Κυριακή, 4 Μαρτίου 2018

Η Γερμανία στο σταυροδρόμι για τον μεγάλο συνασπισμό. Το πρωί της Κυριακής το SPD ανακοινώνει το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας


Το πρωί της Κυριακής αναμένεται να γίνει γνωστό το αποτέλεσμα της εσωτερικής ψηφοφορίας του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) σε ό,τι αφορά την έγκριση της συμμετοχής ή μη στον «μεγάλο» συνασπισμό και την προγραμματική συμφωνία με την Χριστιανική Ένωση (CDU/CSU).
Στην διαδικασία, η οποία διεξήχθη με επιστολική ψήφο από τις 20 Φεβρουαρίου ως και τις 2 Μαρτίου και στοίχισε περίπου 1,5 εκατομμύριο ευρώ, δικαίωμα συμμετοχής είχαν τα 463.723 μέλη του κόμματος και, σύμφωνα με τον μεταβατικό αρχηγό Όλαφ Σολτς, η συμμετοχή ήταν "πάρα πολύ μεγάλη". Σε 2300 μέλη του SPD στο εξωτερικό επετράπη η ηλεκτρονική ψήφος.

Το Σάββατο το βράδυ οι φάκελοι μεταφέρθηκαν στα κεντρικά γραφεία του SPD στο Βερολίνο, όπου 120 εθελοντές ανέλαβαν την καταμέτρηση των ψήφων. Για το άνοιγμα των φακέλων χρησιμοποιούνται ειδικά μηχανήματα, τα οποία μπορούν να ανοίξουν με ασφάλεια περί τα 20.000 κομμάτια την ώρα και είχαν χρησιμοποιηθεί και κατά την αντίστοιχη διαδικασία το 2013. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου