Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

Γιάννης Μάζης:θα γίνει επαναχάραξη των συνόρων στη Μέση Ανατολή !!!

Mazis


Πόλεμος προ των πυλών στη γειτονιά μας.

ΗΠΑ και Αγγλία είναι έτοιμες εντός των επόμενων 24ωρων ή ωρών να πλήξουν τη Συρία με το πρόσχημα της ρίψης χημικών .Βιάζονται πολύ  και  δεν περιμένουν έστω  αυτό το Πόρισμα  των εμπειρογνωμόνων του ΟΗΕ που  ήδη  βρίσκονται  στην περιοχή.
Τα "χημικά" είναι το πρόσχημα  ,  γιατί  υπάρχουν  σχέδια  και  σενάρια , εδώ και πολλά χρόνια , για  επαναχάραξη των συνόρων  στη Μέση  Ανατολή. 
Αυτά  υλοποιούνται  τόσο με  τον πόλεμο στο Ιράκ, την ανατροπή των  καθεστώτων  στη Λιβύη και την Αίγυπτο κ.α.
Αυτό τόνισε  το πρωί , μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ , ο Γιάννης  Μάζης ,καθηγητής  Οικονομικής Γεωγραφίας και Γεωπολιτικής .
΄Οπως είπε οι ΗΠΑ θέλουν να  ...ξεφορτωθούν  τα προβλήματα  της Μέσης Ανατολής  που  ανέλαβαν  μετά τον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο ,που δημιούργησαν τα αποικιακρατικά  κράτη ,όπως η Αγγλία , που ενδιαφέρονταν μόνο  για το πετρέλαιο  των περιοχών αυτών κι  συνέβαλαν  σε  μία ...πρόχειρη και προβληματική χάραξη συνόρων και ανάδειξη  κρατών.
Ο Γ. Μάζης  τόνισε,ότι θα  δημιουργηθεί  ένα ΚΟΥΡΔΙΚΟ κράτος  , με αποτέλεσμα  να  ...ησυχάσει και το Ισραήλ που τόσα  χρόνια του τα πρήζουν οι γείτονες , ενώ μετά θα  στηριχθούν/δημιουργηθούν ισλαμικές  σουνιτικές  κυβερνήσεις.
΄Οσον αφορά  τη ρίψη χημικών στη Συρία ο κ.Μάζης  α π έ κ λ ε ι σ ε   το ενδεχόμενο  χρησιμοποίησης  σαρίν , με το λογικό επιχείρημα πως θα υπήρχαν παράλληλα  θύματα  και από τους  οδηγούς που τους μετέφεραν και από νοσηλευτές που τους παρέλαβαν στα νοσοκομεία..

2 σχόλια:

  1. Ανώνυμος25/9/13 20:37

    Αυτός ο τύπος είναι απίθανος! Όλο προβλέπει βαρύγδουπα, κι όλο διαψεύδεται! Φτάνει να πει (προβλέψει..) κάτι και δεν γίνεται! Π.χ. αποφάνθηκε πριν ένα μήνα, ότι τάχα σε "λίγα" εικοσιτετράωρα ΗΠΑ και Αγγλία (sic) θα πλήξουν τη Συρία! Το γράφει επάνω! Δέστε! Πέρασαν, λοιπόν "πολλά" εικοσιτετράωρα κι άλλα τόσα, και... πάπαλα! Σίγουρα πλέον δεν θα τον προσλάβουν στη μετεωρολογική υπηρεσία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος25/9/13 20:47

      Κι ακόμη χειρότερα απ' ό,τι εύστοχα επισημαίνεται στο σχόλιο: Είπε (προέβλεψε) γεμάτος αυτοπεποίθηση: εντός ολίγων ωρών! "Άνεργος" ο μετεωρολόγος!

      Διαγραφή