Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2015

O Λυκούργος Λιαρόπουλος ,υποψήφιος βουλευτής με το Ποτάμι ,χαρακτήρισε μαλακίες τις θέσεις του Βαρουφάκη ,και απαιτούσε: «Γερούν γερά σπάστου τον τσαμπουκά!»: Όλες οι αναρτήσεις-ντροπή υπέρ του Ντάισελμπλουμ





Ξεπέρασε κάθε όριο με τις προκλητικές αναρτήσεις του στο διαδίκτυο υπέρ του Ολλανδού αξιωματούχου και κατά του Έλληνα υπουργού Οικονομικών ο υποψήφιος βουλευτής του Ποταμιού και υπεύθυνος του τομέα Δημόσιας Υγείας του κόμματος, Λυκούργος Λιαρόπουλος.
Και η απορία είναι , πως  δεν  σκέφθηκε να  ...κρεμάσουν τον Βαρουφάκη στην πλατεία  Συντάγματος...
Ο  Λ. Λιαρόπουλος, πρώτα χαρακτήριζε «bullshit» τα όσα είπε ο Γιάνης Βαρουφάκης και ένιωθε ευτυχής για τη στάση Ντάισελμπλουμ και έπειτα προσπάθησε να τα διορθώσει. Τον πρόδωσαν το facebook και οι επιλογές του.
Ο καθηγητής και υποψήφιος του Ποταμιού στη Β’ Αθήνας, Λυκούργος Λιαρόπουλος, την ώρα που η συνέντευξη Τύπου, των Γιάνη Βαρουφάκη και Γέρουν Ντάισελμπλουμ βρισκόταν σε εξέλιξη, επέλεξε να πάρει το μέρος του Ολλανδού προέδρου του Eurogroup και μάλιστα να το κοινοποιήσει και στο facebook γράφοντας «Γερούν γερά σπάστου τον τσαμπουκά»
Το στέλεχος του Ποταμιού, όχι μόνο χαρακτήριζε «bullshit» (μ@λ@κίες στα ελληνικά) τα όσα έλεγε ο Υπουργός Οικονομικών, αλλά σημείωνε πως «Ευτυχώς, ο Ολλανδός δεν μάσησε». Το θάρρος του καθηγητή, πήγε περίπατο, όταν η ανάρτησή του άρχισε να γίνεται ευρύτερα γνωστή.

Προσπάθησε να διορθώσει την ανάρτηση, αντικαθιστώντας πρώτα την λέξη «bullshit» με «εξυπνάδες», όμως το «ευτυχώς» συνέχιζε να βγάζει μάτι. Στην δεύτερή του προσπάθεια να ανασκευάσει, απάλειψε και το «ευτυχώς», όμως το κουμπί «Τροποποιήθηκε» ακριβώς κάτω από το όνομα στο συγκεκριμένο μέσο κοινωνικής δικτύωσης, προδίδει τις όποιες αλλαγές...

Δείτε τις αρχικές αναρτήσεις:





Μετά οι διορθωμένες:



koutipandoras.gr

Σύγκρουση δύο γαλαξιών εντόπισε το Hubble



                    H εντυπωσιακή «χρυσή θηλιά» άστρων. Credit: (NASA/ESA)

Το διαστημικό τηλεσκόπιο Hubble αποκάλυψε ένα ακόμη εντυπωσιακό κοσμικό φαινόμενο.
 Το τηλεσκόπιο είδε τα φαινόμενα που λαμβάνουν χώρα σε μια σύγκρουση δύο γαλαξιών σε απόσταση περίπου 100 εκ. ετών φωτός από εμάς. 
Πρόκειται για τη σύγκρουση των γαλαξιών NGC 7714 και 7715 ,η οποία εκτιμάται ότι ξεκίνησε πριν από 100-200 εκ έτη και ένα από τα ορατά στα τηλεσκόπια αποτελέσματα της είναι η δημιουργία μιας μεγάλης εντυπωσιακής ζώνης νέων άστρων. 
Σύμφωνα με τους ειδικούς που μελέτησαν τις εικόνες που κατέγραψε το Hubble στον NGC 7714 έχει σχηματιστεί μια κυλινδρική περιοχή γεμάτη από άστρα τα περισσότερα εκ των οποίων έχουν χαρακτηριστικά παρόμοια με αυτά του Ηλιου. 
Η σύγκρουση των δύο γαλαξιών παράγει συνεχώς νέα άστρα αλλά η συγκεκριμένη περιοχή που γεννήθηκε από τη σύγκρουση ομολογουμένως αποτελεί κάτι ξεχωριστό. Οι ειδικοί μάλιστα της προσέδωσαν τον χαρακτηρισμό «Χρυσή Θηλιά» εξαιτίας του σχήματος της.
tovima.gr 


Μαγεμένο ηλιοβασίλεμα στον Αμβρακικό κόλπο

u0391u03BCu03B2u03C1u03B1u03BAu03B9u03BAu03CCu03C2-1-2
Η  φωτογραφία  είναι από 
το  αφιέρωμα  στην ΄Αρτα ,
που κάνει το mignatiou.com .

Πανέμορφη.

Ηλιοβασίλεμα  στον Αμβρακικό Κόλπο...

 mignatiou.com , January 30, 2015 2:00 pm

Ο δημοσιογράφος Γιάννης .Ρουμπάτης είναι ο νέος διοικητής της ΕΥΠ..





Διαβάσαμε  στο enikos.gr,πως με  απόφαση του πρωθυπουργού  Α.Τσίπρα  Διοικητής της ΕΥΠ αναλαμβάνει
 ο ....δημοσιογράφος Γιάννης Ρουμπάτης !
Δεν το πιστέψαμε .

Αλλά είδαμε  την "είδηση" κι  αλλού...

Και η απορία  μας είναι :
-  είναι  δυνατό ένας  ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ,που πρέπει να  ελέγχει την Εξουσία, να τοποθετείται  ε π ι κ ε φ α λ ή ς   Μυστικής Υπηρεσίας, όπως (και) η ΕΥΠ ;

 enikos.gr

O Βύρωνας Πολύδωρας "στρατεύεται" στο πλευρό του Α.Τσίπρα ,και χαρακτηρίζει τον Α.Σαμαρά «κατά φαντασίαν νικητή των εκλογών" ....



"Ναι, θέτω τον εαυτό μου στην υπηρεσία της πατρίδος και του λαού, συστρατευόμενος 
στο ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ»....
Στο πλευρό του Αλέξη Τσίπρα και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ τάσσεται ο Βύρων Πολύδωρας τη δήλωσή του στα στα... parapolitika.gr. 
Με σκληρά λόγια για τον Αντώνη Σαμαρά τον οποίο προτρέπει να... διαβάσει στον Πλούταρχο το σχετικό απόσπασμα για τη συμφιλιωτική στάση-συμπεριφορά του Αριστείδη, του και Δίκαιου καλούμενου, προς τον πολιτικό του αντίπαλο Θεμιστοκλή, στη ναυμαχία της Σαλαμίνος.
Ολόκληρη η δήλωση του Β. Πολύδωρα έχει ως εξής:...
«Ο κατά φαντασίαν νικητής των εκλογών κ. Σαμαράς δίνει ακρίτως μάχη οπισθοφυλακών. Καλό θα ήταν να διάβαζε στον Πλούταρχο το σχετικό απόσπασμα για τη συμφιλιωτική στάση-συμπεριφορά του Αριστείδη, του και Δίκαιου καλούμενου, προς τον πολιτικό του αντίπαλο Θεμιστοκλή, στη ναυμαχία της Σαλαμίνος.
  • "Ήκεν ὁ Ἀριστείδης ἐπὶ τὴν σκηνὴν τοῦ Θεμιστοκλέους καὶ καλέσας αὐτὸν ἔξω μόνον, ᾿ἡμεῖς᾿ εἶπεν ᾿ὦ Θεμιστόκλεις, εἰ σωφρονοῦμεν, ἀρξώμεθα σωτηρίου καὶ καλῆς φιλονικίας πρὸς ἀλλήλους, ἁμιλλώμενοι σῶσαι τὴν Ἑλλάδα, σὺ μὲν ἄρχων καὶ στρατηγῶν, ἐγὼ δ᾿ ὑπουργῶν καὶ συμβουλεύων".
Είναι ένα μήνυμα της ιστορίας προς όλους μας, που γίνεται επίκαιρο σήμερα, στην μάχη της διαπραγμάτευσης που δίνει η νέα κυβέρνηση της Ελλάδος με τους πιστωτές της και θεσμικούς εταίρους μας κατ’ εντολή, νωπή και καθαρή, του Ελληνικού λαού. Μόνον η συστράτευση είναι έντιμη πατριωτική στάση.
  • Ναι, θέτω τον εαυτό μου στην υπηρεσία της πατρίδος και του λαού, συστρατευόμενος στη διαπραγμάτευση κοινωνικής σωτηρίας και εθνικής απελευθέρωσης που διεξάγει η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ»....
Πηγή; nonews-NEWS

Πρόστιμο 50 δολαρίων θα πληρώσει ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών επειδή δεν φτυάρισε το χιόνι έξω από το σπίτι του !!!!


Αυτά  συμβαίνουν  μόνον  στην Αμερική!!!
Δηλαδή κοτζάμ  υπουργός Εξωτερικών , ο  Τζον Κέρι,  καλείται να...πληρώσει 50 δολάρια γιατί δεν φτυάρισε
 το χιόνι από το πεζοδρόμιο του σπιτιού του μετά τη χιονοθύελλα που έπληξε τη Βοστόνη.
Ο εκπρόσωπος του επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, Γκλεν Τζόνσον, είπε ότι το πρόστιμο επεβλήθη προχθές ( Πέμπτη). 

O Α.Τσίπρας διαβεβαιώνει -μέσω δήλωσης στο ....Bloomberg - ,ότι ΣΥΝΤΟΜΑ η Ελλάδα θα φθάσει σε συμφωνία με την Ευρωζώνη για το χρέος και , κυρίως ΔΕΝ επιδιώκει ...σύγκρουση !!!!΄Ασε που θα πληρώσουμε και το Δάνειο κανονικά !....




Στη διαβεβαίωση ότι η Ελλάδα θα φτάσει σύντομα σε μια συμφωνία με την ευρωζώνη για το θέμα του χρέους, προχώρησε μέσω γραπτής του δήλωσης, ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, τονίζοντας ότι η χώρα δεν επιδιώκει σύγκρουση με τους εταίρους.
Η υποχρέωσή μου να σεβαστώ την καθαρή εντολή του ελληνικού λαού για τέλος της λιτότητας και επιστροφή σε μία αναπτυξιακή ατζέντα, σε καμιά περίπτωση δεν περιλαμβάνει τη μη εκπλήρωση των δανειακών μας υποχρεώσεων μας απέναντι στην ΕΚΤ και στο ΔΝΤ, δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στο Bloomberg.

«Η διαβούλευση με τους Ευρωπαίους εταίρους μας μόλις ξεκίνησε» ανέφερε ο κ. Τσίπρας και τόνισε ότι «παρά το γεγονός ότι υπάρχουν διαφορετικές προσεγγίσεις, είμαι απολύτως βέβαιος ότι σύντομα θα καταφέρουμε να φτάσουμε σε μία αμοιβαίως επωφελή συμφωνία, τόσο για την Ελλάδα όσο και για ολόκληρη την Ευρώπη. Καμιά πλευρά δεν επιδιώκει τη σύγκρουση και δεν ήταν ποτέ πρόθεσή μας να δράσουμε μονομερώς στο ζήτημα του ελληνικού χρέους, ανέφερε ο πρωθυπουργός».
Και πρόσθεσε:
«Αντιθέτως, αυτό που σημαίνει είναι ότι χρειαζόμαστε χρόνο ώστε να αναπνεύσουμε και να δημιουργήσουμε το δικό μας μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα ανάκαμψης, το οποίο –μεταξύ άλλων- θα ενσωματώνει τους στόχους των πρωτογενώς ισοσκελισμένων προϋπολογισμών και των ριζικών μεταρρυθμίσεων, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε τα ζητήματα της φοροδιαφυγής, της διαφθοράς και του πελατειακού κράτους. Είμαι πεπεισμένος ότι μία συμφωνία σε αυτό το πλαίσιο θα γίνει αποδεκτή από τους εταίρους μας, αφού το κοινό μας συμφέρον είναι η οικονομική σταθερότητα και η ανάκαμψη για το κοινό μας σπίτι, την Ευρώπη»
ethnos.gr

Η άνοδος του Χίτλερ στην εξουσία στις 30 Ιανουαρίου 1933




Του Πάνου Τριγάζη
«Ο φασισμός είναι η ρατσιστική εκκαθάριση από τα μη άρια στοιχεία, είναι οι ακραίες εκμεταλλευτικές σχέσεις, ο επιθετικός εθνικισμός, η κρατολατρεία, η ιδεολογική χειραγώγηση των μαζών, ο ακραίος αντικομμουνισμός…»(Άγγελος Ελεφάντης, ΑΥΓΗ 15/5/2005)

Στις 30 Ιανουαρίου 1933 γραφόταν μία από τις πιο σκοτεινές σελίδες στην ιστορία της Ευρώπης και του κόσμου, με την ανάδειξη ως καγκελάριου της Γερμανίας του αρχηγού των Eθνικοσοσιαλιστών Αδόλφου Χίτλερ.
Στις 28 Ιανουαρίου 1933 είχε παραιτηθεί η κυβέρνηση Σλάϊχερ, αφού απορρίφθηκε το αίτημά του για τη διάλυση της Βουλής από τον Πρόεδρο Χίντεμπουργκ.
Η οξύτατη πολιτική κρίση ώθησε το οικονομικοπολιτικό κατεστημένο στην επιλογή του Χίτλερ για την ανάληψη της πρωθυπουργίας, με την σύμπραξη των Πάπεν και Χούγκενμπεργκ, ηγετών των άλλων δύο εθνικιστικών κομμάτων.
Η εξέλιξη αυτή αποτέλεσε την απαρχή πολλών δεινών για τους λαούς της Ευρώπης και για τον λαό της Γερμανίας, γενικότερα για όλη την ανθρωπότητα.
Από τη θέση του αρχηγού του Γ΄ Ράϊχ, ο Χίτλερ  οικοδόμησε ένα καθαρά φασιστικό καθεστώς τρόμου και βίας στο όνομα της ανωτερότητας της αρίας φυλής.

Εδραίωσε την εξουσία του μετά τις εκλογές της 5ηςΜαρτίου 1933, όταν απέκτησε ισχυρή πλειοψηφία, αφού με κύμα διώξεων είχε καταφέρει να περιορίσει τη δράση και να μειώσει τη δύναμη των σοσιαλδημοκρατών και του Κ.Κ. (που ήταν τότε ανερχόμενη δύναμη), φυλακίζοντας πολλά στελέχη του με πρώτον το ΓΓ του κόμματος, Ερνστ Τέλμαν.

Στις 23 Μαρτίου ανέλαβε και επίσημα δικτατορική εξουσία. Το έδαφος είχε προετοιμαστεί ποικιλοτρόπως, κυρίως με την μεγάλη προβοκάτσια του εμπρησμού του Ράϊχσταγ, τη νύχτα της 27ης προς 28η Φεβρουαρίου 1933, όταν έπιασε φωτιά η αίθουσα συνεδριάσεων και ο θόλος της έδρας του Γερμανικού Κοινοβουλίου.

Με αφορμή τον εμπρησμό αυτό, εξαπολύθηκε πογκρόμ εναντίον των αριστερών κάθε απόχρωσης, ιδιαίτερα εναντίον του Κομμουνιστικού Κόμματος της Γερμανίας. Το καθεστώς οργάνωσε αντικομμουνιστική εκστρατεία, διαδίδοντας παντού την κατηγορία «οι κομμουνιστές έκαψαν το Ράϊχσταγ».

Έτσι στήθηκε η σκευωρία για τη δίκη στη Λειψία των Δημητρόφ, Τόγκλερ (επικεφαλής της ΚΟ του ΚΚΓ), Ποπόφ και Τάνεφ.

Υπήρξε όμως αντίσταση. Τα χιτλερικά εγκλήματα και η σκηνοθετημένη δίκη της Λειψίας κινητοποίησαν αριστερούς και δημοκρατικούς ανθρώπους παγκοσμίως. Μια από τις μορφές δράσης ήταν η οργάνωση αντι-δίκης στο Λονδίνο (άρχισε στις 14/9/1933) από διεθνή επιτροπή προσωπικοτήτων, για την καταδίκη του φασισμού και των εγκλημάτων του. Στην επιτροπή, υπό την προεδρία του Βρετανού Λόρδου Μάρλεϋ, συμμετείχε ο Αϊνστάϊν και άλλοι κορυφαίοι επιστήμονες και διανοούμενοι.

Το κατηγορώ του Νίκου ΚαρβούνηΤα πρακτικά της αντι-δίκης εκδόθηκαν σε βιβλίο, που κυκλοφόρησε διεθνώς σε εκατοντάδες χιλιάδες αντίτυπα, με τίτλο «Καστανή Βίβλος». Το μετέφρασε στα ελληνικά και το προλόγισε ο λογοτέχνης και δημοσιογράφος Νίκος Καρβούνης (εκ των οργανωτών της πανελλαδικής αντιφασιστικής συνδιάσκεψης, 8 Ιουνίου 1933), ο οποίος παραπέμφθηκε σε δίκη από την τότε κυβέρνηση Τσαλδάρη με την κατηγορία της εξύβρισης εκπροσώπων ξένης χώρας, δηλαδή των Χίτλερ, Γκαίριγκ, Γκέμπελς και άλλων αξιωματούχων του Γ΄ Ράϊχ.
Στην απολογία του ο Ν. Καρβούνης (έγραψε αργότερα το τραγούδι του ΕΑΜ «Στ΄άρματα, στ΄άρματα») υπήρξε καταπέλτης κατά του φασισμού, λέγοντας:
  • «Μόλις επικράτησε στη Γερμανία ο χιτλερισμός –όλοι ξέρουμε πως– ξαπολύθηκε σ΄εκείνη τη μεγάλη χώρα η τρομοκρατία ενός καινούριου μεσαίωνα. Όλες οι ελευθερίες καταργήθηκαν, εποδοπατήθηκε κάθε ανθρωπισμός. Τα δικαιώματα των εργαζομένων εκουρελιάστηκαν, μυριάδες εργάτες και ελεύθεροι διανοούμενοι κλείστηκαν στα «στρατόπεδα συγκεντρώσεως», η δολοφονία γένηκε ο νέος νόμος. Ανακαλύφθηκε η παράξενη θεωρία της Αρίας φυλής». 

Στις 22/12/1933 η αντικομμουνιστική σκευωρία του εμπρησμού του Ραιχσταγκ κατέρρευσε με την αθώωση των Δημητρόφ, Ποπόφ, Τάνεφ και Τόγκλερ.

«Ο προκλητικός εμπρησμός του Ράϊχσταγκ εκ μέρους των φασιστών- έγραψε ο Γκ. Δημητρώφ στο πρώτο άρθρο του μετά την απελευθέρωση του ιδίου και των συντρόφων του- ήταν ο πρόλογος για απειράριθμες κτηνωδίες, για τις αιματηρές μάχες του Μάρτη του 1933 στη Γερμανία που ξεσήκωσαν ολόκληρη την εργαζόμενη ανθρωπότητα ενάντια στην φασιστική διχτατορία.

Ο φασισμός- συνέχιζε ο Δημητρώφ- και ειδικά ο γερμανικός «κλασικός» είναι ένας αχαλίνωτος επιθετικός εθνικισμός και σωβινισμός. Η σημαία του σημαίνει πόλεμο» (ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ, 11/3/1934).

Η ολέθρια για την Ευρώπη και την ανθρωπότητα γιγάντωση του τέρατος του ναζισμού , χέρι χέρι με τον μιλιταρισμό, κορυφώθηκε με τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, τον πιο καταστροφικό πόλεμο στην ιστορία της ανθρωπότητας, που η λήξη του επιτεύχθηκε με την αντιφασιστική νίκη των κινημάτων αντίστασης (με το ελληνικό ένα από τα μαζικότερα και ηρωικότερα) και της Αντιχιτλερικής Συμμαχίας στις 9 Μαΐου 1945, όταν ο Κόκκινος Στρατός ύψωσε την σοβιετική σημαία στο Ραιχσταγ.

Μετά την αντιφασιστική νίκη αντήχησε σε όλη την Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο το σύνθημα ΠΟΤΕ ΠΙΑ ΠΟΛΕΜΟΣ, ΠΟΤΕ ΠΙΑ ΦΑΣΙΣΜΟΣ.

Ο επίλογος της χιτλεροφασιστικής θηριωδίας γράφτηκε με τη δίκη της Νυρεμβέργης, της οποίας η εναρκτήρια συνεδρίαση έγινε στις 18/10/1945 στο Βερολίνο υπό την προεδρία του σοβιετικού δικαστή Ιόλα Νικιτσένκο.

Στην ιστορική εκείνη δίκη μνημειώδης υπήρξε η εναρκτήρια ομιλία του Αμερικανού κατήγορου Ρόμπερτ Τζάκσον:

«Τα εγκλήματα που θα δικάσουμε –ειχε πει ο Ρ.Τζάκσον- και θα τιμωρήσουμε έχουν γίνει με τέτοιο απάνθρωπο τρόπο και με τέτοια καταστροφική μανία, που εάν περάσουν απαρατήρητα και εάν μείνουν ατιμώρητα, η ανθρωπότητα κινδυνεύει να ζήσει πολύ σύντομα χειρότερες καταστροφές.»

Τα λόγια αυτά ηχούν εξαιρετικά επίκαιρα και σήμερα.

*Ο Πάνος Τριγάζης είναι μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και αντιπρόεδρος της Κίνησης Πολιτών κατά του Ρατσισμού.

Ο αγελαδάρης Ντάισελμπλουμ .επικεφαλής του Eurogroup, με μόλις τρεις μήνες υπουργικής εμπειρίας., αλλά καλός γνώστης των πάμπ του Κορκ




Καμαρώστε  αυτό το  σκληρό παλικάρι..
Τον  αγελαδάρη..
Και  δεν  το λέμε  υποτιμητικά!!!....
Ανέλαβε επικεφαλής του Eurogroup,ενώ  είχε  μόνο ... τρεις μήνες υπουργικής εμπειρίας!!!
Και τον διόρισαν για να διευθύνει την Ευρωπαϊκή ΄Ενωση !!!
Δεν έχει μεταπτυχιακό δίπλωμα «Μάστερ», αλλά... γνωρίζει πολύ καλά τις παμπ της Ιρλανδίας...
«Μέθοδοι χρηματοδότησης ιρλανδικών γαλακτοκομικών συνεταιρισμών από μία ολλανδική οπτική»:::
Αυτή ήταν η μεταπτυχιακή εργασία στην οποία «συμμετείχε» ο επικεφαλής του Εurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, στο πανεπιστημιακό κολέγιο του Κορκ της Ιρλανδίας, όπως ενημέρωσαν οι αρχές του πανεπιστημίου την «Καθημερινή» τον Μάρτιο του 2013 όταν επιχειρούσε να σκιαγραφήσει τον πρόεδρο του Eurogroup.
Μολονότι το υπονοεί σαφώς στο επίσημο βιογραφικό του, ο κ. Ντάισελμπλουμ δεν έλαβε μεταπτυχιακό δίπλωμα «Μάστερ» από το συγκεκριμένο πανεπιστήμιο.

Η μοναδική ακαδημαϊκή του περγαμηνή επομένως είναι το πτυχίο «αγροτικής οικονομίας», που ολοκλήρωσε σε διάστημα έξι ετών στο περιφερειακό πανεπιστήμιο του Βαγκενίνγκεν, το οποίο, όπως αναφέρεται στην επίσημη ιστοσελίδα του, «είναι το μοναδικό πανεπιστήμιο της Ολλανδίας που ειδικεύεται αποκλειστικά στην υγιεινή διατροφή και στο περιβάλλον που ζούμε». 
Πάντως, στο Κορκ «γνώρισε πολύ καλά τις παμπ της περιοχής», όπως χαριτολογώντας είχε διαβεβαιώσει ξένους δημοσιογράφους στο Δουβλίνο ο Ιρλανδός υπουργός Οικονομικών, Μάικλ Νούναν, τον περασμένο Ιανουάριο.
Εκτός από την έλλειψη κατάρτισης στα μακροοικονομικά, συγκριτικά με οποιονδήποτε από τους ομολόγους του στο Εurogroup, ο άνθρωπος που επελέγη να διαχειρίζεται τις τύχες της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας του πλανήτη, δεν είχε καν προηγούμενη εμπειρία διοίκησης.
Σύμφωνα με το βιογραφικό του, η καριέρα του πριν γίνει βουλευτής περιοριζόταν αποκλειστικά σχεδόν σε συμβουλευτικές και βοηθητικές θέσεις στα γραφεία άλλων βουλευτών και υπουργών, σε τομείς μάλιστα άσχετους περί τα οικονομικά
Έχοντας μόλις τρεις μήνες συνολική υπουργική εμπειρία επελέγη για τη θέση του επικεφαλής του Εurogroup, μόνο και μόνο επειδή όλοι οι άλλοι περισσότερο καταρτισμένοι και έμπειροι υποψήφιοι αποκλείστηκαν λόγω εθνικότητας.
 Η Αυστρία εκπροσωπείτο ήδη από τον επικεφαλής του Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων του Εurogroup (ΕWG), η Γερμανία από τον επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, η Φινλανδία από τον αντιπρόεδρο της Κομισιόν Ολι Ρεν, η Ιταλία από τον επικεφαλής της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι, η Γαλλία στόχευε σε μία καλύτερη θέση μετά τις ευρωεκλογές του 2014 και ούτω καθ' εξής.

Μέσα στους πρώτους δύο μήνες της θητείας του, ο κ. Ντάισελμπλουμ κατάφερε να θέσει εν αμφιβόλλω την ασφάλεια των καταθέσεων στην Ευρώπη, με την καταστροφική απόφαση του Εurogroup της 16ης Μαρτίου, για «κούρεμα» από το πρώτο κιόλας ευρώ. Στη συνέχεια ανέλαβε προσωπικά την ευθύνη για εκείνη την απόφαση, μιλώντας ενώπιον της διάσκεψης των προέδρων του Ευρωκοινοβουλίου, χωρίς όμως να προχωρήσει και στο επόμενο λογικό βήμα της παραδοχής εκείνης.
Πηγή :newsbeast.gr

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ από τον Κουρουμπλή: Πληρώνουμε 4 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο. για κτίριο 32.000 τετραγωνικών ,που στεγάζει μόλις ....15 άτομα!!!.




Κι αυτό κι  αν  είναι  ΣΚΑΝΔΑΛΟ...Σκανδαλάρα...
Το αποκάλυψε ο  Κουρουμπλής , κι  μπράβο  του !
Ο οποίος  - προσφάτως  είπε  ,ότι ΔΕΝ βλέπει  αλλά  ακούει την κοινωνία.
Ο νέος υπουργός Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Παναγιώτης Κουρουμπλής, μίλησε στον Real Fm 97,8 και την εκπομπή των Άκη Παυλόπουλου, Μάνου Νιφλή και αποκάλυψε ότι το υπουργείο πληρώνει 4 εκατ. ευρώ το χρόνο για...ένα κτίριο 32.000 τετραγωνικών που στεγάζει μόλις .... 15 άτομα!!
(Κι αυτοί  οι ...15  δεν νιώθουν  μεγάλη μοναξιά ;;)
«Έδωσα ένα μήνυμα χθες σε κάποιους ότι τώρα υπουργός είμαι εγώ. Σε όλα αυτά τα συμφέροντα που έχουν αλωνίσει αυτόν τον χώρο τόσα χρόνια. Το Εθνικό σύστημα είναι γερασμένο», σχολίασε και ένας από τους λόγους που αναγκάστηκε να το πει είναι η παρακάτω αποκάλυψη που έκανε:
  • «3,5 με 4 εκατομμύρια τον χρόνο πληρώνουμε για ένα κτίριο 32.000 τετραγωνικών μέτρων όπου στεγάζεται μια υπηρεσία 15 υπαλλήλων. Εγώ δεν λέω ότι είχε κάποιον λόγο κανένας, αλλά οι συμβάσεις. Η ιστορία του ΤΑΙΠΕΔ θα πρέπει να ανοίξει. Το πούλησε το ΤΑΙΠΕΔ το κτίριο αυτό σε μία τράπεζα, με δέσμευση να το νοικιάζουμε για 30 χρόνια, με 4 εκατ. ευρώ και τη συντήρηση δική μας».
πηγη enikos.gr

Μίζες με βαλίτσες υπό τον... ήλιο του ΠΑΣΟΚ και ο καθηγητής του ΕΜΠ Γ.Μπάφας




Το δικαστήριο ενέκρινε χθες το αίτημα της αστυνομίας για την οκταήμερη κράτηση του καθηγητή του Μετσόβιου Πολυτεχνείου Γεώργιου Μπάφα σε σχέση με το σκάνδαλο ΣΑΠΑ
Η διαδικασία πραγματοποιήθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού, όπου ο 73χρονος καθηγητής νοσηλεύεται φρουρούμενος.
Ωστόσο, τα ενδιαφέροντα ακούστηκαν από τον ανακριτή της υπόθεσης, ο οποίος βασίστηκε στην κατάθεση Μαληκκίδη και στους ισχυρισμούς που διατύπωσε ο υπόδικος διευθυντής του ΣΑΠΑ για τον πρώην δήμαρχο Πάφου και βουλευτή της ΕΔΕΚ Φειδία Σαρίκα, αλλά και για δημοτικό σύμβουλο ο οποίος απεβίωσε. Μάλιστα, η σχέση των τριών με τον καθηγητή Μπάφα εξελίχθηκε και λόγω της σχέσης που είχαν αναπτύξει με το ΠΑΣΟΚ.
Οι μίζες στην αρχή καταβλήθηκαν στην Ελλάδα σε ευρώ και μεταφέρθηκαν στην Κύπρο σε βαλίτσες. 
Στην Κύπρο θα καταβάλλονταν πέραν των 300 χιλιάδων λιρών (από 114 χιλιάδες έκαστος), αλλά η δουλειά... χάλασε στη συνέχεια.
Πηγή: politis-news.com

Ο Γ. Βαρουφάκης εκτάκτως σήμερα στο Παρίσι !..

΄Εκτακτο...
Και ο Γ. Βαρουφάκης  ε κ τ ά κ τ ω ς   σήμερα  το μεσημέρι  στο Παρίσι
Την..."πόλη του  φωτός"  μήπως και ....φωτισθούμε  επί του πρακτέου...
Ο υπουργός Οικονομικών επρόκειτο να ξεκινήσει τις επαφές του από το Λονδίνο .
Ομως  τα δεδομένα άλλαξαν ραγδαία  και ο κ. Βαρουφάκης αναχωρεί εκτάκτως σήμερα το μεσημέρι για το Παρίσι!

Η συνέντευξη-πόλεμος Βαρουφάκη στο βρετανικό BBC και η επικοινωνία με τον Αμερικανό υπουργό Οικονομικών



Ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, βγήκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα στο βρετανικό δορυφορικό δίκτυο BBC και την εκπομπή BBC Newsnight, σε μια συνέντευξη που δεν έγινε υπό τις καλύτερες συνθήκες! 
Παρόλα αυτά έδωσε ειδήσεις, στις οποίες θα αναφερθούμε στη συνέχεια. 
[Σε μία άλλη εξέλιξη, ο κ. Βαρουφάκης επικοινώνησε με τον Αμερικανό ομόλογό του Τζακ Λιού από τον οποίο ζήτησε υποστήριξη].

Η προσπάθεια του υπουργού να διαχειριστεί επηρεάζοντας το διεθνές αρνητικό κλίμα που απειλεί την οικονομία της Ελλάδας και ο ίδιος το αντιλαμβάνεται καλά, δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητη, σαν μια ακόμα συνέντευξη από τις εκατοντάδες που έχει δώσει σε ξένα μέσα στην καριέρα του.

Αρχικά, εντύπωση προκάλεσε η στάση της δημοσιογράφου, η οποία κινούμενη στα όρια της αγένειας προς τον καλεσμένο της, ο οποίος μάλιστα δεν έχει την αγγλική ως μητρική γλώσσα, όσο καλά και να τη χρησιμοποιεί, τον διέκοπτε συνεχώς, ενώ δεν σεβάστηκε το γεγονός ότι είχαν τοποθετήσει τον Έλληνα υπουργό σε μπαλκόνι του ξενοδοχείου ξενοδοχείου για να έχουν στο πλάνο το ελληνικό Κοινοβούλιο…
Ο άνθρωπος κρύωνε εμφανώς, υπήρχε καθυστέρηση στον ήχο και εν ολίγοις βρέθηκε σε δύσκολη θέση, που τον υποχρέωσε να διαμαρτυρηθεί στην οικοδέσποινα της εκπομπής, μιλώντας ακόμα και για αγένεια προς το πρόσωπό του, ενώ διαμαρτυρήθηκε έντονα και για τα στοιχεία του ρεπορτάζ του βρετανικού δικτύου που προηγήθηκε, το οποίο, σύμφωνα με τον υπουργό, έβριθε ανακριβειών.

Παρόλα αυτά και ασχέτως αν κάποιος υποστηρίζει τη σημερινή κυβέρνηση ή όχι, δεν μπορεί παρά να δείξει σεβασμό στη μαχητικότητα με την οποία ο Βαρουφάκης προσπάθησε να περάσει μια εικόνα μιας άλλης Ελλάδας, ενώ επιχείρησε και να εξωραΐσει και την εικόνα της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, το ξεκίνημα της οποίας μόνο ως ρόδινο δεν θα μπορούσε να περιγραφεί.

Το επιχείρημα που αφορούσε το διεθνές ακροατήριο, ήταν ότι στόχος είναι να μειωθεί το κόστος διάσωσης της Ελλάδας για τον μέσο Ευρωπαίο πολίτη και όχι αυτός να πληρώνει για να αναχρηματοδοτεί ένα μη βιώσιμο χρέος, δηλαδή τα χρήματά του πηγαίνουν σε μια μεγάλη μαύρη τρύπα…

Ο Γιάνης Βαρουφάκης ανέφερε ότι οι ξένοι δημοσιογράφοι που βρίσκονταν στην αίθουσα των δηλώσεων, αλλά και ο ίδιος ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, «χάθηκαν στη μετάφραση» (lost in translation), με αποτέλεσμα να έχει δοθεί μια εντελώς στρεβλή εικόνα για τη συνάντηση αυτή καθαυτή, την οποία τη χαρακτήρισε σε ελεύθερη μετάφραση «πολύ παραγωγική» (very fruitful). Είπε επίσης, ότι ίσως έπρεπε να κάνει τις δηλώσεις στα αγγλικά για να μην προκύπτουν τόσες παρανοήσεις.

(Σημαντική Σημείωση: Ποιος ξέρει άραγε εάν ο όρος ΕΠΙΤΡΟΠΗ που χρησιμοποίησε στις δηλώσεις του ο Βαρουφάκης περιγράφοντας την Τρόικα, δεν μεταφράστηκε ως Commission, με αποτέλεσμα αυτό να ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για τον Ντάισελμπλουμ, ο οποίος ενδεχομένως θεώρησε ότι μιλούσε… για την Κομισιόν, το οποίο όντως θα αποτελούσε μέγιστο διπλωματικό ατόπημα και συνολική αμφισβήτηση της ΕΕ!)

Εντύπωση προκάλεσε το καθησυχαστικό μήνυμα που έστειλε προς την κινεζική πλευρά, αφού όταν ρωτήθηκε για τη διαδικασία των ιδιωτικοποιήσεων και τη διατήρηση υπό αποκρατικοποίηση εταιριών στον έλεγχο του δημοσίου, έδωσε ως παράδειγμα την κινεζική επένδυση στο λιμάνι του Πειραιά, για την οποία δήλωσε πως έχει την αμέριστη υποστήριξή του και δήλωσε ότι εργάζεται για την προσέλκυση επενδύσεων με τον ίδιο προσανατολισμό, την ανάπτυξη και την ανταγωνιστικότητα!

Η τρίτη είδηση και ίσως η κύρια, δεδομένων των εξελίξεων λίγες ώρες νωρίτερα με τον Ντάισελμπλουμ, ήταν η πλήρης διάψευση ότι η ελληνική πλευρά δεν επιθυμεί να συζητήσει με τους εταίρους της, για να καταλήξουμε ως Ελλάδας σε μια νέα συμφωνία, αφού τα μέλη της Τρόικας, παρόλο που είναι… «πολύ καλοί άνθρωποι», όπως είπε, έχουν σαν αποστολή να επιβάλλουν και να επιβλέψουν ένα πρόγραμμα που έχει πλήρως αποτύχει και έχει ως αποτέλεσμα την ενίσχυση φασιστών (αναφορά στη Χρυσή Αυγή και την εκλογική της επιρροή).

Ο Γιάνης Βαρουφάκης επίσης, ερωτώμενος εάν εμπιστεύεται τη Γερμανία και την κυβέρνησή της, απάντησε με ένα ξεκάθαρο «ναι» («yes I do», με την καθυστέρηση στον ήχο να δίνει αρχικά την αίσθηση ότι κόμπιασε), θυμίζοντας παράλληλα άρθρο του στη γερμανική Handelsblatt όπου αναφερόταν στην ανάγκη της Ευρώπης να υπάρξει μια Γερμανία που να φέρει σε πέρας τον ηγετικό της ρόλο.

Εν κατακλείδι, για τη συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ, είπε ότι αυτή είναι η ομορφιά της Δημοκρατίας και «τρίπλαρε» την ερώτηση της δημοσιογράφου εάν συμφωνεί με τους κυβερνητικούς εταίρους ή είναι το αναγκαίο κακό, λέγοντας «ο κ. Κάμερον [στη Βρετανία] συμφωνεί πάντα με όσα λέει ο κ. Κλεγκ [κυβερνητικός εταίρος];»…
Πηγή :mignatiou.com
PHOTO via http://www.bbc.co.uk

΄Εφαγαν καλά και ...τσίμπησαν και από Ελλάδα η Μέρκελ ,ο Σουλτς και ο Ολάντ, στο δείπνο τους

Ο Ολάντ ,ως ...καλός μαθητής, σηκώνει το χεράκι του, για να τον προσέξει  η  πανούργα  δασκάλα  του ΄Ανγκελα!...
Η  φωτογραφία (άνω) με  Μέρκελ , Σουλτς και ..Ολάντ
λέει πάρα πολλά .
΄Ολα τα λεφτά , ρε...
Δείτε  την Μέρκελ  και τα  μερκελάκια....

Συνέφαγαν  χθες το  βράδυ οι τρεις ,στο Στρασβούργο..
΄Εφαγαν  και  κάτι  από ΕΛΛΑΔΑ..΄Ο,τι μπόρεσαν ...
΄Ετρωγαν και  συζητούσαν  για τις  ...εξελίξεις  στην Ελλάδα η  σιδεροκαγκελάριος  Άνγκελα Μέρκελ, η ..."ουρά" της Φρανσουά Ολάντ και ο  ...ΑΔΗΛΩΤΟΣ  απεσταλμένος στην Αθήνα , ο πρόεδρος του ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς!.

Ο Σουλτς τούς ενημέρωσε για την...αποστολή του στην Αθήνα!
Μετά την ολοκλήρωση του δείπνου ο Σουλτς ευχαρίστησε τους δύο ηγέτες με ένα tweet.
Αλοίμονο....

Στοιχεία  από :newsbeast.gr

Η δολοφονία της Τρόϊκας σε 3 πρωτοσέλιδα!...

news paper namenews paper namenews paper name

Τρία  πρωτοσέλιδα  ...
Ενδιαφέρουσα   άποψη-τοποθέτηση.
΄Ισως  το πιο  ενδιαφέρον  είναι αυτό της  σοβαρής  εφημερίδας  ΕΣΤΙΑ, που  αποτυπώνει  την  ... αγωνία  των παλιών τζακιών της Αθήνας !

Πωλείται η αλεξίσφαιρη, αλεξίβομβη και με δορυφορική πλοήγηση BMW, που είχε για τις μετακινήσεις η ...Αυτού Εξοχότης , ο Ευάγγελος Βενιζέλος !!!

Η αλεξίσφαιρη, αλεξίβομβη και με δορυφορική πλοήγηση BMW του ...(πρώην) αντιπροέδρου!
Στο  ...σφυρί , ρε, το ...αμάξι του Βαγγέλη!!!!

Πωλητήριο βάζει η κυβέρνηση στα υπουργικά αυτοκίνητα με απόφαση του Γιώργου Κατρούγκαλου, με την πανάκριβη BWM που χρησιμοποιούσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος να βγαίνει «στο σφυρί», όπως αναφέρει ο «Βηματοδότης».
«Η κυβέρνηση σκοπεύει να εισπράξει χρήματα πουλώντας τα υπουργικά αυτοκίνητα. Αυτό έλεγε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γ. Κατρούγκαλος, στην αρμοδιότητα του οποίου έχουν περιέλθει, πέραν των τόσων άλλων, και τα κρατικά αυτοκίνητα.
Λέει μάλιστα ότι οι υπουργοί δεν χρειάζονται κρατικά αυτοκίνητα !
΄Ηδη ο. Βαρουφάκης μετακινείται με... ταξί ή με την  μηχανή του , ο Π. Σκουρλέτης με ένα παλιό ΙΧ, όπως και ο Δ. Στρατούλης, ενώ ο πρωθυπουργός με ένα μαύρο Audi με πινακίδες Θεσσαλονίκης.
 Στα προς πώληση αυτοκίνητα περιλαμβάνεται και μια αλεξίσφαιρη, αλεξίβομβη και με δορυφορική πλοήγηση BMW (η λεγόμενη και "μνημονιακή Μπε Εμ Βε"), αξίας 750.000 ευρώ, που ως σήμερα την κυκλοφορούσε αρχηγός κόμματος».
Πηγή: Βηματοδότης



Πηγή: Στο σφυρί η αλεξίσφαιρη, αλεξίβομβη και με δορυφορική πλοήγηση BMW του Ευάγγελου Βενιζέλου | iefimerida.grhttp://www.iefimerida.gr/news/189357/sto-sfyri-i-alexisfairi-alexivomvi-kai-me-doryforiki-ploigisi-bmw-toy-eyaggeloy#ixzz3QNUDFbM7

Αυτοί εκβιάζουν την Αθήνα



Αυτά τα  δύο γερμανικά   @@@@@@ ,μαζί με το  χλωμό αγόρι , τον Γερούν Ντάισελμπλουμ,  ΑΠΕΙΛΟΥΝ  &  ΕΚΒΙΑΖΟΥΝ  την ελληνική  κυβέρνηση,  

Δανειστές- εκβιαστές...

Αν ο Αλέξης Τσίπρας α ν τ έ ξ ε ι στις αφόρητες πιέσεις τους θα γραφτεί στην Ιστορία, ως  ο μόνος Πρωθυπουργός που τους  έγραψε  στα  αρχίδια του.

Βαρουφάκη "σκότωσες την τρόϊκα"!


«Μόλις σκότωσες την τρόικα» (You just killed Troika) φέρεται να ήταν η περίφημη δήλωση του Γερούν Ντάισελμπλουμ στον Γιά ν η    Βαρουφάκη στην κοινή συνέντευξη Τύπου χθες το απόγευμα.

Η δήλωση έγινε ψιθυριστά στο αυτί του κ. Βαρουφάκη μετά την αναφορά του ότι η Αθήνα δεν αναγνωρίζει την τριμερή. Αιφνιδιασμένος, ο υπουργός απάντησε στον κ. Ντάισελμπλουμ με ένα «ουάου».
«Δημοσιονομικά μονομερή βήματα δεν αποτελούν δρόμο προόδου» διεμήνυσε ο κ. Ντάισελμπλουμ, ενώ ο Γιάνης Βαρουφάκης ξεκαθάρισε ότι η Αθήνα δεν θα συνεργαστεί με την τρόικα, την οποία αποκάλεσε «τριμερή επιτροπή, σαθρά δομημένη». 
Στοιχεία  από skai.gr

Α. Τσίπρας:: Σκέφτομαι να πρωτοτυπήσω και να μείνω συνεπής στις δεσμεύσεις μου...





Αμετακίνητος στις προεκλογικές του δεσμεύσεις θα παραμείνει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, όπως ο ίδιος διαβεβαίωσε τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη και τον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, σε σύσκεψη που συγκάλεσε στο Μέγαρο Μαξίμου για την αποτίμηση των επισκέψεων του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς και του προέδρου του Eurogroup Γερούν Ντάισεμπλουμ.
Οι δηλώσεις που έκανε ο πρωθυπουργός στο Μαξίμου καταδεικνύουν την απόφασή του να εφαρμοστεί το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης παρά τις πιέσεις που ασκούνται.

Eιδικότερα, ο κ. Τσίπρας, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, τόνισε στους συνεργάτες του ότι 
  • «Οι προκάτοχοί μου επέλεξαν άλλα να λένε προεκλογικά και άλλα να κάνουν μετεκλογικά. Έχασαν τη στήριξη του λαού και έπεσαν. Σκέφτομαι να πρωτοτυπήσω και να μείνω συνεπής στις δεσμεύσεις μου».
Οι ίδιες πηγές σημείωναν ότι η τοποθέτηση αυτή επιβεβαιώνει την σταθερή πολιτική θέση της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού προσωπικά έναντι των δανειστών.

«Θα πούμε καλή όρεξη στην κυρία Μέρκελ αλλά δεν θα φάμε τον ελληνικό λαό. Δεν θα είναι στο δείπνο ο ελληνικός λαός», τόνισε δηκτικά στο Mega ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, σχολιάζονας το δείπνο της Gερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελας Μέρκελ και του προέδρου της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ.
Πηγή:skai.gr

Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015

Καρέ καρέ η χειραψία-λαβή του Ντάισελμπλουμ που πάγωσε τον Βαρουφάκη -Τι του ψιθύρισε έξαλλος στο αυτί

ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ηταν η πιο επεισοδιακή λήξη συνέντευξης τύπου, μια στιγμή που παραμένει αινιγματική και που θα αποτελέσει μέρος της ιστορίας που γράφεται αυτές τις μέρες, όταν αποκαλυφθεί τι ακριβώς ψιθύρισε έξαλλος ο Ντάισελμπλουμ στο αυτί του χαμογελαστού Γιάνη Βαρουφάκη ενώ του έσφιγγε το χέρι, γερμένος μπροστά, με ένταση, πριν τραβήξει με δύναμη το χέρι του και φύγει σχεδόν τρέχοντας.
Είχε προηγηθεί η δήλωση του Γιάνη Βαρουφάκη «δεν θα συνεργαστούμε με αυτή τη σαθρά δομημένη επιτροπή, την Τρόικα». Ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, έδειχνε να μην πιστεύει αυτό που άκουγε από την μεταφράστρια στα αυτιά του. Καρφωμένος, ανέκφραστος αρχικά, μέχρι που ανασήκωσε τα φρύδια και έκανε μια κίνηση του κεφαλιού που μεταφράζεται περίπου σε «έτσι λοιπόν!».
Πέταξε τα ακουστικά, σηκώθηκε, άπλωσε το χέρι στον Γιάνη Βαρουφάκη που είχε το γνωστό μειδίαμα που υπό καμία συνθήκη δεν χάνει. Ομως δεν έμεινε εκεί. Κρατώντας σφικτά το χέρι του υπουργού Οικονομικών, έκανε μερικά βήματα μπροστά και πλάι, έσκυψε στο ύψος του αυτιού του και για δευτερόλεπτα του μιλούσε με ένταση.
Ο Γιάνης Βαρουφάκης φάνηκε να κάνει μια απόπειρα να μιλήσει αλλά ο Ντάισελμπλουμ συνέχισε με ένταση. Είναι η στιγμή που ο Βαρουφάκης μοιάζει στο βίντεο να λέει ένα από «ουάου». Στη Ολλανδός απομακρύνθηκε με μεγάλα βήματα κι ενώ ο Γιάνης Βαρουφάκης παρέμεινε στη θέση του, σε απόσταση από τον Ντάισελμπλουμ που έφευγε άρον άρον από την αίθουσα.
Τι είπε ο ισχυρός άντρας του Eurogroup στον νέο υπουργό Οικονομικών. Ολοι θέλουν να μάθουν τι του είπε στο αυτί, και το σίγουρο είναι πως θα υπάρξει διαρροή σύντομα από κάθε πλευρά.






Guardian: «Ω Θεέ μου», φώναξε κάποιος όταν ο Ντάισελμπλουμ έσκυψε να μιλήσει στο αυτί του Βαρουφάκη...

Guardian: «Ω Θεέ μου», φώναξε κάποιος όταν ο Ντάισελμπλουμ έσκυψε οργισμένος να μιλήσει στο αυτί του Βαρουφάκη...
Για τεταμένο κλίμα στη συνάντηση του Γ. Ντάισελμπλουμ με το Γ. Βαρουφάκη κάνει λόγο ο βρετανικός «Guardian», με την ανταποκρίτριά του στην Αθήνα, Ελενα Σμιθ, να αποκαλύπτει ένα ενδεικτικό στιγμιότυπο από την κοινή συνέντευξη Τύπου.
Σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του Guadian, η οργή του Ντάισελμπλουμ όταν o υπουργός Οικονομικός είπε ότι «δεν αναγνωρίζουμε την τρόικα» ,ήταν κάτι παραπάνω από φανερή.
Εσκυψε μάλιστα προς το μέρος του κ. Βαρουφάκη για να του πει κάτι στο αυτί, αλλά εκείνος δεν αντέδρασε καθόλου, ούτε και απάντησε.

«Ω Θεέ μου!» φέρεται να είπε κάποιος από τα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών, που στεκόταν πίσω από τη δημοσιογράφο, όπως τουλάχιστον υποστηρίζει η ίδια. Ενώ κάποιος άλλος είπε: «Αναρωτιέμαι να ήρθε η ώρα να μαζέψω τα πράγματά μου»...
Πηγή :imerisia.gr

Μετωπική Τσίπρα με Σόιμπλε και Ντάισελμπλουμ



Μια πολύ σκληρη παρτίδα πόκερ παίχτηκε σήμερα ανάμεσα στην Ελληνική κυβέρνηση από τη μία και τους Ντάισελμπλουμ-Σόιμπλε από την άλλη. Οι δύο πλευρές εκτόξευσαν τελεσίγραφα.

Σκληρή είναι η στάση που τηρεί, όπως αναμενόταν, ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ στις πρώτες επαφές του με την ελληνική κυβέρνηση.

Στη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου, αφού έσπασαν τον πάγο ανταλλάσσοντας δυο κουβέντες για τον καιρό, και οι δύο πλευρές φανέρωσαν τη ρήξη που ξεκίνησε στις συζητήσεις των δύο πλευρών που μόλις άνοιξαν. 
Ακολουθεί ένα τμήμα του διαλόγου που είχαν Ντάισελμπλουμ-Τσίπρας:
  • Τσίπρας: Τέσσερα χρόνια τώρα η Ελλάδα εφαρμόζει ένα αποτυχημένο πρόγραμμα που έκανε τον λαό μας να υποφέρει άδικα.
  • Ντάισελμπλουμ: Δεν έχω την ίδια άποψη.
  • Τσίπρας: Τότε δείτε τους αριθμούς. Χρέος 180% του ΑΕΠ από 124%, 1,5 εκατ. άνεργοι, 2,5 εκατ. φτωχοί.
  • Ντάισελμπλουμ: Θα ζητήσετε παράταση του προγράμματος;
  • Τσίπρας: Το πρόγραμμα αυτό απορρίφθηκε από την ετυμηγορία του ελληνικού λαού. Δεν έχω το δικαίωμα να την αγνοήσω. Κανείς δεν το έχει. Θεμελιώδης αρχή της Ενωμένης Ευρώπης είναι ο σεβασμός στην αρχή της λαϊκής κυριαρχίας.
Δείτε το πρώτο μέρος της συνάντησης:

 Τελεσίγραφο Σόιμπλε στον Αλέξη Τσίπρα
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης Τσίπρα-Ντάισελμπλουμ τελεσίγραφο έστειλε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στην ελληνική κυβέρνηση. Ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών δήλωσε ότι κάθε συζήτηση για κούρεμα του χρέους ή για διάσκεψη για το χρέος είναι εξωπραγματική.
«Το ελληνικό πρόγραμμα λήγει στις 28 Φεβρουαρίου και η αποστολή της Τρόικα είναι η επόμενη αξιολόγηση. Είμαστε πρόθυμοι για συνεργασία με την Ελλάδα, αλλά παράταση του προγράμματος θα δοθεί μόνο με καθαρή δέσμευση της κυβέρνησης για υλοποίηση των μέτρων που έχουν συμφωνηθεί και για μεταρρυθμίσεις. Ελληνικό αίτημα για παράταση του προγράμματος δεν έχει τεθεί από την πλευρά της Ελλάδας. Οποιαδήποτε συζήτηση για κούρεμα του χρέους ή διάσκεψη για το χρέος είναι εξωπραγματική» ήταν η δήλωση-φωτιά του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών.
«Η γενναιοδωρία της Γερμανίας έφτασε στα απόλυτα όριά της με το πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του γερμανικού ΥΠΟΙΚ, φράση που παραπέμπει σε τελεσίγραφο Σόιμπλε προς την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα.
«Οι συμφωνίες έχουν νόημα μόνο όταν μπορεί κάποιος να βασιστεί σε αυτές», τόνισε, υπογραμμίζοντας ότι χρειάζεται αλληλεγγύη στην Ευρώπη, αλλά και η Γερμανία και η ΕΕ «δεν εκβιάζονται», είπε.
Όπως είπε στη συνέχεια, η ΕΕ είναι έτοιμη να παράσχει επιπρόσθετη βοήθεια στην Ελλάδα, αν και η χώρα «δεν έχει ζητήσει παράταση του προγράμματος».
 H απάντηση του Μαξίμου: Η διαπραγμάτευση δεν αφορά μόνο την Ελλάδα και τη Γερμανία, αλλά όλη την Ευρώπη
Με το δικό του τελεσίγραφο φαίνεται πως απαντάει ο πρωθυπουργός στις δηλώσεις του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σημειώνοντας ότι ο ελληνικός λαός μίλησε και επέλεξε την κυβέρνησή του. Ειδικότερα, το σχόλιο της κυβέρνησης στο τελεσίγραφο του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας είναι: «Είναι γνωστές οι απόψεις του Σόιμπλε και του επιτελείου του. Πλέον έχει γίνει γνωστή και η ετυμηγορία του ελληνικού λαού. Η πραγματική διαπραγμάτευση έχει αρχίσει και δεν αφορά μόνο την Ελλάδα, αφορά την ΕΕ στο σύνολό της.
«Οι θέσεις του Σόιμπλε και του επιτελείου του είναι γνωστές. Πλέον έχει γίνει διεθνώς γνωστή και η ετυμηγορία του ελληνικού λαού για διέξοδο από το τέλμα της τοξικής λιτότητας. Η ελληνική κυβέρνηση θα συνεχίσει τις διαβουλεύσεις για την εξεύρεση αμοιβαίας επωφελούς λύσης. Η πραγματική διαπραγμάτευση έχει αρχίσει και δεν αφορά μόνο την Ελλάδα, αφορά την ΕΕ στο σύνολό της».


Πηγή:iefimerida.gr

Είπε το Economist να στηρίξει την Ελλάδα κι έσπευσε ο Χαντζόπουλος των ΝΕΩΝ να στηρίξει τη Μέρκελ.!


Από @giopso & @yX__ μέσω  Greki

Ο "λιτός βίος" και σε ποιον απευθύνεται, αλήθεια, ο νέος υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης.....




Σε ποιον απευθύνεται, αλήθεια, ο νέος υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης, όταν λέει ότι «είμαστε υπέρ του λιτού βίου, δεν πιστεύουμε ότι ανάπτυξη σημαίνει να έχουμε τόσες πολλές Porsche Cayenne στους στενούς δρόμους των πόλεών μας. Ούτε περισσότερα σκουπίδια στις παραλίες μας, ούτε περισσότερο διοξείδιο του άνθρακα στην ατμόσφαιρά μας»; Σε ποιον απευθύνεται, όταν διαπιστώνει ότι «οι Ελληνες δημιουργούσαν, όταν ζούσαν λιτά. Οταν ξόδευαν λιγότερα από τα έσοδά τους, όταν τις αποταμιεύσεις τους τις χρησιμοποιούσαν για να σπουδάσουν τα παιδιά τους. Οταν ήταν περήφανοι που δεν...
είχαν πιστωτικές κάρτες, στεγαστικά δάνεια και χρέη»;

Πρώτα και κύρια, απευθύνεται στον ελληνικό λαό. Στους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα, που έχουν γονατίσει από την καπιταλιστική οικονομική κρίση. Σε αυτούς στέλνει το μήνυμα ότι πρέπει να αρκεστούν στα λίγα ψίχουλα, που αναμένεται να μοιράσει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Λέει ο νέος υπουργός: «Οταν ξόδευαν λιγότερα από τα έσοδά τους»... Πόσο μοιάζει η λογική της νέας συγκυβέρνησης με τη λογική των προηγούμενων κυβερνήσεων! Λογική, που, από το ξέσπασμα της κρίσης, προσπαθούν να καλλιεργήσουν, ότι «για το χρέος και τα ελλείμματα φταίει ο λαός που ξόδευε αλόγιστα περισσότερα από όσα παρήγε». Είναι ίδιο με το «καταναλώναμε περισσότερα από όσα παράγαμε».

Πάνω σε αυτήν τη λογική δεν πάτησε όλα τα προηγούμενα χρόνια η προπαγάνδα για συσκότιση των πραγματικών αιτιών της κρίσης; Για να κρύψουν ότι ο λαός, που παράγει όλο τον πλούτο, ζει με μερικά ψίχουλα ή εξαθλιωμένος, την ίδια στιγμή που επιχειρηματικοί όμιλοι θησαυρίζουν.

Είναι λογικό να αναπτύσσει τέτοιες θέσεις ο ΣΥΡΙΖΑ, αφού με την πολιτική του ο λαός ούτε τις απώλειες της κρίσης πρόκειται να ανακτήσει, ούτε τα ψίχουλα που θα του μοιράσει θα τον σώσουν από τη λιτότητα διαρκείας, που επιβάλλει ο σημερινός δρόμος του κεφαλαίου και της ΕΕ.

Και η συγκυβέρνησή του, με άλλο μείγμα διαχείρισης, από άλλο μονοπάτι θα συνεχίσει σε αυτήν την αντιλαϊκή κατεύθυνση. Κατεύθυνση που εγγυάται την κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων και που για το λαό εγγυάται το «λιτό βίο», αναπαράγοντας διλήμματα διαβίωσης για το εάν θα έχει θέρμανση ή το εμβόλιο για το παιδί, εάν θα ταΐσει λίγο κρέας τα παιδιά του ή γάλα τα μωρά του ή εάν θα πάρει ένα αντιβιοτικό. 
Ο ΣΥΡΙΖΑ, σε σχέση με την προηγούμενη κυβέρνηση, παίζει το χαρτί της δυνατότητάς του για χειραγώγηση και ενσωμάτωση της δυσαρέσκειας, αγανάκτησης και οργής των φτωχών λαϊκών στρωμάτων που έχει συσσωρευτεί την προηγούμενη 5ετία. Επιχειρώντας, λοιπόν, να αλλάξει μέθοδο εξυπηρέτησης των ίδιων αντιλαϊκών στόχων, προσπαθεί να εκπαιδεύσει το λαό στη λογική των «μειωμένων απαιτήσεων». Γι' αυτό, άλλωστε, τα συγχαρητήρια των Ελλήνων βιομηχάνων, άλλων πόλων επιχειρηματικών συμφερόντων. Γι' αυτό, άλλωστε, δίνει συγχαρητήρια και εκείνος που ήδη εφαρμόζει μια τέτοια πολιτική στην πατρίδα του, τις ΗΠΑ, με τα εκατομμύρια αστέγων και εξαθλιωμένων που σιτίζονται με κουπόνια από διάφορους ...φιλάνθρωπους.

Αυτό το μέλλον επιφυλάσσουν για τους εργαζόμενους, τις λαϊκές οικογένειες. Ενα μέλλον, με το οποίο δεν πρέπει να συμβιβαστεί ο λαός.
"Ρ"
Από προλεταριος μέσω Σίβυλλα

Τάσπασαν Βαρουφάκης και Dijsselbloem.....Δεν θα συνεργαστούμε με την τρόικα δηλώνει ο υπουργός Οικονομικών


Σκηνικό ρήξης
 στη συνέντευξη Τύπου ,η οποία έγινε  μετά  την 2ωρη  συνάντηση του επικεφαλής του Eurogroup J. Dijsselbloem .
 Η συνέντευξη τύπου  τελείωσε μετά τη δήλωση Βαρουφάκη ότι
  •  "συνεργαζόμαστε με τους θεσμούς της Ε.Ε. και το ΔΝΤ αλλά με μια τριμερή που θεωρούμε σαθρά δομημένη, δεν έχουμε σκοπό να συνεργαστούμε"!!!
Ο κ. Dijsselbloem από την πλευρά του έκανε σαφές ότι 
  • «η παράταση λήγει στις 28 Φεβρουαρίου και θα αποφασίσουμε προηγουμένως τι θα γίνει στη συνέχεια. Δεν υπάρχουν συμπεράσματα, τελικές αποφάσεις, συζητήσαμε πιθανές λύσεις και θα συνεχίζουμε τις επόμενες εβδομάδες».
Νωρίτερα , ο κ. Βαρουφάκης τόνισε,ότι
  •  η νέα  ελληνική κυβέρνηση "με αποφασιστικότητα"  και  "χωρίς  φόβο και πάθος" θα προχωρήσει   τις μεταρρυθμίσεις ,οι οποίες θα είναι "βαθιές" !!!
Δηλαδή : πόσο βαθιές,  ρε Γιά ν η;  

Ξέσπασε ο Ρωμανιάς και χαρακτήρισε "αίσχος" τις κρατικές αθλιότητες για την πιστοποίηση μόνιμης ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ!!!!



Αίσχος
χαρακτήρισε ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Γιώργος Ρωμανιάς, τις  αθλιότητες που καθημερινά  γίνονται  από κρατικές  υπηρεσίες  για  ...Πιστοποίηση μόνιμης Αναπηρίας.

Ναι , οι ΑΘΛΙΟΙ απαιτούν π.χ.  από  έναν  μονίμως  ανάπηρο  , ν΄αποδείξει  ,ότι  είναι ...ΑΝΑΠΗΡΟΣ.

Ναι , οι  λεχρίτες !!!

Θέλουν  έναν που έχει κάποιου  είδους ΜΟΝΙΜΗ αναπηρία  , να  τον  εξευτελίζουν και να προσέρχεται μία  φορά  το χρόνο  -- ίσως  και νωρίτερα - για να ...πιστοποιήσουν , αυτό που ΦΑΙΝΕΤΑΙ  για  γυμνού  οφθαλμού!....

Στο Μέγαρο Μαξίμου...πάτησε ο χολερικός Ντάισελμπλουμ ...




Το κατώφλι του Μεγάρου Μαξίμου πέρασε πριν από λίγη ώρα, ο πολλά  βαρύς  και "χολερικός"   για την Ελλάδα  , 
πρόεδρος του Eurogroup, Γέρουν Ντάισελμπλουμ
συνοδευόμενος από τον  επικεφαλής του Euroworking Group, 
Τ. Βίζερ.
Κι  εκεί , στα  σκαλιά , τους υποδέχτηκε  ο...ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης (φωτό κάτω).
Είναι ίσως  η πιο ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ   επίσκεψη και  συνάντηση.
Θα  είναι  ...μπροστά μας  για  πολύ καιρό.

Πηγή: Real.gr μέσω nonews-NEWS

Αφιέρωμα στο Γιάννη Βαρουφάκη από το αμερικανικό δίκτυο CNN!


Αφιέρωμα στο νέο υπουργό Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη κάνει το CNN, στο οποίο ο νέος «τσάρος» της ελληνικής οικονομίας παρουσιάζεται ως μία ιδιαίτερη προσωπικότητα.
  • «Ο 43χρονος γνώστης των ΜΜΕ Γιάννης Βαρουφάκης, που κέρδισε χιλιάδες θαυμαστές μέσω των τηλεοπτικών εμφανίσεών του» αναφέρει το ρεπορτάζ του αμερικανικού δικτύου «γράφει σε μπλογκ και αναρτά ποιητικά tweets για τα Οικονομικά και τη λιτότητα» και αυτοαποκαλείται «κατά λάθος οικονομολόγος».
Όπως επισημαίνει το CNN η πρώτη ενέργεια του  G. Βαρουφάκη ως υπουργού Οικονομικών ήταν μια υπόσχεση να συνεχίσει να γράφει σε μπλογκ παρά τις περί του αντιθέτου συμβουλές.
  • «Η μόνη του παραχώρηση στον νέο του ρόλο» αναφέρει ο δημοσιογράφος είναι η προειδοποίηση ότι τα σχόλιά του θα γίνουν πιο «ζουμερά».
Στοιχεία από :iefimerida.gr

Τέλος στην προστασία των Ελλήνων ολιγαρχών υπόσχεται ο Τσίπρας και ..συμφωνεί ο Σουλτς


news paper name

Σύμπτωση απόψεων  του ΄Ελληνα πρωθυπουργού  Α.Τσίπρα και του  προέδρου του  ευρωκοινοβουλίου  Μάρτιν Σουλτς  όσον  αφορά την καταπολέμηση   της  ΜΕΓΑΛΗΣ  φοροδιαφυγής  στη  χώρα μας.
Αυτονόητο είναι ,ότι ... συμφώνησαν..
Το ζήτημα είναι : 

  • ποιος  και με  ποια μέσα θα  κυνηγήσει   τους  ..Ολιγάρχες ,όπως  τους αποκαλεί ο κ.Τσίπρας, και φυσικά  αναδεικνύει (το θέμα ) η κομματική εφημερίδα  Η ΑΥΓΗ.

Γιατί οι Ολιγάρχες  ή  μεγαλοροφυγάδες  στην Ελλάδα  περνούν  ζωή  χαρισάμενη  ,  αφού  έβγαλαν  στο  Εξωτερικό τρελλά  ποσά...
Και  κανένας  δεν τους κυνήγησε ..
Ακόμη και  την  "λίστα Λαγκάρντ" ουσιαστικά  ΔΕΝ άνοιξαν.

Η Αφροδίτη της Μήλου σημαδεύει τη Μέρκελ: «Εμπρός, Aνγκελα, φτιάξε μου τη μέρα!»




Με ένα εξώφυλλο που επιδέχεται πολλαπλές ερμηνείες κυκλοφορεί ο Economist την επαύριο της εκλογικής επικράτησης του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα στις ελληνικές κάλπες.

«Εμπρός, Ανγκελα, φτιάξε μου τη μέρα» («Go ahead, Angela, make my day») είναι ο τίτλος που συνοδεύει την Αφροδίτη της Μήλου να... σημαδεύει με το όπλο της  τη Μέρκελ !!!

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του βρετανικού περιοδικού, η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε να οδηγήσει εκτός ευρώ την Ελλάδα, αλλά πιθανότατα ένα Grexit θα εξασφάλιζε ένα καλύτερο μέλλον για το ευρώ.
«Η Ελλάδα ήταν η χώρα από την οποία ξεκίνησε η οικονομική κρίση πριν από πέντε χρόνια», γράφει ο Economist.

«Ζητώντας ένα μεγάλο "κούρεμα" για το ελληνικό χρέος και υποσχόμενος ένα "γλέντι" δημοσίων δαπανών, ο κ. Τσίπρας κατάφερε να αντιμετωπίσει τη μεγαλύτερη, μέχρι στιγμής, πρόκληση για το ενιαίο νόμισμα και για τη γερμανίδα καγκελάριο, η οποία έχει οδηγήσει στον δρόμο της λιτότητας την ευρωζώνη», προσθέτει.

Σύμφωνα με τον Economist, το διακύβευμα είναι μεγάλο. Αν και όλοι, συμπεριλαμβανομένου του κ. Τσίπρα, θέλουν να μείνει η Ελλάδα εντός ευρώ, υπάρχει τώρα η «καθαρή απειλή» ενός Grexit, αναφέρει το περιοδικό.
Πηγή :tanea.gr

Βενιζέλος: Αποχωρώ από την ηγεσία του Πασοκ , και δεν θα γίνω ούτε ....Ζίγδης, ούτε Κουβέλης!




Μας  τόπε  χθες ,ότι ΔΕΝ πρόκειται να διεκδικήσει εκ νέου την ηγεσία του κόμματος  στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ .

Ο Ε. Βενιζέλος έκανε λόγο για βαριά ήττα του ΠΑΣΟΚ αλλά και δική του λέγοντας:
  • "Οι εκλογές ήταν μια βαριά ήττα για το ΠΑΣΟΚ, για την παράταξη, για τη στρατηγική μας και για μένα προσωπικά. Δεν εκτιμήθηκε η προσπάθειά μας ή στην καλύτερη περίπτωση ακόμη κι αν εκτιμήθηκε, θεωρήθηκε ότι ανήκει στο παρελθόν.
Όταν ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε στα στελέχη του ΠΑΣΟΚ ότι στο συνέδριο του Μαΐου θα τεθεί και το θέμα της ηγεσίας, η Φώφη Γεννηματά του ζήτησε να ξεκαθαρίσει τη στάση του. 
Όταν ολοκληρώθηκαν οι τοποθετήσεις ο κ. Βενιζέλος πήρε τον λόγο και είπε ότι δεν θα είναι ξανά υποψήφιος λέγοντας  χαρακτηριστικά:
 "Δεν θα γίνω ούτε Ζίγδης, ούτε Κουβέλης"!!!
Πηγή: Mega

Ακαρπη η πρώτη ψηφοφορία για την ανάδειξη Προέδρου στην Ιταλία


Οι Ιταλοί κοινοβουλευτικοί και τοπικοί αξιωματούχοι δεν κατάφεραν, στον χθεσινό πρώτο γύρο της διαδικασίας, να εκλέξουν νέο πρόεδρο της Δημοκρατίας, με τον πρωθυπουργό Ματέο Ρέντσι να υπολογίζει πλέον στο ότι θα μπορέσει να επιτευχθεί η ανάδειξη του υποψηφίου που πρότεινε για το αξίωμα αυτό στον τέταρτο γύρο της διαδικασίας, όταν πλέον η απαιτούμενη πλειοψηφία θα είναι πολύ χαμηλότερη.
Ο Ρέντσι πρότεινε τον Σέρτζιο Ματαρέλα, 73 ετών, μέλος του Συνταγματικού Δικαστηρίου, για το ύπατο αξίωμα της χώρας, μια κίνηση που εξόργισε τον ηγέτη της αντιπολίτευσης Σίλβιο Μπερλουσκόνι και ενδέχεται να θέσει υπό αμφισβήτηση τη συμφωνία των δύο ανδρών για την προώθηση μεταρρυθμίσεων όπως η αλλαγή του εκλογικού νόμου ή η αναθεώρηση του Συντάγματος.

Αν και το αξίωμα είναι κυρίως εθιμοτυπικό, ο Ιταλός πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει σημαντικές εξουσίες σε περιόδους πολιτικής αστάθειας, οι οποίες δεν είναι ασυνήθιστες στην Ιταλία, καθώς μπορεί να διαλύει το Κοινοβούλιο, να προκηρύσσει πρόωρες εκλογές και να επιλέγει τον πρωθυπουργό.

Τα μισά και πλέον από τα μέλη του εκλεκτορικού σώματος ψήφισαν λευκό  πράγμα που σήμανε ότι ήταν αδύνατο να υπάρξει η απαιτούμενη πλειοψηφία των δύο τρίτων.

Σήμερα Παρασκευή θα διεξαχθούν άλλες δύο ψηφοφορίες, οι οποίες αναμένεται επίσης να είναι άκαρπες, όμως στον τέταρτο γύρο, αύριο Σάββατο, αρκεί απλή πλειοψηφία. Τότε είναι που ο Ρέντσι ελπίζει ότι θα εκλεγεί πρόεδρος της Δημοκρατίας ο Ματαρέλα, με τις ψήφους του Δημοκρατικού Κόμματος και άλλων κομμάτων της κεντροαριστεράς.

Ο Μπερλουσκόνι και η Φόρτσα Ιταλία έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν θα υποστηρίξει την υποψηφιότητα του Ματαρέλα και κατηγόρησε τον Ρέντσι ότι παραβίασε τη συμφωνία τους.

Ο Ματαρέλα, ο αδελφός του οποίου είχε δολοφονηθεί από τη Μάφια της Σικελίας τη δεκαετία του 1980, θα μπορέσει «να εγγυηθεί επτά χρόνια διακεκριμένης πολιτικής ηγεσίας και πολιτικής σταθερότητας», είπε ο Ρέντσι.

Αν ο Ματαρέλα, μέλος του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος, που δεν υπάρχει πια, δεν εκλεγεί, αυτό θα μπορούσε να πυροδοτήσει πολιτική αστάθεια και στην Ιταλία.
imerisia.gr

Στα Ιμια ο Καμμένος για να τιμήσει τους πεσόντες του Πολεμικού Ναυτικού




Στα Ιμια αναμένεται να βρεθεί σήμερα Παρασκευή ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Πάνος Καμμένος, για το μνημόσυνο που θα τελεστεί για τους πεσόντες του Πολεμικού Ναυτικού.
Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου, ο κ.Καμμένος θα παραστεί στις 11 το πρωί στην επιμνημόσυνη δέηση για τους αξιωματικούς που έχασαν τη ζωή τους υπηρετώντας τις ένοπλες δυνάμεις στα Ιμια, η οποία θα τελεστεί στη βάση ελικοπτέρων του Πολεμικού Ναυτικού στο Μαραθώνα.
Στη συνέχεια θα μεταβεί στο θαλάσσιο χώρο των Ιμίων, όπου θα πραγματοποιηθεί ρίψη στεφάνου.

Αμέσως μετά ο κ.Καμμένος θα μεταβεί στην Κρήτη όπου θα καταθέσει στεφάνι στον τάφο του καταδρομέα Εμμανουήλ Μπικάκη 

Δωρεάν μπάνιο, ξύρισμα και κούρεμα για τους άστεγους της Ρώμης από το Βατικανό !!!!





Δωρεάν κούρεμα, ξύρισμα και μπάνιο θα προσφέρει το Βατικανό στους άστεγους της Ρώμης μόλις ανοίξουν οι νέες εγκαταστάσεις που ετοιμάζει, τον επόμενο μήνα, ανακοίνωσε την Πέμπτη ο επικεφαλής του φιλανθρωπικού γραφείου του πάπα Φραγκίσκου.
Πέρσι το Βατικανό είχε ανακοινώσει ότι θα κατασκεύαζε ντουζιέρες στην Πλατεία του Αγίου Πέτρου για να πλένονται οι άστεγοι. Όμως ο επίσκοπος Κόνραντ Κραγιέφσκι είπε στην ιταλική καθολική εφημερίδα Αβενίρε ότι στις εγκαταστάσεις, σε μια στοά της πλατείας, όσοι το επιθυμούν θα μπορούν επίσης να κουρεύονται και να ξυρίζονται.
Οι νέες εγκαταστάσεις θα λειτουργήσουν από την 1η Φεβρουαρίου
Κομμώτριες και κουρείς θα προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους κάθε Δευτέρα, την ημέρα που συνήθως τα καταστήματά τους παραμένουν κλειστά.
Ήδη, πολλοί επαγγελματίες του κλάδου έχουν δωρίσει καθίσματα, διάφορα εργαλεία όπως ψαλίδια και χτένες, αλλά και καθρέφτες.
Ο Κραγιέφσκι αποφάσισε να στήσει ντουζιέρες στην Πλατεία του Αγίου Πέτρου πέρσι, όταν ένας άστεγος του είπε ότι μολονότι στα φιλανθρωπικά ιδρύματα της Ρώμης έβρισκε σχετικά εύκολα ένα πιάτο φαγητό, ήταν πολύ δύσκολο να βρει ένα μέρος για να πλυθεί. Είπε την ιδέα του στον πάπα, που αμέσως την υιοθέτησε.

Πηγή: ΑΜΠΕ, Reuters  μέσω naftemporiki.gr

Στην Κύπρο τη Δευτέρα ο Α. Τσίπρας και την επομένη στη Ρώμη !

Την πρώτη επίσκεψή του ως πρωθυπουργός της Ελλάδος στο εξωτερικό θα πραγματοποιήσει την ερχόμενη Δευτέρα, 2 Φεβρουαρίου, ο Αλέξης Τσίπρας, επισκεπτόμενος την Κύπρο, όπως  είχε  υποσχεθεί .
Την  επομένη  (Τρίτη) θα μεταβεί στη Ρώμη όπου θα έχει συνάντηση με τον Ιταλό ομόλογό του Ματέο Ρέντσι.

Τη σύλληψη του Χένρι Κίσινγκερ για εγκλήματα πολέμου ζήτησαν αντιπολεμικοί διαδηλωτές, μέσα στο Κογκρέσο!



Ο πρώην σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου και πρώην υπουργός Εξωτερικών του προέδρου Ρίτσαρντ Νίξον, ο Χένρι Κίσινγκερ, 91 ετών, γιουχαΐστηκε σήμερα κατά τη διάρκεια μιας ακρόασης στο Κογκρέσο των ΗΠΑ από διαδηλωτές που ζητούσαν τη σύλληψή του για εγκλήματα πολέμου.
Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο (AFP) και το ΑΠΕ, οι διαδηλωτές του αντιπολεμικού κινήματος “Κώδικας Ροζ” ξεδίπλωσαν, φωνάζοντας, ένα πανό που έγραφε 
“Συλλάβετε τον Κίσινγκερ για εγκλήματα πολέμου” λίγο πριν ξεκινήσει η ακρόαση με θέμα τις “παγκόσμιες προκλήσεις όσον αφορά την ασφάλεια”. 
Ο Κίσινγκερ είχε προσκληθεί να μιλήσει στο Κογκρέσο μαζί με άλλους δύο πρώην υπουργούς Εξωτερικών, τον Τζορτζ Σουλτς και τη Μαντλίν Ολμπράιτ.

Μια διαδηλώτρια τον κατηγόρησε ότι “επέβλεπε τις σφαγές στο Βιετνάμ, την Καμπότζη και το Λάος” αλλά και το πραξικόπημα στη Χιλή που οδήγησε στην ανατροπή του εκλεγμένου προέδρου Σαλβαδόρ Αλιέντε, τον Σεπτέμβριο του 1973.

Η παρέμβαση των ακτιβιστών και των ακτιβιστριών του “Κώδικα Ροζ” —που ήταν ντυμένοι και ντυμένες στα ροζ— δεν άρεσε στον Ρεπουμπλικανό Τζον Μακέιν ο οποίος προεδρεύει στην Επιτροπή Άμυνας που οργάνωσε την ακρόαση αυτή.
 “Μετέχω σε αυτήν την επιτροπή εδώ και χρόνια και ποτέ δεν είχα δει κάτι τόσο απρεπές, σκανδαλώδες και απαράδεκτο”, είπε ο Μακέιν, χωρίς να καταφέρει όμως να σιωπήσουν οι ακτιβιστές.
“Θα το βουλώσετε ή θα ζητήσω να σας συλλάβουν. Φύγετε από δω, τιποτένιοι αλήτες”, φώναξε τότε ο γερουσιαστής από την Αριζόνα, ενώ ορισμένοι από τους “ταραξίες” αποχωρούσαν μόνοι τους από την αίθουσα.

Ο Μακέιν, που ήταν πιλότος της πολεμικής αεροπορίας, κρατήθηκε αιχμάλωτος στο Βιετνάμ κατά τη διάρκεια του πολέμου. Υπενθύμισε ότι ο Χένρι Κίσινγκερ αρνήθηκε να τον πάρει μαζί του στις ΗΠΑ όταν βρέθηκε στο Ανόι για να διαπραγματευτεί το τέλος του πολέμου, απαιτώντας να απελευθερωθούν οι κρατούμενοι με τη σειρά που είχαν αιχμαλωτιστεί.
Ο Κίσινγκερ δεν ήθελε να δώσει την εντύπωση ότι μεροληπτούσε υπέρ του Μακέιν, επειδή ο πατέρας του ήταν ναύαρχος του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού.
http://mignatiou.com/

Βαρουφάκης: Διαστρεβλώσεις για Ρωσία και Γερμανία



Την πρώτη του επί της ουσίας δυναμική παρέμβαση πραγματοποίησε τη νύχτα ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, μέσω του μπλογκ που διατηρεί, με αφορμή δημοσιεύματα του διεθνή Τύπου για την αντιπαράθεση της Ελλάδας με την ΕΕ για τις κυρώσεις στη Ρωσία, αλλά και για τις δικές του δηλώσεις που αφορούσαν στη Γερμανία.

Ο υπουργός υποστηρίζει στο μεν θέμα των δικών του δηλώσεων για τη Γερμανία ότι διαστρεβλώθηκαν, στο δε θέμα με την ΕΕ, ότι δεν ετέθη θέμα συμφωνίας ή εναντίωσης της κυβέρνησης στις κυρώσεις, αλλά αφορούσε θέμα αρχής, το ότι η νέα κυβέρνηση δεν είχε ρωτηθεί.
          Ολόκληρη η ανάρτηση του Γιάνη Βαρουφάκη, όπως τη μετέφρασε στον ιστοχώρο της η εφημερίδα ΕΘΝΟΣ:

Από την πρώτη ημέρα στα υπουργεία μας, η δύναμη των Μέσων Ενημέρωσης να διαστρεβλώνουν με χτύπησε και πάλι. Ο παγκόσμιος τύπος ήταν γεμάτος με αναφορές ότι η πρώτη «κίνηση» εξωτερικής πολιτικής της νέας κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ ήταν να ασκήσει βέτο απέναντι στις νέες κυρώσεις απέναντι στη Ρωσία. Δεν είμαι αρμόδιος να μιλάω για θέματα εξωτερικής πολιτικής αλλά, παρόλα αυτά, πρέπει να μοιραστώ μαζί σας σε προσωπικό επίπεδο κάτι.

Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, μας ενημέρωσε ότι από την πρώτη μέρα ανάληψης των καθηκόντων μας μάθαμε από τηλεγραφήματα ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση ενέκρινε ομόφωνα νέες κυρώσεις προς τη Ρωσία. Το πρόβλημα ήταν πως ο ίδιος, όπως και η νέα ελληνική κυβέρνηση, ποτέ δεν ρωτήθηκε! Επομένως, ολοφάνερα, το θέμα δεν είναι αν η ελληνική κυβέρνηση συμφωνεί ή όχι με τις κυρώσεις. Το θέμα είναι αν η θέση μας πρέπει να λαμβάνεται ως δεδομένη χωρίς καν να μας ενημερώνει κανείς γι’ αυτό!

Όπως το βλέπω εγώ, αν και (επαναλαμβάνω) σίγουρα δεν είμαι αρμόδιος να μιλάω για τέτοια θέματα, πρόκειται για ένα θέμα σεβασμού της εθνικής μας κυριαρχίας. Θα μπορούσαν οι δημοσιογράφοι ανά τον κόσμο να προσπαθήσουν να κάνουν αυτήν τη σημαντική διάκριση απέναντι στο να διαμαρτυρόμαστε απέναντι στην παραμέλησή μας από το να διαμαρτυρόμαστε για τις κυρώσεις καθαυτές; Ή είναι υπερβολικά πολύπλοκο;».

Εν τω μεταξύ, μέσω Twitter και μετά τα σχόλια των διεθνών ΜΜΕ, ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε πως παραποιήθηκαν οι χθεσινές δηλώσεις του κατά την τελετή παράδοσης-παραλαβής του υπουργείου Οικονομικών:

«Ποτέ δεν είπα ότι η Γερμανία θα πληρώσει ξανά. Είπα ότι έχει πληρώσει υπερβολικά πολλά», έγραψε ο κ. Βαρουφάκης.
http://mignatiou.com/

Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

Παρέμβαση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου για τα σκατόπαιδα που κρέμασαν σε μπασκέτα 9χρονο μαθητή και την αδράνεια των ..δασκάλων!



Ευτυχώς  παρενέβη  η εισαγγελέας του  Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη, που  ζήτησε  τη διενέργεια άμεσης προκαταρκτικής εξέτασης για τα  σκατόπαιδα , που κρέμασαν 9 χρονο συμμαθητή  τους σε  μπασκέτα  , κι αυτό  έπεσε  κι  έσπασε  και τα  δυο του χέρια....(φωτό)
Η κ. Κουτζαμάνη ζήτησε να διερευνηθεί πλήρως εάν έχουν διαπραχθεί αυτεπάγγελτα διωκόμενες πράξεις.
Η κα Κουτζαμάνη οφείλει να  ασκήσει  δίωξη και κατά  των  γονέων  αυτών των σκατόπαιδων  , όπως  και κατά του  γυμναστή που ήταν  παρών ,αλλά  ...ΔΕΝ  αντέδρασε, όπως καταγγέλλει  η μητέρα του , καθώς και κατά  της  Διεύθυνσης  του  Σχολείου.
Τέτοια  βαρβαρότητα  σε βάρος  ενός  9χρονου  παιδιού  στην Πλαγιά Πλωμαρίου  πρέπει να ΤΙΜΩΡΗΘΕΙ παραδειγματικά...

Με αρχηγό τον Αντώνη Σαμαρά η ΝΔ ...κατάφερε να έχει τα τέσσερα χειρότερα εκλογικά αποτελέσματα !


Το αρνητικό ρεκόρ των χαμηλότερων ποσοστών στα 40 χρόνια της Νέας Δημοκρατίας έχει ο Αντώνης Σαμαράς ο οποίος μέσα σε 5 χρόνια προεδρίας κατάφερε να .συρρικνώσει τα ποσοστά της μεγάλης κεντροδεξιάς παράταξης και να καταγράψει τα τέσσερα χαμηλότερα ποσοστά από την ίδρυσή της.

Δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα:

  • 1974: 54,37% Πρόεδρος: Κωνσταντίνος Καραμανλής
  • 1977: 41,84 Πρόεδρος Κωνσταντίνος Καραμανλής
  • 1981: 35,88% Πρόεδρος: Γεώργιος Ράλλης
  • Ευρωεκλογές 1981: 31,4% Πρόεδρος: Γεώργιος Ράλλης
  • Ευρωεκλογές 1984: 38,05% Πρόεδρος: Ευάγγελος Αβέρωφ
  • 1985: 40,85% Πρόεδρος: Κωνσταντίνος Μητσοτάκης
  • Ιούνιος 1989: 44,3% Πρόεδρος: Κωνσταντίνος Μητσοτάκης
  • Ευρωεκλογές 1989: 40,41% Πρόεδρος: Κωνσταντίνος Μητσοτάκης
  • Νοέμβριος 1989: 44,3% Πρόεδρος: Κωνσταντίνος Μητσοτάκης 
  • 1990: 46,8% Πρόεδρος: Κωνσταντίνος Μητσοτάκης
  • 1993: 39,3% Πρόεδρος: Κωνσταντίνος Μητσοτάκης
  • Ευρωεκλογές 1994: 32,66% Πρόεδρος: Μιλτιάδης Έβερτ
  • 1996: 38,12% Πρόεδρος: Μιλτιάδης Έβερτ
  • Ευρωεκλογές 1999: 32,9% Πρόεδρος: Κώστας Καραμανλής
  • 2000: 42,7% Πρόεδρος: Κώστας Καραμανλής 
  • 2004: 45,3% Πρόεδρος: Κώστας Καραμανλής
  • Ευρωεκλογές 2004: 43,01% Πρόεδρος: Κώστας Καραμανλής
  • 2007: 41,8% Πρόεδρος: Κώστας Καραμανλής
  • Ευρωεκλογές 2009: 32,29% Πρόεδρος: Κώστας Καραμανλής
  • 2009: 33,4% Πρόεδρος: Κώστας Καραμανλής
  • Μάιος 2012: 18,8% Πρόεδρος: Αντώνης Σαμαράς
  • Ιούνιος 2012: 29,6% Πρόεδρος: Αντώνης Σαμαράς
  • Ευρωεκλογές 2014: 22,7% Πρόεδρος: Αντώνης Σαμαράς
  • 2015: 27,8% Πρόεδρος: Αντώνης Σαμαράς
Δυστυχώς η αλήθεια των αριθμών δεν είναι διαπραγματεύσιμη και είναι αμείλικτη για τον κ. Σαμαρά ο οποίος αποδεικνύεται με μεγάλη διαφορά στον χειρότερο πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας...
parapolitika.gr

Guardian κατά Μέρκελ: Η τερατώδης ηγέτης και αρχιέρεια της λιτότητας, πρέπει να νικηθεί από τις δυνάμεις της ελπίδας.....




...
Δριμεία επίθεση κατά της Γερμανίδας καγκελαρίου, Ανγκέλα Μέρκελ, εξαπολύει ο Βρετανός αρθρογράφος Owen Jones μέσω της στήλης του στον Guardian.

Με. χαρακτηρισμούς όπως «αρχιέρεια της λιτότητας» και «τερατώδης ηγέτης», και δανειζόμενος φράσεις από τον επίλογο της ταινίας «ο Μεγάλος Δικτάτορας» του Τσάρλι Τσάπλιν, ο Βρετανός αρθρογράφος υποστηρίζει ότι
η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα μπορεί να ανοίξει δρόμο για τις δυνάμεις ενάντια στη λιτότητα σε όλη την Ευρώπη.
Γράφει στον Guardian:

«Η Ανγκέλα Μέρκελ είναι η πιο τερατώδης ηγέτης της γενιάς της στη Δυτική Ευρώπη.

Πολιτικοί που επιβάλλουν οικονομική βαρβαρότητα σε τόσο μεγάλη κλίμακα, συντρίβοντας τις ζωές εκατομμυρίων, δεν καταλήγουν στα δικαστήρια για να αντιμετωπίσουν τη δικαιοσύνη.

Η Μέρκελ, όμως αναμφίβολα έχει ήδη δικαστεί και καταδικαστεί στο εδώλιο της ιστορίας. Αρχιέρεια της λιτότητας στην ΕΕ, θυμίζει τα λόγια του Τσάρλι Τσάπλιν στο τέλος του «Μεγάλου Δικτότορα»: «Άνδρες - μηχανές, με μυαλά - μηχανές και καρδιές - μηχανές».Οι Έλληνες εξεγέρθηκαν ενάντια στους άνδρες - και γυναίκες - μηχανές, και ζητούν και σε άλλους να ακολουθήσουν.

Ωστόσο η Μέρκελ, η γραφειοκρατία της ΕΕ και οι διεθνείς πιστωτές είναι σκληροί αλλά όχι ανόητοι: Ξέρουν ότι η ελπίδα είναι μεταδοτική, και θα κάνουν ότι μπορούν για να σταματήσουν τον ΣΥΡΙΖΑ να εμπνέει τους άλλους. Η Μέρκελ έχει ήδη απαιτήσει από τον Αλέξη Τσίπρα, τον νέο Έλληνα πρωθυπουργό, να αποτάξει το δημοκρατικό του μήνυμα και να συνεχίσει την εφαρμογή των μέτρων λιτότητας που επιβάλλονται από ξένους.»

Ο βρετανός αρθρογράφος αναφέρεται στις προεκλογικές πιέσεις και τα δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για ενδεχόμενο grexit, αλλά και στους κορυφαίους διεθνείς οικονομολόγους που αντιτίθενται στις πολιτικές σκληρής λιτότητας.

Υποστηρίζει δε, επικαλούμενος και το αμερικανικό πρακτορείο Bloomberg, ότι η γερμανική κυβέρνηση γνώριζε ότι δανείζει στην Ελλάδα περισσότερα απ’ ότι μπορεί να αντέξει, αλλά συνειδητά τοποθετούσε κεφάλαια στην Ελλάδα και τις άλλες περιφερειακές χώρες προκειμένου να αποτελέσουν αγοραστές των προϊόντων της.

Ακολούθως ο Guardian περιγράφει την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι εργαζόμενοι στην Ελλάδα, αλλά και τις άλλες χώρες της ευρωπαϊκής περιφέρειας, με τις δραματικές μειώσεις μισθών και συντάξεων, τα τεράστια ποσοστά ανεργίας και τη διάλυση κάθε δομής κοινωνικής πρόνοιας.

«Τι θα γίνει όμως αν χάσει ο ΣΥΡΙΖΑ;», αναρωτιέται ο βρετανός αρθρογράφος, για να απαντήσει «η λιτότητα θα θριαμβεύσει πάνω στη δημοκρατία» και το μέλλον των λαών σε Ελλάδα, Γαλλία, Ισπανία και Βρετανία «θα είναι ζοφερό».

«Γι’ αυτό η υπεράσπιση του κατατρεγμένου ελληνικού λαού είναι τόσο σημαντική. Η ηττημένη Γερμανία επωφελήθηκε από τη διαγραφή χρέους, το 1953, το ίδιο πρέπει να ισχύσει και για την Ελλάδα σήμερα. Πρέπει να υποδεχτούμε το κάλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ για τερματισμό της λιτότητας, που δεν άφησε τίποτα παρά κοινωνικά ερείπια σε όλη την Ευρώπη.

«Πρόκειται για ένα μεγάλο στοίχημα: Ένα που, αν χαθεί, θα σημάνει την απαρχή δεκάδων χρόνων οικονομικού εφιάλτη. Αυτή η επιστροφή στη δεκαετία του 1930 μπορεί να τερματιστεί, και αυτή τη φορά από τη δημοκρατική αριστερά και όχι από τους φασίστες. Η εποχή της Μέρκελ και των «ανδρών - μηχανές» μπορεί να τερματιστεί, αλλά επαφίεται στο εάν όλοι εμείς θα δράσουμε - και μάλιστα γρήγορα», καταλήγει ο Owen Jones.

ναρτήθηκε από nonews-NEWS

Αφαιρούν από το ΤΑΙΠΕΔ το 30% του αεροδρομίου «Ελ.Βενιζέλος» κι αυτό επιστρέφει στο Δημόσιο !!!!


Νέα..επιτυχία:
 -  αφαιρούν από το ΤΑΙΠΕΔ ποσοστό 30% του αεροδρομίου «Ελ.Βενιζέλος», το οποίο και θα  επιστρέψει στο  ...κράτος!!!!

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της ηλεκτρονικής έκδοσης του «Βήματος», το ποσοστό του 30% του «Ελ.Βενιζέλος», που είχε μεταβιβαστεί από την Διυπουργική Επιτροπή Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων στο ΤΑΙΠΕΔ το 2011, επιστρέφει στο δημόσιο.

Πληροφορίες θέλουν το υπουργείο Οικονομικών να εκκινεί τις διαδικασίες ανάκτησης του συγκεκριμένου ποσοστού, με στόχο να επιστρέψει στην προ του 2011 κατάσταση, όταν το κράτος διαηρούσε το 55% της παραχωρησιούχου εταιρίας «Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών».
Επιπλέον, το Δημόσιο έχει μεταβιβάσει στο ΤΑΙΠΕΔ και το δικαίωμα επέκτασης της υφιστάμενης παραχώρησης κατά 20 επιπλέον έτη (μέχρι το 2046), προνόμιο που επίσης εκτιμάται ότι θα ανακληθεί.
Σημειώνεται, ότι ακρογωνιαίος λίθος του Μνημονίου αποτελεί η δέσμευσηπως  οποιοδήποτε περιουσιακό στοιχείο μεταβιβάζεται στο ΤΑΙΠΕΔ, δεν μπορεί να επιστραφεί πίσω στο Δημόσιο.
Πηγή: tovima.gr