Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012

Το Υπουργικό Συμβούλιο σήμερα κόβει τις συντάξεις ,μειώνει τον ΒΑΣΙΚΟ μισθό και εγκρίνει τον 1ο Εφαρμοστικό νόμο


Το πλέον κρίσιμο  Υπουργικό Συμβούλιο  υπό τον δοτό πρωθυπορυγό  Λουκά Παπαδήμο ,για  το μέλλον  της Ελλάδας  για τουλάχιστον  30-40 χρόνια, συνέρχεται στις  2 μ.μ.
Σήμερα , μεταξύ άλλων :
  • κόβονται οι κύριες και επικουρικές  συντάξεις ,
  • μειώνεται  κατά  22% ο βσικός  μισθός και κατά 32% των νεοεισερχόμενων  ,
  • μειώνονται οι υπερωρίες των νοσοκομειακών γιατρών ,
  • περιορίζονται δραματικά οι δαπάνες  για φάρμακα  κι όποιος επιζήσει ,
  • απελευθερώνονται άλλα  20 κλειστα  επαγγέλματα,και
  • μειώνονται  οι δαπάνες στις ένοπλες  δυνάμεις .
 Σήμερα  επίσης  εγκρίνεται ο  1ος  Εφαρμοστικός νόμος  , βάσει του οποίου  οι διεθνείς ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ μας αποκτούν και επίσημα  δικαιώματα κυριαρχίας. Επίσης  , θα συζητηθεί το νομοσχέδιο για το πρόγραμμα «Ηλιος» για το΄οποίο  ενδιαφέρονται ΣΦΟΔΡΑ οι  Γερμανοί  βιομήχανοι , και η ανάπτυξη  του Ελληνικού για το οποίο ενδιαφέρονταν  σεϊχηδες και εμίρηδες  επί  ...εποχής Γιωργάκη Παπανδρέου.

Από : ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ
Μετά την επικύρωση των μέτρων ,ύψους 325 εκατ. ευρώ και των επιμέρους ρυθμίσεων του εφαρμοστικού νόμου του νέου μνημονίου, ο εφαρμοστικός και ο συμπληρωματικός προϋπολογισμός για την ενσωμάτωση των περικοπών ύψους 3,2 δισ. ευρώ που συμφωνήθηκαν με την τρόικα, αναμένεται να κατατεθούν σε ένα ενιαίο κείμενο στη Βουλή.
 Σύμφωνα με πληροφορίες της Ναυτεμπορικής, το κείμενο θα περιλαμβάνει στο πρώτο μέρος του όλες τις περικοπές δαπανών που έχουν ήδη συμφωνηθεί με την τρόικα και συγκεκριμένα:
1. Περιορισμό στη φαρμακευτική δαπάνη κατά τουλάχιστον 1.076 εκατομμύρια ευρώ το 2012, μειώνοντας τις τιμές των φαρμάκων.
2. Μείωση της υπερωριακής αμοιβής για γιατρούς σε νοσοκομεία κατά τουλάχιστον 50 εκατομμύρια ευρώ.
3. Μείωση των προμηθειών στρατιωτικού υλικού κατά 300 εκατομμύρια ευρώ.
4. Ελάττωση του αριθμού των αντιδημάρχων και του σχετικού προσωπικού, με σκοπό την εξοικονόμηση ποσού τουλάχιστον 30 εκατομμυρίων ευρώ.
5. Μείωση της λειτουργικής δαπάνης της κεντρικής κυβέρνησης και της δαπάνης που σχετίζεται με τη διεξαγωγή εκλογών κατά τουλάχιστον 270 εκατομμύρια ευρώ, σε σύγκριση με τον προϋπολογισμό.
6. Εμπροσθοβαρές σχέδιο περικοπών στις επιδοτήσεις σε κατοίκους απομακρυσμένων περιοχών και περικοπές στις επιχορηγήσεις σε διάφορους φορείς εποπτευομένους από διάφορα υπουργεία, με σκοπό τη μείωση της δαπάνης μέσα στο 2012, κατά τουλάχιστον 190 εκατομμύρια ευρώ.
7. Μείωση του προϋπολογισμού του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) κατά 400 εκατομμύρια ευρώ. Αυτή η περικοπή θα εφαρμοσθεί μέσω περικοπών στις επιδοτήσεις σε ιδιωτικές επενδύσεις και εθνικώς χρηματοδοτούμενα επενδυτικά έργα.
8. Αλλαγές σε συνταξιοδοτικά ταμεία με κατά μέσο όρο υψηλές συντάξεις ή που λαμβάνουν υψηλές επιχορηγήσεις από τον προϋπολογισμό, με σκοπό την εξοικονόμηση τουλάχιστον 300 εκατομμυρίων ευρώ (καθαρό ποσόν αφού λάβουμε υπόψη την επίπτωση επί των φόρων και των εισφορών κοινωνικής ασφάλισης).
9. Τα μέτρα ύψους 325 εκατ. ευρώ τα οποία βρέθηκαν και κοστολογήθηκαν λίγο πριν από την τηλεδιάσκεψη της Τετάρτης. Με βάση όσα συμφωνήθηκαν με την τρόικα το ποσό αυτό θα επιμεριστεί σε:
* 100 εκατ. ευρώ νέες περικοπές από τις αμυντικές δαπάνες. Με αυτό το σύνολο των περικοπών στην άμυνα θα φτάσει μόνο για φέτος τα 400 εκατ. ευρώ.
* 100 εκατ. ευρώ από τη μεταφορά του χρόνου εφαρμογής των περικοπών στα ειδικά μισθολόγια για το μισό του χρόνου (έναρξη εφαρμογής από τον Ιούλιο αντί τον Σεπτέμβριο).
* 50 εκατ. ευρώ από περαιτέρω περικοπή της φαρμακευτικής δαπάνης, με αποτέλεσμα ο στόχος περικοπές στον κλάδο υγείας να φτάνει το 1,1 δισ. ευρώ για το 2012.
* 75 εκατ. ευρώ από την περικοπή κύριων και επικουρικών συντάξεων.
Εφαρμοστικός νόμος
 Το υπόλοιπο του κειμένου θα αφορά τα μέτρα με τα οποία θα υλοποιούνται οι επιταγές του μνημονίου και το υπουργείο Οικονομικών θα αποδέχεται και θα πρέπει να θεσμοθετήσει σε συνεργασία με τα υπόλοιπα συναρμόδια υπουργεία. Τα σπουδαιότερα από αυτά είναι:
* Η ανάγκη ενός νέου εργασιακού νόμου που θα περιορίζει τους μισθούς του ιδιωτικού τομέα κατά 22% για τους υφιστάμενους και 32% για τους νέους εργαζόμενους. Θα περιλαμβάνει επίσης την άρση της μετενέργειας, κατάργηση της μονιμότητας για τις δημόσιες επιχειρήσεις, πάγωμα της «ωρίμανσης», κατάργηση της υποχρεωτικής διαιτησίας.
* Μίνι ασφαλιστικό νομοσχέδιο στο οποίο θα περιλαμβάνονται οι μειώσεις σε κύριες και επικουρικές συντάξεις, η ενοποίηση των ταμείων της επικουρικής σύνταξης. Επίσης, θα περιλαμβάνει «λουκέτο» στα μικρά ταμεία κοινωνικής ασφάλισης και μείωση σε δαπάνες κοινωνικής ασφάλισης «χαμηλής προτεραιότητας», καθώς επίσης και τη μεθοδολογία για το διάλογο που θα πρέπει να γίνει στο ΙΚΑ σε ό,τι αφορά την καταβολή των συντάξεων, με δεδομένη τη βούληση για μείωση κατά 3% του μη εργοδοτικού κόστους.
* Αμεσες νομοθετικές ρυθμίσεις για τον ορισμό των τιμών των αδειών των οδικών εμπορευματικών μεταφορών, απελευθέρωση 20 επαγγελμάτων και νέες παρεμβάσεις στους δικηγόρους μηχανικού ενεργειακούς επιθεωρητές.
* Θέσπιση πλαφόν 2,8 δισ. ευρώ στη δαπάνη για φάρμακα. Μείωση των περιθωρίων κέρδους των φαρμακείων κάτω από 15%, των περιθωρίων χονδρικής από 5,3% σε 5%, σταθερού περιθωρίου 30 ευρώ για όλα τα φάρμακα άνω των 200 ευρώ και αύξηση εκπτώσεων για τα φαρμακεία με κύκλο εργασιών άνω των 35.000 ευρώ. Καθορισμό των ανώτατων τιμών των γενόσημων φαρμάκων, υποχρεωτική ηλεκτρονική συνταγογράφηση για όλους τους γιατρούς και την αναθεώρηση της λίστας φαρμάκων.
* Νομοθεσία για την ανακεφαλαιοποίηση τραπεζών και νόμος για τη βελτίωση του δημοσιονομικού πλαισίου εποπτείας. Στη νομοθεσία αυτή, θα ορίζεται σαφώς το πώς οι εμπορικές τράπεζες θα πάρουν τα χρήματα από το Ελληνικό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.
* Aλλαγή καθεστώτος του τέλους επιτηδεύματος, την πλήρη εφαρμογή του νέου μισθολογίου (4 αποφάσεις), μείωση του χρόνου μεταφοράς από τη ΔΕΗ [DEHr.AT] των εσόδων του φόρου ακίνητης περιουσίας σε 2 ημέρες, το κλείσιμο ΔΕΚΟ και φορέων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου