Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

Επεισοδιακά ξεκίνησε η δίκη για τους «Πυρήνες της Φωτιάς»,με βρισιές κατά του δικαστηρίου!


Νίκος Ρωμανός 
Επεισοδιακά ξεκίνησε η δίκη των έξι κατηγορουμένων για ένταξη στην τρομοκρατική οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» ,που  γίνεται  σε  χώρο των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού.

Οι δύο από τους έξι κατηγορούμενους, ο Γιάννης Μιχαηλίδης και ο Νίκος Ρωμανός (φωτό) δήλωσαν «αναρχικοί» και «αντάρτες των πόλεων», ενώ επιτέθηκαν φραστικά και εναντίον των μελών του δικαστηρίου,όπως  αναφέρει ο ιστότοπος tovima.gr. Ισχυρίσθηκαν,πως  δεν τους ενδιαφέρει η απόφαση και το αν καταδικαστούν, αφού γνωρίζουν,όπως είπαν , ότι επανειλημμένα οι «δικαστές δικάζουν ανάλογα με το φαγητό που τους μαγειρεύουν στο σπίτι».
Δήλωσαν επίσης εναντίον του συστήματος, ενώ ο Μιχαηλίδης ήταν παρών χωρίς την παρουσία συνηγόρων, θέλοντας να δείξει με τον τρόπο αυτόν ότι δεν αναγνωρίζει τη διαδικασία. Στον κατηγορούμενο διορίστηκε συνήγορος από τον κατάλογο των δικηγόρων που είναι στη διάθεση του δικαστηρίου
Γιάννης Μιχαηλίδης
   
 Εκτός από τους δύο, κατηγορούμενοι είναι και οι : 
Ανδρέας Μπουρζούκος, Ανάργυρος Ντάλιος, Δημήτρης Πολίτης και Φοίβος Χαρίσης Πούλος.

Παρόντες στην διαδικασία ήταν οι γονείς των νεαρών, μεταξύ των οποίων και η συγγραφέας Παυλίνα Νάσιουτζικ, μητέρα του Νίκου Ρωμανού.
       Και οι 6 δικάζονται για τη ληστεία  στο Βελβενδό Κοζάνης (την 1η Φεβρουαρίου 2013) και τα ΕΛΤΑ. 
Πηγή:tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου