Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013

Η Ακροδεξιά στην Αυστρία σήμερα δείχνει τη δύναμή της....


Αυστρία: ενισχύεται δημοσκοπικά η Ακροδεξιά λίγο πριν τις κάλπες
          Ο ηγέτης του ακροδεξιού Κόμματος της Ελευθερίας  Χάϊντς-Κρίστιαν Στράχε 
                                                           σε προεκλογική αφίσα

Λίγες ώρες μετά τη σύλληψη στην Αθήνα βουλευτών και στελεχών της Χρυσής Αυγής , ας δούμε και τι γίνεται λίγο πιο πάνω , δηλαδή στην Αυστρία
Εκεί που κάνει θραύση η Ακροδεξιά . Σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις παρουσιάζει αύξηση ακόμη και ....20%!!!

Το ακροδεξιό, ξενοφοβικό Κόμμα της Ελευθερίας (FPO) ανεβάζει τα ποσοστά του εξαιτίας των φόβων για νέα πακέτα διάσωσης στον Νότο της ευρωζώνης, και για το κόστος της στήριξης των αιτούντων άσυλο, μεταναστών και προσφύγων.
Σύμφωνα με  το vima.gr η  συντηρητική κυβέρνηση συνασπισμού του Σοσιαλδημοκράτη καγκελαρίου Βέρνερ Φάϊμαν τρίζει, αλλά φαίνεται να επιβιώνει οριακά και να είναι σε θέση να παραμείνει στην εξουσία, την οποία κατέχει ήδη εδώ και έξι χρόνια.

Οι τάσεις στις δημοσκόπησης δείχνουν, πάντως, ότι το FPO θα μπορούσε να ξεπεράσει τον δεξιό μικρότερο κυβερνητικό εταίρο, το Λαϊκό Κόμμα.

Η ευημερία της Αυστρίας σε μια περίοδο μεγάλης κρίσης στην Ευρώπη δεν έχει αμβλύνει τις ιστορικές ανησυχίες για την μετανάστευση.

«Αγάπα τον πλησίον σου. Για μένα, αυτό σημαίνει αγάπα τους Αυστριακούς μας», προτρέπει ο ηγέτης του FPO Χάϊντς-Κρίστιαν Στράχε στις αφίσες της προεκλογικής εκστρατείας του.


Το ακροδεξιό κόμμα υπόσχεται να αυξήσει τις συντάξεις και να εγγυηθεί έναν κατώτατο μισθό. Προειδοποιεί επίσης ότι αν δεν γίνει κάτι σοβαρό για την μετανάστευση οι αιτούντες άσυλο «θα τραβάνε τους Αυστριακούς από την μύτη».

Ψηφοφόροι δυσαρεστημένοι με τα κόμματα του κατεστημένου, έλκονται από τους Πρασίνους, που φαίνεται ότι θα είναι η τέταρτη δύναμη στη βουλή, ή από ένα νέο κόμμα ευρωσκεπτικιστών που ίδρυσε ο Αυστρο-καναδός δισεκατομμυριούχος Φρανκ Στρόναχ.


Αλλά το FPO παραμένει το πιο δημοφιλές αντι-συστημικό κόμμα, φτάνοντας στο 21% σε τελευταίες δημοσκοπήσεις, δύο μονάδες πίσω από το Λαϊκό Κόμμα (OVP).


Δυνατό χαρτί του είναι η δέσμευση για περιορισμούς στη μετανάστευση.


Η Αυστρία έλαβε 17.400 αιτήσεις ασύλου το 2012, αύξηση κατά 21% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, σε σύγκριση με μέση αύξηση 8% για τις βιομηχανικές χώρες. Οι περισσότεροι μετανάστες προέρχονται από το Αφγανιστάν και την Ρωσία - κυρίως από την Τσετσενία.


Περίπου 1,6 εκατομμύρια άνθρωποι, το 19% του αυστριακού πληθυσμού, είναι μετανάστες πρώτης ή δεύτερης γενιάς. Περίπου το ένα τρίτο προέρχονται από τις άλλες χώρες της ΕΕ, άλλο ένα τρίτο από την γειτονική πρώην Γιουγκοσλαβία, και οι περισσότεροι από τους υπολοίπους είναι Τούρκοι.

Σε αντίθεση με την γειτονική Γερμανία, όπου η καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ κέρδισε μια σαρωτική νίκη την Κυριακή εν μέρει χάρη στην ισχύ της γερμανικής οικονομίας, πολλοί Αυστριακοί αισθάνονται αδικημένοι, παρά το χαμηλότερο ποσοστό ανεργίας στην ΕΕ, και μια οικονομική ανάπτυξη σαφώς επάνω από τον μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Το FPO διαψεύδει ότι είναι ξενοφοβικό κόμμα, προτιμώντας να περιγράφει τον εαυτό του ως «φιλο-αυστριακό». Αλλά εξακολουθεί να έχει μια νεοναζιστική πτέρυγα που δεν έχει πού αλλού να ενταχθεί, και προειδοποιεί συνεχώς για τον «εξισλαμισμό» της Ρωμαιοκαθολικής Αυστρίας.

Μια προσωπολατρία περιβάλλει τον Στράχε ή HC όπως τον λένε οι οπαδοί του. Την περασμένη εβδομάδα κυκλοφόρησε ένα τραγούδι ραπ με τίτλο «Σηκωθείτε όρθιοι, αν είστε υπέρ του HC». Ο ηγέτης το τραγουδάει με δερμάτινο μπουφάν και γυαλιά ηλίου. (www.hcstrache.at )
Ανάρτηση στο vima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου