Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2014

Αεροσκάφος της εταιρείας AirAsia με 161 επιβάτες εξαφανίστηκε ....Είχε ζητήσει ν΄ακολουθήσει ασυνήθιστη εναέρια διαδρομή!!!!





Αεροσκάφος της εταιρείας AirAsia (φωτο άρχείου) εξαφανίστηκε ενώ πετούσε από Ινδονησία προς  Σιγκαπούρη με 161 επιβαίνοντες.

Ο πύργος ελέγχου έχασε την επικοινωνία με την πτήση QZ 8501 της μαλαισιανής εταιρείας λίγη ώρα μετά από την απογείωση από το αεροδρόμιο Τζουάντα της πόλης Σουραμπάγια στην Ινδονησία, ενώ αναμενόταν στο αεροδρόμιο Σάνγκι της Σιγκαπούρης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της διεύθυνσης πολιτικής αεροπορίας της Σιγκαπούρης, η επαφή με το αεροσκάφος χάθηκε στον εναέριο χώρο της Ινδονησίας, «200 ναυτικά μίλια (περί τα 350 χλμ). νοτιοανατολικά της μεθορίου μεταξύ των Περιοχών Πληροφόρησης Πτήσεων της Τζακάρτας και της Σιγκαπούρης».

Όπως έγινε γνωστό από την έδρα της AirAsia στη Μαλαισία είναι ήδη σε εξέλιξη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης στην οποία μετέχει και η υπηρεσία πολιτικής αεροπλοΐας της Σιγκαπούρης.

Νωρίτερα το υπουργείο Μεταφορών της Ινδονησίας ανέφερε ότι το αεροσκάφος που εκτελούσε την πτήση QZ8501 έχασε την επαφή της με το κέντρο εναέριας κυκλοφορίας στις 6.17 π.μ. τοπική ώρα. (01:17 τα ξημερώματα της Κυριακής ώρα Ελλάδας).
Το στέλεχος του υπουργείου Μεταφορών Χάντι Μουστοφά δήλωσε ότι το αεροσκάφος πριν χάσει την επαφή του με το κέντρο εναέριας κυκλοφορίας είχε ζητήσει να ακολουθήσει μια ασυνήθιστη εναέρια διαδρομή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου