Κυριακή 25 Ιανουαρίου 2015

Οι Ελληνες πιστεύουν πως δεν έχουν πια τίποτα να χάσουν....




Ο Τζον Χάμφρις είναι ένας διάσημος Βρετανός συγγραφέας και δημοσιογράφος ο οποίος τα τελευταία 20 χρόνια επισκέπτεται την Ελλάδα κάθε χρόνο.

Σε μακροσκελέστατο άρθρο του στην αγγλική εφημερίδα «Daily Mail» αναφέρεται στην τελευταία επίσκεψή του στη χώρα μας η οποία έγινε στις αρχές της εβδομάδας και ασχολείται με τις  σημερινές. ελληνικές εκλογές και κυρίως την επόμενη μέρα.

Ο ίδιος  από τον τίτλο κιόλας του χρονογραφήματός του αναρωτιέται : 
  • «Ανοίγει η Ελλάδα την πόρτα μιας νέας οικονομικής κόλασης;» 
Και  τονίζει πως 
  • «φοβάμαι για το χειρότερο έπειτα από την τελευταία επίσκεψή μου αυτή την εβδομάδα [...] Οι μισοί από τους νέους στην Ελλάδα είναι άνεργοι και δεν έχουν καμία προοπτική να αποκτήσουν μία. Ενώ, ακόμη κι αυτοί που έχουν μια δουλειά, έχουν δει τους μισθούς τους να μειώνονται κατά ένα τρίτο ή ακόμη και στο μισό».
Σε  άλλο σημείο τονίζει :
  • Και αν το Grexit δεν θα ήταν το τέλος του κόσμου, είναι πιθανό πως θα είναι το τέλος του ευρώ» 
Για  να  αναρωτηθεί :
  •  «Είναι έτοιμος ο λαός της Ελλάδας να ανοίξει αυτή την πόρτα της νέας αυτής οικονομικής κόλασης;».
 Η απάντηση κατά τον Χάμφρις είναι 
  • «σχεδόν σίγουρα ναι, μόνο και μόνο γιατί οι Ελληνες πιστεύουν πως δεν έχουν πια τίποτα να χάσουν. Η Ελλάδα είναι πάνω από όλα μια χώρα η οποία έχει ζήσει διάφορα είδη κόλασης ,που τα έχει ζωντανά στη μνήμη της. Μια απερίγραπτα βάναυση ναζιστική κατοχή, είναι μία από αυτά. Ενας εμφύλιος πόλεμος, που διέλυσε τη χώρα. Μια σκληρή στρατιωτική δικτατορία..".
Πηγή: iefimrida.gr ,  στην οποία  δημοσιεύεται ολόκληρο  το  πολύ  ενδιαφέρον άρθρο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου