Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2014

Λαζόπουλος – Χαϊκάλης: Μια πολύχρονη φιλία - και - με αγωγές ...





Από τότε που η συνεργασία τους στους «10 μικρούς Μήτσους» ξεκίνησε μέχρι σήμερα, η σχέση των δύο ηθοποιών έχει περάσει περιόδους στοργής αλλά και οργής.
Παύλος Χαϊκάλης – Λάκης Λαζόπουλος
. Μια σχέση συνεργασίας αλληλεκτίμησης και ενίοτε κόντρας που ξεπερνά τα 20 χρόνια, κι έχει κατά καιρούς προσφέρει στιγμές συγκίνησης και άφθονου γέλιου, κυριαρχεί ξανά στην επικαιρότητα μετά τις καταγγελίες Χαϊκάλη περί απόπειρας χρηματισμού του και την εμπλοκή του Λαζόπουλου στην αποκάλυψη της ύπαρξης και στο μοντάζ του υλικού. Ας δούμε κάποια από τα σημαντικότερα επεισόδια αυτής της σχέσης δύο ανθρώπων που άλλοτε συνεργάστηκαν με επιτυχία κι άλλοτε συγκρούστηκαν σφοδρά...
Οταν ο Λάκης έκανε ασφαλιστικά
Το πρώτο επεισόδιο ξέσπασε όταν η συνεργασία τους στους «Μήτσους» ήταν ακόμα σε εξέλιξη προς τέρψη του τηλεοπτικού κοινού, που είχε αγαπήσει ιδιαιτέρως τα σκετς του «γέρου» (Λαζόπουλος) και της «γριάς» (Χαϊκάλης).
Αφορμή τότε (1992) είχε σταθεί ένα διαφημιστικό σποτ που έκανε ο Παύλος Χαϊκάλης ως «γριά», γεγονός που προκάλεσε άμεσα αγωγή και ασφαλιστικά μέτρα του Λαζόπουλου, ο οποίος θεώρησε ότι ο ρόλος της γριάς ήταν δικό του δημιούργημα. Ο Λάκης τότε ζήτησε αποζημίωση ύψους 25 εκατομμυρίων ευρώ -τα οποία θα παραχωρούσε στο Γηροκομείο Αθηνών- διευκρινίζοντας ότι η αγωγή του στρέφεται κυρίως εναντίον της διαφημιστικής εταιρείας, όμως η κόντρα των δύο ανδρών είχε ήδη προχωρήσει βαθύτερα. Ο Χαϊκάλης διαφώνησε τονίζοντας ότι ο τύπος της γριάς ήταν δικό του δημιούργημα ως στυλ και στην εκφορά του λόγου κι ότι στη διαφήμιση δεν υπήρχε λέξη από τα κείμενα του Λαζόπουλου.

Μέσω των Μήτσων τότε, ο τελευταίος είχε αφήσει υπονοούμενα ότι ο Χαϊκάλης προτίμησε τα εκατομμύρια της διαφήμισης από τη συμμετοχή του στους Μήτσους κι ο ρόλος της γριάς εξαφανίστηκε από την εκπομπή.
Οταν ο Χαϊκάλης υπερασπίστηκε την Ντενίση

Το παραπάνω ήταν το πρώτο, όχι όμως και το τελευταίο επεισόδιο. Οι σχέσεις εξομαλύνθηκαν και ο Παύλος Χαϊκάλης επέστρεψε στους «Μήτσους» με σποραδικές εμφανίσεις όχι μόνο ως «γριά», αλλά και ως παπάς -ρόλος που έκανε και στη σειρά «Τι ψυχή θα παραδώσεις μωρή;».

Ωστόσο το ρήγμα υπήρχε και εκδηλώθηκε ξανά το 2009 με αφορμή μια από τις διασημότερες «αδυναμίες» του Λαζόπουλου: τη Μιμή Ντενίση. Ο Παύλος Χαϊκάλης ήταν αυτός που βγήκε δημοσίως να την υπερασπιστεί και να επικρίνει τον Λάκη για την κριτική του σε βάρος της. Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις που είχε κάνει τον Νοέμβριο του 2009, όταν κλήθηκε να σχολιάσει τον Λάκη Λαζόπουλο (που τότε έκανε με επιτυχία το Αλ Τσαντίρι στον Alpha): «Δεν μου αρέσει. Δεν τον βλέπω. Είναι πολύ εύκολο να ζεις από το «ανόητο» των άλλων ανθρώπων. Κατά τη γνώμη μου, η σάτιρα έχει όρια. Αν υποθέσουμε ότι η κυρία Ντενίση δεν είναι καλή ηθοποιός, ποιος λέει στον Λάκη ότι είναι εκείνος ο καλύτερος;».
Οταν ο «γέρος» ξαναβρήκε τη «γριά»

Οι σχέσεις των δύο τότε έδειχναν οριστικά διερρηγμένες -αλλά δεν ήταν. Ο πάγος άρχισε να σπάει περίπου ένα χρόνο μετά, όταν ο Χαϊκάλης εμφανίστηκε στην παρουσίαση ιστοσελίδας του Λαζόπουλου σχετικά με τον πολιτισμό και την τέχνη που στάθηκε η γέφυρα που τους έφερε ξανά κοντά. «Με τον Λάκη δεν υπήρξε ποτέ κόντρα» δήλωνε τότε ο Χαϊκάλης. «Είμαστε και οι δύο ελεύθεροι άνθρωποι, που εκφράζουμε την άποψή μας. Πιστεύω ότι ούτε ο Λάκης το πήρε σαν κόντρα. Δεν μου έδειξε ποτέ αν πειράχτηκε ή όχι. Ηταν κάτι που με είχε πειράξει τότε και το είπα. Αναφερόταν στη Μιμή (Ντενίση), που είναι μια γυναίκα, συνάδελφος, συντηρεί και 60 οικογένειες. Ρώτησα ποιος δίνει το δικαίωμα σε κάποιον να κρίνει κάποιο συνάδελφο ακόμα κι αν είναι ο Λάκης Λαζόπουλος; Το θέμα όμως έμεινε εκεί, δεν υπήρχε ποτέ κόντρα...».

Κι αν υπήρχε, ξεχάστηκε, όπως έδειξε τον Φεβρουάριο του 2011, η τελική, θεαματική συμφιλίωση που έγινε on air στην πρεμιέρα του Αλ Τσαντίρι, όταν ο «γέρος» των Μήτσων βρήκε ξανά την αγαπημένη του «γριά». Ενας πολύχρονος ακήρυχτος «πόλεμος» έληξε με μια αγκαλιά, που έβγαλε συγκίνηση και πολύ γέλιο σαρώνοντας τα ποσοστά τηλεθέασης (είχε ξεπεράσει το 60%).
Thetoc.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου