Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2015

Ανοικτό σε συνεργασία με τη Μόσχα κατά των τρομοκρατών τζιχαντιστών, δηλώνει τώρα το Λονδίνο



Το Ισλαμικό Κράτος αποτελεί απειλή τόσο για τη Ρωσία, όσο και για την υπόλοιπη Ευρώπη και το Λονδίνο αναζητά τρόπους συνεργασίας με τη Μόσχα στον αγώνα κατά των τζιχαντιστών.
Αυτό δήλωσε ο εκπρόσωπος του Βρετανού πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον. «Είμαστε ξακάθαροι. Το ΙΚ απειλεί τη Ρωσία και την υπόλοιπη Ευρώπη και άλλες χώρες σε όλο τον κόσμο και γι αυτό οφείλουμε να βρούμε έναν τρόπο να εργαστούμε μαζί με τη Ρωσία», δήλωσε.

Επίσης, ο Βρετανός πρωθυπουργός, σύμφωνα με διπλωματική πηγή, δηλώνει ανοιχτός στο ενδεχόμενο να παραμείνει, βραχυπρόθεσμα, στην εξουσία ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ, μέχρι τον σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας στη Συρία, όπως αναφέρει η εφημερίδα Sunday Telegraph.

Η υπό τις ΗΠΑ συμμαχία κατά του ΙΚ συγκροτείται από 62 χώρες στις οποίες περιλαμβάνεται και η Βρετανία. Την προηγούμενη εβδομάδα ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ είχε θέσει το ζήτημα δημιουργίας μιας ευρύτερης συμμαχίας με την συμμετοχή και της Ρωσίας, αλλά και της Συρίας και πιθανόν του Ιράν.

Η δήλωση αυτή του Βρετανού εκπροσώπου επιβεβαιώνει την έντονη κινητικότητα στο ζήτημα της Συρίας. Με μεγάλο ενδιαφέρον, δε, αναμένονται οι επαφές Ομπάμα-Πούτιν, κατά τις οποίες θα συζητηθούν οι εξελίξεις σε Συρία και Ουκρανία.

ΠΗΓΗ: Sputnik ΜΟΣΧΑ ,μέεσω  mignatiou.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου