Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014

Κύμα οργής σε δεκάδες αμερικανικές πόλεις μετά την πρωτοφανή απόφαση να μη δικασθεί αστυνομικός δολοφόνος ΑΟΠΛΟΥ μαύρου



                                                                                     
Εκτεταμένα επεισόδια και ταραχές ξέσπασαν στην πόλη Φέργκιουσον μετά την ανακοίνωση της απόφαση του σώματος των ενόρκων να μην παραπεμφθεί σε δίκη ο αστυνομικός Ντάρεν Ουίλσον, που στις 9 Αυγούστου σκότωσε τον άοπλο 18χρονο Αφροαμερικανό Μάικλ Μπράουν.
«Δεν υπάρχει δικαιοσύνη, δεν υπάρχει ειρήνη»,
φώναζαν οι διαδηλωτές που βγήκαν στους δρόμους του Φέργκιουσον. 
Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν χρήση δακρυγόνων, γεγονός που διέψευσε η αστυνομία για να αντιτείνει ότι αστυνομικοί έγιναν στόχος επίθεσης με βόμβα μολότοφ. Η αστυνομία ανέφερε ακόμη πυρά αυτόματων όπλων σε περιοχή του Φέργκιουσον, λεηλασίες στο βόρειο τμήμα της πόλης, καθώς και την πυρπόληση ενός αστυνομικού οχήματος.

Λόγω των επεισοδίων, η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας εξέδωσε προσωρινή απαγόρευση πτήσεων πάνω από την περιοχή.
Στους δρόμους κατέβηκαν την ίδια ώρα εκατοντάδες διαδηλωτές και σε άλλες αμερικανικές πόλεις, από το Σιάτλ και τη Νέα Υόρκη, μέχρι το Σικάγο και το Λος Άντζελες. Κρατώντας μαύρα πανό που έγραφαν «Ο ρατσισμός σκοτώνει», πολίτες που συγκεντρώθηκαν στην Τάιμς Σκουέαρ της Νέας Υόρκης φώναζαν συνθήματα όπως «Χωρίς Δικαιοσύνη, δεν υπάρχει Ειρήνη».
Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις αναπτύχθηκαν στο κέντρο της Νέας Υόρκης, ενώ ελικόπτερο της αστυνομίας πετούσε πάνω από την περιοχή. Ο διοικητής της αστυνομίας της Νέας Υόρκης επέλεξε να μεταβεί αυτοπροσώπως στην Τάιμς Σκουέαρ, όπου κάποιος τού πέταξε κόκκινο υγρό στο πρόσωπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου