Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012

Ξεκινάει το ...3ο “πακέτο σωτηρίας” της νέας αποικίας


Πριν καλά – καλά στεγνώσει η μελάνη των υπογραφ'ων για το ...2ο ΜΝΗΜΟΝΙΟ “σωτηρίας” ττων ελληνικών τραπεζών που αποκαλείται “βοήθεια” προς την Ελλάδα, ξεκινάνε οι ...διαβουλεύσεις – και μάλιστα δημοσίως- για το 3ο Πακέτο που θα ...σώσει το ...2ο Μνημόνιο , που υπέγραψαν για να ...υλοποιηθεί το 1ο Μνημόνιο.
Μύλος η υπόθεση σε βάρος του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ λαού για τουλάχιστον ...59 χρόνια.
΄Ηδη ,ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δεν αποκλείει ....συνέχιση της “οικονομικής βοήθειας” προς την Αθήνα και μετά το 2014 και πέραν του δευτέρου πακέτου στήριξης.
Μιλώντας στην Επιτροπή προϋπολογισμού του γερμανικού κοινοβουλίου ο γερμανός υπουργός υπογράμμισε ότι δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο, μετά την εκπνοή του δεύτερου πακέτου το 2014 να προκύψουν μέχρι το 2020 νέες ανάγκες. Διευκρίνισε ωστόσο ότι ακόμη είναι πολύ νωρίς να διατυπώνονται τέτοιες εικασίες.
Προηγουμένως σε σχετική επιστολή του προς τα μέλη του γερμανικού κοινοβουλίου, με την οποία τους ζητά να υπερψηφίσουν την ερχόμενη Δευτέρα το δεύτερο πακέτο διάσωσης, ο Β. Σόιμπλε γράφει:
  • «Πιθανότατα δεν θα είναι η τελευταία φορά όπου το γερμανικό κοινοβούλιο καλείται να ασχοληθεί με το ζήτημα της οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα» και συμπληρώνει πως «δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι ο δρόμος που έχει αποφασιστεί οδηγεί στην επιτυχία».
Ωστόσο, ο γερμανός υπουργός διευκρινίζει ότι είναι σαφώς λιγότερες οι πιθανότητες επιτυχίας οποιασδήποτε εναλλακτικής επιλογής και τονίζει ότι ο «δρόμος που συμφωνήθηκε με την ουσιαστική συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα στο κόστος αναδιάρθρωσης και τις μετρήσιμες μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα σε συνάρτηση με το πακέτο βοήθειας» είναι ο δρόμος με τις περισσότερες πιθανότητες επιτυχίας, και για αυτόν τον λόγο μπορεί κανείς τον υποστηρίξει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου