Τρίτη 23 Μαΐου 2017

Ο Τραμπ με τον βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας πάνω από μια... γυάλινη σφαίρα !!!!






Ίσως είναι η φωτογραφία που σχολιάστηκε περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη από το ταξίδι του Ντόναλντ Τραμπ στη Σαουδική Αραβία: ο πρόεδρος των ΗΠΑ μαζί με τον Αιγύπτιο ομόλογό του και τον βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας βάζουν τα χέρια τους σε μια φωτεινή υδρόγειο σφαίρα σε μια διάσκεψη στο Ριάντ.
Και τα social media πήραν φωτιά: «βροχή» οι συγκρίσεις του Τραμπ με διάσημους «κακούς» από βιβλία, κόμικς και ταινίες...

Ο Τραμπ, ο βασιλιάς Σαλμάν μπιν Αμπντουλαζίζ κι ο Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι πόζαραν χθες με τα χέρια τους πάνω στη φωτεινή υδρόγειο σφαίρα στα εγκαίνια του νέου «Παγκόσμιου Κέντρου Καταπολέμησης της Εξτρεμιστικής Ιδεολογίας» στο Ριάντ, πρώτο σταθμό της εννιαήμερης περιοδείας του Αμερικανού προέδρου στη Μέση Ανατολή και την Ευρώπη.

Το κέντρο αυτό είναι το αρχηγείο της Σαουδικής Αραβίας για την αντιμετώπιση της διάδοσης των εξτρεμιστικών μηνυμάτων με πάνω από 200 αναλυτές δεδομένων να παρακολουθούν και να αναλύουν σε πραγματικό χρόνο τη δραστηριότητα στο διαδίκτυο.




Τοπικά ΜΜΕ ανέφεραν ότι τοποθετώντας τα χέρια τους στη σφαίρα οι τρεις ηγέτες «ενεργοποίησαν επίσημα το κέντρο», αλλά πολλοί χρήστες των social media συνέκριναν τη σκηνή με την «Ύδρα», μια εγκληματική οργάνωση που αποβλέπει στην παγκόσμια κυριαρχία στον κόσμο των κόμικς της Marvel.
Kαι δεν είναι η πρώτη φορά που γίνονται συγκρίσεις ανάμεσα στην κυβέρνηση Τραμπ και την «Ύδρα». Σύμφωνα με το Hollywood Reporter, απ’ τον περασμένο Απρίλιο το Hail-Hydra.com ανακατεύθυνε ανεξήγητα τους επισκέπτες στο προφίλ του προέδρου στον δικτυακό τόπο του Λευκού Οίκο.
Άλλοι χρήστες θυμήθηκαν ανάλογες σκηνές απ’ τον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών και τον Χάρι Πότερ.

Τα εγκαίνια του κέντρου έγιναν μετά την ομιλία που απηύθυνε ο Ντόναλντ Τραμπ στο Ριάντ καλώντας τους ηγέτες των χωρών της Μέσης Ανατολής να καταπολεμήσουν «την κρίση του Ισλαμικού εξτρεμισμού».

Ο Τραμπ έτυχε θερμής υποδοχής απ’ τους Άραβες ηγέτες, που φάνηκαν διατεθειμένοι να ξεχάσουν την εμπρηστική ρητορική του κατά την προεκλογική περίοδο, εστιάζοντας στην επιθυμία του να τα βάλει με την Τεχεράνη.

Το 2016 ο Τραμπ είχε πει: «το Ισλάμ μας μισεί».

Αλλά χθες, ενώπιον δεκάδων μουσουλμάνων ηγετώνμ, είπε ότι το Ισλάμ είναι μια απ’ τις μεγάλες θρησκείες του κόσμου.»

https://youtu.be/6VgMn8Gx91k?t=3

Πηγή: iefimerida.gr ,22.05.17

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου