Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014

Spiegel: Τρίτο πακέτο στήριξης της Ελλάδας με 10 δισ. ευρώ μέσω ESM !!!!





Τρίτο χρηματοδοτικό πακέτο για την Ελλάδα βλέπει το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel, επικαλούμενο κοινοτικές πηγές. Μάλιστα αναφέρεται σε απόφαση που ελήφθη στις Βρυξέλλες, για στήριξη ύψους 10 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Ανώτεροι αξιωματούχοι, από τα κράτη- μέλη της ζώνης του ευρώ, συμφώνησαν σε μεγάλο βαθμό για ένα τρίτο πρόγραμμα στήριξης για την Ελλάδα, σε συνάντηση στις Βρυξέλλες στα τέλη της περασμένης εβδομάδας, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του Spiegel, όπου προδημοσιεύεται ρεπορτάζ του τεύχους της Δευτέρας, στο οποίο γίνεται αναφορά στο EuroWorkingGroup της προηγούμενης Πέμπτης και στις αποφάσεις που ελήφθησαν σε αυτό για τη χορήγηση προληπτικής γραμμής στήριξης προς την Ελλάδα.

Βάσει των αποφάσεων που ελήφθησαν θα τεθούν στη διάθεση της ελληνικής κυβέρνησης, στο πλαίσιο της λεγόμενης προληπτικής χρηματοδοτικής βοήθειας περίπου 10 δισ. ευρώ από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ενώ ο ESM δεν θα χρειασθεί να κινητοποιήσει επιπλέον χρήματα για τον σκοπό αυτό, καθώς θα ανακατανεμηθούν τα ποσά από το δεύτερο πακέτο βοήθειας, τα οποία προβλεπόταν για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, αλλά τελικώς δεν χρειάστηκαν.

Το Spiegel αναφέρει πως ο ESM διαθέτει δύο εργαλεία προληπτικής χρηματοδοτικής βοήθειας και η Ελλάδα θα κάνει χρήση εκείνου που προβλέπει αυστηρότερους όρους και ελέγχους (Enhanced Conditions Credit Line -ECCL).

Βεβαίως, η χρήση των αδιάθετων ποσών του ΤΧΣ, περίπου 11 δισ. ευρώ θα ήταν μια επιλογή η οποία θα μπορούσε να περάσει ευκολότερα και χωρίς κραδασμούς από τα κοινοβούλια των ευρωπαϊκών χωρών. Είναι μια επιλογή που συζητούσε και η ελληνική κυβέρνηση, ωστόσο, θα πρέπει να είναι μέρος μιας συνολικής λύσης, μιας γενικής συμφωνίας για την επόμενη ημέρα της Ελλάδας.
imerisia.gr

Αυτοκτόνησε μια από τις οροθετικές ιερόδουλες που είχαν διαπομπευθεί το 2012 επί Α .Λοβέρδου




Τέλος στη ζωή της αποφάσισε να δώσει μια από τις γυναίκες που είχαν συλληφθεί τον Μάιο του 2012 ως εκδιδόμενες οροθετικές, ενώ, τα στοιχεία και οι φωτογραφίες τους είχαν δοθεί στη δημοσιότητα.
Την είδηση του θανάτου ανακοίνωσε η Χρύσα Μπότση, γιατρός και μέλος της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης στις διωκόμενες οροθετικές ,με μια ανάρτησή της στον διαδικτυακό τόπο tomov.

Οπως, ανέφερε η κα Μπότση, η Κατερίνα πριν από μερικές ημέρες άφησε ένα αποχαιρετιστήριο γράμμα και πήρε την τελευταία της δόση....
Σημειωτέον ότι η κοπέλα ήταν μια από τις γυναίκες που είχαν συλληφθεί τον Μάιο του 2012 ως εκδιδόμενες οροθετικές και στη συνέχεια τα στοιχεία και οι φωτογραφίες τους δόθηκαν στη δημοσιότητα, με τη σύμφωνη γνώμη του τότε υπουργού Υγείας, Ανδρέα Λοβέρδου, για λόγους δημόσιας υγείας.

Αναλυτικά η φορτισμένη ανάρτηση:
«Η Κατερίνα δραπέτευσε. Όσες φυλακές έζησε, όσους παραδείσους κι αν αναζήτησε στα ναρκωτικά ποτέ δεν έφτασαν.
Η επιχείρηση δίωξης των οροθετικών χρηστριών πριν τις εκλογές του 2012, μάζεψε μαζί με τις άλλες κοπέλες και την Κατερίνα. 
Τη γνωρίσαμε κι αυτή στις φυλακές Κορυδαλλού. 
Ενα κορίτσι γελαστό που του άρεσαν οι αγκαλιές και τα χάδια. Ηταν διαχυτική, πάντα με φιλούσε.
»Η Κατερίνα έγινε αργότερα ασθενής μου καθώς το «αδίκημα» της οροθετικότητάς της, την έφερε στην πόρτα της Μονάδας Λοιμώξεων. Γρήγορα ενεργοποιήθηκε. Μάχιμη, πήρε μέρος σε όλες τις δράσεις της πρωτοβουλίας αλληλεγύης για τις διωκόμενες οροθετικές: μίλησε σε προβολές, σε πανελ, σε συγκεντρώσεις για τα αυτονόητα: τα νοσήματα δεν φυλακίζονται, θεραπεύονται. Την αγαπήσαμε για το θάρρος της, την ανθρωπιά της, το ωραίο μυαλό της.

»Δυο χρόνια καθαρή, όταν υποτροπίασε. Ζητούσε συγγνώμη γιατί νόμισε οτι μας απογοήτευσε. Οι δικοί μου φόβοι όμως είχαν να κάνουν με κάτι άλλο. Εμείς πόσο σωστά τη στηρίξαμε; Πόσο μπορέσαμε ν'απαλύνουμε τους πόνους της, να την κάνουμε ικανή ν'αντέξει ότι και οι άλλοι και άλλες αντέχουμε;
»Η Κατερίνα μπήκε σε πρόγραμμα του ΟΚΑΝΑ. Ολα πηγαν «καλά». Σωστή στις υποχρεώσεις της, στα ραντεβού της, όμορφη με τη λεπτή φιγούρα της και μ'εκείνο το χαμόγελο που χάλαγαν τ'ανύπαρκτα μπροστινά της δόντια που είχαμε βάλει στόχο να φτιάξουμε. Μαζί της ο πατέρας της παντα εκεί, κοντά της.
»Κι όμως η Κατερίνα δεν ήταν καλά. Πριν λίγες μέρες αποφάσισε πως η ζωή ήταν πολύ κουραστική γι αυτήν. Δεν την άντεχε. 
Άφησε ένα γράμμα αποχαιρετιστήριο και πήρε την τελευταία της δόση. Μας άφησε πίσω εμάς που αντέχουμε κι αυτή έφυγε. 
Η Κατερίνα δραπέτευσε κι η φυγή της πληγώνει .
»Συγγνώμη για τη φόρτιση…
Χρύσα Μπότση
»Μέλος της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης στις διωκόμενες οροθετικές
Η κηδεία της Κατερίνας θα γίνει την Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου στην εκκλησία της Αγίας Παρασκευής, στο Κορωπί, στις 3.30.



Πηγή: Αυτοκτόνησε μια από τις οροθετικές ιερόδουλες που είχαν διαπομπευθεί το 2012 | iefimerida.grhttp://www.iefimerida.gr/news/180644/aytoktonise-mia-apo-tis-orothetikes-ierodoyles-poy-eihan-diapompeythei-2012#ixzz3KaMieSLE

΄Αρωμα Ελλάδας και ιστορίες συνανθρώπων μας με το Νίκο Μάνεση

  • "Με πυξίδα τον άνθρωπο και προορισμό την ελληνική περιφέρεια, η εκπομπή του Alpha «60’ Ελλάδα» ξεκινά, για τρίτη χρονιά, το οδοιπορικό της. Στόχος η καταγραφή της καθημερινότητας, ακόμα και στο πιο απομακρυσμένο σημείο της χώρας, αλλά και του μηνύματος ότι η ζωή μακριά από τα αστικά κέντρα χτίζεται με τόλμη και έμπνευση.
  • Ο Νίκος Μάνεσης ανοίγει τον χάρτη και μετράει χιλιόμετρα...{.Θα μπει στα σπίτια τους, στους χώρους εργασίας και διασκέδασής τους, θα γίνει μέλος της τοπικής κοινωνίας...}
  • Για 60’,..."
Αυτά  διαφήμιζε  η alphatv.

Και σωστά...
Η εκπομπή "60΄ΕΛΛΑΔΑ"  άξιζε  καλύτερης  αντιμετώπισης  από το "μαγαζί"!
Το οποίο την  "πέταξε"  τα μεσάνυχτα του  Σαββάτου.

Και να  είναι η ΜΟΝΗ  εκπομπή με ΡΕΠΟΡΤΑΖ  από την ΕΛΛΗΝΙΚΗ περιφέρεια...
Και να  βγαίνει ρωμα Ελλάδας" και να  αναδεικνύονται ιστορίες συνανθρώπων μας...
΄Ακόμη  , κι έτσι  στα γρήγορα  από το Μάνεση ,που  δείχνει  σαν  να  τον ΚΥΝΗΓΟΥΝ...Κι εκεί τα  σκατώνει. 
Αλλά ακόμη κι έτσι  αξίζει πολλά ...
Δείτε  την  ..
Για να  δείτε και λίγη  ΕΛΛΑΔΑ .
Την πιο όμορφη  χώρα , με  σπουδαίους  ΑΦΑΝΕΙΣ  ανθρώπους.

Για  να  αναπνεύσετε...


Και που λες αδελφέ μου...

Και που λες  αδελφέ  μου,
Θάχει καεί το Μέγαρο...

Νάταν  εκεί ...

Για να  υποδεχθεί την Βαγγελίτσα ...
Τη γυναίκα του πρώτου  ανιψιού του ...

Θάχε καεί .... 

Τίμησαν τη νεαρή Τουρκάλα, που σκοτώθηκε για να σώσει δύο Γερμανίδες από σεξουαλική κακοποίηση ....





Θλίψη έχει προκαλέσει στη Γερμανία ο θάνατος μίας νεαρής κοπέλας. 
Χιλιάδες άνθρωποι φώναξαν «Ευχαριστούμε» στην Τουρκάλα ,που δέχθηκε σφοδρή επίθεση στην προσπάθειά της να διασώσει δύο Γερμανίδες νεαρές από παρενόχληση.

Η Tugce Albayrak, 22χρονη φοιτήτρια ,τουρκικής καταγωγής, έπεσε σε κώμα στις 15 Νοεμβρίου μετά την μεσολάβησή της σε καυγά μεταξύ τριών Σέρβων που παρενοχλούσαν τις δύο κοπέλες σε ένα εστιατόριο στη γερμανική πόλη Όφενμπαχ.

Η κοπέλα ξυλοκοπήθηκε άγρια στο πάρκινγκ από έναν από τους επιτιθέμενους, τον18χρονο Sanel Μ, μια ώρα αφού είχε παρέμβει για να βοηθήσει τις δύο γυναίκες που ούρλιαζαν για βοήθεια από το μπάνιο του εστιατορίου, όπως αναφέρει σε άρθρο του το huffingtonpost.gr.

Η οικογένεια και οι φίλοι της μάταια περίμεναν μια καλή είδηση καθώς βρισκόταν σε κώμα για δύο εβδομάδες, αλλά οι γιατροί στις 26 Νοεμβρίου είπαν ότι έμεινε εγκεφαλικά νεκρή.
Οι γονείς της αποφάσισαν να σταματήσουν τα συστήματα που την κρατούν στη ζωή στις 28 Νοέμβρη, την ημερομηνία γέννησής της.
Εκατοντάδες άνθρωποι πραγματοποίησαν σιωπηλές διαμαρτυρίες μπροστά από το εστιατόριο όπου έγινε η συμπλοκή για να αποχαιρετήσουν το γενναίο κορίτσι.

Το πλήθος φορούσε μπλουζάκια με τη φωτογραφία της Tugce που έγραφαν "Seni seviyoruz" (Σε αγαπάμε) και κρατούσαν πλακάτ λέγοντας «Danke [Ευχαριστούμε] Tugce».

Ο Πρόεδρος της Γερμανίας Γιόακιμ Γκάουκ κάλεσε την οικογένεια Albayrak για να συλληπηθεί. «Όπως και οι πολίτες μας, ένιωσα σοκ με αυτή την τρομερή επίθεση. ΗTugce αξίζει μεγάλο σεβασμό και θαυμασμό. Θα είναι πάντα ένα πρότυπο για εμάς», δήλωσε ο Γκάουκ στο συλλυπητήριο μήνυμά του.


«Τα παιδιά τους έκαναν λάθος. Θα μπορούσαν τουλάχιστον να πούν «Ο πόνος σας είναι και δικός μας πόνος» Λυπάμαι για αυτά τα παιδιά αλλά υποθέτω εκείνοι δεν λυπούνται για την κόρη μας».
koutipandoras.gr

«Βαθιά λαϊκή συγκίνηση» για τον επίτιμο δημότη Ναυπλίου Αντώνη Σαμαρά !....

… 


Τον λαϊκό… ενθουσιασμό προκάλεσε η ανακήρυξη 

του Αντώνη Σαμαρά σε επίτιμο δημότη Ναυπλίου και 

η παράδοση .... του χρυσού κλειδιού της πόλης !!!

 Εκατοντάδες πολίτες έξω από την αίθουσα του Βουλευτικού ύψωσαν πανό, υπό το άγριο βλέμμα πολυπληθών οργάνων της τάξης, με χαρακτηριστικά συνθήματα όπως «Κάτω ο Σαμαράς» και «Όχι στον πρωθυπουργό της φτώχειας και του αυταρχισμού»

Τα ΜΑΤ, μάλιστα, έκαναν και χρήση χημικών για να απωθήσουν τους διαδηλωτές.


Ελληνική βραδιά στο ΝΒΑ με τους Αντετοκούνμπο και Παπανικολάου να κρατούν την ελληνική σημαία


Η αναμέτρηση των Χιούστον Ρόκετς με τους Μιλγουόκι Μπακς είχε ξεχωριστή σημασία. 
Ο Κώστας Παπανικολάου βρέθηκε αντιμέτωπος με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο μέσα στο παρκέ, φωτογραφήθηκαν με την ελληνική σημαία και εκπροσώπησαν επάξια μια ακόμη φορά τη χώρα μας στο καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου.
Η τελική μάχη βρήκε νικητή τον Παπανικολάου, αφού οι Ρόκετς επικράτησαν 117-103 με τον Έλληνα άσο να σημειώνει 12 πόντους με 3/4 δίποντα, 2/2 τρίποντα, 3 ριμπάουντ, 4 ασίστ και 1 κλέψιμο.
Από την πλευρά του ο Αντετοκούνμπο είχε 17 πόντους, με 3/3 βολές, 7/11 δίποντα, 0/1 τρίποντα, 7 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 2 τάπες.

Δεν συνυπογράφουμε το ΕΓΚΛΗΜΑ, τονίζει ο Αλέξης Τσίπρας




"O ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να συνυπογράψει ως αξιωματική αντιπολίτευση όσα θα συμφωνήσουν η κυβέρνηση με την τρόικα", τόνισε ο πρόεδρος του κόμματος, Αλέξης Τσίπρας, στην περιφερειακή συνδιάσκεψη που διοργάνωσε το κόμμα στην Ήπειρο και συγκεκριμένα στην πόλη των Ιωαννίνων.
Ο Αλ. Τσίπρας επεσήμανε πως τα μέτρα στα οποία ετοιμάζεται να πάρει η κυβέρνηση Σαμαρά συνιστούν έγκλημα κατά του ελληνικού λαού, ενώ υπογράμμισε πως το αίτημα να τελειώσει άμεσα η δέσμευση της χώρας στην ταπεινωτική πολιτική των μνημονίων και της τρόικας είναι "εθνικό, κοινωνικό, καθολικό".
   "Η τρόικα και η κυβέρνηση, σε μια παρατεταμένη επίδειξη απάνθρωπης αδιαφορίας, κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν την ανθρωπιστική, την κοινωνική, την εθνική καταστροφή που προκαλούν", τόνισε ο Αλ. Τσίπρας. 

Με όλο το σεβασμό : "που στο διάολο" είναι ο αξιότιμος πρόεδρος Παπούλιας ...


΄Ερχονται  ΝΕΑ  πολύ  σκληρά και απάνθρωπα μέτρα 
των  διεθνών οικονομικών  ΚΑΤΑΚΤΗΤΩΝ  ...

Δηλαδή το  νέο -μικρό ΜΝΗΜΟΝΙΟ...
΄Οποια  ονομασία  και αν του  δώσουν...

Σ΄αυτήν , την κατεχόμενη  ΕΛΛΑΔΑ..

Και θα  αφορά  :
... τις  συντάξεις...
... τους μισθούς...
... τις  μικρές επιχειρήσεις...
... την  αύξηση του  ΦΠΑ...
 ... τη δολοφονία  της μόνης βιομηχανίας ,που απέμεινε στην Ελλάδα,  δηλαδή του Τουρισμού..
Και αυθόρμητα σούρχεται  στο στόμα  η  φράση :
     "Μα ,που στο  διάολο  είναι ο Παπούλιας;"...
Ούτε ...Μία  δήλωση;;;;
Από το  (παλιό) ...ανταρτόπουλο;;;;

Αν  δεν  γουστάρει  , μπορεί να παραιτηθεί και  ΑΥΡΙΟ  μάλιστα...

Αυτό είναι το χρυσό κλειδί ,που έδωσαν στον Α.Σαμαρά



Αυτό είναι το  χρυσό  κλειδί ,
το οποίο  ο  Δήμος  Ναυπλίου  
έδωσε  αργά  το μεσημέρι  
στον  πρωθυπουργό  Αντώνη Σαμαρά.

Για να το  θυμάσθε....

Να μπει στα ...Ιστορικά  κειμήλια...

Ο Αντώνης Σαμαράς πήρε το χρυσό κλειδί του Ναυπλίου , και πολίτες έξω τον μούντζωναν !

.

Επίτιμος  δημότης  Ναυπλίου  ανακηρύχθηκε  σήμερα  ο  πρωθυπουργός  Αντώνης Σαμαράς.
Αλλά  έξω  από το Δημαρχείο πολίτες  ...μούντζωναν  και  διαμαρτύρονταν... 
Του ...απονεμήθηκε   και το «χρυσό κλειδί» της πόλης, από τον Δήμαρχο Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρο
Ο πρωθυπουργός   δήλωσε  , μεταξύ  άλλων :
  •  «Η μοίρα θέλησε να γίνω πρωθυπουργός της χώρας στις πιο δύσκολες στιγμές των τελευταίων δεκαετιών, αλλά αυτές οι δύσκολες στιγμές δεν θα κρατήσουν ακόμα πολύ».
  • . Σ' αυτές τις δύσκολες στιγμές, η Γεωργία και η οικογένειά της εδώ στο Ναύπλιο, υπήρξαν τα πιο στέρεα και δυνατά στηρίγματά μου και μαζί τους και οι κάτοικοι του Ναυπλίου, τους οποίους πραγματικά αισθάνομαι οικογένειά μου» !!!!!!

Αύξηση ΦΠΑ στα ξενοδοχεία, "πάγωμα" συντάξεων, τσεκούρι μισθών - Όσα "λέει" το e-mail !....

φωτο αρχείου

Ένα e-mail φωτιά, με το οποίο η κυβέρνηση ελπίζει ότι ..θα ....κάμψει τις αντιστάσεις των τροϊκανών και θα τους πείσει να....επιστρέψουν, ίσως και μέσα στην εβδομάδα, στην Αθήνα για να κλείσει η ....αξιολόγηση και ν΄αρχίσει η πολυπόθητη ... συζήτηση για τη μείωση του χρέους.!!!
                Το  ..... e-mail

Αύξηση στο ΦΠΑ στον τουρισμό, κυρίως όσον αφορά στη διανυκτέρευση στα ξενοδοχεία, περιλαμβάνει η πρόταση της κυβέρνησης στην τρόικα.
Το e-mail στην τρόικα περιλαμβάνει λοιπόν τις εξής προτάσεις:
  • - Αύξηση του ΦΠΑ στον τουρισμό από το 6,5% στο 10%. Η τρόικα είχε ζητήσει να φτάσει το 13% 
  • - Κατάργηση των συντάξεων πριν από τα 62 αλλά από το 2019, με τρία χρόνια μεταβατική περίοδο. Η τρόικα ζητούσε να ισχύσει το μέτρο από το 2015. 
  • Στο ασφαλιστικό προβλέπεται επίσης η αύξηση των ενσήμων από τα 4.500 στα 6.500 για να πάρει ένας εργαζόμενος την κατώτερη σύνταξη και η διοικητική ενοποίηση των ταμείων
  • - «Πάγωμα» των συντάξεων για τη διετία 2016-2017
  • - Αύξηση στα 20 χρόνια των ελάχιστων ετών ασφάλισης αλλά μόνο για όσους γεννήθηκαν από το 1975 και μετά 
  • - Αυστηρότερα κριτήρια για το ΕΚΑΣ
  • - Νέοι μισθοί στο Δημόσιο από το 2015. Αφορά μόνο τους νεοπροσλαμβανόμενους 
  • - Κατάργηση της "προσωπικής διαφοράς" από τον Ιούλιο του 2015 (επίδομα που αφορά κυρίως τους υπαλλήλους του ΥΠΟΙΚ). Κόβονται επίσης οδοιπορικά, υπερωρίες και εκτός έδρας.
newsit.gr

Συμφώνησαν για τρίτο πακέτο στήριξης για την Ελλάδα , ύψους 10 δισεκατομμυρίων ευρώ ,με ΑΥΣΤΗΡΟΥΣ όρους., γράφει το γερμανικό Spiegel....



Για εν μέρει συμφωνία ως προς ένα ....τρίτο πακέτο στήριξης της ελληνικής οικονομίας στη συνεδρίαση
 του Euro Working Group της Πέμπτης ,κάνει λόγο σε δημοσίευμά του το γερμανικό  περιοδικό Der Spiegel.
Κι αυτό θα είναι  ύψους ...ΔΕΚΑ δισεκατομμυρίων ευρώ!!!
΄Ελληνες  κάντε  κουράγιο..
Φροντίζουν για... ΕΣΑΣ!!!!
΄Οπως  αναγράφει  το news.gr :
"Σύμφωνα με το δημοσίευμα, που αποτελεί προδημοσίευση αναλυτικότερου ρεπορτάζ από το τεύχος που κυκλοφορεί τη Δευτέρα, στη διάθεση της Ελλάδας θα τεθούν περίπου 10 δισ. ευρώ μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης (ESM). Ωστόσο, ο ESM δεν θα χρειαστεί να κινητοποιήσει επιπλέον χρήματα για τον σκοπό αυτό, αφού θα ανακατανεμηθούν τα ποσά από το δεύτερο πακέτο βοήθειας, τα οποία προβλέπονταν για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, όμως εν τέλει δεν χρειάστηκαν.
Όπως υποστηρίζει το γερμανικό περιοδικό, ο ESM διαθέτει δύο εργαλεία προληπτικής χρηματοδοτικής βοήθειας, και η Ελλάδα θα κάνει χρήση εκείνου που προβλέπει αυστηρότερους όρους και ελέγχους, της λεγόμενης “προληπτικής πιστωτικής γραμμής” (Enhanced Conditions Credit Line-ECCL).
Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που, όπως επισημαίνει το Spiegel, περιέχει αυστηρότερες προϋποθέσεις, αλλά και αυστηρότερους ελέγχους.

Ρωμανός-Κωστάρης...


                                Photo: Dina-Roberts Wakulczyk/Flickr
Ο Γιάννης  Παντελάκης  στο  protagon.gr
To εντυπωσιακό με τους απεργούς πείνας Ρωμανό-Κωστάρη, δεν είναι η αδιαφορία της Πολιτείας να παρέμβει πριν να είναι πολύ αργά για τις ζωές τους
Δεν είναι πως η πλειονότητα των μέσων ενημέρωσης επιλέγει ν’ αγνοεί το θέμα και να μην το ιεραρχεί καν στις τελευταίες θέσεις της καθημερινής ατζέντας της.
 Είναι πως ένα κράτος που θέλει να αποκαλείται σύγχρονο και δημοκρατικό, οδηγεί δυο ανθρώπους στο ύστατο όπλο άμυνας και με ορατό κίνδυνο της ζωής τους, προκειμένου να διεκδικήσουν ένα δικαίωμα που το ίδιο έχει προβλέψει μέσα από τους νόμους του.

Η ιστορία τους είναι -λίγο, ως πολύ- γνωστή. 
Ο Κωστάρης έπαιρνε κανονικά άδειες για να σπουδάζει, αλλά από τότε που ο Χ. Ξηρός δεν επέστρεψε στο κελί του, έπαψαν να δίνουν και σ’ αυτόν άδεια. Παρότι δεν είχε ποτέ δώσει το δικαίωμα για ν’ αμφισβητηθούν οι προθέσεις του, προφανώς λειτούργησε και στην περίπτωσή του η λογική της συλλογικής ευθύνης.
 Ο Ρωμανός, παρότι πέτυχε την είσοδό του σε ΤΕΙ, παρότι ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θέλησε να τον βραβεύσει γι’ αυτή του την επιτυχία, έπεσε επίσης θύμα άρνησης εφαρμογής μιας πρόβλεψης που ισχύει για τους φυλακισμένους όλων των δυτικών χωρών και η οποία οδηγεί στην ομαλή επανένταξή τους. Ενδεχομένως και επειδή αρνήθηκε τη βράβευση.

Υπάρχει ένας αντίλογος που λέει ότι αυτοί οι δύο είναι επικίνδυνοι, άρα είναι πιθανή η μη επιστροφή τους στις φυλακές έπειτα από μια εκπαιδευτική άδεια. Και γι’ αυτό, προφανώς, τους τη στερούν. Ωστόσο, αναρωτιέμαι αν ένα νομοθετικά κατοχυρωμένο δικαίωμα μπορεί να τίθεται σε αμφισβήτηση και να δίνεται κατά βούληση κάποιων. Εφαρμογή ενός νόμου α λα καρτ ! Και πιστεύω πως δυο τινά πρέπει να συμβαίνουν. Ή η πολιτεία θ’ αποφασίσει πως δεν ανήκει στη λογική και τις επιλογές της το δικαίωμα φοίτησης ανθρώπων που βρέθηκαν στη φυλακή και ν’ ακυρώσει τον νόμο, κάτι που θα αποτύπωνε με ειλικρινή τρόπο και τον πραγματικό βαθμό δημοκρατικής λειτουργίας που αντέχει. Ή θα εφαρμόζει τους νόμους που η ίδια έχει θεσπίσει. Και τον αντίλογο που προαναφέραμε, ας βρει η ίδια έναν τρόπο να τον διαχειριστεί. Ας φροντίσει όχι για τη μη εφαρμογή ενός νόμου, αλλά για την εφαρμογή του με τον καλύτερο δυνατόν τρόπο.

Βέβαια, όλα αυτά, ίσως ν’ αποτελούν και περίσσιες κουβέντες αυτή την ώρα. Οι ζωές και των δυο κινδυνεύουν άμεσα. Αναρωτιέμαι αν συμβεί το απευκταίο, τι θα βρουν να ψελλίσουν. Προσπαθώ να φανταστώ πώς οι δημοσιογράφοι -που, στην πλειονότητά τους, τώρα σιωπούν- θα καταγράφουν την είδηση: «πέθανε κρατούμενος απεργός πείνας επειδή δεν του έδιναν άδειες για να σπουδάσει»! Αντέχει αυτή η χώρα μια τέτοια είδηση;

Υ.Γ. Ο Ηρ. Κωστάρης σταμάτησε την απεργία πείνας, τονίζοντας ωστόσο ότι δεν αποκλείεται να επανέλθει. Αυτό, δεν αλλάζει την ουσία του άρθρου.

ΣΟΚ : Νεκροί στα αζήτητα στην οικονομικά κατεχόμενη Ελλάδα, λόγω της κρίσης κύριοι Σαμαρά και Βενιζέλε!....



Μια μακάβρια επίπτωση της  οικονομικής κρίσης  στην κατεχόμενη  Ελλάδα.
Νεκροί στα αζήτητα ....
Δεν  υπάρχουν  χρήματα  ούτε  για την ταφή τους ...
Και  για το λόγο αυτό  όλο και περισσότεροι άνθρωποι πριν φύγουν από τη ζωή δηλώνουν ...δωρητές σώματος ,
προκειμένου να μην επιβαρύνουν τις οικογένειες τους με έξοδα κηδείας...

Επίσης , όλο και περισσότεροι εφόσον φύγουν από τη ζωή καταλήγουν στα αζήτητα ακριβώς επειδή οι οικογένειες τους 
δεν μπορούν να καλύψουν τα έξοδα της ταφής.

Την τελευταία πενταετία,  δηλαδή  στην εποχή των ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ,στο εργαστήριο ανατομίας της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, έχει σχεδόν υπερδιπλασιαστεί ο αριθμός των δωρητών σώματος. Κύρια αιτία της αύξησης αυτής είναι το γεγονός ότι πολλοί ηλικιωμένοι άνθρωποι μη θέλοντας να επιβαρύνουν την οικογένεια τους με έξοδα κηδείας, αποφασίζουν να δωρίσουν το σώμα τους μετά θάνατον στην επιστήμη, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί για πειράματα ή για μαθήματα ιατρικής. Ενδεικτικό είναι το ότι το χρονικό διάστημα 2000-2005 οι προσφορές που είχε το εργαστήριο ήταν πολύ 8-10 σοροί το χρόνο, ενώ το τελευταίο έτος έχουν δοθεί στο εργαστήριο ανατομίας 25-30 σοροί

Όπως λέει ο κ. Μαζαράκης στο in.gr, πολύ συχνά δέχεται πιέσεις από συγγενείς θανόντων που θέλουν να δώσουν τις σορούς στο ανατομείο. 
  • «Μας λένε ότι δεν τους περισσεύουν χρήματα για να κάνουν την κηδεία και μας πιέζουν να δεχτούμε τις σορούς. Ωστόσο, δεν μπορούμε να παραλάβουμε σορούς εάν πρώτα δεν έχουν γίνει οι απαραίτητες διαδικασίες».
Το φαινόμενο όμως δε σταματά εκεί, καθώς αυξάνεται συνεχώς και ο αριθμός των ανθρώπων που πεθαίνουν και μένουν στα αζήτητα, καθώς οι οικογένειες τους δεν τους παραλαμβάνουν, μη έχοντας χρήματα για να καλύψουν την ταφή. Σε αυτές τις περιπτώσεις η ταφή ανατίθεται σε συμβεβλημένο γραφείο τελετών με το νοσοκομείο όπου διαπιστώνεται ο θάνατος του ατόμου, με αμοιβή γύρω στα 1300 ευρώ.
        Στα περισσότερα νοσοκομεία γίνονται διαγωνισμοί μέσω των οποίων γραφεία τελετών αναλαμβάνουν τις κηδείες των άπορων και αμείβονται είτε από τα ίδια τα νοσοκομεία, είτε από τα ασφαλιστικά ταμεία, με την αύξηση κατά 50% των κονδυλίων που τα νοσοκομεία διαθέτουν για τον σκοπό αυτό να είναι ενδεικτική της συχνότητας του φαινομένου.

Οι άνθρωποι αυτοί θάβονται στο Γ’ Νεκροταφείο Αθηνών και οι τάφοι τους δεν έχουν καν ονόματα, αλλά αριθμούς...
Αυτά   είναι  αποτέλεσμα  των ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ , που κάποιοι   θα  ...έσχιζαν...

Αλλά  εμείς περιμένουμε  τον ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ...

Και  ας  κάνουν και μία  Πτέρυγα που θα την ονομάσουν  "ΜΝΗΜΟΝΙΑ"!...
Πηγές στοιχείων  :in.gr, tvxs.gr

Δύο οι νεκροί διαδηλωτές από αστυνομικούς στο Κάιρο σε συγκρούσεις για την αθώωση του Μουμπάρακ


Δύο άνθρωποι δολοφονήθηκαν στις συγκρούσεις που ξέσπασαν μεταξύ διαδηλωτών  και αστυνομίας  στο Κάιρο, μετά την απαλλαγή του πρώην προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ από τις σοβαρές κατηγορίες της συνέργειας σε φόνους διαδηλωτών στη διάρκεια της εξέγερσης που οδήγησε στην ανατροπή του το 2011.
Αυτό ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας, σύμφωνα με το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο.
Επίσης ,εννέα άνθρωποι τραυματίστηκαν στις ταραχές που σημειώθηκαν κοντά στην κεντρική πλατεία Ταχρίρ του Καΐρου, η οποία ήταν το επίκεντρο της εξέγερσης κατά του Μουμπάρακ το 2011.

Αν πάθει κάτι ο Νίκος Ρωμανός...Έχουν συνειδητοποιήσει τι πρόκειται να συμβεί;




Έχουν συνειδητοποιήσει άραγε τι πρόκειται να συμβεί; 
Έχουν σκεφτεί τι έχει να γίνει αν μετά τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο πάθει κάτι ο Νίκος Ρωμανός; Τι πρόκειται να συμβεί στην Αθήνα; Πως άραγε ένα σύστημα είναι τόσο... σίγουρο και αφήνει ένα παιδί να πεθάνει επειδή, άκουσον άκουσον, θέλει νασπουδάσει«Αν μπει η πρώτη φωτιά, εγώ θα βάλω τη δεύτερη» μας έλεγε χθες το βράδυ σε μία παρέα, μία κοπέλα, που γνωρίζει τις μολότοφ μόνο από την τηλεόραση. «Με τους παλμούς της καρδιάς του να φτάνουν τους 170, η ανακοπή δυστυχώς είναι αναμενόμενη» δήλωσε χθες το βράδυ ο δικηγόρος του.
Τους έχει «φτύσει» ο Ρωμανός και αυτό τους ενοχλεί ακόμα περισσότερο. Γι' αυτό και μπορεί και να τον «φάνε» στο τέλος. Αλλά δεν ξέρουν τι θα επακολουθήσει μετά. Ο Δεκέμβρης του 2008 θα είναι ένα τίποτα πια. Αλήθεια, αυτός ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας που έχουμε, ο... 15χρονος αντάρτης, ο χειρότερος Πρόεδρος της Δημοκρατίας ever, ως πότε θα είναι πρόεδρος-μαριονέτα; Δεν βαρέθηκε αλήθεια να αποτελεί διακοσμητικό στοιχείο; Που ούτε αυτό δεν είναι βέβαια, δεν νομίζω πως η παρουσία του Κάρολου Παπούλια είναι κόσμημα για την πολιτική ζωή του τόπου.
«Ο Ρωμανός», συνεχίζει ο δικηγόρος του Φραγκίσκος Ραγκούσης«θα χάσει τη μάχη για τη ζωή όχι γιατί είναι αυτοκαταστροφικός, αλλά επειδή κάποιοι τον εξαναγκάζουν να διεκδικήσει μ΄αυτόν τον τρόπο δύο από τα πολυτιμότερα αγαθά του ανθρώπου: Την ελευθερία και τη Δικαιοσύνη».

Για το Νίκο Ρωμανό


Από το αρχαιοελληνική έννοια της Τιμωρίας-που σήμαινε αρωγή παρά εκδίκηση-έως τους σωφρονιστικούς κανόνες που υποστήριξε, αιώνες πριν ο Τσεζάρε Μπεκαρία, πουθενά, σε κανέναν κώδικα ευνομούμενου και δημοκρατικού κράτους δεν υπάρχει η έννοια της εκδίκησης ως αιτιολογική αρχή του εγκλεισμού.
 Στην περίπτωση του Νίκου Ρωμανού ωστόσο κάθε έννοια ρεβανσισμού φαίνεται να επιβεβαιώνεται περίτρανα: από τα εμφανή σημάδια ξυλοδαρμού έως την άρνηση της παραχώρησης του καθ'όλα νόμιμου δικαιώματος τού να παρακολουθήσει τα μαθήματα στην σχολή όπου πέρασε με διάκριση. Ακόμη και αν ο μικρός Ρωμανός είναι υπαίτιος για τα πλέον απεχθή αδικήματα, δεν υπάρχει κανένας νόμος που να δικαιολογεί τον ξυλοδαρμό και την εκδικητική μανία που φαίνεται να εξαντλείται αποκλειστικά στο πρόσωπό του
Πόσο μάλλον όταν πρόκειται για ένα παιδί που έχει τιμωρηθεί με τον πιο αδιανόητο και μοιραίο τρόπο από νωρίς: 
  •   ας μην ξεχνάμε ότι στα χέρια του πέθανε ο κολλητός του Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος επαναφέροντας το άγραφο σενάριο της τραγωδίας το οποίο είδε να επιβεβαιώνεται με τον πιο απεχθή τρόπο από μικρός. 
  • Σε έναν κύκλο που φέρει στο νου την κατάρα των Λαβδακιδών ο Ρωμανός είδε να φυλακίζεται ο αγαπημένος του παππούς Αθανάσιος Νάσιουτζικ-κάτι που ο ίδιος προφανώς θα ανέγνωσε ως κατάφωρη αδικία- 
  • είδε τη μητέρα του να παλεύει με τα ψυχικά αδιέξοδα που της γέννησε αυτή η πρόωρη περιπέτεια και έμαθε ότι 
  • στην πολιτική και στη δημόσια σφαίρα τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται. 
Επίσης έμαθε ότι τα πιο ακραία σενάρια είναι βγαλμένα από τη ζωή-και αυτό φάνηκε να ισχύει όταν μια άδικη σφαίρα στέρησε τη ζωή του αγαπημένου του φίλου.Πώς επομένως αυτό το παιδί να πειστεί ότι η κοινωνία δεν είναι άδικη και γιατί να θέλει να επιστρέψει από το περιθώριο στο προσκήνιο μιας καλοστημένης βιτρίνας γεμάτης βρόμικα σενάρια, αλλοτριωμένους πολιτικούς και κατάφωρα ψέματα; Είναι καιρός λοιπόν, αν αυτή η κοινωνία θέλει ακόμη να πρεσβεύει τις αρχές του ανθρωπισμού, να δώσει χάρη στον Ρωμανό ο οποίος αυτή τη στιγμή χαροπαλεύει στο κρεβάτι του Γεννηματά. Και επιτέλους ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας από το να υποδέχεται καλοβαλμένες κυρίες οι οποίες ποτέ δεν ένιωσαν τι σημαίνει να πεθαίνει στα χέρια σου ο κολλητός σου και από το να συνομιλεί ατέρμονα με τρέντι πολιτικούς, να παρέμβει όπως αρμόζει στο αξίωμα και το κύρος του. Είναι η τελευταία μας ευκαιρία ως δημοκρατία και ευνομούμενη πολιτεία απέναντι σε ένα παιδί που τιμωρήθηκε νωρίς. 
Τίνα Μανδηλαρά   στο protothema.gr , 29/11/2014

Το ελληνικό μανάβικο "τα ενωμένα αδέλφια" ,στην Αστόρια ,που έχει ξετρελάνει γιαγιάδες και... hipsters!




Ονομάζεται Brothers United, δηλαδή Ενωμένα Αδέρφια, και είναι το πιο μοδάτο μανάβικο της Νέας Υόρκης - Τις κλασικές κίτρινες σακούλες του κρατάνε hipsters και γιαγιάδεςΗ Αστόρια, η ελληνική γειτονιά της Νέας Υόρκης, είναι εδώ και δεκαετίες ο παράδεισος του μεσογειακού φαγητού. Όπως χαρακτηριστικά λένε οι Νεοϋορκέζοι, είναι πιο σύνηθες να βρίσκει κανείς σουβλάκια, παρά οποιοδήποτε άλλο φαστ φουντ σε κάθε τετράγωνο της γειτονιάς.

Ανάμεσα στα εστιατόρια, ξεχωρίζει το οπωροπωλείο United Brothers, που λειτουργεί εδώ και ακριβώς 40 χρόνια.
Το 1969, οι Tom, Jerry και George Kourkoumelis έφυγαν από την Ελλάδα λόγω της δικτατορίας. Από την Κεφαλονιά, βρέθηκαν στο Μανχάταν μαζί με δύο άλλους φίλους τους, τα αδέρφια Σπύρο και Δαμιανό Ματαφιά. Στη Νέα Υόρκη, η πεντάδα συναντήθηκε και έψαχνε για καλά μανάβικα. Όλα τα προιόντα που βρήκαν, τους έκαναν να νοσταλγούν το σπίτι.
Έτσι, το 1974, ίδρυσαν το μαγαζί United Brothers Fruit Marke στην περιοχή Washington Heights του Μανχάταν. Λόγω μεγάλης εγκληματικότητας στην περιοχή, μετακόμισαν στην Αστόρια μετά από λίγα χρόνια.
Σύμφωνα με κάτοικους της περιοχής και θαμώνες του καταστήματος, υπάρχουν πελάτες που έρχονται από το Σόχο, τη Νολίτα και άλλες περιοχές του Μανχάταν εδώ και δεκαετίες για να βρούνε τα πιο νόστιμα φρούτα της πόλης και τα πιο μυρωδάτα λαχανικά.

Καθημερινά, πάνω από 3.000 άνθρωποι ψωνίζουν σε αυτό το τεράστιο κατάστημα των 200 τετραγωνικών, το οποίο λειτουργεί 24 ώρες το 24ωρο, επτά ημέρες την εβδομάδα.
Όλες οι Ελληνίδες γιαγιάδες της Αστόρια το προτμούν και είναι το αγαπημένο μαγαζί όλων των hipsters της πόλης. 
Πλέον, το μαγαζί έχει και ένα μικρό πάγκο όπου μπορεί κανείς να απολαύσει φρέσκους χυμούς.

Από τους πέντε πρώτους ιδιοκτήτες μόνο ο νεώτερος δεν έχει βγει στη σύνταξη και δεν έχει μετακομίσει στην Φλόριντα. Ο 61χρονος Τομ Κουρκουμέλης δουλεύει δέκα ώρες στο μαγαζί εκτός από όταν πηγαίνει διακοπές στην Κεφαλονιά. Στο κατάστημα πλέον δουλεύουν και συγγενείς των πέντε “αδερφών”, προωθώντας την ελληνική νοστιμιά στα πέρατα της γης.


Από : protothema.gr

Μας την πέφτει και η Κομισιόν ,που απαιτεί : «Πρέπει να εξασφαλίσετε τα έσοδα του 2015» !

Νάτην και η ..φίλη Κομισιόν.
Μας  την πέφτει κανονικά  ,  δηλαδή ΔΙΑΤΑΖΕΙ   τη  λήψη και νέων μέτρων με το πρόσχημα της  ..εξασφάλισης των εσόδων  του  2015!!
Βέβαια  δεν βγαίνει  να  τα μας  τα πει  με ονοματεπώνυμο , αλλά  έβαλε  τις "πηγές"  της ..
΄Ετσι το λένε  οι καρεκλοκένταυροι ...
Επιμένουν σε αυξήσεις συντελεστών ΦΠΑ, καθώς πιστεύουν ότι πρέπει να θωρακιστεί ο Προϋπολογισμός του 2015, από τις όποιες πολιτικές αναταράξεις των επόμενων μηνών.

«Την τελική ευθύνη για τα μέτρα την έχει η κυβέρνηση, η οποία αν έχει εναλλακτικά, πρέπει να τα προκρίνει. Πρέπει να εξασφαλιστεί ότι την πρώτη μεταμνημόνιο χρονιά η χώρα θα έχει αρκετά έσοδα. Θα ήταν τραγικό αν έπρεπε να ξαναγυρίσουμε σε Μνημόνιο γιατί δεν προβλέψαμε σωστά, δεδομένης και της πολιτικής αβεβαιότητας, σε αντίθεση με Ιρλανδία- Πορτογαλία», επισημαίνουν χαρακτηριστικά πηγές από τις Βρυξέλλες, φανερώνοντας το κλίμα που έχει διαμορφωθεί έναντι της απροθυμίας της Αθήνας να «ακουμπήσει» τους συντελεστές του ΦΠΑ, όπως  αναγράφει το iefimerida.gr.
Θα πρέπει, πάντως, να σημειωθεί ότι αν ανατρέξει κανείς στις Εκθέσεις της Κομισιόν για το καθεστώς ΦΠΑ που ισχύει σε όλα τα κράτη- μέλη, θα διαπιστώσει ότι παντού υπάρχουν όχι μόνο μειωμένοι και υπερμειωμένοι συντελεστής, αλλά και μηδενικοί, ενώ συν τοις άλλοις οι περισσότεροι συνέταιροι της Ελλάδας έχουν φροντίσει να απαλλάξουν ή να μεταχειριστούν ευνοϊκότερα κάποιες συγκεκριμένες περιοχές, όπως πράττει η Ελλάδα για τα νησιά του Αιγαίου. 
Για παράδειγμα, στις Αζόρες και τη Μαδέιρα εφαρμόζονται χαμηλότεροι συντελεστές, στις περιοχές Jungholz and Mittelberg της Αυστρίας υπάρχει ειδικός συντελεστής 19%, ενώ «ομπρέλα» προστασίας έχουν ανοίξει Γαλλία και Γερμανία στις περιοχές της Κορσικής και της Ελιγολάνδης, αντιστοίχως.
iefimerida.grhttp://www.iefimerida.gr/news/180592/piges-komision-prepei-na-exasfalisete-ta-esoda-toy-2015#ixzz3KX3YL800

Μαριονέτες Σαμαράς και Βενιζέλος



Τυφλή υποταγή της κυβέρνησης Σαμαρά - Βενιζέλου στις νέες αξιώσεις της τρόικας μετά τους λεονταρισμούς για το τέλος του Μνημονίου. Πληροφορίες φέρουν την κυβέρνηση έτοιμη να συμφωνήσει με τους δανειστές σε νέες μειώσεις μισθών και συντάξεων, ακόμη και των κατώτερων, και στην αύξηση του ΦΠΑ σε φάρμακα, εισιτήρια, ενέργεια, τρόφιμα και τσιγάρα.

Ο Σαμαράς ετοιμάζεται να θέσει εκ νέου το εκβιαστικό δίλημμα "συμφωνία ή πτώχευση" και να περάσει τη νέα καταιγίδα μέτρων είτε με νέο κοινοβουλευτικό πραξικόπημα, με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, είτε με εκβιαστική ψηφοφορία μαζί με τον προϋπολογισμό. Η απονομιμοποιημένη κυβέρνηση - μαριονέτα της τρόικας οδηγείται σε μετωπική σύγκρουση με την κοινωνία, που συνθλίβεται από τη μέγκενη των δυσβάστακτων μέτρων. Ο Αλέξης Τσίπρας προειδοποίησε την κυβέρνηση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να αποδεχθεί νέα μέτρα εις βάρος του λαού και ζήτησε επιτακτικά την προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία ώστε να δοθεί πολιτική, δημοκρατική λύση στο δραματικό πολιτικό πρόβλημα της χώρας
avgi.gr, 30-11-2014

Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2014

Μαχαίρι στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων από τον Ιούλιο ,ύστερα από συμφωνία κυβέρνησης και ...τρόϊκας!!!!




Μαχαίρι στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων προβλέπει η συμφωνία τρόικας-κυβέρνησης. Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να κοπεί από τον Ιούλιο μέρος ή ολόκληρο το ποσό της προσωπικής διαφοράς των δημοσίων υπαλλήλων που οι αποδοχές τους υπερβαίνουν από 80 έως και 690 ευρώ το μήνα τις οροφές του ενιαίου μισθολογίου και να καθιερωθεί νέο κλιμάκιο με αμοιβές ιδιωτικού τομέα αποκλειστικά για τους νεοεισερχόμενους στο Δημόσιο.

Σύμφωνα με το Βήμα της Κυριακής, συμφωνήθηκε, επίσης, να μειωθούν τα κονδύλια των έξτρα αμοιβών-επιδομάτων, για αποζημιώσεις για συμμετοχή σε συμβούλια, για εκτός έδρας, οδοιπορικά, υπερωρίες και οι αποδοχές σε όλες τις ΔΕΚΟ και τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου που παρά τις γενικές μειώσεις, με αποφάσεις των διοικήσεών τους διατήρησαν τις αμοιβές τους εκτός των ορίων του ενιαίου μισθολογίου.
Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, καταβάλλονται ετησίως περίπου 200 εκατ. ευρώ ως προσωπική διαφορά σε 66.000 δημοσίους υπαλλήλους.

Πηγή: Βήμα της Κυριακής

Οι εξόριστοι του Σύμπαντος....





Ερευνητές ίσως εντόπισαν μια μαύρη τρύπα που εκδιώχθηκε από τον γαλαξία της

Διεθνής ομάδα ερευνητών ανακοίνωσε πριν από δύο εβδομάδες ότι αναλύοντας έναν τεράστιο όγκο δεδομένων από παρατηρήσεις επίγειων και διαστημικών τηλεσκοπίων εντόπισε μια μυστηριώδη πηγή φωτός σε απόσταση 90 εκατ. ετών φωτός. Το φως αυτό, σύμφωνα με τους ερευνητές, ανήκει σε κάποιο κοσμικό αντικείμενο την ταυτότητα του οποίου δεν μπορούν ακόμη να διακρίνουν. Αυτό γιατί, όπως αναφέρουν, το αντικείμενο αυτό παρουσιάζει ασυνήθιστη συμπεριφορά. Το αντικείμενο έλαβε την κωδική ονομασία SDSS1133 και οι ερευνητές θεωρούν ότι πιθανότατα πρόκειται για μια μελανή οπή η οποία εξορίστηκε από τον γαλαξία στον οποίο βρισκόταν όταν αυτός συγχωνεύτηκε με κάποιον άλλον γαλαξία. Αν τελικά πράγματι πρόκειται για μια εξόριστη μαύρη τρύπα αυτή θα προστεθεί στον κατάλογο των εξόριστων κοσμικών αντικειμένων που μεγαλώνει μέρα με τη μέρα.

Τα άστρα
Παρατηρήσεις του διαστημικού τηλεσκοπίου Spitzer αποκάλυψαν ένα εντυπωσιακό και άγνωστο ως σήμερα φαινόμενο. Οταν υπάρχει συγχώνευση γαλαξιών συντελούνται διάφορες κοσμικές διεργασίες. Μία από αυτές συνίσταται στο ότι ορισμένα άστρα και κυρίως άστρα που βρίσκονται στις περιοχές όπου εξελίσσεται η συγχώνευση εξορίζονται. Ομάδα επιστημόνων του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ που μελέτησε τα δεδομένα του Spitzer υποστηρίζει ότι αυτά τα εξόριστα άστρα παγιδεύονται μέσα σε «κουκούλια» της σκοτεινής ύλης που περιβάλλει τους γαλαξίες. Αποτέλεσμα του φαινομένου είναι να δημιουργείται ένα είδος φωτοστέφανου γύρω από σημεία όπου υπάρχει σκοτεινή ύλη. Σύμφωνα με τους ερευνητές, οι μυστηριώδεις περιοδικές λάμψεις φωτός που παρατηρούνται στο υπέρυθρο φάσμα στο Διάστημα δεν προέρχονται από μακρινούς ή μικρούς και χαμηλής λαμπρότητας γαλαξίες, όπως πιστεύεται μέχρι σήμερα, αλλά από αυτά τα άστρα. Οι ειδικοί θεωρούν ότι η ανακάλυψη θα βοηθήσει στην καλύτερη κατανόηση της γέννησης και εξέλιξης των πρώτων γαλαξιών του Σύμπαντος.

Ο πλανήτης
Αμερικανός επιστήμονας υποστηρίζει ότι ο Δίας έστειλε στην... εξορία έναν πλανήτη του ηλιακού μας συστήματος

Αμερικανός επιστήμονας υποστηρίζει ότι το ηλιακό μας σύστημα διέθετε έναν ακόμη πλανήτη, έναν γίγαντα αερίου, ο οποίος κατά τη διαμόρφωση του ηλιακού συστήματος έφυγε ή καλύτερα εκδιώχθηκε από αυτό και βρίσκεται τώρα μόνος του σε κάποιο σημείο του γαλαξία μας. Θα μπορούσε να αποτελεί μια ιστορία κοσμολογικής μυθολογίας αφού σύμφωνα με μια νέα μελέτη, ο βασιλιάς τους ηλιακού μας συστήματος, ο Δίας, χρησιμοποίησε την (βαρυτική) ισχύ του για να απομακρύνει έναν πλανήτη. Ο Ντέιβιντ Νεσβόρνι που εργάζεται στο Ινστιτούτο Ερευνών Σάουθγουεστ στο Κολοράντο πραγματοποίησε σειρά προσομοιώσεων θέλοντας να διερευνήσει το πώς ήταν διαμορφωμένο το ηλιακό μας σύστημα πριν από περίπου τέσσερα δισ. έτη, την ίδια δηλαδή περίοδο που δημιουργήθηκε η Γη. Οπως διαπίστωσε, οι πλανήτες εκείνη την εποχή κινούνταν ελεύθερα και δεν είχαν αποκτήσει τη θέση και την τροχιά γύρω από τον Ηλιο που έχουν σήμερα.

Προχωρώντας σε προσομοιώσεις με βάση τους υπάρχοντες πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος και τις κινήσεις τους, ο ερευνητής έβλεπε ότι σε καμία περίπτωση και σε κανένα σενάριο το ηλιακό μας σύστημα δεν εξελισσόταν στη μορφή που το γνωρίζουμε. Οταν όμως πρόσθεσε στην κοσμική εξίσωση και έναν ακόμη πλανήτη τότε οι πιθανότητες σχηματισμού του ηλιακού μας συστήματος στη σημερινή του μορφή πολλαπλασιάζονταν.

Σύμφωνα με τον Νεσβόρνι ο πλανήτης αυτός ήταν ένας μεγάλος πλανήτης αερίου μεγέθους ανάλογου με αυτό του Ποσειδώνα και του Ουρανού. Η πρόσφατη ανακάλυψη πλανητών που βρίσκονται μόνοι τους απομονωμένοι σε διάφορα σημεία του Διαστήματος μακριά από άστρα και ηλιακά συστήματα υποχρεώνει την επιστημονική κοινότητα να κοιτάξει με ενδιαφέρον τη μελέτη του Νεσβόρνι και να μην την αγνοήσει, όπως πιθανώς θα συνέβαινε αν την παρουσίαζε πριν από λίγο καιρό. Ο ερευνητής υποστηρίζει ότι ο εξόριστος πλανήτης βρίσκεται απομονωμένος σε κάποιο σημείο του Γαλαξία και αποτελεί πλέον έναν σκοτεινό παγωμένο κόσμο.

Απίστευτη ατάκα Βενιζέλου στους Κύπριους: «Το ξέρω ότι με θεωρείτε προδότη»!






Τί  ...«κατάρα» είναι αυτή που κυνηγά τον Βαγγέλη Βενιζέλο!
 Όπου κι αν πάει ο ελληνισμός τον πληγώνει.!!!
Βεβαίως κι εκείνος δεν κάνει και πολλά για να γίνει περισσότερο συμπαθής. Κι αν ο «παρορμητισμός» του δεν ενοχλεί και τόσο στην περίπτωση που βλάπτεται μόνο το προσωπικό του γόητρο, είναι εθνικώς επιζήμιος όταν αφορά και ζητήματα εξωτερικής πολιτικής, πόσω μάλλον τη στενή συνεργασία Αθήνας-Λευκωσίας.
Στις αρχές Νοεμβρίου, για παράδειγμα, είχε μεταβεί στην Κύπρο μαζί...με τον Αντώνη Σαμαρά. Ξέρετε ποιά ήταν η πρώτη ατάκα που εκστόμισε μόλις αντίκρισε την πολιτική ηγεσία τής Μεγαλονήσου, όπως πληροφορείται το www.koutipandoras.gr
  • «Το ξέρω ότι με θεωρείτε προδότη» είπε ο αντιπρόεδρος της ελληνικής κυβέρνησης, υπουργός Εξωτερικών και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, αφήνοντας με το στόμα ανοιχτό όλους τους παρευρισκόμενους, συμπεριλαμβανομένου του ΄Ελληνα πρωθυπουργού, οι οποίοι κοιτούσαν ο ένας τον άλλο για να βεβαιωθούν ότι δεν παράκουσαν…
Γ.Σ. από το koutipandoras  μέσω  Greki

΄Οταν ο Βαρθολομαίος φίλησε στο κεφάλι τον Πάπα Φραγκίσκο ....


΄Ισως  δεν  χρειαζόταν  σχόλιο...
Για το  φιλί ...
Αλλά  εμείς  αντιγράφουμε  από το romfea.gr  , για να  έχετε καλύτερη  πληροφόρηση για το τι έγινε  στο Φανάρι  , στη  συνάντηση του Πάπα με τον Οικουμενικό Πατριάρχη..
Και για το ...φιλί!
Γράφει:
"Στο Φανάρι έφτασε λίγο πριν από τις 6 το απόγευμα ο πάπας Φραγκίσκος,ο οποίος βρέθηκε στο Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Το πρωί της Κυριακής θα τελεστεί συλλείτουργο στον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου, ανήμερα της εορτής του Αγίου Ανδρέα -προστάτη της Εκκλησίας της Κωνσταντινούπολης.

Τον Πάπα Φραγκίσκο υποδέχθηκε στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης ο Oικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, συνοδευόμενος από τους μητροπολίτες Περγάμου Ιωάννη και Αμερικής Δημήτριο.

Ο ποντίφικας έφτασε στην Κωνσταντινούπολη, κύριο σταθμό της επίσκεψής του στην Τουρκία, προερχόμενος από την Άγκυρα όπου είχε πραγματοποιήσει μονοήμερη επίσημη επίσκεψη υπό την ιδιότητά του ως αρχηγού του κράτους του Βατικανού.

Ο προκαθήμενος της Καθολικής Εκκλησίας και η συνοδεία του έφτασαν στην Κωνσταντινούπολη το πρωί του Σαββάτου.

Στη συνέχεια, ο Πάπας κατευθύνθηκε στην παλαιά Πόλη και τη βασιλική της Αγίας Σοφίας καθώς και στο Μπλε Τζαμί.

Το μεσημέρι τέλεσε θεία λειτουργία στον ρωμαιοκαθολικό Ναό του Αγίου Πνεύματος, στην οποία παρέστη και ο Οικουμενικός Πατριάρχης, ενώ το απόγευμα τελέστηκε δοξολογία στον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου.

Ο Πάπας Φραγκίσκος βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη, ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, συνεχίζοντας την παράδοση που έχει ξεκινήσει, με την άρση του σχίσματος ανάμεσα στην Ανατολική και τη Δυτική Εκκλησία και τον θεολογικό διάλογο που άρχισε με τις συναντήσεις του Πατριάρχη Αθηναγόρα και του Πάπα Παύλου του 6ου, τη δεκαετία του '60.

Mετά το πέρας των προσφωνήσεων ο πάπας Φραγκίσκος κατευθύνθηκε προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη, όπου σκύβει το κεφάλι του μπροστά στον Προκαθήμενο της Ορθοδοξίας και εκείνος τον φιλά στο κεφάλι."!

Ντοκουμέντο : Ετσι βρέθηκε ο σκελετός του διάσημου νεκρού στην Αμφίπολη , "διαταραγμένος και αποσπασμένος"!



Επειτα από πέντε ώρες, ολοκληρώθηκαν οι τελικές ανακοινώσεις για τις ανασκαφές και τα πολύ  σπουδαία ευρήματα  στην Αμφίπολη στο κατάμεστο αμφιθέατρο του υπουργείου Πολιτισμού.

Η Κατερίνα Περιστέρη, επικεφαλής της ανασκαφής και προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Σερρών, μίλησε για την ανασκαφική έρευνα. Στελέχη του υπουργείου ανέφεραν ότι αυτή ήταν η τελική ανακοίνωση για την ανασκαφή, καθώς πλέον ξεκινά η έρευνα για την Αμφίπολη.
 Ωστόσο, κατά τη διάρκεια των ανακοινώσεων προκλήθηκε ένταση με την Κατερίνα Περιστέρη να μην απαντά σε τίποτε για τον σκελετό που βρέθηκε στον Τάφο, με αποτέλεσμα να παρέμβει η γενική γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη για να δώσει κάποιες πληροφορίες, ενώ έπειτα από πολλή πίεση των δημοσιογράφων δόθηκε στη δημοσιότητα μία και μόνο εικόνα με τα οστά του νεκρού. Mετά το τέλος των ανακοινώσεων στον χώρο κατέφτασε και ο υπουργός Πολιτισμού κ. Τασούλας.

                   Ο σκελετός βρέθηκε αποσπασμένος και διαταραγμένος

Συγκεκριμένα, οι εκπρόσωποι των ΜΜΕ επέμειναν, ρωτώντας σε ποια στάση βρέθηκε ο σκελετός, πού και πώς, αλλά δεν πήραν απαντήσεις. Το μόνο που ανέφερε η κ. Περιστέρη ήταν ότι ο σκελετός βρέθηκε «κάτω από δύσκολες συνθήκες, σκεπασμένος με χώματα και τον μεταφέραμε με μεγάλη προσοχή για να τον εξετάσουμε». Ακόμη αναφέρθηκε στα κινητά ευρήματα του «λεγόμενου»- χαρακτηρισμό που για πρώτη φορά χρησιμοποίησε- φερέτρου και πρόσθεσε ότι τα ανθρωπολογικά δεδομένα «μάλλον» θα δείξουν ποιος είναι ο νεκρός.
Αργότερα, η κ. Περιστέρη τοποθετήθηκε εκ νέου για το ζήτημα. Αφού έδειξε μία φωτογραφία, αναφέροντας ότι πρόκειται για τα οστά που βρέθηκαν στον τύμβο, πρόσθεσε ότι «δεν μετράει μία καλή φωτογραφία, αλλά η προστασία του σκελετού».
Σε ερώτηση του iefimerida πάντως, η κα Περιστέρη αποκάλυψε ότι ο σκελετός είναι ακόμη στην Αμφίπολη, στο μουσείο, ενώ παραδέχθηκε ότι δεν έχει αποφασιστεί ακόμη σε ποιο εργαστήριο θα σταλεί το πιο σημαντικό εύρημα της ανασκαφής.





Ο εκνευρισμός και η παρέμβαση της Λίνας Μενδώνη
Επειτα από την επίμονη άρνηση της επικεφαλής της ανασκαφής Κατερίνας Περιστέρη να πει κάτι περαιτέρω για τον σκελετό έκτος από το ότι είναι δουλειά των ανθρωπολόγων και οστεολόγων να μιλήσουν για αυτό, η έμπειρη γενική γραμματέας του υπουργείου και έγκριτη αρχαιολόγος Λίνα Μενδώνη είπε: «Επειδή έχω εκνευριστεί και με τις ερωτήσεις αλλά και με τις απαντήσεις» προχώρησε σε διευκρινίσεις γύρω από τον σκελετό.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα της κυρίας Μενδώνη, ο σκελετός εντοπίστηκε «διαταραγμένος και αποσπασμένος». Βρέθηκε κρανίο σε απόσταση από το ταφικό όρυγμα. Η κάτω γνάθος ήταν εκτός ορύγματος. Επίσης, βρέθηκαν πλευρά, πόδια και άκρα, περίπου δηλαδή το 80% του σκελετού. Η λεκάνη εντοπίστηκε διαμελισμένη λόγω πτώσης λίθων.
Ωστόσο, η κυρία Μενδώνη με την παρέμβαση της έκοψε κάθε συζήτηση γύρω από το θέμα, τονίζοντας παράλληλα, πως ακόμη ο σκελετός παραμένει στην Αμφίπολη, καθώς αναζητείται εργαστήριο και σύνθεση ομάδων από οστεολόγους, ανθρωπολόγους, αλλά και ιατροδικαστές.

Βρέθηκαν νομίσματα
Παράλληλα, αίσθηση προκάλεσε στην κατάμεστη αίθουσα η αποκάλυψη που έκανε η ομάδα της Αμφίπολης πως εκεί βρέθηκαν νομίσματα του 2ου αιώνα, του Αλέξανδρου του Γ', αλλά και στοιχεία κεραμικής, κάτι που δεν είχε ανακοινωθεί έως τώρα, προκαλώντας την έκπληξη των παρισταμένων. 
Σε ερώτηση για περισσότερες διευκρινίσεις για τα νομίσματα, η απάντηση της κ. Περιστέρη ήταν πως ακόμη το θέμα είναι στη φάση της επεξεργασίας, ενώ δεν δόθηκε απάντηση στο ερώτημα γιατί είναι ακόμη στο μουσείο τα επιστύλια με τις ανθρώπινες παραστάσεις, που βρέθηκαν πριν από δύο μήνες και την ύπαρξή τους αποκάλυψε ο Κώστας Τασούλας μόλις την προηγούμενη εβδομάδα.

Πώς καταστράφηκε το πρόσωπο της μίας Καρυάτιδας

Η κ. Περιστέρη έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη στιγμή που βρέθηκαν οι Καρυάτιδες, μιλώντας για τη συγκίνηση που ένιωσε η ομάδα της, ενώ έδωσε και μία εκτίμηση για το πώς καταστράφηκε το πρόσωπο της μίας. Ο συγκεκριμένος χώρος είχε επίχωση άμμου και ένα δοκάρι έπεσε, με αποτέλεσμα να καταλήξει στο πρόσωπο της μίας Καρυάτιδας, καταστρέφοντάς τον, σύμφωνα με την εκτίμηση της κ. Περιστέρη.

Νωρίτερα, η κ. Περιστέρη είχε κάνει μία εξαιρετική, γλαφυρή περιγραφή, αναλύοντας βήμα- βήμα τα όσα έγιναν στην Αμφίπολη. «Ηρθαμε εδώ για να σας ταξιδέψω στην Αμφίπολη», είπε και μίλησε για τα συναισθήματα τη συγκίνηση, χρησιμοποιώντας λέξεις όπως «καταπληκτικά», «υπέροχα» και «εξαιρετικά», αναφερόμενη στα ευρήματα. Μίλησε για το μεγαλείο του περίβολου, αναφέροντας ότι το 2012 ο λόφος ήταν «ένα μυστήριο, αφημένος για χρόνια, αλλά κάτι μας έλεγε ότι έπρεπε να επιστρέψουμε εκεί. Και ξαφνικά, το καλοκαίρι βρήκαμε την είσοδο του τάφου και έτσι άρχισαν όλα». Ακόμη, ανέφερε ότι ο τάφος χρονολογείται στο τελευταίο τέταρτο του 4ου π.Χ. αιώνα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο υπουργός Πολιτισμού, Κώστας Τασούλας, συνόδευσε την κ. Περιστέρη στο αμφιθέατρο και αποχώρησε.

Τεκτονικά γράμματα στον περίβολο
Στην τοποθέτησή του, ο αρχιτέκτονας Μιχάλης Λεφαντζής ανέφερε ότι βρέθηκαν τεκτονικά γράμματα -ένα «Ε» και ένα «Α»- στον περίβολο, τα οποία βρίσκονταν εκεί από την κατασκευή του, δηλαδή από τα τέλη του 10ου αιώνα, ενώ ειδικά το «Ε»- όπως σημείωσε- είναι χαρακτηριστικό της εποχής. Ο ίδιος τόνισε ότι έχει διαπιστωθεί με σαφήνεια πως το άγαλμα του Λέοντα της Αμφίπολης κοιτούσε νοτιοανατολικά. Τα γράμματα στα ορύγματα, όπως σημείωσαν τα μέλη της ομάδας, δεν παραπέμπουν σε ονόματα. Είναι τεκτονικά και έχουν σχέση με οικοδομικές εργασίες την εποχή του τάφου. Ακόμη, σημείωσαν ότι οι Χριστιανοί δεν πλησίασαν τον τάφο, όπως συνέβη σε άλλα αρχαία μνημεία.

Σε ό,τι αφορά τον περίβολο, διαπιστώθηκε ότι είχαν αφαιρεθεί μάρμαρα, προκαλώντας μεγάλη καταστροφή, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν σε ως φράγματα σε ποταμούς, κυρίως στο Στρυμόνα και σε άλλες εργασίες οικοδομοικού τύπου. Τα 80 μ. του περιβόλου που έχουν βρεθεί είναι σε άψογη κατάσταση, ενώ έχουν εντοπιστεί και 500 τμήματά του, τα οποία έχει συγκεντρώσει η ανασκαφική ομάδα και θα γίνει αναστήλωση με αυτά.
Ακόμη, στην παρουσίαση σημειώθηκε ότι ο τάφος λεηλατήθηκε πριν γίνει η κατάχωση. Ο χώρος «συγυρίστηκε» μετά από τη λεηλασία, ενώ η επίχωση έγινε στα ρωμαϊκά χρόνια και ο τάφος ήταν τότε επισκέψιμος.
iefimerida.gr

Καλύπτουν τους «περήφανους φασίστες» της Σχολής Αξιωματικών


Την κάλυψή της στους δοκίμους της Σχολής Αξιωματικών, που δήλωσαν ανοιχτά «περήφανοι φασίστες» κατά τη διάρκεια διαλέξεων στη Σχολή Αξιωματικών τον Μάρτιο του 2013, δίνει η Ελληνική Αστυνομία.
Μετά από 1,5 χρόνο, η ΕΛ.ΑΣ. αποφάσισε ότι δεν συντρέχει λόγος για Ένορκη Διοικητική Εξέταση, σχετικά με την καταγγελία της καθηγήτριας Εγκληματολογίας του Πανεπιστημίου «Παρί 11», Αναστασίας Τσουκαλά. 
Η κυριά Τσουκαλά είχε καταγγείλει από το 2013 στην τότε ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ την εμπειρία της τον Μάρτιο του συγκεκριμένου έτους, όταν ενώ παρέδιδε σεμινάρια στη Σχολή Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας με θέμα τον ρατσισμό και την ξενοφοβία, ένας τριτοετής δόκιμος της σχολής κατά τη διάρκεια της διάλεξης της είπε «Είμαστε φασίστες και υπερήφανοι. Υπάρχει πρόβλημα;», για να καταχειροκροτηθεί από τους συνδόκιμους του.
Το θέμα πήρε μεγάλες διαστάσεις τον περασμένο Ιούνιο, μετά την αποκάλυψη του από το περιοδικό Unfollow, με αποτέλεσμα μετά από αίτημα του περιοδικού να δοθεί έστω και με καθυστέρηση δύο μηνών απάντηση από την ΕΛ.ΑΣ.
Της απάντησης είχε προηγηθεί, ερώτηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δια τριών βουλευτών της (Δημήτρη Β. Τσουκαλά, Χαράς Καφαντάρη, Μαρίας Διακάκη) προς τον υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, στις 2 Ιουλίου 2014. Έναν μήνα αργότερα, στις 2 Αυγούστου 2014, το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης, με την υπ’ αριθ. 7017/4/17712/02-08-2014 απάντηση του υπουργού κ. Βασίλη Κικίλια, υποστήριξε ότι η διενεργηθείσα Προκαταρκτική Διοικητική Εξέταση (ΠΔΕ) –και όχι, συνεπώς, Ένορκη Διοικητική Εξέταση– έχει περαιωθεί, ότι βρισκόταν στο στάδιο της αξιολόγησης του αποδεικτικού υλικού, μετά το πέρας της οποίας επρόκειτο να ληφθεί η σχετική απόφαση.

Σε ερώτημα του περιοδικού προς την ΕΛ.ΑΣ. ως προς τον λόγο για τον οποίο κρίθηκε ότι οι καταγγελίες δεν αποτελούσαν επαρκείς ενδείξεις για τη διενέργεια ΕΔΕ και ως προς το γιατί η κ. Τσουκαλά κατέθεσε γραπτώς εφόσον η ΠΔΕ διενεργείται προφορικά, το Unfollowέλαβε την εξής απάντηση:

Σε απάντηση του από 23-9-2014 ηλεκτρονικού σας μηνύματός, σχετικά με πειθαρχική διερεύνηση περιστατικού (Μάρτιος 2013) στη Σχολή Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας, σας γνωρίζουμε τα ακόλουθα:

Τον Απρίλιο του 2013, με διαταγή της Σχολής Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας, διατάχθηκε η διενέργεια Προκαταρκτικής Διοικητικής Εξέτασης (Π.Δ.Ε.), για το επίμαχο περιστατικό.

Η Π.Δ.Ε. δεν μετατράπηκε σε Ένορκη Διοικητική Εξέταση (Ε.Δ.Ε), καθόσον από τα στοιχεία που συλλέχθηκαν δεν προέκυπταν στοιχεία ικανά και τέτοιας βαρύτητας, από τα οποία να διαφαίνεται η διάπραξη παραπτώματος που επισύρει την επιβολή ανώτερης πειθαρχικής ποινής.

Στο πλαίσιο της Π.Δ.Ε., εξετάστηκε ενόρκως καθηγήτρια εγκληματολογίας, κατ΄ εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 24 παρ. 3 του Π.Δ. 120/2008.

Η Π.Δ.Ε. περαιώθηκε και υποβλήθηκε για εκδίκαση στον Διοικητή της Σχολής Αξιωματικών, ο οποίος, με απόφασή του, έθεσε την υπόθεση στο αρχείο από πειθαρχικής πλευράς, καθόσον δεν διαπιστώθηκε ευθύνη κανενός Δόκιμου Υπαστυνόμου ή άλλου αστυνομικού.

Εκτός από τα προαναφερθέντα, επισημαίνεται ότι, σύμφωνα με το εγκεκριμένο πρόγραμμα εκπαίδευσης, τόσο κατά το ημερήσιο πρόγραμμα όσο και κατά τις απογευματινές διαλέξεις, όπου διδάσκουν διακεκριμένοι πανεπιστημιακοί καθηγητές ουδέποτε έχει διαπιστωθεί ή αναφερθεί από τους Αξιωματικούς, στη Σχολή Αξιωματικών, επίμεμπτη συμπεριφορά Δοκίμων Υπαστυνόμων.

Τέλος, από το αρχείο της ίδιας Σχολής, προκύπτει ότι ουδέποτε στο παρελθόν υπήρξε σε βάρος Δοκίμων Υπαστυνόμων παρόμοια καταγγελία.

Στο ακόλουθο link μπορείτε να βρείτε την σχετική απάντηση του κ. Υπουργού στο πλαίσιο του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου:
http://www.minocp.gov.gr/images/stories//2014/kb_eleg2014/020914er708.pdf   μέσω tvxs.gr

Ο ποιητικός λόγος του Αντώνη Σαμαρά με άρθρο - παρέμβαση : «Το πιο πυκνό σκοτάδι είναι λίγο πριν χαράξει» !!!


" Παρέμβαση στα όσα διαδραματίζονται τις τελευταίες ημέρες με την τρόικα, κάνει ο πρωθυπουργός με άρθρο του στην εφημερίδα Εθνος της Κυριακής. Ο Αντώνης Σαμαράς αναφέρεται στην πορεία των διαβουλεύσεων με τους δανειστές αλλά και στο γεγονός ότι πρέπει να υπάρξει πολιτική σταθερότητα, ενώ στέλνει μήνυμα προς τον Α. Τσίπρα ,λέγοντας ότι επιθυμεί την πολιτική συνεννόηση με τον ΣΥΡΙΖA και το τι πρέπει να γίνει από δω και πέρα για να μην τιναχθεί όλη η προσπάθεια στον αέρα.
Στο άρθρο του με τίτλο «Το πιο πυκνό σκοτάδι είναι λίγο πριν χαράξει», ο κ. Σαμαράς κάνει λόγο για σκληρή και συνολική διαπραγμάτευση, τονίζει πως η Ελλάδα έχει πετύχει ρεκόρ μεταρρυθμίσεων και δημοσιονομικών παρεμβάσεων, επομένως κανείς δεν μπορεί να πει ότι δεν κάναμε αρκετά, ενώ διαβεβαιώνει ότι η χώρα θα συνεχίσει να πετυχαίνει τους στόχους.
    Αναφέρει ότι η συμφωνία για την επόμενη ημέρα της χώρας πρέπει να κλείσει οριστικά μέσα στον Δεκέμβριο.
          Σύμφωνα με τον κ. Σαμαρά, μετά τη συμφωνία για την επόμενη μέρα είναι η πολιτική σταθερότητα, ενώ όπως σημειώνει το δίλημμα να είναι ξεκάθαρο: Ή μένουμε στο δρόμο της εξυγίανσης και τηρούμε τους στόχους, ή ανατρέπουμε τις μεταρρυθμίσεις και επιστρέφουμε στα ελλείμματα.
    «Αν δεν βγει Πρόεδρος της Δημοκρατίας αυτό σημαίνει πολιτική αστάθεια και παρατεταμένη ακυβερνησία και τελικά αναγκαστική επιστροφή στα μνημόνια από πολύ χειρότερες θέσεις» επισημαίνει ο πρωθυπουργός στο άρθρο του.
Ο κ. Σαμαράς δηλώνει ότι επιθυμεί την πολιτική συνεννόηση με τον ΣΥΡΙΖΑ, αν αλλάξει στάση στο θέμα του Προέδρου της Δημοκρατίας.«Αν αλλάξουν στάση σε ένα μόνο- στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας- η συνεννόηση μαζί τους μπορεί να γίνει και αύριο. Αλλά δεν θα αφήσουμε κανέναν να ακυρώσει όλες τις θυσίες του ελληνικού λαού, τώρα που η χώρα αρχίζει και ανακάμπτει» καταλήγει ο πρωθυπουργός, φωτογραφίζοντας τον ΣΥΡΙΖΑ.
Αλλά κατηγορεί την αξιωματική αντιπολίτευση ότι πόνταραν στην αποτυχία και στο ναυάγιο της προσπάθειας, και κάνιυν ότι μπορούν για να τινάξουν τα πάντα στον αέρα. Παράλληλα, μιλά ειρωνικά για το ταξίδι Μηλιού και Σταθάκη στο Λονδίνο λέγοντας ότι εκεί απέδειξαν ότι το πρόγραμμά τους ταυτίζεται με τη διάλυση της χώρας."...
Από :imerisia.gr

Στην Αγιά Σοφιά ο Πάπας Φραγκίσκος ...





Τον Πάπα Φραγκίσκο υποδέχθηκε σήμερα στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης ο Oικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, συνοδευόμενος από τους μητροπολίτες Περγάμου Ιωάννη και Αμερικής Δημήτριο.
Ο Ποντίφικας έφτασε στην Κωνσταντινούπολη, κύριο σταθμό της επισκέψής του στην Τουρκία, προερχόμενος από την 'Αγκυρα όπου είχε πραγματοποιήσει μονοήμερη επίσημη επίσκεψη υπό την ιδιότητά του ως αρχηγού του κράτους του Βατικανού.
Στη συνέχεια, ο Πάπας κατευθύνθηκε στην παλαιά Πόλη και τη βασιλική της Αγίας Σοφίας καθώς και στο Μπλε Τζαμί. 
Το μεσημέρι θα τελέσει θεία λειτουργία στον ρωμαιοκαθολικό Ναό του Αγίου Πνεύματος, στην οποία θα παραστεί και ο Οικουμενικός Πατριάρχης.


Το απόγευμα, λίγο μετά τις 6, ο Πάπας Φραγκίσκος αναμένεται στο Φανάρι όπου θα τελεστεί δοξολογία και ακολούθως θα έχει κατ' ιδίαν συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

Ο σκοτεινός Ρόμπερτ ντε Νίρο: Ναρκωτικά, γυναίκες, εκρήξεις οργής, πορνεία



Κραιπάλες.
 Ναρκωτικά. 
Αμέτρητες γυναίκες.
 Εκρήξεις οργής. 
Εκφοβισμοί. 
 ... ο «βασιλιάς είναι γυμνός».

Είναι ένας από τους καλύτερους ηθοποιούς της γενιάς του. Ταλαντούχος και γοητευτικός. Ο Robert De Niro, που δούλευε ως ταξιτζής στην Νέα Υόρκη, πολύ πριν ακόμα παίξει στην ταινία «Taxi Driver», παραμένει μια αινιγματική φιγούρα ακόμα και για τους συμπρωταγωνιστές του.
 Ένα βιογραφικό βιβλίο, που βγαίνει στην δημοσιότητα, έρχεται να ταράξει τα ήδη ταραγμένα νερά της ζωής του De Niro και αποδίδει την μυστικοπάθεια του, σε άλλους παράγοντες και όχι στη φυσική συστολή του διάσημου ηθοποιού. 
Ο Shawn Levy στο βιβλίο του «In De Niro: A Life» αποκαλύπτει νέα στοιχεία για την προσωπική ζωή του διάσημου ηθοποιού, για τις καταχρήσεις του, τις σχέσεις του με τις γυναίκες, αλλά και την φιλία του με τον κωμικό John Belushi, ο θάνατος του οποίου στιγμάτισε την ζωή του.



Μπορεί να μη έχει εμφανιστεί σε καμία σπουδαία ταινία τα τελευταία 20 χρόνια, αλλά είναι πολύ έντονες ακόμα οι μνήμες, από τις ένδοξες κινηματογραφικές στιγμές του.
 Τελειομανής στη δουλειά του, ο Robert De Niro έμαθε ακόμα και μια διάλεκτο της Σικελίας, για να υποδυθεί τον Vito Corleone στον Νονό 2, ενώ έκανε και μαθήματα πυγμαχίας για τον ρόλο του, ως Jake LaMotta στο Raging Bull.



Στο βιβλίο του, ο Shawn Levy, αποκαλύπτει νέα στοιχεία για την προσωπική ζωή του ηθοποιού και τις σχέσεις του με τις γυναίκες.



Ο πρώτος του γάμος με την ηθοποιό Diahnne Abbott τελείωσε το 1979, με τον Robert De Niro να αποδίδει τον χωρισμό στην πίεση της δημοσιότητας. Ωστόσο ο διάσημος ηθοποιός επιδίωξε μια εργένικη ζωή και ελεύθερες σχέσεις μετά το διαζύγιο. Σύμφωνα με τον συγγραφέα άρχισε να απεχθάνεται τη δημοσιότητα γιατί ακολουθούσε έναν τρόπο ζωής που δεν ήθελε να αποκαλυφθεί.

Βυθίστηκε στον κόσμο των ναρκωτικών και μοιράστηκε την αγάπη του για την κοκαΐνη με με τον κωμικό John Belushi, με τον οποίο τους σύνδεσε μια βαθιά φιλία. 
Ο τραγικός του θάνατος τον συγκλόνισε.
 Ήταν Φεβρουάριος του 1982, όταν οι δύο ηθοποιοί διέμεναν στο ξενοδοχείο Chateau Marmont, στο Λος Άντζελες. Εκεί ο John Belushi πήρε την μοιραία δόση. Όταν ο διευθυντής του ξενοδοχείου, ενημέρωσε τον De Niro για τον θάνατο του φίλου του, ο διάσημος ηθοποιός δάκρυσε. Οι έρευνες έδειξαν ότι ο θάνατος του κωμικού προήλθε από ένα θανάσιμο κοκτέιλ ηρωίνης και κοκαΐνης.


Εκείνη την εποχή και η ερωτική ζωή του Robert De Niro ήταν ταραχώδης. Μετά τον χωρισμό του, έκανε σχέση με την Bette Midler και πολλές άλλες γυναίκες. Η σχέση που τον στοίχειωσε ήταν αυτή με την τραγουδίστρια Helena Springs. Προκειμένου να την καλέσει για φαγητό, την ακολούθησε με το αυτοκίνητό του. Ο δεσμός του μαζί της συνεχίστηκε για πολλά χρόνια. Εκείνη μάλιστα είχε μείνει έγκυος και έριξε το παιδί χωρίς να τον ενημερώσει. Όταν το 1981 έμεινε και πάλι έγκυος, ο Robert De Niro επιχείρησε να την αναγκάσει να διακόψει την εγκυμοσύνη.
Όταν τελικά έφερε στον κόσμο την κόρη της Nina, ο Robert De Niro της έδωσε 50.000 δολάρια, αλλά αρνήθηκε να κάνει εξέταση DNA, φοβούμενος πως θα το χρησιμοποιήσει για να του αποσπάσει χρήματα. Δέκα χρόνια αργότερα, η τραγουδίστρια τον μήνυσε, επειδή δεν την υποστήριξε με την ανατροφή του παιδιού. Το τεστ DNA έδειξε ότι δεν ήταν εκείνος ο πατέρας.


Στο βιβλίο αποκαλύπτεται η βίαιη συμπεριφορά του απέναντι στις γυναίκες, με τον σκηνοθέτη Peter Bogdanovich, φίλο της Cybill Shepherd που είχε παίξει μαζί του στο δράμα «Taxi Driver» να ισχυρίζεται πως της είχε κάνει τη ζωή κόλαση αφού τον απέρριψε.
Ο τύπος των γυναικών που τον ενδιέφεραν ήταν έγχρωμες και πολύ όμορφες. Τις πλησίαζε σε δημόσιες εκδηλώσεις και σε πάρτι, ενώ αν έβλεπε κάποια που του άρεσε, έβαζε ακόμα και τρίτους να επικοινωνήσουν μαζί τους.
Στη δεκαετία του '90 άρχισε να βγαίνει και με τη Naomi Campbell μετά τον χωρισμό της με τον μποξέρ Mike Tyson, ενώ ερωτοτροπούσε και με την τραγουδίστρια Whitney Houston, το μοντέλο Veronica Webb και την Uma Thurman.

Η Toukie Smith, ένα μοντέλο από την Νέα Υόρκη, κράτησε περισσότερο το ενδιαφέρον του ηθοποιού και μαζί απέκτησαν δύο γιους το 1995 χωρίς όμως ποτέ να παντρευτούν.
Παντρεύτηκε το 1977 την Grace Hightower, ένα μοντέλο και πρώην αεροσυνοδό.



Το όνομα του διάσημου ηθοποιού ενεπλάκη και σε ένα high-class κύκλωμα πορνείας το 1998, με τις αρχές να τον ανακρίνουν μετά την αποκάλυψη Αγγλίδας πορνοστάρ, πως είχαν δεσμό. Δεν το αρνήθηκε αλλά επέμεινε πως ποτέ δεν την πλήρωσε, κάτι που αποδέχτηκαν οι εισαγγελείς.

Σήμερα παραμένει ακόμα παντρεμένος με την Grace Hightower.

Πηγή: iefimerida.gr