Τετάρτη 28 Μαΐου 2014

Ο Γιωργάκης Παπανδρέου δηλώνει έτοιμος να ρίξει ...γέφυρες στο ΣΥΡΙΖΑ και να συμβάλλει στην ...ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς !!!!


                  
Θετικός στο ενδεχόμενο.... συνεργασίας Κεντροαριστεράς - Αριστεράς, εμφανίζεται ο πρώην πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου σε συνέντευξή του στην Deutsche Welle, δηλώνοντας έτοιμος να συμβάλει στην ανασυγκρότηση του χώρου.
Καλεσμένος τoυ Hertie School of Governance o πρώην πρωθυπουργός της Ελλάδας Γιώργος Παπανδρέου συμμετέχει στο Βερολίνο σε διεθνές συνέδριο με θέμα την κυβερνητική διαχείριση στην Ευρώπη μαζί με τον Βόλφγκανκ Σόιμπλε, τον επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Νταϊσελμπλούμ και τον πρώην  πρωθυπουργό Μάριο Μόντι.
Τόσο κατά τη συζήτηση στην οποία συμμετείχε στο συνέδριο, όσο και κατά τη συνέντευξη που παραχώρησε στη συνέχεια αποκλειστικά στην Deutsche Welle ο Γ. Παπανδρέου στάθηκε ιδιαίτερα στην εκλογική άνοδο της ακροδεξιάς. Όπως υποστήριξε, πρόκειται για ένα «ιδιαίτερα ανησυχητικό» φαινόμενο, για το οποίο υπάρχουν όμως συγκεκριμένες αιτίες. Ως τέτοιες υπέδειξε, μεταξύ άλλων, τη συνεχή μείωση του βιοτικού επιπέδου των ευρωπαίων πολιτών ως συνέπεια της προσπάθειας της ΕΕ να ανταγωνιστεί τις αναδυόμενες οικονομίες. Και πρότεινε, αντί να μπει σε αυτή την «κούρσα» η ΕΕ, να επενδύσει στην παιδεία και στην έρευνα και να ανταγωνιστεί με γνώμονα την ποιότητα και τις αξίες της.

Στην ερώτηση της Deutsche Welle κατά πόσο θα ήθελε να συμβάλει στην προσπάθεια ανασυγκρότησης του χώρου της Κεντροαριστεράς που υπέστη συρρίκνωση των δυνάμεών της ο Γιώργος Παπανδρέου απαντά ως εξής:
  • «Έχοντας μια πορεία μέσα σ΄ αυτόν τον χώρο, αγώνων και προσπαθειών, είμαι πάντα έτοιμος να συμβάλω και να βοηθήσω ώστε αυτός ο χώρος να μπορέσει να ανασυγκροτηθεί και να έχει έναν πολύ ουσιαστικό ρόλο στις μεγάλες αλλαγές που χρειάζεται ο τόπος».
Για περισσότερα :ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου