Δευτέρα 28 Απριλίου 2014

Ποινική δίωξη gια ανθρωποκτονία στους τρεις υπαλλήλους του λούνα παρκ


Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από αμέλεια και σωματική βλάβη ασκήθηκε σε βάρος των δύο υπαλλήλων από το Μπαγκλαντές και του Ιταλού ενοικιαστή του εξοπλισμού, που συνελήφθησαν για το τραγικό δυστύχημα στο λούνα παρκ του Ελληνικού, όπου έχασε τη ζωή του ένα 13χρονο παιδί.
Αν και τα αδικήματα είναι σε βαθμό πλημμελήματος, η δικογραφία παραπέμφθηκε σε τακτικό ανακριτή, λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης.
Οι κατηγορούμενοι αναμένεται να ζητήσουν και να λάβουν προθεσμία, προκειμένου να απολογηθούν.

Σε δηλώσεις του το μεσημέρι της Δευτέρας ο συνήγορος υπεράσπισης του Ιταλού ενοικιαστή του εξοπλισμού του λούνα παρκ, Άγης Τάτσης, εξέφρασε τη βαθιά οδύνη για το περιστατικό, και έκανε λόγο «για το πλέον απίθανο και απίστευτο τραγικό γεγονός στο οποίο συνέδραμαν όλες οι απίθανες φυσικές δυνάμεις».
Όπως υποστήριξε, «κανείς δεν μπορούσε να προβλέψει ότι ένας όγκος 80 κιλών, θα μπορούσε να σηκωθεί με μια ριπή ανέμου. Δεν έχει συμβεί πότε ατύχημα εδώ και 17 χρόνια που ο πελάτης μου ασχολείται με αυτή τη δουλειά».Επίσης ο δικηγόρος ανέφερε πως είχαν τηρηθεί όλοι οι κανόνες ασφαλείας, ότι είχε γίνει έλεγχος της πίεσης του αέρα στο παιχνίδι και ότι ήταν δεμένο όπως έπρεπε, αλλά το σκοινί έσπασε και η μπάλα σηκώθηκε 8 μετρά στο αέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου