Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

Γερμανία ,με ρεκόρ εξαγωγών ,ύψους ΕΝΟΣ ΤΡΙΣ. ΕΥΡΩ


Το φράγμα του ... 1 τρισ. ευρώ "έσπασαν" οι εξαγωγές από τη Γερμανία.
Αυτό το "νέο" ερμηνεύει  την  απίστευτη  ΑΔΙΑΛΛΑΞΙΑ  της  Ανγκελας που συμπεριφέρεται  ως  δικτάτορας  στην λεγόμενη  Ευρωπαική ΄Ενωση...

- Το εμπορικό πλεόνασμα της Γερμανίας διευρύνθηκε το 2011 στα 158 δισ. ευρώ έναντι 155 δισ. ευρώ το 2010, χάρις στην αύξηση κατά 11,4% των εξαγωγών, σύμφωνα με στοιχεία που δόθηκαν χθες  στη δημοσιότητα.

Οι εξαγωγές της κυριότερης ευρωπαϊκής οικονομίας ξεπέρασαν πέρυσι, για πρώτη φορά, το φράγμα του 1 τρισ. ευρώ, διαμορφωμένες στα 1.060 δισ. ευρώ, βάσει των στοιχείων που ανακοίνωσε το Ομοσπονδιακό Στατιστικό Γραφείο.

Η Γερμανία, η οποία παραχώρησε προ ολίγων ετών τον τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλητή των εξαγωγών στην Κίνα, παραμένει δεύτερη βάσει της απόλυτης αξίας εξαγωγών, (1,432 τρισ. ευρώ το 2011 για την Κίνα).

Και τούτο μολονότι η καθαρή θέση του ισοζυγίου πληρωμών της εμφανίζεται σε πλεονεκτικότερη θέση έναντι της Κίνας (117 δισ. ευρώ).

Επίσης παραμένει σε καλύτερη θέση έναντι της Γαλλίας, του κυριότερου εταίρου της στην ευρωζώνη, η οποία εμφανίζει εμπορικό έλλειμμα 70 δισ. ευρώ
Πηγή :ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου