Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

Βουλευτίνες προκαλούν με την ..αμφίεσή τους και μετά κάνουν λόγο για "σεξιστικές συμπεριφορές" από άνδρες συναδέλφους τους !


Σεξιστικές συμπεριφορές στη Βουλή καταγγέλλει η Επιτροπή Ισότητας
Η πρόεδρος της Επιτροπής Ισότητας της Βουλής, Κατερίνα Παπακώστα.με  αμφίεση, που σηκώνει σχόλιο....Κι ας μην είναι ..σεξιστικό

Για λεκτική βία λόγω φύλου ,που φτάνει και σε..... σεξιστικές συμπεριφορές, έκαναν λόγο  στην Επιτροπή Ισότητας ορισμένες  γυναίκες βουλευτές.
΄Οπως  αναφέρει tovima.gr  η πρόεδρος της Επιτροπής Ισότητας, Κατερίνα Παπακώστα, υποστήριξε, ότι το τελευταίο διάστημα, υπάρχει έντονα, «λεκτική προσβολή λόγω φύλου», τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν νοείται κοινοβουλευτικοί συνάδελφοι να συμπεριφέρονται σε βάρος κάποιου άλλου με σεξιστικό ύφος»!!!! 
Η κ. Παπακώστα αναγνώρισε (!!!) ,ότι «παρατηρούνται φαινόμενα σεξισμού και διάκρισης λόγω φύλου και πολλές φορές αφορούν και γυναίκες βουλευτές» συμπληρώνοντας ότι δεν μπορεί να τεθεί υπό αμφισβήτηση η ευπρέπεια στον κοινοβουλευτικό διάλογο και ότι δεν είναι δυνατόν το γυναικείο δυναμικό της Βουλής να δέχεται επιθέσεις λόγω φύλου.
Πρόστιμα, περικοπές και αφαίρεση του λόγου από τις επιτροπές πρότεινε η βουλευτής της ΝΔ 'Αννα Καραμανλή, ισχυριζόμενη, ότι «οι συμπεριφορές λεκτικής βίας από συναδέλφους πρέπει να εξαλειφθούν και να καταπατηθούν για να μη τα δούμε και στην κοινωνία».
Κυρία ΄Αννα Καραμανλή  υπάρχει κι άλλος τρόπος : να πάρετε  το μεγάλο μπαλτά και να τους ..αποκεφαλίζετε  !! Δημοκρατικές διαδικασίες  ...Τι κάθεστε  και ...υπομένετε  την ..αντρική επίθεση;
Προσοχή: ΔΕΝ θέλουμε  ..σεξιστικά  σχόλια  για την ..υπέροχη μπλούζα της Ραχήλ με τον παπαγάλο....
Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μαρία Σταμπουλή, τόνισε ότι θα πρέπει να ασχοληθεί πιο επισταμένα με το θέμα η Επιτροπή Δεοντολογίας, ενώ άποψη για το θέμα εξέφρασε και ένας άνδρας βουλευτής από τους Ανεξάρτητους Δημοκρατικούς βουλευτές, ο Οδυσσέας Βουδούρης, σημειώνοντας χαρακτηριστικά:
«Θα ήταν καλό να καταγράφονται αυτά τα περιστατικά και να συζητήσουμε όλες αυτές τις προκαταλήψεις. Όλοι οι άνδρες δεν είναι "μάτσο", δεν συμπεριφέρονται όλοι το ίδιο. Ακόμα και από την γυναίκα μας υπάρχουν επιθέσεις, τις συζητάμε χωρίς να επιβάλουμε κυρώσεις και το λύνουμε».
Η βουλευτής της ΝΔ Γεωργία Μπατσαρά δήλωσε προσβεβλημένη ως γυναίκα όταν πριν λίγο καιρό άνδρας βουλευτής είχε αποκαλέσει «καλτσοδέτα» μια γυναίκα βουλευτή.
«Ήταν ότι πιο υποτιμητικό μπορούσε να λεχθεί σε ένα μέλος του Κοινοβουλίου» σημείωσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου