Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013

Με ένα τσιπάκι θα ...σου κόβουν την όρεξη για το φαγητό!...



Θα μας κάνουν  ρομποτοειδή όντα!
Με  το πρόσχημα της ...υγείας  μας !!
Πάντα για το ...καλό μας!!!
΄Ηδη , ετοιμάζουν  ένα .....ηλεκτρονικό -βιολογικό κύκλωμα (τσιπάκι) ,που θα  βάζει  ...φρένο  στην όρεξη των βουλιμικών ατόμων .
Το ετοιμάζουν  Σουηδοί επιστήμονες.
Σύμφωνα με τον ιστότοπο tanea.gr ,μάλιστα, εκτιμούν ότι θα αντικαταστήσει τις επεμβάσεις γαστρικής παράκαμψης που γίνονται σήμερα, για τη μείωση του βάρους όσων πάσχουν από νοσογόνο παχυσαρκία.
Το τσιπάκι θα εμφυτεύεται κάτω από την κλείδα (κοντά στον λαιμό) και θα συνδέεται πάνω σε ένα συγκεκριμένο νεύρο (πνευμονογαστρικό).
 Η δουλειά του θα είναι να ελέγχει συνεχώς για λίπος που εισέρχεται στην κυκλοφορία του αίματος. Οταν μπει αρκετό λίπος στην κυκλοφορία, το τσιπάκι θα απελευθερώνει την ορμόνη πραμλιντίδη, η οποία με τη σειρά της θα κόβει την όρεξη !!

Αξιοσημείωτο είναι ότι το τσιπάκι σταματά να λειτουργεί, δηλαδή να απελευθερώνει την ορμόνη διακοπής της όρεξης, όταν ο ασθενής βρίσκεται στο ιδανικό βάρος - δηλαδή το φυσιολογικό.
Σύμφωνα με τους ειδικούς από την Ελβετία, σε περίπου πέντε χρόνια θα έχουμε στη διάθεσή μας μία εμφυτεύσιμη συσκευή σε μέγεθος κέρματος, η οποία θα ρυθμίζει το ιδανικό βάρος μας χωρίς να χρειάζεται δίαιτα.
Η επιστημονική επιθεώρηση «Journal Nature Communications», που δημοσιεύει τα αναλυτικά στοιχεία της νέας εφεύρεσης, αναφέρει ότι το τσιπ περιέχει δύο ανθρώπινα γονίδια τα οποία συνεργάζονται μεταξύ τους και έχουν ως αποτέλεσμα να ελέγχουν την όρεξη.
Ο εφευρέτης του τσιπ, καθηγητής Μάρτιν Φουσενεζέρ, είπε ότι το τσιπ μπορεί τώρα να χρησιμοποιείται για τον έλεγχο του βάρους, αλλά εάν τοποθετήσεις διαφορετικό συνδυασμό γονιδίων στην πλακέτα του θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για τη θεραπεία κάποιων ασθενειών.
Πηγή:tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου