Πέμπτη 3 Μαΐου 2018

Α. Τσίπρας: «Η Λήμνος είναι μια από τις πιο όμορφες και ιστορικές γωνιές της πατρίδας μας»


Μια από τις πιο όμορφες αλλά και ιστορικές γωνιές της πατρίδας μας, χαρακτήρισε τη Λήμνο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά την επίσκεψή του σήμερα (03/05) στο νησί.
  • «Η Λήμνος φέρει ξεχωριστό ιστορικό φορτίο, μέσα στην πορεία των χρόνων. Από κάθε άποψη και σε πολλές διαφορετικές περιστάσεις». 
  • Διότι πρόκειται για ένα τόπο ζωντανό και δημιουργικό από τη νεολιθική εποχή -όπως άλλωστε μαρτυρά η Πολιόχνη και η Μύρινα-, την περίοδο των Πελασγών, φθάνοντας μέχρι τη σύγχρονη εποχή». είπε ο πρωθυπουργός.Στη συνέχεια τόνισε:
  • «Λίγοι είναι αυτοί που γνωρίζουν άλλωστε -πέραν από τους ιστορικούς- ότι εδώ έγινε το αποφασιστικό βήμα για τη λήξη του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου. 
  • Εδώ, το 1918, στον Μούδρο υπογράφηκε η ανακωχή των δυνάμεων της Αντάντ με την τότε Οθωμανική Αυτοκρατορία. Πολλοί περισσότεροι όμως γνωρίζουν ότι η Λήμνος, έγινε ένας από τους πρώτους φιλόξενους τόπους υποδοχής των προσφύγων της Μικρασιατικής Καταστροφής. Και φυσικά, κανείς δεν μπορεί να ξεχνά ότι λίγα μίλια παραδίπλα, βρίσκεται ο Άη Στράτης, ένας τόπος μαρτυρίου και ζωντανό μνημείο για την ελευθερίας και τη δημοκρατία στην πατρίδα μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου