Δευτέρα 2 Απριλίου 2018

Π. Καμμένος : η περιπέτεια των δύο Ελλήνων στρατιωτικών να κρατήσει και 15 χρόνια !-Ο Ερντογάν είναι τρελός !


«Σε μια χώρα που δεν υπάρχουν δικαστήρια και η δικαιοσύνη λειτουργεί με εντολές σουλτάνου μπορεί η περιπέτεια των δύο Ελλήνων στρατιωτικών να κρατήσει και 15 χρόνια», ήταν η χαρακτηριστική απάντηση του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου, σε συνομιλία του με κοινοβουλευτικούς συντάκτες, μετά την συνεδρίαση της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής.
Χαρακτήρισε, δε «προσχεδιασμένο» το περιστατικό από πλευράς Τουρκίας, σημειώνοντας, ότι σε ανάλογες περιπτώσεις στο παρελθόν οι στρατιωτικοί επέστρεφαν «μετά από πέντε λεπτά», ενώ κατήγγειλε ότι τους έχουν αποδοθεί κατηγορίες κατά παράβαση κάθε αρχής διεθνούς δικαίου και παρομοίωσε το περιστατικό με την ταινία «Εξπρές του μεσονυχτίου».


Ανέφερε ότι υπάρχει ένταση και δεν απέκλεισε το να υπάρξει θερμό επεισόδιο με την Τουρκία, αποκαλώντας τον Ερντογάν τρελό και μη αξιόπιστο συνομιλητή, επικαλούμενος την χθεσινή του επίθεση στον Ισραηλινό πρόεδρο Νετανιάχου και την κατ’ επανάληψη φραστική επίθεση στις ΗΠΑ.

Παράλληλα ωστόσο, υποβάθμισε ένα τέτοιο ενδεχόμενο -υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων- πως οι ένοπλες δυνάμεις της γειτονικής χώρας βρίσκονται σε κακή κατάσταση.

Τόνισε δε, ότι «είμαστε σοβαροί και αποφασισμένοι και δεν πρόκειται να τσιμπήσουμε και να παίξουμε το παιχνίδι του Ερντογάν, αλλά αν παραβιάσουν την εθνική κυριαρχία θα απαντήσουμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου