Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017

Ά. Γεωργιάδης: Ο Τσίπρας θα πουλούσε και την Ακρόπολη με γερμανικές σημαίες για να παραμείνει πρωθυπουργόςΕπίθεση κατά της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, εξαπέλυσε ο Άδωνις Γεωργιάδης, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «είναι ικανός να πουλήσει και την Ακρόπολη με γερμανικές σημαίες επάνω προκειμένου να παραμείνει πρωθυπουργός».
Μιλώντας στο ρ/σ Παραπολιτικά 90,1, εξήγησε ότι «δεν θα κατηγορήσω ποτέ τον Τσίπρα ούτε τον Καμμένο για εθνική προδοσία. Αλλά πιστεύω ακράδαντα ότι για να μείνει πρωθυπουργός θα τα υπογράψει όλα. Όχι γιατί είναι προδότης, δεν τον κατηγορώ για Γερμανοτσολιά, όπως έκαναν εκείνοι. Δεν τον κατηγορώ για προδοσία λοιπόν, αλλά τον κατηγορώ ότι δεν θέλει να χάσει την καρέκλα».

Παράλληλα, ο κ. Γεωργιάδης εξήγησε: «Για μένα η αποκρατικοποίηση είναι καλό πράγμα, αλλά αυτοί τις θεωρούσαν ξεπούλημα. Άρα λοιπόν, το “ξεπούλημα” αυτό που το υπογράφεις τώρα, είναι και ξεπούλημα της ιδεολογίας σου».
Παράλληλα, διερωτήθηκε, εάν θα πίστευε κανείς ποτέ ότι ο αριστερός Τσίπρας θα ψήφισε ένα Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων που θα έδινε την ελληνική περιουσία στους ξένους για 99 χρόνια. «Οι Γερμανοί δεν είχαν τολμήσει να ζητήσουν από το Σαμαρά το υπερταμείο του ενός αιώνα» σημείωσε, αναφέροντας ότι «οι Γερμανοί δεν ήθελαν τον Αντώνη Σαμαρά γι’ αυτό και φρόντισαν να τον ανατρέψουν».

Στη συνέντευξη έκανε λόγο για χαμηλές προσδοκίες στο σημερινό Eurogroup και σημείωσε ότι εάν τελικά δεν επιστρέψει η τρόικα στην Αθήνα και δεν μπούμε στην ποσοτική χαλάρωση –πράγμα που θα σημαίνει πως δεν θα βγούμε στις αγορές το 2018- τότε μετά τις γερμανικές εκλογές θα έρθει το τέταρτο μνημόνιο.

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε παράλληλα και στα σενάρια περί Grexit και με αφορμή τις νέες δηλώσεις του Schaeuble, σημείωσε ότι έπαιξε σημαντικό ρόλο για την αλλαγή στην στάση του Υπουργού Οικονομικών, η επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Βερολίνο. Ανέφερε χαρακτηριστικά: «Η συζήτηση περί Grexit επιστρέφει. Εμείς δεν θα επιτρέψουμε ποτέ να γίνει. Ο ίδιος ο Schaeuble βγαίνει τώρα και κόβει αυτή τη συζήτηση. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει αποδείξει και με το ταξίδι του στο Βερολίνο ότι κανένας σοβαρός πολιτικός αρχηγός δεν συζητάει περί Grexit στην Ελλάδα».
Σημείωσε επίσης ότι: «Κάποιοι βρήκαν στο πρόσωπο του Αλέξη Τσίπρα και του Πάνου Καμμένου τα χρήσιμα εργαλεία για να σταματήσουν την έξοδο της Ελλάδος για τις αγορές. Αν δεν έριχνε ο Τσίπρας τον Σαμαρά, η Ελλάδα θα ήταν στις αγορές».

«Δεν μας φταίνε οι Γερμανοί για ό,τι μας συμβαίνει» σημειώνει ο κ. Γεωργιάδης και δηλώνει: «Εάν οι Έλληνες πολιτικοί δεν κάνουν καλά την δουλειά τους και φαίνεται η χώρα αδύναμη, δεν μας φταίνε οι Γερμανοί». Ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε επίσης ότι «Το συμφέρον της Ελλάδος είναι να μείνει η Ελλάδα στην Ευρώπη».

«Θα έρθει η ώρα του Εισαγγελέα για τον Πολάκη»

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης, σχετικά με τις σχέσεις του με τον κ. Πολάκη, τόνισε: «Η υγεία πηγαίνει χάλια. Αυτό που ζούμε σήμερα δεν έχει προηγούμενο. Τα δημόσια νοσοκομεία καταρρέουν. Έδωσα ήδη εντολή στο γραφείο μου να κατατεθεί η επίκαιρη ερώτησή μου στη Βουλή προς τον κ. Πολάκη για τις καταγγελίες του εναντίον μου, ζητώντας εξηγήσεις».
Ο κ. Πολάκης σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη «παρανόμησε» υπέρ των φαρμακοβιομηχανιών γι’ αυτό και όπως σημείωσε «θα έρθει η ώρα του εισαγγελέα για τον κ. Πολάκη» και συμπλήρωσε: «Το να κατηγορεί ο Πολάκης εμένα ή τους προηγούμενους που εμείς μειώσαμε την δαπάνη στα φάρμακα 3 δισεκατομμύρια κι αυτοί ούτε ένα ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι με κάποιο τρόπο αν ρωτήσει κανείς ποιος είναι «φίλος» των φαρμακοβιομηχανιών, εμείς ή ο κ. Πολάκης, είναι πια ξεκάθαρο».
liberal.gr , 20.02.17

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου