Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

Θαυμάστε ποιοι θέλουν να μας σώσουν




Από Antinews.gr

Γράφουμε στο κύριο άρθρο και το πιστεύουμε πραγματικά ότι η ανανέωση της πολιτικής ζωής του τόπου, σε πρόσωπα και ιδέες είναι πολύ σημαντική. Ως εκ τούτου προσπάθειες για τη δημιουργία κομμάτων, κινημάτων, φόρουμ, δεξαμενών σκέψεων ή όπως αλλιώς θέλουν να λέγονται, είναι ευπρόσδεκτες. Αλίμονο να μην γίνονταν ζυμώσεις σε ένα πολιτικό σκηνικό που έχει ξεχαρβαλωθεί λόγω της οικονομική κρίσης.
Ωστόσο, αν καθίσει κάποιος και δει ποιοι είναι εκείνοι που προωθούν την «ανανέωση» της πολιτικής σκηνής θα βάλει τα γέλια ή και τα κλάματα. Και μάλιστα ακόμη μεγαλύτερος κλαυσίγελος μας πιάνει όταν βλέπουμε ποιους προωθεί το μιντιακό σύστημα και ποιους θάβει, προετοιμάζοντας τον κόσμο για το ποιους θέλει να κυβερνήσουν τα επόμενα χρόνια.
Σκεφτείτε μόνο τι είχε γίνει όταν προτάθηκε ο Τσίπρας από τον Αλαβάνο για το δήμο της Αθήνας. Τι αγιογραφίες του έκαναν, τι φωτογραφήσεις και αφιερώματα για τον «αντισυστημικό» του χαρακτήρα και άλλα πολλά. Έτσι και σήμερα βλέπουμε τα ίδια μέσα ενημέρωσης να προωθούν τους εκλεκτούς του συστήματος, τους νέους «σωτήρες» της πατρίδας.
Πάρτε για παράδειγμα την Κεντροαριστερά. Κάθε φορά που κάνει μια εκδήλωση η κίνηση των «58» και συγκεντρώνονται 100-200 νοματαίοι η υπερπροβολή είναι τέτοια που δεν έχει προηγούμενο. Έτσι και χθες μαζεύτηκε το παλαιό ΠΑΣΟΚ (αυτό που δεν πήγε στον ΣΥΡΙΖΑ) έκανε «αρχηγική» εμφάνιση ο Ανδρέας Παπαδόπουλος και γκεστ σταρ ήταν ο Τατσόπουλος με τον Ψαριανό
  • Μα αυτοί θα σώσουν την Ελλάδα, αυτή είναι η ανανέωση της Κεντροαριστεράς. Κάποιοι τελειωμένοι Πασόκοι παρέα με έναν 35άρη ο οποίος το μόνο πράγμα που έχει στο βιογραφικό του είναι ότι είχε μια μικρή θητεία εκπροσώπου της ΔΗΜΑΡ κι ότι είναι ο μελλοντικός γαμπρός της Ντόρας; Και τον προωθούν τα διαπλεκόμενα μέσα ως το αντίπαλον δέος του Τσίπρα επειδή είναι 35άρης;
Μαζί μ’ αυτόν ο Τατσόπουλος που αφού «πήδηξε» τη μισή αριστερά πάει να «πηδήξει» και τη μισή Κεντροαριστερά, ο Γιαννίτσης και άλλοι πολλοί. Πλασάρονται ως τα νέα πουλέν του πολιτικού χώρου οι οποίοι θα κοντραριστούν με τη Δεξιά και τον Τσίπρα; Είμαστε με τα καλά μας.

Αλλά για να δείτε πόση καφρίλα επικρατεί στον κεντροαριστερό χώρο, δείτε μόνο τι γίνεται στην Κουμουνδούρου που τσακώνονται αν κάτω από το όνομα του ευρωψηφοδελτίου θα μπει και αυτό του ΠΑΣΟΚ. Ή αν κάτω από αυτό θα υπάρχει η ΔΗΜΑΡ και λοιπά. Αυτοί όλοι έχουν αναλάβει να οδηγήσουν την κεντροαριστερά στην εξουσία. Ζήτω που καήκαμε.

Αλλά για να πάμε και στο χώρο της Δεξιάς η οποία ασφαλώς και εμφανίζεται διασπασμένη, δείτε ποιοι θέλουν να γίνουν σωτήρες. Ο Καμμένος, που αμφιβάλλουμε αν θα έχει κόμμα μέχρι το καλοκαίρι, ο Πολύδωρας που θέλει να φτιάξει πατριωτικό κόμμα, προφανώς για να ξαναδιορίσει τους αγροφύλακες και την άλλη κόρη του και κάτι απίθανοι όπως ο Νίκος Νικολόπουλος. Φωτιά στα μπατζάκια μας δηλαδή αν εμπιστευτούμε την τύχη μας σε όλους αυτούς.

Ανανέωση δεν γίνεται ούτε με σαλτιμπάγκους της πολιτικής,
ούτε με πολιτικούς που έχουν ερωτευτεί τον εαυτό τους, ούτε με τζάμπα μάγκες που δεν έχουν τη στοιχειώδη κατάρτιση. Όσα φρέσκα πρόσωπα κι αν προωθήσεις άμα οι ιδέες «βρωμάνε» καμαρίλα, διαπλοκή και μεταπολιτευτική αηδία, τότε δεν υπάρχει καμιά ανανέωση. Ειδικά στο χώρο της Κεντροαριστεράς που κάποιοι προσπαθούν να κληρονομήσουν το πεθαμένο ΠΑΣΟΚ, όχι για να στήσουν κάτι καλύτερο αλλά για να προσπαθήσουν να το αναστήσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου