Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2019

Α Μάργκαρετ Κάμπελ –H «βρώμικη δούκισσα» με τους 88 εραστές (υπουργούς, σταρ, βασιλιάδες) που σόκαρε με τη γυμνή φωτό της [εικόνες]

Η δούκισσα του Αργκίλ. Φωτογραφία: Wikipedia


Έγινε γνωστή ως η «βρώμικη δούκισσα» με τον σύζυγό της να την κατηγορεί πως είχε κοιμηθεί με 88 άνδρες, συμπεριλαμβανομένων πολιτικών και μελών της βασιλικής οικογένειας. 
Ο λόγος για την Μάργκαρετ Κάμπελ, δούκισσα του Αργκίλ.
Φορώντας τίποτε άλλο παρά μόνο ένα μαργαριταρένιο κολιέ, η δούκισσα πόζαρε μαζί με έναν μυστηριώδη άντρα στον καθρέφτη του μπάνιου στο διαμέρισμά της στο Mayfair. Η θολή Polaroid ήταν μόνο μία από τις πολλές πικάντικες φωτογραφίες που βρήκε ο σύζυγός της ως στοιχείο μοιχείας. Ο ίδιος υποστήριζε ότι η δούκισσα σύζυγός του είχε κοιμηθεί με 88 άνδρες! Μεταξύ αυτών, συμπεριλαμβάνονταν υπουργοί, ηθοποιοί του Χόλιγουντ και βασιλείς. Τα βρετανικά Μέσα αμέσως της κόλλησαν το παρατσούκλι-χαρακτηρισμό «η βρώμικη δούκισσα».


Η «βρώμικη δούκισσα»

Τώρα, η ζωή της πρόκειται να μετατραπεί σε ντοκιμαντέρ της τηλεοπτικής εκπομπής του BBC, « A Very English Scandal» με τον παραγωγό της σειράς Ντομινίκ Τρεντγουέλ Κόλινς να ισχυρίζεται πως η δούκισσα ήταν η πρώτη γυναίκα που ρεζιλεύτηκε δημοσίως. Πήρε, επίσης, το ακριβότερο και πιο άγριο διαζύγιο στην βρετανική ιστορία.
Ο προεδρεύων δικαστής Λόρδος Γουίτλεϊ την είχε αποκαλέσει «μια εντελώς ασύδοτη γυναίκα της οποίας η σεξουαλική όρεξη μπορούσε να ικανοποιηθεί μόνο με... αρκετούς άνδρες. Ενας δεν της αρκούσε».
Ποια ήταν όμως η δούκισσα του Αργκίλ;
Η δούκισσα γεννήθηκε με το όνομα Μάργκαρετ Γουίγκαμ το 1912 και ήταν το μόνο παιδί ενός Σκωτσέζου δισεκατομμυριούχου.

Η δούκισσα του Αργκίλ με τον μεγιστάνα πετρελαίου Τζέι Πολ Γκετί

Η βιογράφος της Λίντσι Σπενς, την περιέγραψε ως «ένα κορίτσι του μπαμπά με έναν απών πατέρα, που ζούσε με την ζηλιάρα μητέρα της, η οποία φρόντιζε να υπογραμμίζει κάθε αδυναμία της Μάργκαρετ».

Ως νεαρή γυναίκα, η ομορφιά της ήταν ξακουστή και πολλοί πρίγκιπες και εκατομμυριούχοι την πλησίασαν για τα κάλλη της.

Ήταν μόλις 15 ετών, όταν ο μελλοντικός διάσημος ηθοποιός Ντέιβιντ Νίβεν, δύο χρόνια μεγαλύτερός της, την άφησε έγκυο ενώ ήταν σε διακοπές στη Νήσο Γουάιτ. Ο εξοργισμένος πατέρας της, την έστειλε σε ένα νοσοκομείο του Λονδίνου για να τερματίσει την εγκυμοσύνη της, μυστικά.

Αργότερα, ως νεαρή γυναίκα, από το σπίτι της όμορφης, πνευματώδους socialite πέρασαν μεγάλα ονόματα, όπως ο θεατρικός συγγραφέας Νόελ Κόουαρντ, ο ηθοποιός Κάρι Γκραντ και ο μεγιστάνας πετρελαίου Τζέι Πολ Γκετί.

Μεταξύ των εραστών της λέγεται ότι ήταν και ο ηθοποιός Ντέιβιντ Νεβίν

Η οικογένειά της μπορεί να ήλπιζε ότι θα ηρεμούσε όταν παντρεύτηκε τον Αμερικανό παίκτη του γκολφ Τσαρλς Σουίνεϊ το 1933. Αντ’ αυτού, η αστυνομία αναγκάστηκε να περιφρουρεί τους δρόμους, όταν 3.000 Λονδρέζοι προσπάθησαν να σταματήσουν τον γάμο. Τελικά, απέκτησαν τρία παιδιά, αν και το ένα θνησιγενή, και χώρισαν το 1947.

Το 1951 παντρεύτηκε τον Ίαν Ντάγκλας Κάμπελ, τον 11ο δούκα του Αργκίλ. Για τον δούκα του Αργκίλ ήταν ο τρίτος από τους τέσσερις γάμους του. Αμέσως μετά τον γάμο στο δημαρχείο Κάξτον Χολ, ο δούκας την πήρε μαζί του στην προγονική έδρα του, ποζάροντας μάλιστα να την σηκώνει στα χέρια του στην είσοδο του Κάστρου Inveraray.

Όπως είπε αρκετά χρόνια αργότερα η ίδια: «Είχα πλούτο, είχα ότι ήθελα. Ως νεαρή γυναίκα, με φωτογράφιζαν συνεχώς, μου έγραφαν γράμματα, με φλέρταραν, με θαύμαζαν και με συμπεριέλαβαν στην λίστα με τις 10 πιο καλοντυμένες γυναίκες στον κόσμο’. Είχα κατακτήσει την κορυφή. Είχα γίνει μια δούκισσα και ιδιοκτήτρια ενός ιστορικού κάστρου. Η ζωή ήταν στρωμένη με ροδοπέταλα».
Προσθήκη λεζάντας

Το κάστρο Inveraray όπου έζησε ως δούκισσα η Μάργκαρετ

Ζούσαν μέσα στην πολυτέλεια και την χλιδή, έκαναν σκι στο Σεντ Μόριτζ, ιστιοπλοΐα στο Νασάου στις Μπαχάμες και ηλιοθεραπεία στον νότο της Γαλλίας. Δεν ξυπνούσε ποτέ πριν τις 11 καθημερινά στο παλάτι έρχονταν σχεδιαστές μόδας για να την ράψουν, κομμωτές, μακιγιές και μανικιουρίστ για να την περιποιηθούν.

Ωστόσο, το 1954, ο δούκας την κατηγόρησε για μια σειρά σχέσεων. Μεταξύ των εραστών της περιλαμβάνονταν ο Αμερικανός κωμικός Μπομπ Χόουπ και ο Γάλλος τραγουδιστής, Μορίς Σεβαλιέ.
Μια ζεστή μέρα του 1958, ο ντόπιος Μάικλ Θόρντον, τότε 17 ετών, βρέθηκε στο κτήμα του Αργκίλ. Η Μάργκαρετ του πρόσφερε ένα ποτό και ένα μπάνιο. Καθώς αυτός πλενόταν στην μπανιέρα, η δούκισσα μπήκε κι αυτή μέσα – τελείως γυμνή. Οι προθέσεις της ήταν σαφείς.
Εκείνη την περίοδο, ο δούκας και η δούκισσα ζούσαν χωριστές ζωές. Της έδωσε διαταγή να φύγει από το κάστρο – το οποίο είχε ανακαινίσει με 100.000 λίρες από τα δικά της χρήματα – και το 1959, άρχισε η διαδικασία έκδοσης διαζυγίου.

Ο δούκας που αναφερόταν στην γυναίκα του ως «Σ» από την λέξη «Σατανάς» - έριξε το βάρος των προβλημάτων στις σχέσεις της, ενώ η Μάργκαρετ, από την πλευρά της, είπε πως το γεγονός ότι έπινε διαρκώς είχε κάνει την ζωή τους απαράδεκτη.
Με τον δούκα να την κατηγορεί για μοιχεία, η Μάργκαρετ ισχυρίστηκε πως αυτός είχε σχέση με την θετή μητέρα της. Αργότερα απέσυρε τον ισχυρισμό και κατέβαλε 25.000 λίρες ως αποζημίωση μετά από μήνυση.

Ο δούκας μπούκαρε στο γραφείο της στο σπίτι της στο Μayfair, πεπεισμένος ότι θα έβρισκε στοιχεία απιστίας. Και χτύπησε φλέβα χρυσού.

Σε ένα ημερολόγιο, οι ημέρες των παράνομων συναντήσεων σημειώνονταν με ένα V. Βρήκε επίσης ενοχοποιητικά γράμματα και 13 πικάντικες φωτογραφίες Polaroid. Μία από αυτές την έδειχνε γυμνή με ένα μαργαριταρένιο κολιέ, να εκτελεί μια σεξουαλική πράξη σε έναν εραστή της.

Η Μάργκαρετ έζησε μια πλούσια ζωή και χαρακτηρίστηκε ωςμ ία από τις πιο καλοντυμένες στον κόσμο
Μια άλλη φωτογραφία την έδειχνε τελείως γυμνή να κοιτάζει κατευθείαν την κάμερα, δίπλα σε έναν ψηλό και γυμνό άνδρα. Η φωτογραφία αυτή έγινε γνωστή ως ο «Ακέφαλος Άνδρας» διότι το κεφάλι του δεν φαινόταν στο πλάνο.

Οι κουτσομπόληδες ισχυρίστηκαν ότι γνώριζαν την ταυτότητά του και ο δούκας αναγκάστηκε να ποζάρει γυμνός για να αποδείξει ότι δεν ήταν αυτός στην φωτογραφία. Μεταξύ των ονομάτων που ακούστηκαν την εποχή εκείνη, ήταν ο υπουργός Μεταφορών Έρνεστ Μαρπλς, ο Γερμανός διπλωμάτης Σίγκιτμουντ βον Μπράουν και ο φίλος της Πίτερ Κομπ.

Η σεξουαλική της ζωή... έγραψε ιστορία.

Ο Ντάνκαν Σάντις, τότε υφυπουργός για τις Αποικίες και γαμπρός του Ουίνστον Τσόρτσιλ, θεωρήθηκε πως ήταν ο άνδρας στον οποίο έκανε στοματικό σεξ η δούκισσα.

Μετά από τρία χρόνια διαμάχης, η απόφαση εκδόθηκε τον Μάιο του 1963 με τον Λόρδο Γουίτλι να δίνει στον δούκα το διαζύγιο βασιζόμενος στην μοιχεία της δούκισσας με τον Κομπ.
Η δούκισσα του Αργκίλ σε τηλεοπτική εκπομπή το 1988

Η φρίκη του ήταν εμφανής, με τον δικαστή να λέει: «Υπάρχουν αρκετές αποδείξεις και αποδεδειγμένα γεγονότα που να λένε πως μέχρι το 1960 ήταν μια εντελώς ασύδοτη γυναίκα της οποίας η σεξουαλική όρεξη μπορούσε να ικανοποιηθεί με αρκετούς και όχι από έναν άνδρα. Είχε πάψει να είναι ικανοποιημένη με τις συνηθισμένες σχέσεις και είχε αρχίσει να να επιδίδεται σε αηδιαστικές σεξουαλικές δραστηριότητες. Η στάση της απέναντι στον γάμο ήταν αυτό που οι σύγχρονοι θα αποκαλούσαν ‘προχωρημένη’ αλλά που σε απλή γλώσσα ήταν απολύτως ανήθικη».

Τελικά, τα οικονομικά της κατέρρευσαν και η Μάργκαρετ άνοιξε το σπίτι της με τα 13 υπνοδωμάτια για τους τουρίστες, αλλά η επιχείρηση απέτυχε.

Φωτογραφίες: AP, Wikipedia
* Πηγή: iefimerida.gr ,02.02.2019

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου