Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014

ΣΟΚ : Νεκροί στα αζήτητα στην οικονομικά κατεχόμενη Ελλάδα, λόγω της κρίσης κύριοι Σαμαρά και Βενιζέλε!....



Μια μακάβρια επίπτωση της  οικονομικής κρίσης  στην κατεχόμενη  Ελλάδα.
Νεκροί στα αζήτητα ....
Δεν  υπάρχουν  χρήματα  ούτε  για την ταφή τους ...
Και  για το λόγο αυτό  όλο και περισσότεροι άνθρωποι πριν φύγουν από τη ζωή δηλώνουν ...δωρητές σώματος ,
προκειμένου να μην επιβαρύνουν τις οικογένειες τους με έξοδα κηδείας...

Επίσης , όλο και περισσότεροι εφόσον φύγουν από τη ζωή καταλήγουν στα αζήτητα ακριβώς επειδή οι οικογένειες τους 
δεν μπορούν να καλύψουν τα έξοδα της ταφής.

Την τελευταία πενταετία,  δηλαδή  στην εποχή των ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ,στο εργαστήριο ανατομίας της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, έχει σχεδόν υπερδιπλασιαστεί ο αριθμός των δωρητών σώματος. Κύρια αιτία της αύξησης αυτής είναι το γεγονός ότι πολλοί ηλικιωμένοι άνθρωποι μη θέλοντας να επιβαρύνουν την οικογένεια τους με έξοδα κηδείας, αποφασίζουν να δωρίσουν το σώμα τους μετά θάνατον στην επιστήμη, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί για πειράματα ή για μαθήματα ιατρικής. Ενδεικτικό είναι το ότι το χρονικό διάστημα 2000-2005 οι προσφορές που είχε το εργαστήριο ήταν πολύ 8-10 σοροί το χρόνο, ενώ το τελευταίο έτος έχουν δοθεί στο εργαστήριο ανατομίας 25-30 σοροί

Όπως λέει ο κ. Μαζαράκης στο in.gr, πολύ συχνά δέχεται πιέσεις από συγγενείς θανόντων που θέλουν να δώσουν τις σορούς στο ανατομείο. 
  • «Μας λένε ότι δεν τους περισσεύουν χρήματα για να κάνουν την κηδεία και μας πιέζουν να δεχτούμε τις σορούς. Ωστόσο, δεν μπορούμε να παραλάβουμε σορούς εάν πρώτα δεν έχουν γίνει οι απαραίτητες διαδικασίες».
Το φαινόμενο όμως δε σταματά εκεί, καθώς αυξάνεται συνεχώς και ο αριθμός των ανθρώπων που πεθαίνουν και μένουν στα αζήτητα, καθώς οι οικογένειες τους δεν τους παραλαμβάνουν, μη έχοντας χρήματα για να καλύψουν την ταφή. Σε αυτές τις περιπτώσεις η ταφή ανατίθεται σε συμβεβλημένο γραφείο τελετών με το νοσοκομείο όπου διαπιστώνεται ο θάνατος του ατόμου, με αμοιβή γύρω στα 1300 ευρώ.
        Στα περισσότερα νοσοκομεία γίνονται διαγωνισμοί μέσω των οποίων γραφεία τελετών αναλαμβάνουν τις κηδείες των άπορων και αμείβονται είτε από τα ίδια τα νοσοκομεία, είτε από τα ασφαλιστικά ταμεία, με την αύξηση κατά 50% των κονδυλίων που τα νοσοκομεία διαθέτουν για τον σκοπό αυτό να είναι ενδεικτική της συχνότητας του φαινομένου.

Οι άνθρωποι αυτοί θάβονται στο Γ’ Νεκροταφείο Αθηνών και οι τάφοι τους δεν έχουν καν ονόματα, αλλά αριθμούς...
Αυτά   είναι  αποτέλεσμα  των ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ , που κάποιοι   θα  ...έσχιζαν...

Αλλά  εμείς περιμένουμε  τον ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ...

Και  ας  κάνουν και μία  Πτέρυγα που θα την ονομάσουν  "ΜΝΗΜΟΝΙΑ"!...
Πηγές στοιχείων  :in.gr, tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου