Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2019

Νέα επίθεση Καμμένου κατά Τσίπρα :«Με πρόδωσε, μου έκλεψε τους βουλευτές» ...


Νέα σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε ο Πάνος Καμμένος εναντίον του πρώην συγκυβερνήτη του Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο κατηγόρησε ότι τον πρόδωσε.
Μετά τις καταγγελίες από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής στη συνεδρίαση για τη Συμφωνία των Πρεσπών, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ήταν χείμαρρος και κατακεραύνωσε ξανά την κυβέρνηση. Ο πρώην υπουργός, μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6, έκανε λόγο για 

  • για μεθοδεύσεις από την πλευρά της κυβέρνησης για τη Συμφωνία των Πρεσπών,
  •  για δουλειές με τον Σόρος με το υπουργείο Εξωτερικών επί Νίκου Κοτζιά,
  •  για αποστασία βουλευτών του κόμματός του που συστρατεύθηκαν με τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και
  •  για προδοσία από την πλευρά του Αλέξη Τσίπρα.

Το σχέδιο αποστασίας των βουλευτών των ΑΝΕΛ
Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ μίλησε για την αποστασία των βουλευτών του, αλλά και την... «κλοπή» τους από τον Αλέξη Τσίπρα. Εδώ και τέσσερα χρόνια ο Πάνος Καμμένος μιλούσε για έντιμη συνεργασία, αλλά σήμερα ξεσπάθωσε και τα ανέτρεψε όλα.

«Δεν είχα έντιμη συνεργασία, η εντιμότητα της συνεργασίας έληξε με το που είδε ο Τσίπρας ότι ο Κοτζιάς έλεγε ότι έχουμε την πλειοψηφία. Αυτό σημαίνει ότι είχαν επεξεργαστεί το σχέδιο αποστασίας με υπουργικές καρέκλες και δούλευαν πίσω από την πλάτη μου αυτά τα σενάρια. Νιώθω προδομένος. Ας μείνουν με τις καρέκλες. Έχουμε σχέδιο αποστασίας που σχεδιάστηκε από τον πρωθυπουργό και εκτελέστηκε», είπε σε υψηλούς τόνους ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ.

Υπαινιγμοί για χρηματισμό


Μάλιστα, κατηγόρησε τους βουλευτές των ΑΝΕΛ που στήριξαν την κυβέρνηση ότι συμμετείχαν σε συναλλαγή με τον πρωθυπουργό, αφήνοντας βαριά υπονοούμενα: «Τα χρήματα πολλές φορές δεν φαίνονται ή φαίνονται πολύ αργά κάποια στιγμή. Αυτά που δόθηκαν μπροστά στα μάτια μας ήταν οι θέσεις».

Και συνέχισε με ονομαστικές επιθέσεις σε πρώην βουλευτές και στελέχη των ΑΝΕΛ, την Έλενα Κουντουρά, τον Βασίλη Κόκκαλη και τον Τέρενς Κουίκ: «Είχαν πάρει δημόσια θέση κατά των Πρεσπών. Οι δύο εξ αυτών εξελέγησαν με ένα κόμμα που είχε ως καταστατική αρχή ότι δεν παραχωρεί το όνομα της Μακεδονίας. Και οι τρεις έλεγαν ότι θα παλέψουμε για το όνομα της Μακεδονίας. Στην Κοινοβουλευτική Ομάδα που ερχόντουσαν ορκίζονταν ότι η θέση τους ήταν αυτή και δεν θα περάσει η Συμφωνία των Πρεσπών. Ξαφνικά ο Κουίκ, η Κουντουρά και ο Κόκκαλης βρίσκονται με την αλλαγή της συνείδησης από το "όχι" στο "ναι" στις Πρέσπες και δημόσια ο πρωθυπουργός τούς προσφέρει υπουργική καρέκλα, που δεν την πήραν από τον Τσίπρα αλλά από τους ΑΝΕΛ».

Εξιστορώντας τι συνέβη με την κυρία Κουντουρά και τον κ. Κόκκαλη πριν από την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, ο Πάνος Καμμένος είπε ότι «έρχονται μετά και την Παρασκευή πριν από τη συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης η μεν Κουντουρά μου λέει ότι "εγώ σκέφτομαι να δώσω ψήφο εμπιστοσύνης, αλλά να μην ψηφίσω στις Πρέσπες, έχω έναν προβληματισμό". Ο Κόκκαλης μου λέει "γιατί δεν λες ξεκάθαρα ότι θα ρίξεις την κυβέρνηση;". Αυτά τα πράγματα όταν βρίσκονται με υπουργικές καρέκλες είναι συναλλαγή και αποστασία. Είναι αλλαγή της θέσης που είχαν».

«Όταν ένας πολιτικός έχει εκφράσει δημόσια θέση σε όργανα και Τύπο, κάτι συμβαίνει. Δεν πήραν λεφτά, πήραν καρέκλα», πρόσθεσε ο Πάνος Καμμένος.

«Δημοσιογράφος κοντά στο πρωθυπουργικό γραφείο μού είπε "σ' την έχουν στημένη"»

Ο κ. Καμμένος δεν σταμάτησε εκεί και επικαλέστηκε μαρτυρία δημοσιογράφου για το σχέδιο του Τσίπρα. «Δημοσιογράφος που είναι κοντά στο πρωθυπουργικό γραφείο ήρθε κλαίγοντας και μου είπε "σ' την έχουν στημένη". Ο Βούτσης θέλει να παρερμηνεύσει τον κανονισμό που λέει ότι για να υπάρξει Κοινοβουλευτική Ομάδα πρέπει να υπάρχουν πέντε βουλευτές από την ίδια εκλογή και να το κάνει με απόφαση του συμβουλίου των προέδρων της Βουλής, έτσι φαίνεται η αγωνία Τσίπρα να υπουργοποιήσει τον Κουίκ», είπε στη συνέχεια ο Πάνος Καμμένος αναφερόμενος στην καταγγελία του ότι θέλουν να διαλύσουν την Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΛ.

«Θα προσπαθήσω να παλέψω το πραξικόπημα του Βούτση να παρερμηνεύσει τον Κανονισμό της Βουλής. Ήμουν με συνταγματολόγους, με γνωμοδοτήσεις που λένε ότι είναι ξεκάθαρο ότι δεν μπορεί να διαλύσει την ΚΟ», πρόσθεσε.

«Ο Τσίπρας ήθελε να μου κλέψει τους βουλευτές»

Επιμένοντας στα περί σχεδιασμού, ο τέως υπουργός Άμυνας είπε ότι «αυτός ο σχεδιασμός δείχνει ότι ο Τσίπρας ήθελε να κλέψει βουλευτές για να έχει πλειοψηφία και δεν του βγήκε κεντροαριστερή αλλά κεντροδεξιά με αποστάτες, είναι κυβέρνηση αποστατών».

«Κάλυπτα τον Βούτση για τον γιο του»

Αναφερόμενος στη σχέση του με τον Νίκο Βούτση, είπε ότι «έχει προσωπικά μαζί μου με αφορμή τις κατά καιρούς θέσεις που παίρνει, ειδικά στο θέμα της αποφυλάκισης του Κουφοντίνα. Απολογούμουν για το θέμα αυτό στο εξωτερικό εδώ και 4 χρόνια, γιατί τον υποδέχονταν (σ.σ.: τον Κουφοντίνα) απ' έξω, τον χειροκροτούν. Απαντούσα ότι δεν υπάρχει οικογενειακή ευθύνη επειδή ο γιος του Βούτση πάει στην αποφυλάκιση του Κουφοντίνα και ότι οι απόψεις αυτές δεν εκφράζουν την κυβέρνηση αλλά μεμονωμένα πρόσωπα».

«Κρατούσα μπόσικα στην προσπάθεια να γυρίσουμε το καράβι στις ΗΠΑ»

«Ξέρετε τι μπόσικα έχω κρατήσει στην προσπάθεια να γυρίσουμε το καράβι στις ΗΠΑ; Σας λέω ευθέως ότι αυτός ήταν ο στόχος μου και το "ευχαριστώ" είναι να μου πάρει τους βουλευτές και να καταργήσει την Κοινοβουλευτική Ομάδα. Όλα έχουν ένα όριο», είπε επίσης ο κ. Καμμένος, ενώ στην ερώτηση γιατί επείγεται τόσο ο Αλέξης Τσίπρας να περάσει τη Συμφωνία των Πρεσπών, απάντησε ότι «σας δίνω τον λόγο μου, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί έχει τέτοια πρεμούρα. Καταλαβαίνω ότι υπάρχει πίεση από τη Μέρκελ, αλλά από τις ΗΠΑ δεν υπάρχει η πίεση που λένε. Πήγα και ρώτησα στις ΗΠΑ τον υφυπουργό Εξωτερικών Γουές Μίτσελ, που παραιτήθηκε, αν θεωρούν τις Πρέσπες προϋπόθεση για την πολιτική τους στα Βαλκάνια και μου απάντησαν ότι "δεν είναι σχέδιο δικό μας αλλά του κ. Κοτζιά", αυτού που κουβαλούσε τη βαλίτσα του Γιώργου Παπανδρέου που ήταν κοντά στον Σόρος και το ίδρυμα Κλίντον».

Μαινόμενος κατά Κουίκ
Κάνοντας ειδική αναφορά στον Τέρενς Κουίκ, είπε ότι «είναι διορισμένος υπουργός χωρίς να είναι βουλευτής. Μου έκανε εντύπωση που ήθελε ο πρωθυπουργός να κρατήσει τον Κουίκ, που είναι αναπληρωματικός του Παπαχριστόπουλου. Εγώ κάλεσα τον Παπαχριστόπουλο και του του είπα ότι "δεν έχεις λόγο να παραιτηθείς. Εγώ έχω υποχρέωση να σε διαγράψω, αλλά είσαι ικανός βουλευτής, δεν θα δώσεις τη θέση στον Κουίκ που είναι αμοραλιστής"».

Στη συνέχεια ο κ. Καμμένος μίλησε για «αδικαιολόγητη βιασύνη που έχει προκύψει τον τελευταίο χρόνο και φαινόταν σαν κάποιοι να θέλουν να κλείσουν γρήγορα και με οποιονδήποτε τρόπο το θέμα των Σκοπίων», συμπληρώνοντας ότι «η πτώση της κυβέρνησης συνεργασίας έγινε με δύο αναβολές, με δύο φορές που ο πρωθυπουργός, ενώ είχε συμφωνηθεί ότι οι Πρέσπες θα έρχονταν μετά τις εκλογές, υπέκυψε σε κάποιες πιέσεις και το πήγε στα τέλη Μαρτίου και μετά υπαναχώρησε ξανά και το πήγε για το τέλος Ιανουαρίου».

Η περίεργη εμπλοκή του Σόρος με το ΥΠΕΞ

Στη συνέντευξή του στον ΘΕΜΑ 104,6, ο κ. Καμμένος έκανε λόγο για «περίεργο τρόπο» εμπλοκής του Τζορτζ Σόρος με το υπουργείο Εξωτερικών, υπενθυμίζοντας ότι «ο Σόρος όταν ξεκίνησαν το 1990-93 οι πρώτες διαδηλώσεις σε Αυστραλία και ΗΠΑ (σ.σ.: υπέρ των Σκοπίων) ήταν αυτός που τις χρηματοδοτούσε. Ήταν αυτός πάντα που προσπαθούσε να παρέμβει σε καίρια πόστα που αφορούν τη Μακεδονία. Ήταν ο πρώτος ιδιοκτήτης των μεταλλείων της Χαλκιδικής πριν τα πάρουν οι Καναδοί, ήταν αυτός αυτός που χρηματοδοτούσε τον Μπουτάρη».

«Χθες τον είδαμε αγκαλιά με τον Ζάεφ, δεν σας έκανε εντύπωση αυτό; Η πρώτη συνάντηση του κ. Ζάεφ μετά τις αλλαγές στα Σκόπια ήταν με τον κ. Σόρος στην Ελβετία, που τον παίρνει αγκαλιά και δηλώνει ότι τώρα πια άνοιξε ο δρόμος για νέες επενδύσεις και το ίδρυμα του Σόρος θα δημιουργήσει μεγάλα προγράμματα στα Σκόπια», είπε ο κ. Καμμένος.

Εξηγώντας τις καταγγελίες του, ο Πάνος Καμμένος είιπε ότι «οι εταιρείες που εκπροσωπούνται από έναν πρώην πρέσβη και έναν πρώην αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. έκαναν μια εταιρεία που πήρε τον διαγωνισμό για τη βίζα. Αυτές πήραν χρηματοδότηση στο σύνολο του κεφαλαίου τους από κυπριακές εταιρείες που καταλήγουν στον στενό συνεργάτη του Σόρος».

«Είναι περίεργο πώς μια εταιρεία παίρνει τον διαγωνισμό και εν συνεχεία δίνει τον διαγωνισμό στην εταιρεία που τον είχε προηγουμένως», πρόσθεσε ο τέως υπουργός Άμυνας.

«Έδωσα στον Τσίπρα τον φάκελο με τα στοιχεία για Σόρος»

Όπως είπε, «του είχα δώσει όλο τον φάκελο του Τσίπρα. Όταν έδωσα τον φάκελο με όλες τις ανοιχτές εταιρείες, ο κ. Τσίπρας στην κόντρα μου στο υπουργικό απομάκρυνε τον Κοτζιά. Από εκεί και πέρα προσέφυγε ο κ. Κοτζιάς στη Δικαιοσύνη και περιμένω να με καλέσουν, θα δώσω όλα τα στοιχεία».

«Λέω ότι πρέπει να διερευνηθεί επειδή ο Σόρος έχει αυτή τη σχέση με τον Ζάεφ και είναι περίεργη η εμπλοκή του με το υπουργείο Εξωτερικών για τις βίζες. Το δεύτερο θέμα είναι ότι στα Σκόπια έχει γραφτεί ότι υπήρχαν χρηματοδοτήσεις από την Ελλάδα σε σκοπιανά ΜΜΕ για να ψηφίσουν "ναι" στο δημοψήφισμα οι Σκοπιανοί. Υπήρχαν μυστικά κονδύλια που πήγαν σε σκοπιανά ΜΜΕ για να ψηφίσει ο λαός υπέρ;» έκλεισε την αναφορά του στο θέμα του Σόρος.

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ επέμεινε στην κριτική του για τη Συμφωνία των Πρεσπών λέγοντας ότι «εγώ διαφωνώ όχι στη διαπραγμάτευση αυτής της κυβέρνησης ή της προηγούμενης αλλά στην παραχώρηση του όρου Μακεδονία όπως λέει ο Σαμαράς. Η παραχώρηση είναι παραχώρηση εθνικής κυριαρχίας». Απαντώντας, δε, στο ερώτημα γιατί δεν έριξε την κυβέρνηση το καλοκαίρι του 2018 υπερψηφίζοντας την πρόταση μομφής της Νέας Δημοκρατίας, ο κ. Καμμένος είπε «πέστε ότι είχαμε τη δύναμη και ρίχναμε την κυβένρηση, τι θα έκανε ο Μητσοτάκης; Θα έκανε μια συμφωνία erga omnes με τον όρο Βόρεια Μακεδονία;».

Βαριά υπονοούμενα για παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη

«Η κυβέρνηση είχε σκοπό να χτυπηθεί η διαπλοκλή και η διαφθορά. Δεν μπορεί οι υποθέσεις αυτές να πηγαίνουν τόσο μακριά. Βλέπω για έναν περίεργο τρόπο ότι οι υποθέσεις δεν προχωράνε. Δεν μπορώ ούτε εγώ να τον έχω εγκλωβισμένο κάποιον ούτε αυτός να είναι υπό κατηγορία και να μην του αποδίδεται ή το ένοχος ή το αθώος. Και αυτό αφορά αρκετές υποθέσεις, αφορά και τις υποθέσεις της εισαγγελίας Διαφθοράς. Κάποιοι πιέζουν για να μην προχωρήσουν κάποιες υποθέσεις. Τέτοιες υποθέσεις που καθυστερούν έχουν δύο όψεις. Η μια ότι καθυστερεί για να φτιαχτεί η δεύτερη για να είναι κάποιος υπό κατηγορία. Στη Novartis δεν υπάρχει αμφιβολία ότι υπάρχουν γιατροί που πήραν χρήματα, αυτές πρέπει να πάνε στο δικαστήριο».

«Δεν έχω κάνει κωλοτούμπα»

Απαντώντας στα περί κωλοτούμπας ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ είπε «με κατηγόρησαν και μένα γι' αυτό. Όταν αποφασίσαμε να αλλάξουμε πολιτική ζητήσαμε την ψήφο του λαού, αυτό δεν είναι κωλοτούμπα αλλά αίτημα στον λαό να εγκριθεί η πολιτική αυτή. Η κωλοτούμπα λογίζεται όταν αλλάζεις θέση χωρίς την έγκριση του λαού. Δεν είναι κωλοτούμπα όταν γίνεται για να πάρεις κάποια οφίτσια, αλλιώς λέγεται αυτό».



Πηγή: | iefimerida.gr ,25.01.19

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου