Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

΄Ερχεται ... “ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΔΕΛΦΟΣ” για ΔΙΑΡΚΉ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ στο ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ



Με πρόσχημα την...“προστασία
των πνευματικών δικαιωμάτων”, έρχεται η μεγαλύτερη λογοκρισία, που γνώρισε το ίντερνετ στην ιστορία του.
Κι "ακούει" στο όνομα ACTA .
Θυμάστε εκείνο το βιβλίο ,που μετά έγινε και ταινία, το Φάρεναϊτ 451°; Που έκαιγαν τα βιβλία εις το όνομα της προστασίας των ανθρώπων από τη διασπορά κακών δαιμονίων μέσων των σελίδων τους;
Ο “Μεγάλος Αδελφός” του διαδικτύου φέρει το όνομα ACTA (Anti-Counterfeiting Trade Agreement). Πρόκειται για ένα σύμφωνο το οποίο ,με το ... λάβαρο της προστασίας της πνευματικής ιδιοκτησίας, ουσιαστικά φέρνει μια άνευ προηγουμένου λογοκρισία στον κυβερνοχώρο.
Η ACTA , την οποία υπέγραψε προσφάτως και η ...ΕΛΛΑΔΑ ,επί της ουσίας, καθιστά παρόχους (ISP) αποκλειστικά υπεύθυνους για τις όποιες παραβάσεις πνευματικών δικαιωμάτων που πραγματοποιούνται στο δίκτυό τους.
Αυτό σημαίνει ότι προκειμένου να μην βρεθούν προ απροόπτου -ακόμα και κατηγορούμενοι-οι πάροχοι θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν συστήματα παρακολούθησης κάθε ιντερνετικού βήματος των χρηστών τους.
Οι πάροχοι μάλιστα, ως άλλοι Γκαουλάιτερ, θα έχουν την δυνατότητα να αποστέλλουν προειδοποιήσεις στον χρήστη ,που επιδεικνύει ...«παραβατική» συμπεριφορά και σε περίπτωση που ...δεν συμμορφώνεται ,να τον «πετάει» έξω από το δίκτυό του!!!
Καημένη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ...
Πηγή Από : 24h.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου