Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου 2016

Αμβρόσιος ξανά εκτός ορίων: "Φίλη σε κάναμε με τα ...κρεμμυδάκια"!

Νέα, εκτός ορίων, προσωπική επίθεση στον υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη εξαπέλυσε ο μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος. Δεν έφτανε το υβριστικό φυλλάδιο, όπου ο υπουργός αποκαλείται χοντρός και βλάκας, ήρθε και μια ανάρτηση του Μητροπολίτη Καλαβρύτων στο προσωπικό του blog!


«Ηχηρό χαστούκι στον υπουργό κ. Φίλη» είναι ο τίτλος της ανάρτησης, με την οποία ο Αμβρόσιος ευχαριστεί όσους υπέγραψαν το διάβημα κατά του υπουργού «α-Παιδείας» όπως χαρακτηρίζει τον Νίκο Φίλη. «Με απλά λόγια τον εκόλλησαν στον τοίχο για τις ανιστόρητες θέσεις του όσον αφορά το ρόλο της Εκκλησίας κατά την περίοδο της Κατοχής» γράφει ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων.


Το φυλλάδιο που μοίρασε ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος με τη φωτογραφία του υπουργού Παιδείας, στην οποία φαίνεται σα να κοιμάται στη Βουλή, περιέχει μειωτικούς χαρακτηρισμούς. Απευθυνόμενος στους πιστούς, ο Αμβρόσιος χαρακτηρίζει τον Νίκο Φίλη «ταλαίπωρο άνθρωπο, ελλειµµατικής εκπαίδευσης, άνευ παιδείας και εµπαθή σε κάθε ιερό και όσιο», καλεί τον πρωθυπουργό να τον απομακρύνει πριν «τα πράγµατα εκτραχυνθούν εξαιτίας της αδολεσχίας και της προσβολής των θεσµών και των Ελλήνων». Κάνει δε και... λογοπαίγνιο «ο Φίλης δεν είναι... Φίλος της εκκλησίας και της ορθόδοξης πίστης», κατηγορώντας τον υπουργό πως είναι «Φίδι, που έτσι λειτουργεί στον κόρφο της Κυβέρνησης και της Εκκλησίας». Αναφέρεται και η ρήση «παχεία γαστήρ, λεπτόν ου τίκτει νόον», δηλαδή «το παχύ στομάχι δεν γεννά έξυπνο νου». Ούτε λίγο ούτε πολύ δηλαδή, λέει βλάκα όποιον είναι υπέρβαρος!Και συνεχίζει: «αν είχε φιλότιμο ο ταλαίπωρος αυτός άνθρωπος, θα πήγαινε να κρυφθή κάπου και να εξαφανισθή πλέον από προσώπου της γης!». Μόνο που δεν σταματά εκεί. Κλείνει την ανάρτησή του με την εξής φράση: «Κύριε Φίλη, δεχθήτε, παρακαλώ, τα συλλυπητηριά μου! Οι Καλαβρυτινοί «σας έκαμαν με τα κρεμμυδάκια»! Περαστικά σας!».
Όλη η ανάρτηση του Μητροπολίτη Καλαβρύτων κατά του Νίκου Φίλη

Ηχηρό χαστούκι στον Υπουργό της α-Παιδείας κ. Φίλη έδωσαν και οι Καλαβρυτινοί διά των εκπροσώπων των Πολιτιστικών κλπ. Συλλόγων τους, καθώς επίσης και ο τοπικός Τύπος. Με απλά λόγια τον εκόλλησαν στον τοίχο για τις ανιστόρητες θέσεις του όσον αφορά το ρόλο της Εκκλησίας κατά την περίοδο της Κατοχής. Έπειτα από το διάβημα αυτό των Καλαβρυτινών, αν είχε φιλότιμο ο ταλαίπωρος αυτός άνθρωπος, θα πήγαινε να κρυφθή κάπου και να εξαφανισθή πλέον από προσώπου της γης! Από τη θέση αυτή και ευχαριστούμε και συγχαίρουμε από βάθους ψυχής, όλους αυτούς τους διακεκριμένους Καλαβρυτινούς, οι οποίοι προέβησαν εις το διάβημα αυτό.
Κύριε Φίλη, δεχθήτε, παρακαλώ, τα συλλυπητηριά μου! Οι Καλαβρυτινοί «σας έκαμαν με τα κρεμμυδάκια»! Περαστικά σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου