Δευτέρα 2 Απριλίου 2018

Εκτός ορίων κόντρα Αθήνας-Αγκυρας: Η Ελλάδα έχει πρωθυπουργό, όχι Σουλτάνο




Με ασυνήθιστα έντονο τρόπο – πρωτοφανή για τα διπλωματικά ειωθότα - απάντησε το μέγαρο Μαξίμου στις νέες προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν ο οποίος συνέδεσε τους «8» με τους 2 Ελληνες στρατιωτικούς.

Διαψεύδοντας ουσιαστικά όσα υποστήριξε ο Τούρκος πρόεδρος ότι «ο Τσίπρας άλλα μου είχε υποσχεθεί» το Μαξίμου τονίζει: 
«Ο Τούρκος Πρόεδρος αν είχε να πει κάτι σε σχέση με την υπόθεση των 8 είχε την ευκαιρία να το πει τόσο κατ´ ίδίαν στον Έλληνα Πρωθυπουργό ή και δημόσια κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Αθήνα».

Παράλληλα το Μαξίμου τονίζει πως ο κ. Ερντογάν «σήμερα επιλέγει να συνεχίσει έναν ακατανόητα ολισθηρό δρόμο προκλητικών επιθέσεων, συμψηφίζοντας δυο εντελώς ανόμοιες υποθέσεις» για να προσθέσει: «Του ξεκαθαρίζουμε λοιπόν ότι η Ελλάδα είναι κράτος Δικαίου και έχει Πρωθυπουργό που σέβεται και γνωρίζει τις διαδικασίες τις ελληνικής δικαιοσύνης και όχι Σουλτάνο ώστε να μπορεί να υπόσχεται για τις αποφάσεις της».


Το πρωθυπουργικό γραφείο σημειώνει πως αν ο κ. Ερντογάν «επιθυμεί να είναι επικεφαλής ενός ευνομούμενου κράτους, οφείλει να δώσει εξηγήσεις για το λόγο που η Τουρκία κρατά ακόμη φυλακισμένους δυο Έλληνες στρατιωτικούς που δεν έκαναν τίποτα παραπάνω από το περάσουν ορισμένα μέτρα στο Τουρκικό έδαφος, την ώρα που ερευνούσαν για παράνομες διελεύσεις».

Υπενθυμίζοντας πως «γνωρίζει καλά, ότι αντίστοιχα περιστατικά στο παρελθόν και οι δυο πλευρές τα αντιμετώπιζαν στο πλαίσιο της συνεννόησης και της καλής θέλησης δυο γειτονικών χωρών, μελών μάλιστα της ίδιας στρατιωτικής συμμαχίας».

Ερντογάν: Οι 8 πήγαν να με σκοτώσουν αλλά για τους 2 Ελληνες ξεσηκώθηκε η Δύση
Σφοδρή επίθεση κατά των Ευρωπαίων που στην Βάρνα τον πίεσαν να απελευθερώσει του δύο Ελληνες στρατιωτικούς εξαπέλυσε ο Ταγίπ Ερντογάν, συνδέοντάς τους, εμμέσως, με τους «8» Τούρκους αξιωματικούς.

Από τα Αντιόχεια, κοντά στα σύνορα της Τουρκίας με τη Συρία, ο Ερντογάν, φορώντας μάλιστα στολή παραλλαγής, αναφέρθηκε για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες μέρες στους δυο Έλληνες στρατιωτικούς.
  • «Ξέρετε, κάποιοι προσπάθησαν να με σκοτώσουν και διέφυγαν στην Ελλάδα με ελικόπτερο» είπε ο Τούρκος πρόεδρος και υποστήριξε ότι ο Ελληνας πρωθυπουργός είχε δεσμευτεί ότι θα τους παραδώσει. «Τότε ο Τσίπρας μου είχε πει πει ότι «σε 10 – 15 μέρες θα το κανονίσω». Πέρασαν μήνες και χρόνια και ακόμη να το κανονίσει. Και τώρα ψάχνουν να τους προστατεύσουν».
Ο Ερντογάν θέλησε να φέρει σε αντίστιξη τους «8» με τους Αγγελο Μητρετώδη και Δημήτρη Κούκλατζη που κρατούνται στην Αδριανούπολη από την 1η Μαρτίου.

  • «Πριν από λίγες ημέρες πιάσαμε δύο Ελληνες που παραβίασαν τα σύνορα. Ξεσηκώθηκε όλη η Δύση. Μας είπαν «είστε μεγάλο κράτος, δώστε τους σε εμάς»» είπε ο Ερντογάν, αναφερόμενος στις πιέσεις που δέχθηκε στη Βάρνα από τους Ευρωπαίους ηγέτες και κατέληξε:
«Λυπάμαι, είμαστε κράτος δικαίου. Η δικαιοσύνη θα αποφασίσει. Σταματήστε. Για αυτούς τους τρομοκράτες δεν κάνατε τίποτα. Για αυτούς δεν είπατε τίποτα στον Τσίπρα».





Δείτε το βίντεο:




Πηγή φωτογραφιών: Twitter/EPA/TURKISH PRESIDENTIAL PRESS OFFICE

Πηγή:  iefimerida.gr ,01.04.18

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου