Σάββατο, 3 Μαρτίου 2018

Τα μικρόβια του γραφείου καιροφυλακτούν , γιατί σ΄αυτό μπορεί να υπάρχουν περίπου 400 φορές περισσότερα μικρόβια από μια λεκάνη τουαλέταςΜήπως τελικά ο χώρος εργασίας μας είναι από τα πιο βρώμικα μέρη που έχουμε πατήσει ποτέ;
Το μέσο γραφείο περιέχει περίπου 400 φορές περισσότερα μικρόβια από μια λεκάνη τουαλέτας, αποκαλύπτει νέα έρευνα στη Βρετανία.

Νάνσυ Κουλούρα  *

Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας που έγινε για λογαριασμό του ιστότοπου Printerland.co.uk, πάνω από τα δύο τρίτα των εργαζόμενων στη χώρα κινδυνεύουν από αρρώστιες λόγω των βρώμικων γραφείων στα οποία περνάνε πολλές ώρες καθημερινά.
Ωστόσο, από τους 1000 ερωτηθέντες της έρευνας μόνο το ένα τρίτο ακολουθούν τις συνιστώμενες οδηγίες για τήρηση υγιεινής στους χώρους εργασίας, ενώ 1 στους 10 δεν καθαρίζει ποτέ το γραφείο του!
Όσοι δεν καθαρίζουν συχνά τα γραφεία τους με αντιβακτηριακά μαντηλάκια μπορεί να έρχονται καθημερινά σε επαφή με επικίνδυνα μικρόβια όπως το ελικοβακτήριο του πυλωρού, ο σταφυλόκοκκος, το E-coli και η ψευδομονάδα η αεριογόνος.

Το μέσο γραφείο αποτελεί «καταφύγιο» για 20.961 μικρόβια ανά τετραγωνική ίντσα, χωρίς να υπολογίσει κανείς τα 3.295 που ζουν στο πληκτρολόγιο, τα 1676 που ζουν στο ποντίκι και τα 25.127 που ζουν στο τηλέφωνο.

Οι κουζίνες στους χώρους εργασίας δεν πάνε πίσω. Σε μια κοινόχρηστη κουζίνα γραφείου οι ερευνητές εντόπισαν 2.483 μικρόβια ανά τετραγωνική ίντσα, συγκριτικά με τα 49 που βρίσκονται σε μια λεκάνη τουαλέτας. Ακόμα και η βρύση, παρά το γεγονός ότι έρχεται σε συνεχή επαφή με νερό, «κρύβει» 1.331 μικρόβια ανά τετραγωνική ίντσα.

Δείτε παρακάτω την... ανατριχιαστική απεικόνιση που έφτιαξε ο ιστότοπος Printerland.co.uk με τα ευρήματα της έρευνας

* http://www.protothema.gr/zoi/article/766607/ti-aggizoume-kathimerina-gia-ores-kai-ehei-400-fores-perissotera-mikrovia-apo-ti-lekani-tis-toualetas/ ,03.03.18

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου