Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

΄Οταν το FBI και η αγγλική ΜΙ5 κατασκόπευαν τον ...Τσάρλι Τσάπλιν


Εντυπωσιακό :
το FBI υποψιαζόταν ότι ο...Τσάρλι Τσάπλιν  ήταν  ... συμμορίτης κομμουνιστής...Κι έπρεπε να του  κάνει  τη ζωή  δύσκολη... Γι΄αυτό  ζήτησε  τη συνδρομή της αγγλικής μυστικής υπηρεσίας ΜΙ5 , η οποία ... δεν τον έχανε  από τα μάτια της..
' Ετσι,αντικείμενο εξαντλητικών ερευνών από την βρετανική μυστική υπηρεσία ΜΙ5 είχε γίνει ο Τσάρλι Τσάπλιν.Το FBI  ,που ήθελε να τον εξαφανίσει από την αμερικανική σκηνή, αμφισβητούσε ακόμη,ότι αυτό ήταν το πραγματικό ονοματεπώνυμό του, γιατί .... αδυνατούσε να βρει αρχείο με τον τόπο γέννησής του και ισχυριζόταν, ότι ο βρετανικής καταγωγής ηθοποιός ήταν ...φιλοκομμουνιστής.
Τα στοιχεία  αυτά προκύπτουν από ... αποχαρακτηρισμένα αρχεία της βρετανικής μυστικής υπηρεσίας. Σύμφωνα μ΄αυτά ,το FBI ζήτησε το 1952 από τους πράκτορες της ΜΙ5 να ερευνήσουν αυτά τα ζητήματα, καθώς πίστευε ότι το Τσάρλι Τσάπλιν ήταν ψευδώνυμο και ότι το πραγματικό του όνομα ήταν Ισραελ Θόρνσταϊν.
Ο Τσάπλιν, ένας από τους πρώτους και μεγαλύτερους σταρ του Χόλιγουντ, φημισμένος για τις ταινίες του, όπως, «Τα φώτα της ράμπας» και «ο Μεγάλος Δικτάτορας» φέρεται να είχε γεννηθεί στις 16 Απριλίου 1889, στο νότιο Λονδίνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου