Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

Ταινία για τον «ήρωα φάντασμα» ΚΟΥΚΙΔΗ ,στην ΑΚΡΟΠΟΛΗ



Η ιστορική του ύπαρξη αμφισβητείται, συνεπώς
και η πράξη του, παρά το γεγονός, ότι αναμνηστική πλάκα τη μνημονεύει.
Ο Κωνσταντίνος Κουκίδης, ο 17χρονος φρουρός ,που λέγεται,
 ότι έπεσε αγκαλιά με την ελληνική σημαία από
την Ακρόπολη, όταν τα γερμανικά στρατεύματα του ζήτησαν να αναρτήσει τη ναζιστική, μοιάζει πολύ ωραίος για να είναι αληθινός, ακόμα και σε εποχές που οι ήρωες δεν σπάνιζαν.
Ωστόσο ο θρύλος του καλά κρατεί. Έτσι, το γύρισμα μιας μικρού μήκους ταινίας στην Ακρόπολη από φοιτητές ιδιωτικής κινηματογραφικής σχολής με θέμα τον «ήρωα φάντασμα», πήρε χτες τη θετική γνωμοδότηση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου (ΚΑΣ).
Το σκεπτικό ήταν ,ότι η ταινία έχει εκπαιδευτικούς σκοπούς (πρόκειται για την πτυχιακή εργασία των φοιτητών), το συνεργείο θα είναι ολιγομελές και θα χρησιμοποιεί μηχανές χωρίς τριπόδι ή γερανό, τα γυρίσματα θα διαρκέσουν 2 ώρες και οι συντελεστές θα σταθούν μόνο στον επισκέψιμο χώρο....
Η Α΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, αλλά και η Διεύθυνση Μουσείων, Εκθέσεων και Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του ΥΠΠΟΤ, ήταν αρνητικές ως προς το αίτημα, επειδή θεωρούν, ότι οι ημερήσιοι επισκέπτες του Ιερού Βράχου είναι χιλιάδες, το προσωπικό ελάχιστο, ενώ ένα προηγούμενο θα μπορούσε να μετατρέψει την Ακρόπολη σε «κινηματογραφικό πλατό».
Τα μέλη του ΚΑΣ ωστόσο δεν πείσθηκαν και έδωσαν, κατά πλειοψηφία, το τελικό “ΝΑΙ” στην ταινία «Όχι», όπως θα είναι και ο τίτλος της.
Πηγή : ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου