Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013

Συνελήφθησαν ο αρχηγός της Χρυσός Αυγής Ν.Μιχαλολιάκος και ο σκληρός υπαρχηγός Η.Κασιδιάρης,ενώ υπάρχουν εντάλματα για άλλους 4 βουλευτές

ο αρχηγός....

Καταιγιστικές οι πολιτικές  εξελίξεις σαββατιάτικα ,και λίγες ώρες πριν ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς αναχωρήσει για τις ΗΠΑ, όπως ήταν προγραμματισμένο.

Από το πρωί άνδρες της αντιτρομοκρατικής πέρασαν χειροπέδες
στον γενικό γραμματέα της Χρυσής Αυγής Νίκο  Μιχαλολιάκο, το πρωτοπαλίκαρό του , βουλευτή Ηλία Κασιδιάρη, και τον βουλευτή Γιάννη Λαγό. 
Ο Κασιδιάρης  ....
Αναζητούνται - κατόπιν  ενταλμάτων σύλληψης- άλλοι  τρεις  βουλευτές  αλλά  περί τα  ...τριάντα στελέχη  της Χ.Α. 
Μεταξύ αυτών και ο "πυρηνάρχης" της  Χρυσής Αυγής  στη Νίκαια, Γ. Πατέλης , που  φέρεται να συνδέεται με τη  δολοφονία του  34χρονου  μουσικού  Παύλου Φύσσα.
Σύμφωνα με πληροφορίες  συνολικά εκδόθηκαν 36 εντάλματα σύλληψης, ανά την επικράτεια. 
Οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν  έπειτα από την ενεργοποίηση της παραγγελίας της Εισαγγελίας ότι η Χρυσή Αυγή λειτουργεί ως εγκληματική οργάνωση. 
Ο Παναγιώταρος  ....
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στη ΓΑΔΑ , στον 12ο όροφο και εντός της ημέρας αναμένεται να παραπεμφθούν στον εισαγγελέα. 
Πριν από λίγο ο βουλευτής Ηλίας Παναγιώταρος  πήγε  στη ΓΑΔΑ  για να ..παραδοθεί!!!
Εκτός της εγκληματικής οργάνωσης, οι συλληφθέντες κατηγορούνται και για σωρεία άλλων αδικημάτων, όπως βιαιοπραγία, επιθέσεις σε βάρος μεταναστών και εκβιασμούς.
Left.gr: Οταν ο βουλευτής της ΧΑ Γιάννης Λαγός αποκαλούσε «λακέδες» τα στελέχη του ΚΚΕ και προειδοποιούσε για την εξαφάνιση τους από το Πέραμα [βίντεο]
Ο Λαγός της Χ.Α....

Αναφερόμενος στη Χρυσή Αυγή ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Αξία, υπογραμμίζει: “Είναι νεοναζί. Η Δημοκρατία μας έχει τα όπλα, για να τσακίσει τέτοια φαινόμενα.” Και όπως τονίζει “Την εγκληματική δραστηριότητα των ταγμάτων εφόδου θα την τσακίσουμε”.

“H δημοκρατία, δεν εκβιάζεται, έχει τους θεσμούς προστασίας της. Η Δικαιοσύνη κάνει τη δουλειά της”, δήλωσε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου σχολιάζοντας τις ραγδαίες εξελίξεις.

“Η δημοκρατία δεν νικιέται από κάποιες καταστάσεις που εμφανίζονται από καιρό σε καιρό” τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στον ΣΚΑΙ και επεσήμανε ότι υπάρχει το νομοθετικό πλαίσιο για να τεθεί η Χρυσή Αυγή ενώπιον του νόμου.

Εν τω μεταξύ, τη Δευτέρα κατατίθεται στη βουλή η νομοθετική ρύθμιση για την αναστολή χρηματοδότησης κομμάτων – όταν εναντίον προσώπων που τα διοικούν ή βουλευτών τους- έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για κακουργηματικές πράξεις. 



Σε διαθεσιμότητα τέθηκε εξωτερικός φρουρός των φυλακών Κορυδαλλού, ο οποίος κατά τη διάρκεια της φονικής επίθεσης στο Κερατσίνι- σύμφωνα με κατάθεση αστυνομικού-τους πλησίασε, υποστηρίζοντας οτι ήταν συνάδελφος και τους καθησύχασε ότι τα πράγματα στον τόπο του συμβάντος είχαν ηρεμήσει




Στενή συγγενική σχέση με βουλευτή της Χρυσής Αυγής, φέρεται να είχε ο υπεύθυνος αξιωματικός για την παρακολούθηση της δράσης της οργάνωσης, ο οποίος και αποπέμφθηκε από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών



Συνάντηση με τον πρωθυπουργό θα έχει στις 11 το πρωί η τρόικα, η οποία εν συνεχεία θα μεταβεί στο υπουργείο Οικονομικών για νέο γύρο διαπραγματεύσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου