Κυριακή, 25 Μαρτίου 2018

Αυστηρό μήνυμα Τσίπρα στην ΄Αγκυρα από τα ηρωϊκά Ψαρά : Σταματήστε τις παράνομες ενέργειες στο Αιγαίο

Αυστηρό μήνυμα στην Τουρκία να σταματήσει τις παράνομες ενέργειες στο Αιγαίο και να σεβαστεί το διεθνές δίκαιο έστειλε ο Αλέξης Τσίπρας από τα ηρωϊκάΨαρά ,όπου βρίσκεται για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου.
  • Η Ελλάδα απαιτεί από όλους και έχει την ικανότητα να διασφαλίσει τον απόλυτο σεβασμό των κυριαρχικών της δικαιωμάτων και της εδαφικής της ακεραιότητας.
  • Δεν επιτρέπει σε κανέναν να παίζει παιχνίδια που θέτουν σε κίνδυνο την σταθερότητα και τη ομαλότητα. 
  • Θέλω να επαναλάβω αυτό που ολόκληρη η Ευρώπη με μια φωνή δηλώνει. Η Τουρκία οφείλει να σταματήσει τις παράνομες ενέργειες στο Αιγαίο. Να σεβαστεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας και της Κύπρου και τους κανόνες του διεθνούς δικαίου.
  • Να κατανοήσει ταυτόχρονα ότι στον 21ο αιώνα την ευημερία και την πρόοδο ενός λαού δεν τις εξασφαλίζουν οι προκλήσεις και οι εθνικιστικές κορόνες, αλλά ο αλληλοσεβασμός και η καλή γειτονία.

Ο κ. Τσίπρας διαβεβαίωσε ότι η Ελλάδα «είναι μια χώρα που διαθέτει ισχυρή αποτρεπτική δύναμη όχι για να απειλήσει αλλά να διασφαλίσει τους κανόνες της καλής γειτονίας», ενώ αναφερόμενος στους 2 δύο Έλληνες στρατιωτικούς είπε: .

«Τούτες τις μέρες η σκέψη μας βρίσκεται στους δύο Ελληνες στρατιωτικούς που βρίσκονται φυλακισμένοι στην Αδριανούπολη. Και θέλω να διαβεβαιώσω τοσο αυτούς όσοι και τον ελληνικό λαό, ότι κάνουμε ό,τι πρέπει προκειμένου σύντομα να επιστρέψουν στην πατρίδα.
Οι δηλώσεις του  πρωθυπουργού  στο video:
https://youtu.be/l9gZBbhE--c?t=1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου