Τετάρτη 11 Απριλίου 2018

Διαιτολόγος προτείνει να τρώμε υδατάνθρακες το βράδυ για να χάσουμε βάρος!



Από: Βίκυ Χριστοπούλου *

Oι περισσότεροι διαιτολόγοι συμβουλεύουν να περιορίζουμε σημαντικά τους υδατάνθρακες ή να τους καταναλώνουμε το πρωί, εάν θέλουμε να χάσουμε βάρος. Όχι όμως και η Emmie Satrazemis, που προτείνει τη μέθοδο carb backloading για μέγιστο αδυνάτισμα και καύση λίπους.

Με άλλα λόγια υποστηρίξει ότι η κατανάλωση των υδατανθράκων στο τέλος της μέρας είναι η καλύτερη επιλογή, καθώς έτσι το σώμα κατά τη διάρκεια της μέρας αναγκάζεται να χρησιμοποιεί λίπος ως καύσιμο, καθιστώντας το αδυνάτισμα πιο εύκολο και γρήγορο. Σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο British Journal of Nutrition, η μέθοδος αυτή βοήθησε τους συμμετέχοντες να χάσουν βάρος και να μειώσουν την όρεξη τους για φαγητό. Δυστυχώς όμως τα αποτελέσματα αυτά βασίζονται σε ένα υπερβολικά μικρό μέγεθος δείγματος -μόλις 44 ατόμων- οπότε δεν μπορούν να θεωρηθούν απόλυτα αξιόπιστα. «Επί του παρόντος, δεν υπάρχουν αρκετά στοιχεία που να δείχνουν ότι η κατανάλωση υδατανθράκων επηρεάζει την απώλεια βάρους», δήλωσε η διαιτολόγος στο Shape.



Αξίζει λοιπόν να τη δοκιμάσεις; Σύμφωνα με τον Dr. Mike Israetel, PhD η μέθοδος αυτή μπορεί να λειτουργήσει πολύ καλά για όσους γυμνάζονται αργά το απόγευμα και τρώνε υδατάνθρακες υψηλής διατροφικής αξίας, όπως ψωμί ολικής αλέσεως και ζυμαρικά, κινόα, γλυκοπατάτα, καστανό ρύζι, βρώμη και όσπρια. Δεν αποτελεί όμως δικαιολογία για να εξολοθρεύσεις μια ολόκληρη πίτσα τα μεσάνυχτα. Θα πρέπει το δίχως άλλο να επιλέγεις θρεπτικές τροφές και να προσέχεις να μην το παρακάνεις με τις μερίδες σου.
* http://www.olivemagazine.gr/%CF%87%CF%81%CE%AE%CF%83%CE%B9%CE%BC%CE%B1/%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%86%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CF%87%CF%81%CE%AE%CF%83%CE%B9%CE%BC%CE%B1/%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%B9%CF%84%CE%BF%CE%BB%CF%8C%CE%B3%CE%BF%CF%82-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%84%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B5%CE%B9-%CE%BD%CE%B1-%CF%84%CF%81%CF%8E%CE%BC%CE%B5-%CF%85%CE%B4%CE%B1%CF%84%CE%AC/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου