Παρασκευή 30 Ιουνίου 2017

Ο «νεολογισμός» του Τσίπρα και η ...«στοιχείωση» με τον Πολάκη


«Εμείς οι αστοιχείωτοι καταφέρνουμε και ξεπερνάμε πολλές φορές, ακόμα και θεσμικά εμπόδια, αυτών που έχουν ιδιαίτερη στοιχείωση»(!!!), είπε ο πρωθυπουργός!
Άλλη μία επική δήλωση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος ανακάλυψε τη λέξη «στοιχείωση» προκειμένου να υπερασπιστεί τη χυδαία φρασεολογία Πολάκη κατά των δικαστών του ΣτΕ που αποφάσισαν ομόφωνα ότι είναι αντισυνταγματικοί οι φορολογικοί έλεγχοι πέραν της πενταετίας. 
«Εμείς οι αστοιχείωτοι καταφέρνουμε και ξεπερνάμε πολλές φορές, ακόμα και θεσμικά εμπόδια, αυτών που έχουν ιδιαίτερη στοιχείωση και να μας στήνουν τέτοια εμπόδια, θα τα ξεπερνάμε», είπε ο πρωθυπουργός, προσφέροντας δημοσίως την απόλυτη κάλυψή του στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας.
Η αναφορά ήταν σαφής προς την ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών, που αναφέρεται στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας και χαρακτηρίζει την κριτική του «αστοιχείωτη». Ο κύριος Πολάκης προηγουμένως, με αφορμή την απόφαση του ΣτΕ για τους αναδρομικούς ελέγχους της εφορίας, είχε γράψει... ποίημα στο λογαριασμό του στο facebook, χαρακτηρίζοντας την Δικαιοσύνη «προστασία του κάθε "νταβατζή"»!

ΝΔ: «Τσίπρας και Πολάκης είναι ένα και το αυτό»

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: «Ο κ. Τσίπρας επιλέγει οριστικά να ταυτιστεί με τις πιο ακραίες πολιτικές παρουσίες της Κυβέρνησής του. Μετά την στήριξή του στον κ. Καμμένο, σήμερα μας δείχνει ότι είναι ένα και το αυτό με τον κ. Πολάκη. Επομένως, εκτός από μόνιμη λιτότητα και μόνιμη χυδαιότητα».

ΠΑΣΟΚ: Το ίδιο αστοιχείωτος με τον Πολάκη

«Δύο χρόνια μετά, ο κ. Τσίπρας επισκέφθηκε και πάλι το Υπουργείο Υγείας για να επαναλάβει τις ίδιες εξαγγελίες και τα ίδια ψέματα.
Παρακολουθήσαμε μια κομματική φιέστα, με λίγους χειροκροτητές, μέσα στο Υπουργείο Υγείας, με τον κ. Τσίπρα να απολογείται  για τις ευθύνες του για την κατάρρευση της δημόσιας υγείας και την διάλυση των νοσοκομείων.
Ο Πρωθυπουργός που δεν τόλμησε να προεκτείνει την εξεταστική επιτροπή στην περίοδο διακυβέρνησής του, βιάζεται και βγάζει ο ίδιος πορίσματα, βαφτίζει το κρέας – ψάρι παρουσιάζοντας ένα Κοινωφελές Ιδιωτικό Ίδρυμα ως δημόσιο Νοσοκομείο...
Είναι το ίδιο αστοιχείωτος όπως και ο εκλεκτός του Υπουργός, κ. Πολάκης! Όσο για τις επερχόμενες δήθεν «επαναστατικές» αλλαγές στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας που ο κ. Τσίπρας διατυμπανίζει, αποτελούν στην ουσία την αποδόμηση των υπαρχουσών δομών που λειτουργούν.
Να σταματήσουν επιτέλους τα σόου και την προπαγάνδα γιατί οι πολίτες γνωρίζουν καλά την καταστροφή που έχουν φέρει στο χώρο της Υγείας. Να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να φύγουν μήπως και σωθεί ότι έχει απομείνει όρθιο από την ιδιοτέλεια και την ανικανότητά τους».

Ποτάμι: «Η εικονική πραγματικότητα του κ. Τσίπρα στην Υγεία»

«Εικονική πραγματικότητα η Υγεία για τον κ. Τσίπρα και το επιτελείο του, καθώς 2,5 ολόκληρα χρόνια μετά την ανάληψη της εξουσίας, εξακολουθούν να βρίσκονται στο δικό τους παράλληλο σύμπαν, ένα σύμπαν που ουδεμία σχέση έχει με αυτό που βιώνει ο Έλληνας ασθενής και πολίτης.
Ακούσαμε για μεταρρυθμίσεις, τομές και αναμορφώσεις τόσο σημαντικές όσο η ίδρυση του ίδιου του ΕΣΥ. Να τον ενημερώσουμε, πάντως, ότι τα ράντζα είναι ακόμη στους διαδρόμους, τα φακελάκια δίνουν και παίρνουν και οι νοσηλευτές κυριολεκτικά γονατίζουν.
O κ. Τσίπρας προφανώς νομίζει ότι το αμαρτωλό παρελθόν στο χώρο της υγείας ,το οποίο μονίμως επικαλείται, είναι αρκετό για να απαλλάξει την κυβέρνησή του από τις τεράστιες ευθύνες της μετά από 2,5 χρόνια. Κι ενώ στην υγεία το ιδιωτικό θα έπρεπε να λειτουργεί συμπληρωματικά με το δημόσιο, είναι φανερό ότι η συγκεκριμένη κυβέρνηση το έχει δαιμονοποιήσει και το θεωρεί εχθρό (και είναι κάτι που δεν το βλέπουμε μόνο στην υγεία αυτό).
Αντί λοιπόν να κοιτάξει πώς θα ενισχύσει τους πόρους της δημόσιας υγείας, π.χ. αίροντας τα γραφειοκρατικά εμπόδια ώστε να γίνονται κλινικές μελέτες στα ελληνικά νοσοκομεία, η κυβέρνηση ρίχνει το βάρος της σε έναν πόλεμο οπισθοφυλακών με το παρελθόν αλλά και με τις ιδεοληψίες της».

ΚΚΕ: Να πούμε και μπράβο για την αντιλαϊκή πολιτική;

«Η κυβέρνηση «παίρνει άριστα» για την απόδοσή της, από τη μια να υλοποιεί αποτελεσματικά τις απαιτήσεις του κεφαλαίου, για τις άγριες κρατικές περικοπές στην υγεία και τη φαρμακευτική περίθαλψη και από την άλλη να παραπλανά τους ασθενείς και τους υγειονομικούς ότι αυτή η αντιλαϊκή πολιτική είναι δήθεν για το καλό τους, άρα πρέπει να επιβραβευτεί και από πάνω».

Ομιλία Τσίπρα για την Υγεία

«Η κατάσταση της Δημόσιας Υγείας, όταν το 2015 παραλάβαμε τη διακυβέρνηση, ήταν κάτι παραπάνω από κρίσιμη. Στα όρια της κατάρρευσης» είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στο υπουργείο Υγείας και σημείωσε πως «αυτή η κατάρρευση έγινε συνειδητά και στοχευμένα, με ιδεολογικού χαρακτήρα επιλογές». Επιλογές, που όπως εξήγησε, λένε ότι «ο καθολικός και δημόσιος χαρακτήρας της Υγείας είναι αντίληψη ξεπερασμένη και προκειμένου να ανοίξει το πεδίο στα ιδιωτικά συμφέροντα του χώρου».
«Πολύ πριν την κρίση, η Υγεία ήταν προνομιακός χώρος για κατασπατάληση πόρων, για προκλητικές υπερτιμολογήσεις φαρμάκων και προμηθειών, για βρώμικες συναλλαγές και αλισβερίσια. Μια διαρκής λεηλασία εξωφρενικής κλίμακας του δημόσιου συμφέροντος, με πρώτα θύματα τα ασφαλιστικά ταμεία και τον κρατικό προϋπολογισμό» εξήγησε ο κ. Τσίπρας.
Τόνισε ότι παρά τις δραματικές περικοπές, που επιβλήθηκαν στον χώρο της Υγείας, με τα Μνημόνια, «το πάρτι αυτό συνεχίστηκε κανονικότατα» έως τον Ιανουάριο του 2015. Είπε ότι στόχος των μνημονιακών περικοπών τη περίοδο 2010-2014 δεν ήταν η αδιαφάνεια και η διαπλοκή, αλλά το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών Υγείας που συμπιέστηκε ακόμα περισσότερο. «Η συναλλαγή με συμφέροντα και η διαφθορά παρέμειναν ανέγγιχτες, αλλά οι ελλείψεις προσωπικού και βασικών υλικών πολλαπλασιάστηκαν, η ταλαιπωρία των ασθενών και των οικογενειών τους μεγάλωσε, τα νοσοκομεία μας οδηγήθηκαν στα πρόθυρα της χρεοκοπίας και της λειτουργικής κατάρρευσης» σημείωσε ο πρωθυπουργός, περιγράφοντας -όπως είπε- την κατάσταση που αντιμετώπισε η κυβέρνηση το 2015.
«Το να σταθεί στα πόδια του ο χώρος της Υγείας ήταν και εξακολουθεί να είναι μία από τις βασικές προτεραιότητες της κυβερνητικής πολιτικής» σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στο υπουργείο Υγείας και πρόσθεσε: «Πρόκειται για έναν τιτάνιο αγώνα, σε πολύ δύσκολες συνθήκες, που παρά το ότι ήδη έχει αποδώσει εξαιρετικά αποτελέσματα, δεν είναι εφικτό να μεταμορφώσει πλήρως την εικόνα των δημόσιων νοσοκομείων».
Ο πρωθυπουργός είπε ακόμη ότι γνωρίζει πως η εικόνα δεν είναι ευχάριστη και ότι πρέπει πολλά ακόμη να γίνουν. Γνωρίζει, όμως ταυτόχρονα -συνέχισε- ότι «τόσο η ηγεσία του υπουργείου Υγείας όσο και κυρίως το ιατρικό, νοσηλευτικό, παραϊατρικό και λοιπό προσωπικό των νοσοκομείων, δίνουν μια μεγάλη μάχη, έναν δύσκολο αγώνα για να ξαναστήσουν τα δημόσια νοσοκομεία στα πόδια τους [...]. Και τη μάχη αυτή θα τη στηρίξουμε όσο μπορούμε και πιστεύω ότι θα τη κερδίσουμε».

Δύσοσμες οι αποκαλύψεις που προκύπτουν από τη διερεύνηση των μεγάλων σκανδάλων στο χώρο της Υγείας, τόνισε ο πρωθυπουργός

Ο πρωθυπουργός, μιλώντας στο υπουργείο Υγείας, επισήμανε ότι έχει ξεκινήσει και είναι σε εξέλιξη μια συστηματική προσπάθεια για ενίσχυση του ΕΣΥ με το αναγκαίο προσωπικό. Επίσης τόνισε ότι στο πλαίσιο του νέου Μεσοπρόθεσμου 2015-2018, έχουν στηριχτεί αθροιστικά, με πάνω από 600 εκατομμύρια ευρώ οι λειτουργικές δαπάνες των νοσοκομείων και των δομών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.
Παράλληλα ο πρωθυπουργός είπε πως είναι σε εξέλιξη στην Βουλή μια διαδικασία διερεύνησης των μεγάλων σκανδάλων στο χώρο της Υγείας, σκανδάλων που αφορούν τη γνωστή υπόθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ, τη χρεωκοπία και την εκχώρηση του Ντυνάν, τις εκτεταμένες δωροδοκίες από την Novartis. Υποθέσεις, σημείωσε, που ζημίωσαν με τεράστια ποσά το ελληνικό Δημόσιο, τα ασφαλιστικά ταμεία και το ίδιο το Εθνικό Σύστημα Υγείας. «Και είναι πράγματι μεγάλη η ντροπή που αισθάνεται κανείς παρακολουθώντας τις αποκαλύψεις από τη πορεία της Εξεταστικής», είπε ο πρωθυπουργός. «Δύσοσμες αποκαλύψεις, ακόμα περισσότερο και από τους τόνους των σκουπιδιών που άρχισαν να μαζεύονται από χτες. Αυτά να δούμε πώς θα μαζευτούν...», σχολίασε. Σημείωσε ότι πρόκειται για αποκαλύψεις «που φανερώνουν τη φτήνια και τον ευτελισμό ενός ολόκληρου πολιτικού συστήματος που είχε μετατρέψει τη δημόσια υγεία σε πεδίο εξυπηρέτησης συμφερόντων και διασπάθισης δημόσιου χρήματος».
Ένα πολιτικό σύστημα που, όπως είπε, την ίδια στιγμή που βύθιζε το ΕΣΥ, φρόντιζε να βολεύει τους δικούς του ανθρώπους, να τρέφει αργόμισθους, να χρηματοδοτεί δημοσιογράφους και μέσα ενημέρωσης, να χαρίζει δημόσια νοσοκομεία σε ιδιώτες, ακόμη και να μη πληρώνει νοσήλια.
«Προωθήθηκαν αλλαγές στο ζήτημα των ιδιωτικών εργολαβιών στη φύλαξη, στην καθαριότητα και στην σίτιση, με σημαντικά οικονομικά οφέλη για τη λειτουργία των νοσοκομείων και σημαντική εξοικονόμηση χρημάτων για το δημόσιο ταμείο», είπε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στο υπουργείο Υγείας.
Και αυτό, όπως σχολίασε, «παρά τις δυσκολίες που διαρκώς αντιμετωπίζουμε σε κάθε τέτοια πρωτοβουλία. Αλλά εμείς οι αστοιχείωτοι καταφέρνουμε και ξεπερνάμε πολλές φορές ακόμα και θεσμικά εμπόδια αυτών που έχουν ιδιαίτερη στοιχείωση για να μας θέτουν τέτοια εμπόδια. Και, ναι, θα τα καταφέρουμε να στηρίξουμε τις δημόσιες υπηρεσίες με ίδια μέσα».
Δύο πανό που κάνουν λόγο για «εργασιακή εξουθένωση» και «κωλοτούμπες» ανήρτησε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) σε μπαλκόνι των γραφείων της, που βρίσκεται απέναντι από το υπουργείο Υγείας, το οποίο επισκέπτεται ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.
Ειδικότερα, στο ένα πανό η ΠΟΕΔΗΝ υπενθυμίζει τις άσχημες συνθήκες εργασίας κάτω από τις οποίες αναγκάζεται να εργάζεται το προσωπικό των νοσοκομείων. Στο άλλο πρωταγωνιστούν υπουργοί της κυβέρνησης με τις δηλώσεις που έχουν κάνει κατά καιρούς, ενώ στο κέντρο του πανό κυριαρχεί η λέξη «κωλοτούμπες».
Καταφέραμε να αντιστρέψουμε την εικόνα κατάρρευσης του εθνικού συστήματος Υγείας, τόνισε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός σε ομιλία του μετά τη συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα, κατά την επίσκεψη του πρωθυπουργού στο υπουργείο.
Στην ομιλία του, πριν ξεκινήσει η ομιλία του πρωθυπουργού, ο κ. Ξανθός είπε ότι αυτή η κυβέρνηση, όταν ανέλαβε, είχε πει ότι θα κάνει τρία σημαντικά πράγματα στην Υγεία:
- Θα αντιμετωπίσει το θέμα του αποκλεισμού των εκατομμυρίων ανασφάλιστων από το ΕΣΥ. Αυτό το έκανε με απόλυτη συνέπεια.
- Η δεύτερη κεντρική πολιτική δέσμευση ήταν ότι θα στηριχτεί κατά προτεραιότητα το δημόσιο σύστημα Υγείας. «Ο κάθε πολίτης αντιλαμβάνεται σταδιακά ότι έχει υλοποιηθεί ή είναι σε εξέλιξη αυτή η διαδικασία. Καταβλήθηκε ένα τιτάνιο έργο», τόνισε.
- Η τρίτη κεντρική πολιτική δέσμευση ήταν ότι θα ηθικοποιήσουμε το σύστημα Υγείας, με παρεμβάσεις εξυγίανσης, ελέγχου, θεσμικής αναδιοργάνωσης και περιορισμού των γνωστών και τεράστιων προβλημάτων σπατάλης και διαφθοράς και εκμετάλλευσης του αρρώστου. Ο υπουργός είπε ότι με όλες τις παρεμβάσεις που έχουν γίνει, και με κορυφαία τη σχετική Εξεταστική, η κυβέρνηση έχει δώσει το πολιτικό σήμα ότι δεν υπάρχει πλέον ασυλία, πολιτική συγκάλυψη και ανοχή της πολιτικής φαυλότητας της προηγούμενης περιόδου.
thetoc.gr 30.06.17

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου