Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2017

Όρμπαν : ο δισεκατομμυριούχος Τζορτζ Σόρος επιθυμεί την τιμωρία της Ουγγαρίας από θεσμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης που επιδιώκουν τη μετατροπή της Ευρώπης σε ήπειρο «ανάμεικτου πληθυσμού».


Εντολή στις υπηρεσίες αντικατασκοπείας της Ουγγαρίας να ερευνήσουν τις φιλανθρωπικές οργανώσεις που υποστηρίζονται από τον δισεκατομμυριούχο Τζορτζ Σόρος έδωσε ο πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν, κλιμακώνοντάς την πίεση που ασκεί η κυβέρνησή του στις μη κυβερνητικές οργανώσεις.
Ο κ. Όρμπαν κατηγόρησε τον κ. Σόρος ,ότι επιθυμεί τον «στιγματισμό» Ουγγαρίας λόγω της σκληρής πολιτικής που ακολουθεί έναντι προσφύγων και μεταναστών, και εν τέλει την τιμωρία της χώρας από θεσμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης που επιδιώκουν τη μετατροπή της Ευρώπης σε ήπειρο «ανάμεικτου πληθυσμού».

«Το δίκτυο Σόρος, που προσπαθεί να επηρεάσει την ευρωπαϊκή ζωή, θα πρέπει να εκτεθεί με την χρήση των υπηρεσιών εθνικής ασφάλειας», είπε ο συντηρητικός ούγγρος πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε την Παρασκευή στον ραδιοσταθμό Kossuth.

Το εύρος της επιχείρησης εναντίον της «αυτοκρατορίας» Σόρος, όπως την αποκαλεί η Βουδαπέστη, δεν είναι γνωστό, όμως στο παρελθόν στελέχη του κυβερνώντος κόμματος Fidesz έχουν ισχυριστεί ότι το εν λόγω «δίκτυο» περιλαμβάνει ΜΚΟ, δημοσιογράφους, ευρωπαίους αξιωματούχους και βουλευτές, εντός κι εκτός Ουγγαρίας.

Ο κ. Όρμπαν, που θα είναι υποψήφιος για τέταρτη θητεία στις εκλογές της ερχόμενης άνοιξης, είπε ότι η Ευρώπη θα διαιρεθεί σε μία ζώνη που θα είναι ελεύθερη από μετανάστες και πρόσφυγες και σε ένα δυτικό τμήμα όπου τα κράτη επιμένουν να μην διώχνουν παράτυπους μετανάστες.

Με όλες τις δημοσκοπήσεις να θέλουν τον κ. Όρμπαν να κερδίζει ξανά την πρωθυπουργία το 2018, οι δηλώσεις περί ερευνών σε βάρος ΜΚΟ αναμένεται να προκαλέσουν νέο προβληματισμό τις Βρυξέλλες, οι οποίες έχουν επικρίνει έντονα τον ούγγρο ηγέτη για συγκεντρωτικές και απολυταρχικές πρακτικές την τελευταία τριετία.

Ο κ. Σόρος, που υποστηρίζει εκπαιδευτικά προγράμματα και φιλοδημοκρατικό ακτιβισμό στην Ουγγαρία από την δεκαετία του 1980, έχει πολλές φορές απαντήσει στην κριτική Όρμπαν, κατηγορώντας τον ότι είναι επικεφαλής ενός κράτους που λειτουργεί σαν το οργανωμένο έγκλημα. Εκπρόσωπος του ιδρύματος Σόρος χαρακτήρισε τις νεότερες δηλώσεις Όρμπαν ως μία ακόμα απόπειρα να σιωπήσουν οι επικριτικές φωνές.

Η Ουγγαρία έχει ήδη υιοθετήσει σκληρή πολιτική όσον αφορά τις ΜΚΟ που χρηματοδοτούνται από το εξωτερικό. Ο εν λόγω νόμος αποτελεί σημείο τριβής ανάμεσα στην Βουδαπέστη και την ΕΕ, η οποία πιστεύει ότι παραβιάζονται ευρωπαϊκές αρχές.

Μετά την επανεκλογή του το 2014 ο κ. Όρμπαν εξέφρασε την βούληση να μετατρέψει την Ουγγαρία σε ένα «ανελεύθερο» κράτος με πρότυπα την Ρωσία του Βλαντιμίρ Πούτιν και την Τουρκία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Πηγή: http://www.skai.gr/news/world/article/358669/o-orban-dietaxe-tous-kataskopous-tou-na-ereunisoun-to-diktuo-tou-soros/#ixzz4wsQqXGIT
29.10.17

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου