Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015

Γ. Κατρούγκαλος: Ανακαλούνται οι απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων!




Αποφασισμένος ,ότι θα ανακαλέσει όλες τις πράξεις διαθεσιμότητας δημοσίων υπαλλήλων που δεν σχετίζονται με πειθαρχικά παραπτώματα εμφανίστηκε , ο νέος αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Γιώργος Κατρούγκαλος. ,μιλώντας  απόψεστο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA
Είπε:
  • "Έχουμε δεσμευτεί ότι όλες οι απολύσεις, οι οποίες έχουν γίνει αντισυνταγματικά και σε αυτές συμπεριλαμβάνονται και όσες έχουν γίνει μέσω του θεσμού των διαθεσιμοτήτων θα ανακληθούν.
  • Όχι απολύσεις που έχουν γίνει για πειθαρχικούς λόγους".

Αναφερόμενος στο θέμα της διαπραγμάτευσης με την τρόικα ο Γ. Κατρούγκαλος είπε πως η ελληνική κυβέρνηση δεν αναγνωρίζει τις προηγούμενες συμφωνίες και επιθυμεί να συζητήσει με το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και όχι με τους ελεγκτές.
Τόνισε:
  • "Εμείς θέλουμε να διαπραγματευτούμε το σύνολο. Όχι τις λεπτομέρειες, όχι την εφαρμογή. Η τρόικα κοιτάζει την εφαρμογή ήδη συμφωνηθέντων πραγμάτων. 
  • Εμείς αμφισβητούμε τα συμφωνηθέντα, γι αυτό δεν θα μιλήσουμε με την τρόικα που είναι ο ελεγκτικός μηχανισμός.
  • Θα  θέσουμε το ζήτημα στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο".
Ο κ. Κατρούγκαλος υπογράμμισε πως το πρώτο πράγμα που θα συζητήσει με τους δημόσιους υπαλλήλους θα είναι το σύστημα αξιολόγησης ,λέγοντας πως αυτό θα πρέπει να είναι τίμιο, δημοκρατικό και πρόσθεσε ότι θα δώσει εντολή ενός 15 ημερών να κλείσουν όλες οι εκκρεμείς πειθαρχικές υποθέσεις.
Πηγή:imderisia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου