τάξει αξιωματούχο, τον Aυστραλό καρδινάλιο Τζορτζ Πελ (φωτο)
«Ο καρδινάλιος Πελ αντιμετωπίζει πολλαπλές κατηγορίες σε σχέση με ένα ιστορικό σεξουαλικών αδικημάτων» ανακοίνωσε ο επικεφαλής της αστυνομίας της πολιτείας Βικτόρια, Σέιν Πάτον, σε συνέντευξη τύπου στη Μελβούρνη. «Υπάρχουν πολλοί ενάγοντες σε σχέση με αυτές τις κατηγορίες», πρόσθεσε.

Ο Πελ διατάχθηκε να παρουσιαστεί σε δικαστήριο της Μελβούρνης στις 18 Ιουλίου, χωρίς ο εκπρόσωπος της αστυνομίας να αναφέρει λεπτομέρειες σχετικά με το κατηγορητήριο.

Ο 76χρονος Πελ ήταν ιερέας στην επαρχιακή πόλη Μπαλαράτ της Βικτόρια όταν διορίσθηκε αρχιεπίσκοπος Μελβούρνης και από το 2014 ζει στο Βατικανό.

Ο ίδιος στην πρώτη δήλωσή του 90 λεπτά μετά την ανακοίνωση της αστυνομίας δεσμεύθηκε ότι θα επιστρέψει στην Αυστραλία «το συντομότερο δυνατόν για να "καθαρίσει" το όνομά του».

«Αν και είναι ξημερώματα στη Ρώμη ο Καρδινάλιος Πελλ ενημερώθηκε για την απόφαση και τις ενέργειες της αστυνομίας και αρνείται ξανα όλες τις κατηγορίες. Ο Καρδινάλιος Πελλ θα επιστρέψει το συντομότερο δυνατόν στην Αυστραλία για να "καθαρίσει" το όνομά του ακολουθώντας τις οδηγίες και την έγκριση των γιατρών του» αναφέρεται στην ανακοίνωση που εκδόθηκε στις 4:30 τα ξημερώματα, ώρα Ιταλίας.

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου