Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2014

Δύσκολη νύχτα για την επιχείρηση απεγκλωβισμού από το Norman Atlantic..

Δύσκολη  η  νύχτα απόψε  για  τους  επιβάτες   του ιταλικού πλοίου που καίγεται  από το πρωί ...

 ΄Οπως  είπε  απόψε ο  υπουργός Ναυτιλίας  Μ.Βαρβιτσιωτης επισήμως ο αριθμός των διασωθέντων ανέρχεται στους 167, ενώ ένας Έλληνας είναι νεκρός. 

Θα είναι μια πολύ δύσκολη νύχτα, τόνισε, καθώς πρόκειται για την πιο σύνθετη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης των τελευταίων ετών.
«Κύριο μέλημά μας αυτή τη στιγμή είναι η διάσωση των υπολοίπων επιβατών -όλα τα άλλα θα αποτελέσουν το αντικείμενο της έρευνας που θα διαταχθεί άμεσα για το συμβάν».
Ο υπουργός απευθυνόμενος προς τους συγγενείς των επιβαινόντων τόνισε ότι δεν υπάρχει καμία εγκατάλειψη στο φλεγόμενο πλοίο και όλα τα παραπλέοντα σκάφη βρίσκονται στην περιοχή και θα συνεχίσουν όσο μπορούν να πετάνε και τα ελικόπτερα που επιχειρούν, υπό δύσκολες καιρικές συνθήκες.
Δεν απέκλεισε επίσης αν κριθεί εφικτό από τις ιταλικές αρχές που έχουν και την επιτελική ευθύνη να πραγματοποιηθεί και μαζική εκκένωση του σκάφους.
Ο υπουργός Nαυτιλίας τόνισε επίσης ότι οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι η φωτιά έχει τεθεί υπό έλεγχο και ότι οι ιταλικές αρχές είναι σε διαρκή επικοινωνία με το θάλαμο επιχειρήσεων του υπ.Ναυτιλίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου