Τετάρτη, 13 Ιουνίου 2018

Μίκης Θεοδωράκης: «Η Ελλάδα σύρθηκε σε μια πράξη ιστορικής ήττας και εθνικής μειοδοσίας με απρόβλεπτες επιπτώσεις ..»


Μίκης Θεοδωράκης: «ποδοπατήθηκε η θέληση της συντριπτικής πλειοψηφίας του Ελληνικού Λαού»
 

Στη συμφωνία που «κλείδωσε το απόγευμα της Τρίτης για το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ, αναφέρθηκε ο Μίκης Θεοδωράκης. «Η χώρα μας σύρθηκε σε μια πράξη ιστορικής ήττας και εθνικής μειοδοσίας με απρόβλεπτες επιπτώσεις σε βάρος της χώρας και του Λαού μας» έγραψε ο μεγάλος μουσικοσυνθέτης στην προσωπική του ιστοσελίδα.

Ο Μίκης Θεοδωράκης, που ήταν ο κεντρικός ομιλητής του τελευταίου συλλαλητηρίου για τη Μακεδονία στο Σύνταγμα, τόνισε πως «ποδοπατήθηκε η θέληση της συντριπτικής πλειοψηφίας του Ελληνικού Λαού».

Γυρνώντας το χρόνο πίσω, υπογράμμισε ότι από την εποχή του ΕΑΜ υπήρξαν περιπτώσεις κατά τις οποίες οι Έλληνες αριστεροί υποχώρησαν μπροστά σε δοκιμασίες, που τις περισσότερες φορές έφταναν στα όρια της ανθρώπινης αντοχής για να φτάσει στο σήμερα λέγοντας «για πρώτη φορά, κάποιοι που θέλουν να ονομάζονται αριστεροί, υποχωρούν υπερασπιζόμενοι το προσωπικό τους συμφέρον. Συμπαρασύροντας έτσι σ’ αυτόν τον κατήφορο την Ελλάδα και τον Ελληνικό Λαό».

Ο Μίκης Θεοδωράκης καταλήγει στο μήνυμα του λέγοντας: «Μετά από αυτό το μεγάλο ''ΝΑΙ'' του κ. Τσίπρα, εκείνο που πονάει πιο πολύ δεν είναι μόνο οι κίνδυνοι που ξανοίγονται μπροστά μας αλλά προ παντός η μεγάλη Ντροπή που θα μας στιγματίζει για πάντα».
https://www.efsyn.gr/arthro/m-theodorakis-istoriki-itta 13.06.18

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου