Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017

Δηλητήριο του σαλιγκαριού Conus regius της Καραϊβικής για τον χρόνιο πόνο!!!Το δηλητήριο του - κωνικού σχήματος - θαλάσσιου σαλιγκαριού Conus regius της Καραϊβικής παραλύει ή σκοτώνει τα θύματά του
Ως αναλγητικό για τη θεραπεία του χρόνιου πόνου, και ως μία πολύ καλή λύση για τα οπιοειδή αναλγητικά, που δημιουργούν επικίνδυνο εθισμό, μπορεί να χρησιμοποιηθεί το δηλητήριο από ένα μικρό σαλιγκάρι της θάλασσας, σύμφωνα με νέα έρευνα.
Το δηλητήριο του - κωνικού σχήματος - θαλάσσιου σαλιγκαριού Conus regius της Καραϊβικής παραλύει 
ή σκοτώνει τα θύματά του. 
Επιστήμονες στις ΗΠΑ ανακάλυψαν ότι μια ουσία (Rg1A) που υπάρχει στο δηλητήριο, ανακουφίζει από τον πόνο και μάλιστα έχει μακροχρόνια δράση.

Όπως έδειξαν πειράματα σε αρουραίους, «δουλεύει» ακόμη και 72 ώρες μετά την εισαγωγή της στον οργανισμό. Αυτό σημαίνει ότι η εν λόγω ουσία θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και προληπτικά έναντι του μελλοντικού πόνου.

Τα περισσότερα υπάρχοντα αναλγητικά για τον μέτριο έως σοβαρό πόνο είναι οπιοειδή και σταματούν τον πόνο δρώντας στους υποδοχείς οπιοειδών του εγκεφάλου. Η ουσία του σαλιγκαριού ακολουθεί διαφορετικό βιολογικό μηχανισμό, δρώντας σε διαφορετικά τμήματα του νευρικού συστήματος.

Οι ερευνητές της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου της Γιούτα, με επικεφαλής τον καθηγητή ψυχιατρικής Μάικλ Μάκιντος, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών των ΗΠΑ (PNAS), δήλωσαν αισιόδοξοι ότι μελλοντικά θα αναπτυχθούν νέου τύπου φάρμακα, τα οποία θα μειώσουν την εξάρτηση από τα οπιοειδή αναλγητικά.
tanea.gr,

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου