Σάββατο 31 Αυγούστου 2013

Το μεγαλύτερο αρχαίο ψάρι είχε μήκος 27 μέτρα κι έζησε με τους δεινόσαυρους !!!

Το μεγαλύτερο αρχαίο ψάρι είχε μήκος 27 μέτρα κι έζησε με τους δεινόσαυρους

Ο LeedΟ Leedsichthys problematicus (εδώ σε καλλιτεχνική απεικόνιση) ήταν μάλλον το μεγαλύτερο ψάρι που έζησε ποτέ στη Γη. 
Είχε 40.000 δόντια για να φιλτράρει την τροφή του που ήταν το πλαγκτόν sichthys problematicus .
Φαίνεται πως ξεπερνούσε σε μήκος τα 27 μέτρα και ίσως ήταν το μεγαλύτερο ψάρι που έζησε ποτέ στους ωκεανούς. 
Πηγή:tanea.gr

Ο Ερντογάν τόπαιζε κολλητάρι του αιμοδιψούς ΄Ασαντ (φωτο)


' Οταν ο Ερντογάν... συμπαθούσε τον αιμοδιψή ΄Ασαντ...
Δείτε...χαιρετούρα. 
Λες και φοβάται μην τον χάσει....
Σήμερα όμως ο πασάς Ερντογάν απειλεί να...ξεκινήσει έστω και  μόνος του πόλεμο κατά της Συρίας , αλλά δεν ...τολμάει να το κάνει..
Ας το κάνει  για να δούμε τι αρχίδια πιάνει ο σάκος, πασά μου....

Στο ΕΣΥ σκέφτονται να στείλουν ....6.000 γιατρούς του ΕΟΠΥΥ ομολογεί ο ΄Αδωνις Γεωργιάδης!

Σκέψεις για μετατάξεις 6.000 γιατρών του ΕΟΠΥΥ στο ΕΣΥ


Νομίζουμε πως στην κυβέρνηση έχασαν τη μπάλα...
΄Εχασαν το μπούσουλα ,κι αλλοίμονό μας...
Δεν τους πιάνεις πουθενά ,όχι για το πως σκέφτονται ,αλλά
 για τις "νέες ιδέες " τους . 
Τις ...απίστευτες "νέες θέσεις τους"...
Ο Αδωνις Γεωργιάδης, σύμφωνα με δηλώσεις του στον κυριακάτικο Τύπο,αφήνει ...ανοιχτό  το ενδεχόμενο ....μετάταξης 6.000 γιατρών του ΕΟΠΥΥ στο ΕΣΥ 
Όπως αναφέρει ο υπουργός Υγείας στο «Βήμα της Κυριακής», ....πολλοί ειδικοί, Έλληνες και ξένοι, που συμβουλεύουν την κυβέρνηση, προτείνουν να μην συνεχίσει ο ΕΟΠΥΥ να παρέχει υπηρεσίες Υγείας και να παραμείνει ως ασφαλιστικός οργανισμός που «αγοράζει» υπηρεσίες υγείας.

Αν και ο κ. Γεωργιάδης υπογραμμίζει ότι πρόκειται για ένα από τα πολλά σενάρια που έχουν κατατεθεί για την εξυγίανση του Οργανισμού και δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση, σημειώνει πως «αυτή τη συζήτηση θα την κάνουμε χωρίς ταμπού, όσο και αν κάποιοι είναι βέβαιο ότι θα ενοχληθούν».
Υπογραμμίζει πως «δεν υπάρχει καμία περίπτωση να λάβουμε καμία απόφαση που θα οδηγούσε 6000 γιατρούς σε απόλυση» ...

Γεια σου, ρε ΄Αδωνι...
Κι αν απολυθούν  6000 γιατροί  του ΕΟΠΠΥ  πρέπει να καθίσεις στην Πλατεία  Συντάγματος  και τα γνωστά , κι όχι απλώς να παραιτηθείς , όπως  απειλείς  για την ...1η απόλυση!
Καταλαβαινόμαστε, έ....

Πέθαναν με διαφορά 16 ωρών έπειτα από 71 χρόνια γάμου!

Εδώ τι να σχολιάσεις; και μάλιστα στους χαλεπούς και αχαλείνωτους καιρούς μας...
Γιατί πράγματι μόνο συγκίνηση και απορία προκαλεί η είδηση ότι ένας άντρας και μία γυναίκα που ήταν παντρεμένοι για περισσότερο από εφτά δεκαετίες, πέθαναν με διαφορά λίγων ωρών αυτή την εβδομάδα...
Ο Ρόμπερτ και η Νόρα τα τελευταία χρόνια ζούσαν σε έναν ξενώνα ηλικιωμένων στο βόρειο Ιλινόις των ΗΠΑ και παρά τις δυσκολίες και τα προβλήματα υγείας τους, δεν άφησαν ούτε τον θάνατο να τους χωρίσει.
Ο γιος τους είπε πως για εκείνον το γεγονός ότι πέθαναν και οι δύο με διαφορά 16 ωρών ήταν μια «ευλογία» από το Θεό, γιατί ούτε η μητέρα του ούτε ο ο πατέρας τους θα άντεχαν να ζήσουν ο ένας χωρίς τον άλλον. 
Πρώτος έφυγε από τη ζωή ο Ρόμπερτ, που είχε διαγνωστεί με τη νόσο του Πάρκινσον, και στη συνέχεια τον ακολούθησε η Νόρα, η οποία τον Δεκέμβριο είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο με πνευμονία.
Η κοινή κηδεία θα πραγματοποιηθεί αύριο, Κυριακή.
Πηγή :protothema.gr

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ομπάμα ζητάει την έγκριση του Κογκρέσου , αλλά εκβιάζει πως θα χτυπήσει στρατιωτικά τη Συρία και ... χωρίς την έγκρισή του !!!

Νέο διάγγελμα Ομπάμα για τη Συρία


Ελιγμός Ομπάμα μετά τη δυνατή σφαλιάρα στον ¨πρόθυμο¨ φίλο του Κάμερον από το αγγλικό Κοινοβούλιο.
Σε νέο – το 2ο εντός ...24ωρου- διάγγελμά του ο πρόεδρος Ομπάμα , θυμήθηκε τις ...δημοκρατικές διαδικασίες και ανακοίνωσε, ότι θα ζητήσει την έγκριση του Κογκρέσου για στρατιωτικό χτύπημα στη Συρία,. {Το Κογκρέσοεν παρόδω- βρίσκεται σε ...διακοπές!!}.
Ο Ομπάμα όμως απείλησε πως δεν τον πολυνοιάζει τυχόν αρνητική απόφαση του Κογκρέσου και τότε θα προχωρήσει ...μόνος του!
Η επίθεση των ΗΠΑ στη Συρία θα είναι “περιορισμένη σε διάρκεια και έκταση” , χαρακτηριστικά είπε.



Η Σαουδική Αραβία , χορηγός (;) των ...χημικών ,που ρίχτηκαν στη Συρία!!!


Γνωρίζαμε για "χορηγούς" σε εκπαιδευτικά ή πολιτιστικά ζητήματα.

Τώρα θα μιλάμε και για χορηγούς "χημικών"- δολοφονικών ουσιών!!!
Το θέμα  προέκυψε  μετά τις πληροφορίες  πως άνδρες των μυστικών υπηρεσιών της Σαουδικής  Αραβίας μετέφεραν και έδωσαν σε κάποιους τα χημικά που ρίχτηκαν  στη Συρία!!!
"Προχωρημένοι" στην προβοκάτσια οι εμίρηδες και  κακομοίρηδες της Σ. Αραβίας 

Ο Πούτιν μιλάει ανοιχτά για "προβοκάτσια" με τα χημικά στη Συρία



Ξεκάθαρη τοποθέτηση του Ρώσου προέδρου Βλαδίμηρου Πούτιν, έστω και καθυστερημένα , για την στρατιωτική επίθεση των Ομπάμα και ...Ολάντ στη Συρία!!!

Σε δηλώσεις του μίλησε ανοιχτά για "προβοκάτσια" σε βάρος της Συρίας , με το αστείο πρόσχημα της ρίψης χημικών.΄Εκανε λόγο  για "παντελή ηλιθιότητα" αυτών ,που επιδιώκουν εξωτερική επέμβαση...

Είπε και το πιο απλό, αλλά λογικό επιχείρημα

  • όταν πετυχαίνεις συνεχώς νίκες επί του αντιπάλου ,όπως συμβαίνει εσχάτως στη Συρία, θα ήταν αδιανόητο να ρίξεις χημικά...Τους έχεις νικήσει με  συμβατικά όπλα και δεν χρειάζεσαι άλλα ...

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ομπάμα βιάζεται ή ...σπρώχνεται πολύ για στρατιωτικό χτύπημα στη Συρία


Νέο διάγγελμα Ομπάμα για τη Συρία
Δεν συνηθίζεται και φυσικά δεν ξανάγινε  ο πρόεδρος μιας  υπερδύναμης ,όπως οι ΗΠΑ, να κάνει  ...2ο διάγγελμα  εντός ...24ωρών..
Θα  το έκανε μόνο "αν χαλούσε ο κόσμος όλος.."
Σε  διαφορετική περίπτωση θα  το έκανε μόνο  αν κάποιοι μπορούσαν να  τον πιέσουν τόσο  πολύ  για την προώθησή  των συμφερόντων τους...
Απόψε, λοιπόν , αναμένεται (;) νέο 
διάγγελμα Ομπάμα για τη Συρία, όπως μετέδωσαν διεθνή ΜΜΕ.
Κι αυτό αναμένεται να γίνει εντός  ...15 λεπτών  από τώρα , δηλαδή στις 20.15 !


Οι διεθνείς δανειστές -κυρίαρχοι μας ζητούν και τα κλειδιά του δημοσίου!

liubolin01
Τα θέλουν όλα  δικά τους.
Θέλουν και κάποιους να κάνουν τη  δουλειά...
Νιώθουν πως είναι οι επιΚΥΡΙΑΡΧΟΙ σ΄αυτήν τη  σκλαβωμένη οικονομικά  χώρα 
Το θέμα  αναδεικνύει  αύριο και η Realnews ,που τιτλοφορεί το σχετικό δημοσίευμα: "Ζητούν τα κλειδιά"
Κι αποκαλύπτει τους έξι σκληρούς όρους της τρόικας για το νέο δάνειο. Ανάμεσα στους όρους είναι: 
  • Επώδυνες αλλαγές στο ασφαλιστικό, 
  • πλήρης κατάργηση του εφάπαξ και 
  • μόνιμος μηχανισμός για την κινητικότητα των δημοσίων υπαλλήλων. 

  • Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας "οι δανειστές θέλουν πλέον να αποφασίζουν τα μέτρα και η Αθήνα απλώς να τα εφαρμόζει", την ίδια ώρα που "στο Λουξεμβούργο μεταφέρεται το κέντρο των αποφάσεων για αποκρατικοποιήσεις και τράπεζες".

Στέλιος Τζιώτζιος: ο σωτήρας των καναλιών ,με τα σουτιέν και την «έξυπνη σίτα» του

Αυτός , ο Στέλιος Τζώρτζης ,φαίνεται πως έσωσε τα τηλεοπτικά κανάλια της Αθήνας , αυτά τα μεγάλα και δυνατά ,με τα "σουτιέν" («pretty bra») και την "έξυπνη σίτα" του.

Αυτά τα "μεγάλα" , τα "μεγαθήρια" τη ενημέρωσης ,όπως ξαναγράψαμε, έσκυψαν μπροστά του για να μεταδίδονται σχεδόν όλες τις ώρες διαφημιστικά σποτ για τα βολικά και έξυπνα σουτιέν και τις σίτες για να μην σας φάνε τα ...κουνούπια του Νείλου !!! 
΄Οχι , δεν τους πείραξε τους καναλάρχες, που έπεσαν τόσο χαμηλά...
Το ...χρήμα πάνω απ΄ όλα.
Οπως υποστηρίζει η ιστοσελίδα karfitsa.gr σε ρεπορτάζ της:
  • ο «βασιλιάς του σουτιέν» ξεκίνησε ως ιδιοκτήτης ταβέρνας. 
  • Ωστόσο στη συνέχεια εξελίχθηκε και πλέον στην οδό Βαλαωρίτου έχει την δική του επιχείρηση, όπου πουλά «έξυπνες σίτες» και τα -πασίγνωστα πλέον- pretty bra. 
  • Βέρος Θεσσαλονικιός ο ίδιος, μεγάλωσε στους Αμπελόκηπους, σήμερα μένει στο κέντρο ενώ η οικογένειά του διαθέτει σπίτι στο Ωραιόκαστρο. 
Μαγκιά του.









Russia Today: Απόλυτη αποτυχία το πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας

Russia Today: Απόλυτη αποτυχία το πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας [βίντεο]

Ρεπορτάζ στην Αθήνα της κρίσης πραγματοποίησε το πρακτορείο ειδήσεων Russia Today, το οποίο μίλησε με πολίτες οι οποίοι έχουν πληγεί από την κρίση. 
«Πλήρης αποτυχία το ελληνικό πρόγραμμα διάσωσης», υποστηρίζει.Το ρεπορτάζ της Russia Today, αναφέρεται στην τραγική οικονομική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει χιλιάδες Ελληνες πολίτες και αναρωτιέται εάν «θα αρχίσει να αποδίδει ποτέ το πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας», χαρακτηρίζοντας το «απόλυτη αποτυχία».
Το ρεπορτάζ, περιέχει και αρκετές αναλύσεις οικονομολόγων, οι οποίοι τονίζουν πως η ανεργία αποτελεί την μεγαλύτερη πληγή της χώρας, ενώ και οι απογοητευτικοί οικονομικοί δείκτες δεν αφήνουν πολλά περιθώρια σχετικά με την αποτυχία του ελληνικού προγράμματος διάσωσης.
Πηγή:iefimerida.gr



Ο Μίκης Θεοδωράκης για τα τύμπανα πολέμου ,που ηχούν και πάλι στη Μέση Ανατολή., με νέο στόχο τη Συρία.



του Μίκη Θεοδωράκη
Το έχουμε, νομίζω, πει. Κάθε τόσο πρέπει να γίνεται και ένας πόλεμος για να κρατηθεί το επίπεδο ζωής στις χώρες που στηρίζουν την κοινωνική τους ανάπτυξη στην εξαγωγή του μαύρου θανάτου.
Κάποτε ο πρόεδρος Μιττεράν μου εκμυστηρεύθηκε ότι εάν δεν πουλήσουν όπλα, θα πέσει κάθετα το επίπεδο της ζωής στην Γαλλία. Και όταν λέμε «όπλα», πρόσθεσε, εννοούμε μεγάλα, χοντρά, ακριβά, όπως αεροπλάνα, υποβρύχια, τανκς, πυραύλους και φυσικά σφαίρες, εκατομμύρια σφαίρες.


- Και χημικά; τον ρώτησα, γιατί ήξερα.

- Αυτό δεν μπορώ να το πω, μου απάντησε με το γνωστό γαλατικό του ειρωνικό μειδίαμα. Αφού αυτός ο ίδιος είχε φροντίσει να σώσει τον γιο μου βάζοντάς τον στο μοναδικό στον κόσμο υπερσύγχρονο «διαστημικό» στρατιωτικό νοσοκομείο του Παρισιού που ήταν παράρτημα του εργαστηρίου παραγωγής χημικών, που τότε εφοδίαζαν τον Σαντάμ με αυτά, στον πόλεμο κατά του Ιράν. Τα χημικά εξόντωναν τους Ιρανούς και όσους δεν πέθαιναν «όπως θα έπρεπε» αλλά είχαν βαρειά εγκαύματα τους έφερναν σ’ αυτό το νοσοκομείο για να τους εξετάσουν βασικά οι επιστήμονες που έφτιαχναν τα χημικά και να διαπιστώνουν ποιο σφάλμα έκαναν στο κοκταίηλ των χημικών και έζησαν οι τραυματίες αυτοί ενώ κανονικά «έπρεπε» να πεθάνουν… Έτσι μ’ αυτόν τον «ανθρωπιστικό» τρόπο -γιατί παράλληλα οι γιατροί βελτίωναν τις μεθόδους θεραπείας εγκαυμάτων- οι χημικοί των εργαστηρίων του μαύρου θανάτου βελτίωναν τις επιδόσεις τους! Σκέφτομαι την ικανοποίηση των επιστημόνων θανάτου όπου γης από το τελευταίο τους κατόρθωμα, τα εκατοντάδες παιδάκια στη Συρία, για να κρατηθεί ψηλά το επίπεδο ζωής ενός ακόμα προπύργιου της Δημοκρατίας και της υπεράσπισης της Ασφάλειας και της Ειρήνης σε περιοχή με υπανάπτυκτους λαούς.

- Μ.Θ. Και γιατί, κύριε Πρόεδρε, αντί να πουλάτε θάνατο δεν φροντίζετε να πουλάτε ειρήνη; Αντί για σφαίρες τρόφιμα, αντί για πυραύλους ψυγεία, αντί για κανόνια αυτοκίνητα, τηλεοράσεις, έπιπλα, σχολεία, βιβλία, ρούχα, αρώματα! Οι πόλεμοι δεν γίνονται μόνο για τα κέρδη;

- Φ. ΜΙΤ. Γίνονται για να παταχθεί η τρομοκρατία, οι εθνικισμοί, οι φανατισμοί

- Μ.Θ. Κι εσείς τι είσθε; Χωροφύλακες;

- Φ. ΜΙΤ. Ποιοι εμείς; Το Συμβούλιο Ασφαλείας αποφασίζει.

- Μ.Θ. Το λέτε σοβαρά; Αφού υπάρχουν χώρες που δεν συμφωνούν.

- Φ.ΜΙΤ. Τότε απευθυνόμαστε στον ΟΗΕ, στην πλειοψηφία των Εθνών.

- Μ.Θ. Κορέα, Βιετνάμ, Αφρική, Νότια Αμερική… Μόνο αυτοί οι λαοί είναι άτακτοι;

Υπανάπτυκτοι; Κακοί; Κι αυτό το λέτε αυτό εσείς, ένας Γάλλος που έζησε από πρώτο χέρι την καλωσύνη, την Ανάπτυξη και την Τάξη της Χιτλερικής Γερμανίας… Υπάρχει τάχα ένας λαός σε όλο τον υπανάπτυκτο κόσμο που να έχει φτάσει την βαρβαρότητα και την κτηνωδία στα επίπεδα αυτής της ευρωπαϊκής χώρας;

Ήταν τότε που φιλοξενούσα τον Πρόεδρο της Γαλλίας στο σπίτι μου στο Βραχάτι. Όπως ξέρετε, ποτέ δεν αναφέρθηκα στις προσωπικές μας συζητήσεις, γιατί έτσι έπρεπε να κάνω. Πέρασαν όμως πολλά χρόνια και πιστεύω ότι αυτά τα λόγια που αποκαλύπτω, δεν θίγουν τη μνήμη του μεγάλου φίλου.

Μου δίνουν όμως το έναυσμα για να προχωρήσω σε ορισμένες σκέψεις με αφορμή τους πολέμους που σχεδόν κάθε χρόνο κάνουν εδώ κι εκεί οι ίδιες πάντα χώρες: ΗΠΑ, Αγγλία, Γαλλία, Ισραήλ και η Γερμανία να ακολουθεί προσεκτικά. Τι το κοινό έχουν; Έχουν πολλά. Όμως εγώ θα αναφερθώ στο γεγονός ότι οι πολεμικές τους βιομηχανίες μετά το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου άρχισαν να παίρνουν ολοένα και μεγαλύτερο μερίδιο στο σύνολο των παραγωγικών σχέσεων και δυνάμεων και επομένως και στους εθνικούς προϋπολογισμούς αυτών των κρατών, σε σημείο που, όπως το είπε κι ο Μιττεράν, να εξαρτάται το επίπεδο ζωής της χώρας από τα κέρδη της εξαγωγής του μαύρου θανάτου.

Όμως αυτή η τεράστια σημασία των πολεμικών βιομηχανιών στη ζωή ενός έθνους δεν μπορεί να περιορίζεται μόνο στα οικονομικά πλαίσια. Διότι διαβρώνει με πολλούς τρόπους ολόκληρη την κοινωνία. Και κυρίως ψυχολογικούς, ιδεολογικούς, πολιτικούς και φυσικά στρατιωτικούς. Τα εκατομμύρια εργάτες στις πολεμικές βιομηχανίες, οι οικογένειές τους, το κοινωνικό περιβάλλον στις μικρές πόλεις, όπου υπάρχουν πολεμικά εργοστάσια. Οι στρατιωτικοί που η ψυχολογία τους ανεβαίνει με το αίσθημα της δύναμης, της ανωτερότητας, της εθνικής ισχύος, της βίας που ξεπερνά τα όρια κάθε ελέγχου και γίνεται ανεξέλεγκτη, ατιμώρητη, κυριαρχική. Και φυσικά αυτή η αλλαγή της ψυχολογίας δεν περιορίζεται στους στρατιωτικούς αλλά διαχέεται σε όλα τα κοινωνικά στρώματα και κυρίως στα ΜΜΕ και τους επιστήμονες. Επίσης τα οικονομικά οφέλη δεν περιορίζονται στους λίγους επί κεφαλής. Διαχέονται και αυτά σε όλη την κοινωνία. Όσο για τα κρατικά οφέλη, με τους φόρους πηγαίνουν προς τους κοινωνικούς τομείς της Πρόνοιας, Υγείας, Παιδείας και Έρευνας. Έτσι τελικά πίσω από κάθε δολλάριο και κάθε ευρώ του κάθε πολίτη υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες θύματα των όπλων που κατασκευάζουν οι «πολιτισμένοι» για να εξοντώσουν τους «απολίτιστους», εισπράττοντας από τους θανάτους και τις καταστροφές τους κολοσσιαία κέρδη, ώστε να ζουν άνετα και πολιτισμένα και να δίνουν αφ’ υψηλού μαθήματα σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και άλλες παρλαπίπες.

Συμπέρασμα: Από μια τέτοια κοινωνία αγρίων με γραβάτα, τι μπορεί κανείς να περιμένει; Η διαφορά μας εμάς των Ελλήνων από τους Ιρακινούς και τους Σύριους είναι γεωγραφικού χαρακτήρα, γιατί είμαστε πιο κοντά στα έθνη των «πολιτισμένων». Αν μας καίγανε ζωντανούς, όπως ετοιμάζονται να κάνουν τώρα με την Συρία, η οσμή των κρεάτων που καίγονται, ίσως έφτανε ως τη μύτη τους και αυτό είναι ενοχλητικό. Υπάρχουν άλλοι τρόποι για υπανάπτυκτους που κατά λάθος έγιναν Ευρωπαίοι. Εξ ίσου κερδοφόροι. 40 δισεκατομμύρια ευρώ κέρδισαν οι Γερμανοί από τη δική μας κρίση και από την κρίση των άλλων υπανάπτυκτων του Νότου…

Αθήνα, 29.8.2013

www.kathimerini.gr

Οι Γάλλοι είναιαντίθετοι σε στρατιωτική επέμβαση στη Συρία και ΔΕΝ εμπιστεύεται τον Ολάντ !!!

Μπορεί οι ΄Αγγλοι να άστραψαν μία  ξεγυρισμένη σφαλιάρα στον ροδουλό Κάμερον  , αλλά και οι Γάλλοι  δεν πάνε  πίσω όσον  αφορά τον "πρόθυμο" πρόεδρό τους Ολάντ.
Δεν τον ...εμπιστεύονται , κι ας λέει ό,τι θέλει ο κοντός με τη γραβάτα...

Οι Γάλλοι 
σύμφωνα με δημοσκόπηση, τα αποτελέσματα της οποίας δόθηκαν σήμερα, Σάββατο στη δημοσιότητα, δεν επιθυμούν συμμετοχή της χώρας τους  σε  στρατιωτική επιχείρηση κατά της Συρίας , αλλά συγχρόνως  δηλώνουν πως ΔΕΝ εμπιστεύονται τον Πρόεδρο  Φρανσουά Ολάντ για τη διεξαγωγή της!
Αυτό ελληνιστί λέγεται   "φτύσιμο"!!! 

Η δημοσκόπηση του ινστιτούτου BVA, τα αποτελέσματα της οποίας δημοσιεύονται στην εφημερίδα Le Parisien-Aujourd'hui en France, δείχνει ότι το 64% των Γάλλων αντιτίθεται σε μια στρατιωτική επιχείρηση, το 58% δεν εμπιστεύεται τον Ολάντ για τη διεξαγωγή της και το 35% εκφράζει φόβους για «ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή».

Ελπίδες για τη θεραπεία του αυτισμού και της σχιζοφρένειας με το «εγκεφαλικό οργανοειδές»



Ελπίδα για την καλύτερη αντιμετώπιση του αυτισμού, της σχιζοφρένειας και άλλων νευρολογικών παθήσεων δίνει η καινοτομία επιστημόνων από την Αυστρία, οι οποίοι κατάφεραν να αναπτύξουν μικροσκοπικό τρισδιάστατο ιστό που συμπεριφέρεται όπως ο εγκέφαλος όταν βρίσκεται στα πρώτα στάδια της ανάπτυξής του.

Ερευνητές από το Ινστιτούτο Μοριακής Βιοτεχνολογίας στη Βιέννη ανέπτυξαν ένα «οργανοειδές» από δερματικά βλαστοκύτταρα ασθενών με μικροκεφαλία, το οποίο άρχισε να λειτουργεί όπως ο εγκέφαλος των εμβρύων που βρίσκονται στην ένατη εβδομάδα.

Η μικροκεφαλία είναι μια σπάνια γενετική διαταραχή, κατά την οποία το μέγεθος του εγκεφάλου είναι επικίνδυνα μικρό, γι' αυτό και δεν αναπτύσσονται επαρκώς οι περιοχές που ελέγχουν τις γνωστικές λειτουργίες.

Μάλιστα, δεν μπορεί να μελετηθεί στον εγκέφαλο των ποντικιών, γι' αυτό και οι επιστήμονες πιστεύουν ότι η νέα εξέλιξη θα τους βοηθήσει να μελετήσουν καλύτερα τη συγκεκριμένη διαταραχή, καθώς και άλλες νευρολογικές παθήσεις, όπως η σχιζοφρένεια και ο αυτισμός.

Επίσης, θα τους δώσει τη δυνατότητα να μελετήσουν τη δράση νέων φαρμάκων, αποφεύγοντας έτσι τις δοκιμές σε ζώα.

  • «Στόχος μας είναι να μελετήσουμε τις πιο κοινές διαταραχές, όπως είναι ο αυτισμός και η σχιζοφρένεια, καθώς φαίνεται ότι τα προβλήματα που κρύβουν προκύπτουν κατά την ανάπτυξη του εγκεφάλου», είπε ο επικεφαλής της επιστημονικής ομάδας, καθηγητής Juergen Knoblich.
Οι επιστήμονες αναφέρουν στην έκθεσή τους, η οποία δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό Nature, ότι ο μικροσκοπικός ιστός που δημιούργησαν ονομάστηκε «εγκεφαλικό οργανοειδές» και τονίζουν ότι σε καμμία περίπτωση δεν αποτελεί τεχνητό εγκέφαλο.
Πηγή:naftemporiki.gr

Τελευταίο αντίο στο Μιχάλη Ασλάνη,που κηδεύεται το μεσημέρι στη Χαλκίδα



Στις  11.00 η νεκρώσιμη ακολουθία  για τον Μιχάλη Ασλάνη. ΄Ηδη η σορός του βρίσκεται από τις 10 το πρωί στον Ιερό Ναό Αναστάσεως Λαζάρου ,στη Χαλκίδα.
Ο  θάνατός του οφείλεται σε πνευμονικό οίδημα, σύμφωνα με τον ιατροδικαστή.

Αντιεξουσιαστές χάλασαν την ονομαστική γιορτή του Περιφερειάρχη Ηπείρου


Στόχος αντιεξουσιαστών, έγινε τα μεσάνυχτα, ο ξενώνας όπου ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης, γιόρταζε την ονoμαστική εορτή του, μαζί με συγγενείς και φίλους.
Ομάδα περίπου  50  αντιεξουσιαστών, λίγο πριν από τα μεσάνυχτα μπήκαν με πέτρες και ξύλα στο προαύλιο και προκάλεσαν ζημιές στα σταθμευμένα αυτοκίνητα,και μετά  εξαφανίσθηκαν...
Το επεισόδιο αποτελεί αντίδραση των αντιεξουσιαστών στην προχθεσινή επέμβαση της Αστυνομίας στα υπό κατάληψη δημόσια κτίρια και την «Αντιβίωση», καθώς φεύγοντας έγραψαν με σπρέϊ στον τοίχο του ξενώνα,«Η Αντιβίωση-κατάληψη θα μείνει».

Αναχώρησαν οι επιθεωρητές του ΟΗΕ από τη Συρία και βρίσκονται στο Λίβανο

Η ομάδα των εμπειρογνωμόνων του ΟΗΕ για τα χημικά όπλα, που είχε επιφορτισθεί με τις έρευνες για την εγκυρότητα των κατηγοριών για χρήση χημικών όπλων σε επίθεση σε προάστιο της Δαμασκού , έφθασε σήμερα το πρωΐ στο διεθνές αεροδρόμιο της Βηρυττού, ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες στο πρακτορείο Ρόιτερς.

Η Ύπατη Αντιπρόσωπος του ΟΗΕ για τον Αφοπλισμό Άνγκελα Κάνε, η οποία συνόδευε τους ειδικούς στη Συρία, είχε αναχωρήσει ήδη χθες από τη Δαμασκό οδικώς και είχε φθάσει επίσης στον Λίβανο.

Ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, Μπαν Κι-μουν, ενημέρωσε και τα πέντε μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, ότι μπορεί να απαιτηθούν δύο εβδομάδες ή και περισσότερο, για να εξαχθούν τα τελικά αποτελέσματα της ανάλυσης των δειγμάτων, που συγκέντρωσαν οι επιθεωρητές.

Χαριστική βολή στα ελληνικά ακίνητα με το "ξεπάγωμα" των πλειστηριασμών σύμφωνα με τον οίκο Fitch



Το “ξεπάγωμα” των πλειστηριασμών στην Ελλάδα θα είναι η χαριστική βολή για τα ακίνητα, εκτιμά ο γνωστός οίκος αξιολόγησης  Fitch. 
Ο οίκος αξιολόγησης προχωρά στη μία υποβάθμιση μετά την άλλη, σε ό,τι αφορά τις προβλέψεις του για τις τιμές των κατοικιών. Το μόνο σίγουρο είναι ότι η αγορά δεν έχει πιάσει ακόμα “πάτο” και η προοπτική αυτή ολοένα και απομακρύνεται.

Μόλις τον Ιούλιο, η Fitch είχε προχωρήσει στην υποβάθμιση των εκτιμήσεών της για τις τιμές των ελληνικών κατοικιών. Τότε, προέβλεπε ,ότι η αγορά θα σημείωνε συνολική πτώση 42% από τα προηγούμενα υψηλά της, έναντι των προηγούμενων εκτιμήσεων για πτώση 33%.

Πριν καν φτάσουμε στο Σεπτέμβριο
η Fitch αναγκάζεται να αναθεωρήσει και πάλι τις προβλέψεις του αυτές. Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι νέες εκτιμήσεις θα κάνουν λόγο για συνολική πτώση της αγοράς πάνω από 42% !!!
Οι αναλυτές περιμένουν, όμως, να ξεκαθαρίσουν οι προθέσεις της κυβέρνησης στο θέμα των πλειστηριασμών.

Όπως σημειώνει η Fitch, η άρση της προστασίας της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς, θα είναι μια θετική εξέλιξη για τις ελληνικές τιτλοποιήσεις στεγαστικών δανείων και για εκείνους που τις έχουν αγοράσει. Θα αυξήσει τα cash flows επιτρέποντας την ανάκτηση χρημάτων σε περιπτώσεις μη εξυπηρετούμενων δανείων και θα μειώσει τον προβλεπόμενο χρόνο που απαιτείται για τις κατασχέσεις κατοικιών.

Όμως, η όποια θετική επίδραση στις τιτλοποιήσεις θα ακυρωθεί από την ακόμα μεγαλύτερη πτώση στις τιμές των κατοικιών, εξαιτίας της  πλημμυρίδας των ακινήτων που θα βγουν ταυτόχρονα στην αγορά, τονίζει ο οίκος.
  • “Οι τράπεζες κατά πάσα πιθανότητα θα προσπαθήσουν να βρουν μια ισορροπία ανάμεσα στην έναρξη των πλειστηριασμών και τον κατακλυσμό της αγοράς με ακίνητα προς πώληση. Και ενώ αυτό ίσως περιορίσει τη μεταβλητότητα στις τιμές των κατοικιών, ενδέχεται να ακυρώσει το όφελος για το μέσο χρόνο κατάσχεσης (ο οποίος αυξήθηκε σημαντικά εξαιτίας του μορατόριουμ. Οι χρόνοι των κατασχέσεων ίσως ακόμα και να επιμηκυνθούν, αναλόγως με το βαθμό στον οποίο θα αρθούν οι περιορισμοί στους πλειστηριασμούς”, σημειώνουν οι αναλυτές.

Σε κάθε περίπτωση, η Fitch περιμένει, για να κάνει συγκεκριμένες εκτιμήσεις για τις επιπτώσεις των πλειστηριασμών, πρόσθετες πληροφορίες για το σχέδιο της κυβέρνησης. “Παρότι οι πρόσφατες δηλώσεις από ανώτερους πολιτικούς στην Ελλάδα δείχνουν ότι το μορατόριουμ δεν θα επεκταθεί πέραν του τέλους του 2013, το ζήτημα είναι πολιτικά αμφιλεγόμενο”, εξηγούν οι αναλυτές.
Πηγή: newmoney.gr

Πανάκριβη εκπαίδευση των φροντιστηρίων , με την μέση οικογένεια να πληρώνει ...3.500 ευρώ τον χρόνο



Πανάκριβη  η  εκπαίδευση των παιδιών μας μέσω των ...Φροντιστηρίων.
Δεν είναι μυστικό , και φυσικά το γνωρίζετε...
΄Αλλο που  δεν παίρνετε  αποδείξεις ,όπως λέει ο Στουρνάρας...
΄Ηρθε όμως μία έρευνα του ερευνητικού  πανεπιστημιακού ινστιτούτου του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και δημοσιεύει η εφημερίδα «Καθημερινή», σύμφωνα με την οποία:
  • σε δείγμα 1.044 μαθητών και γονέων της Αττικής, προκύπτει ότι το 61% των γονιών δίνει τον χρόνο τουλάχιστον 2.200 ευρώ για φροντιστήριο προετοιμασίας των παιδιών στα σχολικά μαθήματα. 
  • ο ένας στους τέσσερις (ακριβές ποσοστό 23%) πληρώνει από 3.000 έως 4.000 ευρώ τον χρόνο, ενώ ο ένας στους πέντε (19%) ξεπερνά τις 4.000 ευρώ.
  • Οι δύο στους τρεις (ποσοστό 68%) έχουν συνδέσει το φροντιστήριο με την επιτυχία στις εξετάσεις εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. 
  • Μόλις το 17% απάντησε ότι ο λόγος φοίτησης σε φροντιστήριο είναι επειδή θέλει ενίσχυση στα μαθήματα, ενώ το 13% των ερωτηθέντων είπε ότι η φοίτηση σε φροντιστήριο βοηθάει στην ουσιαστική μάθηση.
Παράλληλα, για τα φροντιστήρια ξένων γλωσσών :
  • το 69% των γονιών δίνει έως 2.200 ευρώ τον χρόνο, με τους περισσότερους (38%) να δίνουν από 700 έως 1.500 ευρώ. 

Συναγερμός, με το φόβο τρομοκρατικού χτυπήματος τον Σεπτέμβριο ή για να "σφίξουν οι κώλοι" ;

Κόκκινος συναγερμός» έχει σημάνει τις τελευταίες ημέρες στην ΕΛ.ΑΣ, η οποία έχει πληροφορίες και ενδείξεις για επικείμενο τρομοκρατικό χτύπημα το οποίο θα πραγματοποιηθεί εντός του Σεπτεμβρίου, με στόχο πρόσωπο από τον τομέα της οικονομίας.
Αυτό αναφέρει η εφημερίδα «Τα Νέα», και σύμφωνα με το  δημοσίευμά της οι αστυνομικές αρχές βρίσκονται σε διαρκή επιφυλακή μετά από πληροφορίες που έχει συλλέξει η ΕΛ.ΑΣ, σύμφωνα με τις οποίες υπάρχει σχέδιο για τρομοκρατική επίθεση μέσα στον Σεπτέμβριο, μήνα τον οποίο θα πραγματοποιήσει την προγραμματισμένη της επίσκεψη η Τρόικα.
Και στο  πλαίσιο αυτό, επανασχεδιάζονται και ενισχύονται υπό το πρίσμα αυτής της απειλής τα μέτρα ασφαλείας στους χώρους όπου μετακινούνται τα στελέχη της τρόικας αλλά και ΄Ελληνες παράγοντες του οικονομικού τομέα.

Αυτά κατά το
"αποκλειστικό" ρεπορτάζ  της  εφημερίδας "Τα ΝΕΑ" .

  • Ουδείς μπορεί να πει με βεβαιότητα, ότι θα  υπάρξει "τρομοκρατικό χτύπημα"  ή το αντίθετο.
  • Κι ουδείς μπορεί να πει με βεβαιότητα, πως αυτά δεν  διαρρέονται  προκειμένου  "να σφίξει ο κώλος "  των  αγρίως  φορολογουμένων πολιτών  και να μην διανοηθούν  να  κατεβούν σε  γενικευμένες  κινητοποιήσεις από το Σεπτέμβριο και μετά , τώρα που ...τελείωσαν και οι "διακοπές"  στο σπίτι του πατέρα ή του παππού ή του κουμπάρου...

Γι΄αυτήν την εικόνα  μιλάμε, και για τα  εξάσφαιρα του υπουργείου Οικονομικών ,που στέλνουν απανωτά  ειδοποιήσεις  για  φόρο Α, για  φόρο Β΄ ,για  φόρο Γ΄ , για άλλους τόσους  ...αναδρομικούς φόρους ...

Μέσα  σε  ένα μήνα καλείσαι  να πληρώσεις όσα  δεν βγάζεις στο εξάμηνο...

 

Βάζει ο Μπένι τη στολή του...





Από :pitsirikos.net 
Ο υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος τάχθηκε χτες υπέρ της στρατιωτικής επέμβασης των Αμερικανών και των συμμάχων τους στη Συρία. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος καταδίκασε το ειδεχθές έγκλημα χρήσης χημικών και τάχθηκε υπέρ μιας αναλογικής απάντησης με αποτέλεσμα. 
Χτες το βράδυ, η βρετανική βουλή τόλμησε να πάει κόντρα στον Ευάγγελο Βενιζέλο και απέρριψε την στρατιωτική επίθεση στη Συρία.

Όταν οι χώρες που συζητούν το ενδεχόμενο στρατιωτικής επίθεσης στην Συρία αμφιβάλλουν και αναζητούν ακόμα επαρκείς ενδείξεις για την χρήση χημικών από τον Άσαντ, ο Ευάγγελος Βενιζέλος έχει ήδη αποφασίσει για την ενοχή του Άσαντ.

Όταν η αναφορά της αποστολής επιθεωρητών του ΟΗΕ για τις καταγγελίες χρήσης χημικών όπλων στη Συρία αναμένεται αύριο Σάββατο -ώστε να τεθεί στη συνέχεια ενώπιον του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών-, ο Ευάγγελος Βενιζέλος έχει ήδη αποφασίσει.

Δεν ξέρω τι θα συμβεί στην Συρία -κανείς δεν ξέρει-, αλλά ξέρω πως ο Ευάγγελος Βενιζέλος είναι επικίνδυνος για τη χώρα.

Ποια θα είναι η θέση της Ελλάδας απέναντι στη Συρία αν αποδειχτεί πως δεν έγινε χρήση χημικών από τον Άσαντ;

Ποια θα είναι η θέση της Ελλάδας αν δεν πραγματοποιηθεί τελικά στρατιωτική επίθεση στη Συρία ή αν πραγματοποιηθεί επίθεση και ο Άσαντ παραμείνει στη θέση του;

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα εκπροσωπεί την Ελλάδα και θα μιλάει για τις παραδοσιακές σχέσεις φιλίας ανάμεσα στους λαούς της Ελλάδας και της Συρίας;

Η Ελλάδα δεν βρίσκεται στην Κεντρική Ευρώπη. Η Ελλάδα βρίσκεται πολύ κοντά στη Μέση Ανατολή και επηρεάζεται άμεσα από τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή. Οι καλές σχέσεις με τους Άραβες είναι απαραίτητες για την Ελλάδα.

Προκειμένου να διασωθεί ο Βενιζέλος, είναι πρόθυμος να κάνει τα πάντα, να αποδεχτεί τα πάντα και να υπογράψει τα πάντα.

Δεν μάχεται για την χώρα, μάχεται για να διασωθεί ο ίδιος.

Βρισκόμαστε στην ίδια -και χειρότερη- θέση που ήμασταν όταν η χώρα χρεοκόπησε.

Συνεχίζουν να βρίσκονται στην κυβέρνηση οι ίδιοι άνθρωποι που οδήγησαν την Ελλάδα σε διάλυση.

Το κύριο -και πρώτιστο- μέλημά μας θα έπρεπε να είναι να απαλλαγούμε από αυτούς τους ανθρώπους.

Κι όμως, τρία χρόνια μετά, ο Ευάγγελος Βενιζέλος συνεχίζει να βρίσκεται στην κυβέρνηση. Αντιπρόεδρος και υπουργός Εξωτερικών.

Η ευθύνη γι’ αυτό βαραίνει τους Έλληνες.

Ο Βενιζέλος, αντί να βρίσκεται στο δικαστήριο, είναι υπουργός Εξωτερικών.

Και οι Έλληνες πιστεύουν πως δεν έχουν καμία ευθύνη γι’ αυτό...

Τι φοβούνται στην κυβέρνηση, τον Κοντομηνά και τον Βερύκιο;...

Πως τους βλέπετε ;

Στο Μαξίμου ανησυχούν σφόδρα για τις εξελίξεις στα μίντια και φοβούνται, λένε τα ρεπορτάζ, επικοινωνιακό πόλεμο από το ερχόμενο φθινόπωρο. Γιατί είναι τόσο δειλοί;

Δεν έρχεται το πλεόνασμα; Δεν πάμε προς τις αγορές; Δεν προχωρεί η μεταρρύθμιση του Δημοσίου, που τόσο ενθουσιάζει τους πολίτες;
Δεν απολύονται υπάλληλοι; Δεν πωλούνται δημόσιες επιχειρήσεις, έτσι ώστε οι εργάτες της να μπορούν άνετα να μένουν σπίτι και να έχουν άπλετο ελεύθερο χρόνο; Γιατί ανησυχούν; Είναι δυνατόν να φοβούνται τον Κοντομηνά και τον Βερύκιο; Ή τον Βαρδινογιάννη και το «Σταρ»; Αφού ο λαός είναι ενθουσιασμένος με τον Στουρνάρα που κάνει μεταρρυθμίσεις και τον Βενιζέλο που αντιμετωπίζει επιτυχώς τη Χρυσή Αυγή, γιατί φοβούνται;
Καθόλου να μη φοβούνται. Εξάλλου η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου-Στουρνάρα δεν στηρίζεται ούτε κατ' ελάχιστον στην επικοινωνία. Στηρίζεται αποκλειστικώς στο έργο της. Δεν είναι η κυβέρνηση των λόγων. Είναι η κυβέρνηση των έργων. Διαπραγματεύεται σκληρά με τους δανειστές και σώζει τη χώρα. Η τρόικα βλέπει τον Στουρνάρα και χάνει το χρώμα της από τρομάρα. Και ο λαός είναι πραγματικά υπερήφανος με αυτή την αγέρωχη κυβέρνησή του.

Παρ' όλα αυτά όμως φοβούνται εντελώς παράλογα. Και αναστατώνονται. Νομίζω πως η ηττοπάθεια αυτή έχει προκαλέσει πανικό και οδηγεί σε σπασμωδικές αντιδράσεις. Πολλοί μάλιστα λένε ότι σύμβουλοι του πρωθυπουργού -ας υποθέσουμε ο Χρύσανθος με τον Φαήλο- προτείνουν στροφή 180 μοιρών, εκδίωξη της τρόικας το φθινόπωρο, έναρξη αντιμνημονιακού αγώνα και προκήρυξη εκλογών! Προτείνουν δηλαδή στον Σαμαρά να γίνει Τσίπρας!

Αυτό δεν είναι αστείο, είναι γεγονός: ο Σαμαράς, προκειμένου να χάσει παταγωδώς και να εκδιωχθεί και από τη Ν.Δ., δεν αποκλείεται να παραστήσει τον Αλέξη. Διότι όσοι νομίζουν ότι οι πρωθυπουργοί αποφασίζουν με βάση τα συμφέροντα της χώρας, είναι αφελείς. Οι πρωθυπουργοί αποφασίζουν πρωτίστως με βάση τις κομματικές και τις δικές τους ηγετικές προοπτικές. Αν βολεύεται και η χώρα μέσα σε αυτές τις προοπτικές, τόσο το καλύτερο για τη χώρα...

Απόστολος Διαμαντής
Αναρτήθηκε από nonews-NEWS

Ο Ηλίας Ηλιάδης κέρδισε το χάλκινο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα τζούντο

Νέα μεγάλη επιτυχία για τον κορυφαίο ΄Ελληνα τζουντόκα (και από τους καλύτερους στον κόσμο) Ηλία Ηλιάδη που ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα τζούντο του Ρίο.

Ο Mr. Ippon που διαφημίζει το ελληνικό τζούντο σε όλο τον κόσμο, έχασε στις λεπτομέρειες την ευκαιρία να αγωνιστεί στον τελικό, αλλά έστω και έτσι με τον εξαιρετικό απολογισμό των πέντε νικών σε έξι αγώνες κατάκτησε το χάλκινο μετάλλιο, το μοναδικό που του έλειπε σε ένα Παγκόσμιο Πρωτάθλημα μετά από τα δύο χρυσά σε Τόκιο (1990) και Παρίσι (1991) και τα δύο ασημένια σε Κάιρο (2005) και πάλι στο Ρίο (2007).
Τρίτος λοιπόν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012 στο Λονδίνο, τρίτος στην πρόσφατη παγκόσμια κατάταξη, τρίτος και την Παρασκευή το βράδυ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Πηγή:tanea.gr



Η Σμύρνη μάννα μ΄, καίγεται....

Η Σμύρνη μάννα μ΄, καίγεται...


Καταστροφή της Σμύρνης,1922Η μεγαλύτερη πανωλεθρία του Ελληνισμού ..
Τερματίσθηκε η μακραίωνη παρουσία του στην Ιωνία και άλλαξε την πορεία του για πάντα ...


Στις 31-08- 1922 η ελληνική 11η Μεραρχία, κυκλώνεται στην περιοχή των Μουδανιών, και παραδίδεται στους Τούρκους. .
Είναι η αρχή του τέλους , αν και οι ήττες στο Αφιόν Καραχισάρ αποτέλεσαν τον πυρήνα της ήττας.
Ο ελληνικός στρατός υποχωρεί ατάκτως.Στις 24 Αυγούστου/6 Σεπτεμβρίου αναχωρεί και το τελευταίο ελληνικό στρατιωτικό τμήμα.
Και μετά την αποχώρηση και του τελευταίου ΄Ελληνα στρατιώτη, έρχεται η σειρά της χιλιοτραγουδισμένης Σμύρνης, του κάστρου του Ελληνισμού στην Ιωνία.
Ο τουρκικός στρατός , μαζί και ο αιμοβόρος και αιμοσταγής Μουσταφά Κεμάλ , μπήκε στη Σμύρνη. Το αποτέλεσμα είναι γνωστό...
Μόνο η Ρεπούση είδε έναν ...συνωστισμό στην προκυμαία της Σμύρνης.