Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2014

Αποκάλυψη : Σοβαρά κενά σε πυρασφάλεια και σωστικά μέσα είχε το πλοίο «Norman Atlantic» , σύμφωνα με επίσημο έγγραφο του λιμεναρχείου Πάτρας!


Θέμα πυρασφάλειας και διαχείρισης των επιβατών σε περίπτωση εκκένωσης του πλοίου «Norman Atlantic» φέρνει στην επιφάνεια έγγραφο των λιμενικών αρχών της Πάτρας, που αφορά την καθιερωμένη επιθεώρηση του συγκεκριμένου πλοίου που έλαβε χώρα πριν από λίγες ημέρες !!!

Το έγγραφο των λιμενικών αρχών της Πάτρας, που αφορά την καθιερωμένη επιθεώρηση του πλοίου, η οποία έγινε στις 19 Δεκεμβρίου. Οπως αναφέρει υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις σε θέματα πυρασφάλειας και εκκένωσης του πλοίου σε περίπτωση κινδύνου, ενώ πρόβλημα αναφέρεται στο κλείσιμο των υδατοστεγών θυρώνΣοβαρές παρατηρήσεις για τη στεγανότητα στις πόρτες, τα σωστικά μέσα, τα σχέδια εκκένωσης του πλοίου και τα φώτα εκτάκτου ανάγκης του επιβατηγού/οχηματαγωγού «Norman Atlantic» είχαν κάνει οι λιμενικές αρχές της Πάτρας μετά την καθιερωμένη επιθεώρηση του πλοίου στην οποία είχαν προβεί στις 19 Δεκεμβρίου. 
Σύμφωνα με το έγγραφο των επιθεωρητών, τα ευρήματα του ελέγχου έχουν ως εξής: 
  • Ελλειψη καταγράφεται στον τομέα «Πιστοποίηση/Εγγραφα» που σχετίζεται με το σχέδιο για την εκκένωση του πλοίου σε περίπτωση κινδύνου (SAR Co-operation plan for passenger ships). 
  • Στον τομέα «Συστήματα εκτάκτου ανάγκης» παρατηρείται έλλειψη φωτισμού εκτάκτου ανάγκης (emergency lighting).
Λεπτομέρειες στην έντυπη έκδοση του «Εθνους»
ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου