Τρίτη 1 Ιανουαρίου 2019

Ο Σημίτης δεν γνωρίζει τη λέξη απολογία: Η υπόθεση των S-300 είναι ένα τεράστιο σκάνδαλο



Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ *
 Η αμαρτωλή υπόθεση του ρωσικού συστήματος S-300 -για πολλούς είναι εθνικό σκάνδαλο-, που ήθελε η Αθήνα και φόρτωσε το λογαριασμό στη Λευκωσία, επανήλθε στην επικαιρότητα μέσω ενός κειμένου του πρώην προέδρου της κυπριακής Βουλής και τότε υπουργού Άμυνας, Γιαννάκη Ομήρου. 
Μία εβδομάδα μετά την καταγγελία, ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, παραχώρησε μακροσκελέστατη συνέντευξη στην εφημερίδα το ΒΗΜΑ, στην οποία δεν έκανε καμία αναφορά στο θέμα αυτό, αλλά και δεν απολογήθηκε για τη διαφθορά μελών της κυβέρνησής του και διεφθαρμένων πολιτικών που ο ίδιος επέλεξε και διόρισε. 
Ο κ. Σημίτης και γνώριζε, και δεν έκανε τίποτα. 
Και προκαλεί ασύστολα όταν κάνει τον …Κινέζο και τον ανήξερο
Οι καταγγελίες για το σκάνδαλο των S-300 είναι συγκλονιστικές, και δείχνουν ότι η τότε κυβέρνηση του Κώστα Σημίτη, δεν ήταν αυτή που μας παρουσιάζουν ακόμα και σήμερα οι υποστηρικτές της στα ΜΜΕ. 
Η υποχώρηση στα Ίμια, της δημιούργησε απέραντο κομπλεξισμό και όλες οι αποφάσεις της για την Κύπρο και το Αιγαίο επηρεάζονταν από εκείνη την ήττα.
 Άλλωστε αποτέλεσμα της ήττας στα Ίμια ήταν και η κατάπτυστη συμφωνία του τότε πρωθυπουργού με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ντεμιρέλ, στη Μαδρίτη.
Όλοι, με την εξαίρεση του μακαρίτη του Γιάννου του Κρανιδιώτη, συνωμότησαν για να μην παραδοθούν οι S-300 στην Κύπρο, και -σύμφωνα με πληροφορίες που έχουμε- συνεννοήθηκαν με τους Αμερικανούς για να εκβιάσουν τον τότε πρόεδρο της Κύπρου, Γλαύκο Κληρίδη ώστε να αποδεχθεί τον απαράδεκτο «συμβιβασμό».
 Η Κύπρος έχασε τότε ένα υπερόπλο, που κόστισε πολλά εκατομμύρια δολάρια στους Κύπριους φορολογούμενους. 
Ο Κληρίδης πίστευε ότι με τους S-300 θα άλλαζε η μοίρα της Κύπρου και η Λευκωσία θα είχε κέρδη στη διαπραγμάτευση. 
Είναι πολλοί που πιστεύουν το ίδιο. Μερικοί άνθρωποι είναι διάβολοι, αλλά το σύστημα τους παρουσιάζει σαν …αγγέλους. 
Η υπόθεση των S-300 έβγαλε τις μάσκες των πρωταγωνιστών και τους παρουσίασε όπως είναι: ανεύθυνους και εθνικά επικίνδυνους. 
Τα μέλη της ομάδας που είχε σχηματίσει ο τότε πρόεδρος της Κύπρου, εκτός ίσως του σημερινού επιτρόπου Χρήστου Στυλιανίδη, πιστεύουν ότι οι κ. Σημίτης, Παπανδρέου, Πάγκαλος και Τσοχατζόπουλος, τους εκβίασαν και έκαναν συμφωνίες πίσω από την πλάτη τους. 
Πιστεύουν και άλλα, για τα οποία απαιτείται ενδελεχής έρευνα, διότι άπτονται των εθνικών συμφερόντων της Ελλάδας και της Κύπρου. 
Αλλά ποιός τιμωρήθηκε ποτέ στην Ελλάδα και θα τιμωρηθεί τώρα για αυτή την αγορά του ρωσικού συστήματος, για την οποία αναρωτήθηκα πολλές φορές πόσες μίζες θα έπεσαν… 
  • Ο κ. Κληρίδης εκστόμισε μία σκληρή κουβέντα στον κ. Σημίτη, που τον εξόργισε: Ο τότε πρόεδρος της Κύπρου υποστήριξε λίγο-πολύ ότι προδίδεται το νησί, με τον ίδιο τρόπο, όπως το έκανε η ελληνική χούντα το 1974. Είπε τα εξής: «Το 1967 μια άλλη Ελληνική Κυβέρνηση, μη δημοκρατική, απέσυρε τη μεραρχία από την Κύπρο και την άφησε γυμνή. Το 1974 μια άλλη Κυβέρνηση, δημοκρατική, εγκατέλειψε την Κύπρο ανυπεράσπιστη, στον δεύτερο Αττίλα. Δεν θέλω να πιστέψω ότι θα συμβεί και τώρα το ίδιο». 
  • Μετά από 20 τόσα χρόνια από τότε, θα μπορούσα να πω ότι αντιλαμβάνομαι απόλυτα τα αληθινά λόγια του τότε προέδρου της Κύπρου.
  •  Ο κ. Σημίτης έχει “θεοποιηθεί” από τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης. Ακόμα και σήμερα βλέπετε πόσοι δημοσιογράφοι συστοιχίζονται για να τον υποστηρίξουν. Αλλά είναι και αυτός ένας αμαρτωλός πολιτικός, που φέρει τεράστια ευθύνη -μαζί με τον Κώστα Καραμανλή- για την οικονομική κρίση. Και στη συνείδηση του ελληνικού λαού αυτό δεν θα αλλάξει ποτέ…
* Πηγή: 
https://hellasjournal.com/2019/01/o-simitis-den-gnorizei-ti-lexi-apologia-i-ypothesi-ton-s-300-einai-ena-terastio-skandalo/ ,01.01.19

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου