Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2015

Φάμπρικα για χιλιάδες πλαστά "συριακά" διαβατήρια , αποκαλύπτει η Frontex !!


Δεν είναι όλοι  οι μετανάστες,.... "πρόσφυγες  από τη Συρία"!!!
Το  λέει και  υπογράφει  η Frontex !

Τούρκοι και άλλοι  δουλέμποροι έστησαν  φάμπρικα
και εκδίδουν   χιλιάδες  "συριακά"  διαβατήρια ...

Τους  βαφτίζουν  "Σύρους" (πρόσφυγες)..
Τόσο απλά ...

Και μετά  στέλνουν  χιλιάδες  λαθρομετανάστες στην  Ελλάδα !!Κι εκείνοι  δηλώνουν ..."πρόσφυγες" από τη Συρία!!!
Μεγάλο - και  χρυσοφόρο -  το κόλπο !...

Στο θέμα αναφέρεται εκτενώς  το ethnos.gr, από το οποίο  αναδημοσιεύουμε  το σχετικό- αποκαλυπτικό ρεπορτάζ  του :

" Ενα μεγάλο δίκτυο που διοχετεύει πλαστά συριακά διαβατήρια
διευκολύνοντας έναντι αδράς αμοιβής την είσοδο μεταναστών στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης ως... Σύρων ,έχει στηθεί στην Τουρκία.
Αυτό αποκάλυψε ο γενικός διευθυντής της Frontex, Φαμπρίς Λεγκέρι, μιλώντας στον γαλλικό ραδιοφωνικό σταθμό Europe 1
, ενώ παράλληλα επανέλαβε το αίτημά του να αποσταλούν επιπλέον μεθοριακοί φρουροί από τις χώρες της ΕΕ στην Ελλάδα, προκειμένου να επιτραπεί η καταγραφή όλων των μεταναστών.

«Υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι βρίσκονται σήμερα στην Τουρκία και αγοράζουν πλαστά συριακά διαβατήρια επειδή έχουν καταλάβει ότι θα έχουν ένα απρόσμενο κέρδος, καθώς οι Σύροι εξασφαλίζουν το δικαίωμα χορήγησης ασύλου σε όλα τα κράτη-μέλη της ΕΕ», δήλωσε ο Λεγκέρι. Σύμφωνα με τον επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Επιτήρησης Συνόρων, όσοι χρησιμοποιούν τα πλαστά συριακά διαβατήρια μιλούν αραβικά, αλλά μπορεί να προέρχονται από τη βόρεια Αφρική, τη Μέση Ανατολή και «έχουν ως επί το πλείστον προφίλ οικονομικού μετανάστη».


Σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση της Frontex, πάνω από 23.000 πρόσφυγες έφτασαν στην Ελλάδα μέσω θαλάσσης από τις τουρκικές ακτές την περασμένη εβδομάδα, αριθμός σχεδόν
 κατά 50% μεγαλύτερος σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα.


Αναφορικά με φήμες ότι μεταξύ των προσφύγων που περνούν από την Τουρκία στην Ευρώπη, ενδέχεται να βρίσκονται και τρομοκράτες, ο Φ. Λέγκερι δήλωσε ότι «δεν έχουμε κάποιο στοιχείο που να μας επιτρέπει να πούμε ότι πιθανοί τρομοκράτες εισήλθαν στην Ευρώπη με αυτόν τον τρόπο», ζήτησε ωστόσο να «υπάρχει επαγρύπνηση σε όλα τα σύνορα».

Παραδέχτηκε ακόμη ότι «λόγω της μεγάλης ροής (μεταναστών), υπάρχει ένας κορεσμός των συστημάτων καταγραφής και ως εκ τούτου δεν καταγράφονται όλοι οι μετανάστες. Εχουμε μια ιδέα για τις εθνικότητες, αλλά όχι συνολική εικόνα για το ποιος μπαίνει και ποιο είναι πραγματικά το προφίλ όλων αυτών των μεταναστών» και συμπλήρωσε πως «αν η διαχείριση των εξωτερικών συνόρων (της ζώνης Σένγκεν) δεν διέπεται από αλληλεγγύη μεταξύ των χωρών-μελών, υπάρχει κίνδυνος κάθε κράτος να ξαναρχίσει τους ελέγχους στα εθνικά του σύνορα, κάτι που δεν θα είναι αποτελεσματικό».

Με προηγούμενη δήλωσή του ο Φ. Λεγκέρι διαβεβαίωνε ότι οι άντρες της λετονικής συνοριοφυλακής που συμμετέχουν στη δύναμη του Frontex και ενεπλάκησαν στο περιστατικό του περασμένου Σαββάτου στη Σύμη, το οποίο είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο ενός 17χρονου πρόσφυγα, δεν έκαναν καμία χρήση όπλων και κάλεσε τις ελληνικές αρχές να παράσχουν στον οργανισμό πληροφορίες για το περιστατικό, προκειμένου να ξεκαθαριστεί τι ακριβώς έγινε.
ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου