Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2015

Συνελήφθη απόψε ο επιχειρηματίας Θωμάς Λιακουνάκος για ενεργητική και παθητική δωροδοκία και ξέπλυμα μαύρου χρήματος στην υπόθεση των ραντάρ «Ερικσον»



Συνελήφθη αργά το βράδυ της Δευτέρας ο επιχειρηματίας Θωμάς Λιακουνάκος με ένταλμα που είχε εκδώσει η ανακρίτρια κυρία Βασιλική Μπράτη για την υπόθεση των ραντάρ «Ερικσον» . 
Η κυρία Μπράτη ερευνούσε τις προμήθειες της Ericsson και πρόσφατα πήρε νέα στοιχεία με λογαριασμούς του επιχειρηματία για την υπεράκτια εταιρεία Interaction, την ιδιοκτησία της οποίας δεν έχει αρνηθεί ο Θ. Λιακουνάκος.

Η σύλληψή του  έγινε στο σπίτι του στη Φιλοθέη - Είχε προηγηθεί πολύμηνη δικαστική έρευνα
Της σύλληψης είχε προηγηθεί έρευνα από τον επίκουρο εισαγγελέα διαφθοράς Αντώνη Ελευθεριάκο.
Την εντολή για την έρευνα αυτή είχε δώσει η εισαγγελέας διαφθοράς Ελένη Ράικου.
  • Η ποινική δίωξη σε βάρος του Θωμά Λιακουνάκου είναι σε βαθμό κακουργήματος για ενεργητική και παθητική δωροδοκία και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.
Σύμφωνα με δικαστικές πηγές προέκυψαν στοιχεία για μίζα που δόθηκε μέσω offshore σε στελέχη της Γενικής Διεύθυνσης Εξοπλισμών.
Ο Θωμάς Λιακουνάκος ήταν εκπρόσωπος της εταιρείας AXON, η οποία μεσολάβησε μεταξύ του ελληνικού Δημοσίου και της εταιρείας «Ερικσον» για τη συγκεκριμένη προμήθεια.

Σε βάρος του εκκρεμούν ακόμα τρεις υποθέσεις. Του έχουν ασκηθεί διώξεις για τα αντισταθμιστικά των Leopard ΙΙ, έχει προταθεί η παραπομπή του για τα συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου, ενώ η Εισαγγελία Διαφθοράς μελετά και την κύρια προμήθεια των γερμανικών αρμάτων μάχης.
Πηγή:protothema.gr , tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου